HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Üdvözöllek!
Köszöntünk Neminra csodálatos világában!

Regisztráció előtt kérlek tekintsd át a Szabályzatunkat és a Keresett karaktereket is!
Ha ezzel megvagy nincs más dolgod, mint regisztrálni, majd megírni az ETörténetedet.
Légy részese te is egy rejtélyes világ izgalmas kalandjainak!

Várunk!
A Staff jó játékot kíván!


Lashrael Laralytha
PM||Profil
Bárminemű dolog kapcsán kérdezzetek és jelezzetek nyugodtan!
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chat
Latest topics
» Isabella & Alia
Yesterday at 9:43 pm by Isabella

» A királyért!
Yesterday at 7:40 pm by Lashrael Laralytha

» Ki a hunyó?
Yesterday at 7:07 pm by Fenothar

» Új hajnal virrad
Yesterday at 2:01 pm by Alia Caroline Azurre

» Braslov, Üdvözöljük városunkban!
Yesterday at 12:43 pm by Pokoljáró Rexxan

» Nekromanta csapdája
Kedd Jan. 15, 2019 9:19 pm by Hirannis

» Lashrael Laralytha
Hétf. Jan. 14, 2019 7:55 am by Lashrael Laralytha

» Evenon
Vas. Jan. 13, 2019 10:37 pm by Lashrael Laralytha

» Készen vagyok!
Vas. Jan. 13, 2019 7:03 pm by Evenon

» Ra'ena
Vas. Jan. 13, 2019 5:02 pm by Ra'ena

» Folyó mentén
Szomb. Jan. 12, 2019 2:45 pm by Alia Caroline Azurre

» Kék elfek
Pént. Jan. 11, 2019 6:10 pm by Viridiel

Statistics
Összesen 114 regisztrált felhasználónk van.
Legújabb felhasználó: Ra'ena

Jelenleg összesen 18663 hozzászólás olvasható. in 545 subjects
Ki van itt?
Jelenleg 8 felhasználó van itt :: 2 regisztrált, 0 rejtett és 6 vendég :: 2 Bots

Isabella, Lashrael Laralytha

A legtöbb felhasználó (27 fő) Pént. Nov. 02, 2018 9:12 pm-kor volt itt.
Top posters
Uráldur
 
Viridiel
 
Alia Caroline Azurre
 
Isis Do’Odrun
 
Lashrael Laralytha
 
Admin
 
Shuga
 
Nava Jade Aiglieri
 
Isabella
 
Angel Natalie Moonlight
 

Share | 
 

 Határmenti falvak-A Béke Követe

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
SzerzőÜzenet
avatar
Viridiel
Hozzászólások száma :

2952
Join date :

2014. Nov. 23.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Szomb. Nov. 04, 2017 3:21 pmValahogy fel sem merül bennem, hogy talán nem kéne beleavatkozni a falu dolgaiba, hiszen valószínűleg a kis besurranó is itteni lehet, nem túl sok idegen mászkál a településen, legalábbis én nem láttam magamon kívül egyet sem.
Nem vagyok én sem szent, épp elég ideje járom ahhoz a birodalmat, hogy tudjam, nem minden fekete és fehér, de azért nem szeretném elnézni, ahogy pont előttem raboljanak ki valakit. A rám települő csend pedig még rosszabbat feltételez, ahogy a halk morajló beszélgetés is megszakad.
Aggodalmasan szaporázom meg a lépteimet, de amikor már majdnem az ablaknál vagyok, hirtelen a semmiből egy állat terem előttem, először önkéntelenül hátrálok, hiszen nem ismerem fel, de aztán látom, hogy valami macskaféle, bár szokatlanul nagy termetű.
- A frászt hoztad rám, te macsek. – szusszan ki a megkönnyebbült sóhaj a számon és megpróbálom kikerülni, ám mintha az állat elhatározta volna, hogy szándékosan feltart, mindig elém áll.
- Ne most akarj simogatást kicsikarni cicus, dolgom van. – morgom és egy simítás után arrébb akarom rakni, de nem hagyja magát, sőt még belém is kap, igaz nem sérti meg még a bőrt sem, de meglep vele. – Hééé! Sicc innen! Veszett vagy vagy mi? – söprök felé most már türelmetlen mozdulattal, hogy ellökjem az útból. – Még a végén azt hiszem, hogy annak a besurranónak segítesz, ami elég nagy ostobaság, nem? – hessentem el a felmerülő képet a fejem ingatva, de továbbra is igyekszem átjutni az élő akadályon.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Szomb. Nov. 04, 2017 4:49 pm

Ha papunknak eszébe jut a falun sokat látott jelenet, mikor egyszerűen lábbal söprik félre a bosszantóan szeretet éhes macskákat, akkor a cipőbe vagy a vastagabb nadrágba már hiába akar beleharapni Lazy, könnyen az ő foga törik bele a hirtelen oldalirányú mozgás közben. Ezért a macskák nem szokták ilyenkor a lábat bántani, az emberek meg nem rúgnak, csak neki feszítik az állat oldalának.
Nem sok jelentősége van, hiszen végső soron vagy egy pillanatra megzavar egy szülők elől titkolt randit vagy... nem. Ám elemi mágusként egy érzés keríti őt is a hatalmába. Száraz lábbal érkezett ide, de mégis a falu mind két oldalán most folyó folyik. Ahogy a macskanőnknek is feltűnt már ez.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Lashrael Laralytha
Hozzászólások száma :

855
Join date :

2017. Jun. 27.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Szomb. Nov. 04, 2017 5:05 pm

Az érkező lábbal sajnos nem tud ilyen alakban mit kezdeni, bántani pedig nem áll szándékában a férfit, hiába ugorhatna könnyedén az arcába - annak nem sok értelme lenne. Ugyanakkor valami határozottan nem tetszik neki - mint ahogyan ez már sokszor megesett vele -, valami egészen furcsa jelenség, ami a benti jelenet kínos megszakítása miatt nem kifejezetten tűnt fel neki tudatosan, és mikor ismételten körbenéz, akkor realizálja, hogy nagy a gond. Mióta is van itt két folyó?
Egyértelműen vissza kell változnia, mert nem fogja tudni megértetni magát a férfival ebben az alakban, hiába próbálkozik valami jelzést adni. Aki nem tünde, az sokszor nem is gondol más okokra és magyarázatokra, csak az állat megbuggyanására és lükeségére, ami badarság. Jócskán meghátrál hát, kikerülve a férfi látóköréből, elrejtőzve a növényzet sűrűjében, és mikor megbizonyosodik arról, hogy nem vele törődik - hanem nagy valószínűséggel a két folyónak a jelenlétével foglalatoskodik -, visszaváltozik, de nem lép rögtön a színre. Guggolva vár még pár másodpercet, újabb rövid terepszemlét tartva helyzetéből, és megérdeklődi a növényektől és környező állatoktól, tudnak-e bármit is az igencsak természetellenes ügyről. Mindeközben keres magának egy nagyobb menedéket, amíg megvárja a válaszukat, és miután megkapta - legyen konkrét vagy nagyon homályos felelet -, csak akkor mutatkozik meg ténylegesen.
- Csak az én szemeim kápráznak vagy tényleg gazdagabb lett a falu egy folyóval és sok hallal? - lép közelebb a maga magabiztosságában és határozottságában, szemlélve a két helyen csillogó folyamot, de attól még tartva az idegentől a biztos távolságot.


"Don't worry about me, I'll be fine. Just don't look into my eyes."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar
Viridiel
Hozzászólások száma :

2952
Join date :

2014. Nov. 23.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Szomb. Nov. 04, 2017 7:34 pmElégedetten vettem tudomásul, hogy a négylábú szőrcsomó visszavonul és előttem szabad az út, de valami furcsa érzés mégis visszatart, hogy egyenesen az ablakhoz menjek. Zavarodottan megtorpantam és ide-oda forgattam a fejem, hogy beazonosítsam az idegességem okát. Már rég megtanultam bízni az ösztöneimben, hiszen mégis csak mágus voltam vagy mifene.
Talán az állattal kapcsolatban, annak különös viselkedése okán kezdtem gyanakodni?
Arrafelé néztem, ahol eltűnt a bokorban és pont amikor azon a helyen előbukkant egy elf lány, akkor villant belém, hogy mi zavart. A folyó! És mintha csak ezt erősítené meg a hirtelen az éjszakában felbukkanó lány is.
- Nem, ha csak nem egyformán káprázik a szemünk. - értettem vele egyet. - De milyen furcsa véletlen, hogy pont egyszerre találkozunk itt az éjszaka küszöbén. - néztem rá érdeklődően, de nem éreztem felőle fenyegetést. - Még nem találkoztunk, most érkezett? - kérdeztem tőle.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Szomb. Nov. 04, 2017 8:15 pm


//Az események folyása//


Lazy végül kibújik a bőréből és mielőtt Federic csinos kabátot csinálna belőle, mint kórságot terjesztő jószág újrahasznosításából, inkább igazi külsejét veszi át.
Ám a növények még ha csak homályosan is panaszkodnak arra, hogy lábuk szokatlanul nagy vízben állnak és gyökereik nem tudnak lélegezni, az állatok már konkrét panasszal élnek. JÖN A VÍZ.
A nagyobb vadak könnyedén gázolnak át a sekélyebb részeken, de a kicsiknek már most elég sok gondot okoz az, hogy kiköltözzenek az üregeikből és elmeneküljenek. Emberre és állatra pedig csak most kezd igazán rátelepedni a próba súlya.
Sokkal több van ma éjszaka feladatra, mint egy lopás megakadályozása. Ha lopkodják csak a csókot a fiatal fiúk kedveseiktől!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Lashrael Laralytha
Hozzászólások száma :

855
Join date :

2017. Jun. 27.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Vas. Nov. 05, 2017 10:29 am

Aggodalmaskodik, ez nem vitás, és bár nem tudja pontosan, mit takar a "jön a víz", semmi jóra nem számít. Árvíz lenne? Vagy valami brutális mágia? Esetleg egy tünde szórakozik ilyen eszét vesztett módon? Nem tudná eldönteni, melyik a valószínűbb, viszont mindenképp ki kell derítenie, hogy enyhítse a természet fájdalmát.
A férfi szavai hallatán először csak szórakozottan elmosolyodik, aztán mikor feltételezi, az ismeretlen összeköti a macskát vele, némileg kesernyésebbé válnak a vonásai. Túl hamar lépett elő a sötétből, ez nem vitás, viszont késlekedni sem késlekedhetett, mindenesetre azért reméli, nem tudatosodik benne a lehetséges opció, miszerint a két alak egy személyt takar. Ez lenne a legrosszabb és legbénább lebukás. A kérdés azonban hamar eltereli erről a tényezőről a gondolatait, és némi hezitálás után biccent egyet.
- Fogjuk rá. Általában valamelyik épület előtt üldögélek a lépcsőn, bámulva az elhaladó embereket, de amennyire feltűnő jelenség vagyok, annyira felejthető is - vonja meg a vállát, finoman utalva rá, hogy talán az utcán összefutottak a mai nap folyamán, csak éppen nem emlékeznek a másikra. Más kérdés, hogy az itt eltöltött ideje nagy részét macskaként tette, és mikor visszaváltozott, akkor pedig már a tetőn üldögélt, mentesülve a feltűnéstől és kutató szemektől.
- Ezzel viszont valamit kezdeni kell - vakarja meg a tarkóját kellemetlenül. - Nem kevés állat és növény fog belepusztulni ebbe a... természeti katasztrófába - húzza el a száját. Néhány hosszú másodpercig gondolkodik, mivel is kezdhetne neki a kutakodásnak, de őszintén szólva, halvány ötlete sincs. Életében nem foglalkozott ilyesmivel, ami bár nem zavarja őt túlságosan, mivel nem kifejezetten érdeklődött ilyen irányban, az ismeretek hiánya most azonban nem éri túlságosan jól.
- Ennyire megduzzadt volna a folyó? - tűnődik hangosan, és ismét a környezetéhez fordul, ennek a jelenségnek a gyakoriságát megérdeklődve.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar
Viridiel
Hozzászólások száma :

2952
Join date :

2014. Nov. 23.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Vas. Nov. 05, 2017 2:38 pmFürkészve nézem a lányt, aki akármit is mond, biztos vagyok benne, hogy egy két utcás településen mindenképp észrevettem volna, ráadásul elf volt, nem ember, ami itt azért nem annyira gyakori.
- Hát lehet……. – hagytam rá végül, mert sem előítéleteim nem voltak az elfekkel szemben, se okom, hogy gyanúsítsam bármivel is.
Na meg aztán itt volt a víz kérdése is, ami tényleg nem volt hétköznapi dolog és láthatóan eléggé aggodalommal töltötte el frissen szerzett ismerősömet is. Megjegyzése arra utalt, hogy erdei elfként használja a képességét és kommunikál a természettel, amiért elismeréssel pillantottam rá.
- Egy folyó nem szokott csak úgy hipp-hopp megduzzadni és már hetek óta nem esett az eső. A hegyekből sem jöhetett, hiszen épp a hidegebb hónapok elé nézünk, olvadás nem okozhatta. – vette sorra a lehetőségeket és mivel a természetes dolgokat kizártam, nem sok lehetőség maradt. – Ha viszont természetellenes a dolog, akkor a kérdések tömkelege merül fel. Miért, ki, hogyan, stb. Ám elsősorban a lakosokat kéne felverni és segíteni nekik kimenekülni. A kocsmáros még fenn van, ő segíthet ebben, addig is nézzük, mekkora a baj.
Mágiát gyűjtök a kezembe és az ég felé lövök egy tűzgömböt, ami remélhetőleg megvilágítja a környéket, megmutatva, meddig terjed a víz.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Hétf. Nov. 06, 2017 8:36 pm

Mivel történetünk minden előtt, valahol a nyár elején, ezért pontosítani kell a helyzetet. Az ork hegyekből érkezhetett ennyi víz, hogy megáradt a folyó, ha ott elkezdett olvadni néhány gleccser. Nehéz lenne utána járni, hogy milyen ott az időjárás, hiszen ősi ellenségek az agyarasok és ti, az emberek.
Lazy sikeresen elterelte a témát lebukásáról, ám az egynyári növények ordítanak a környezetben, hogy ilyen még nem történt. Amióta a füvek és a virágok élnek, ennyire nem volt magas a folyó. Kilépett a medréből és most gyakorlatilag két hatalmas mederben folyik nem sokkal a falu előtt szétválva és újra találkozva néhány kilométerrel később.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Lashrael Laralytha
Hozzászólások száma :

855
Join date :

2017. Jun. 27.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Hétf. Nov. 06, 2017 10:17 pm

Érdeklődve pillant a másikra fejtegetése hallatán, a halvány mosolyt pedig nem tudja megállni. Ez a továbbiakban sem tűnik el, hiába beszél teljesen logikus és értelmes felvetésekről, amik körüljárása teljes megoldást biztosíthat az üggyel kapcsolatban, de attól még nem tudja kiverni a fejéből az elejét.
- Hát, végül is tényleg jönnek a hideg hónapok, csak még... Kicsit megpihennek a nagy vándorút közben - próbálja visszafojtani a vigyort, ám nem túl sok sikere van ebben. - De biztos nem jöhetett a hegyekből? - érdeklődik azért. - Bár... - megvakarja a fejét, mivel ha olvadásról is van szó, annak már tavasszal le kellett volna rendeződnie, noha az itteni időjárás bizonyára másabb, mint mondjuk Awyrisban. - Nem érdekes - rántja meg a kezét lemondón, el is vetve az ötletet. Nem lakik sem itt, sem a környéken, így nem akar okoskodni, hiába van meg a hajlama rá.
A mágia gyűjtésénél egy darabig csak zavartan néz újdonsült társára - be kell vallania, nem találkozott még emberi mágussal, bármennyit is járt már a földjükön -, a tűzgolyó megjelenésénél meg egyenesen megrémül. Ösztönösen hátrál valamennyit, ahogyan arcára kiülnek a savanyú vonások, mintha abban a pillanatban harapott volna citromba. Magában megenged egy félős nevetést, és határozottan úgy gondolja, óvatosnak kell lennie, nehogy magára haragítsa ezt a férfit. Még a végén elhamvasztja...
Ami kizökkenti, az a növények hangos válaszadása és kétségbeejtő zsibongása. Nem sok híja van, hogy befogja a fülét, hátha ezzel kirekesztheti a rá nehezedő súlyt, a fájdalmat, ami a tudattal jár: fulladoznak.
- Állítólag még nem volt ilyen... Most van először - mondja komoran, és megígéri a növényeknek, hogy ahogyan csak lehet, segít rajtuk. Egyre inkább valami nagyobb volumenű dolgot sejt az eset mögött, ami egyelőre érthetetlen és átláthatatlan.
Mély levegőt vesz, felkészülve az ingerült falusiak vádaskodására és harciasságára. Remélhetőleg nem fog senkire sem rányitni, akik épp bizonyos dolgok közepén járnak...
- Viszont hova fogjuk őket vinni? Ha annyira megduzzadt, lehet, a híd nem bírta ki a folyó sodrását - jut hirtelen eszébe. - Megyek, és megnézem - indul el az eddig is létező folyam irányába futva, ellenőrizve, van lehetőségük elmenni az embereknek innen, mert feltehetőleg úszni nem akarnak. Na meg ha mégis erre kényszerülnek, a sodrás erősségét is meg kell néznie végső esetben...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar
Viridiel
Hozzászólások száma :

2952
Join date :

2014. Nov. 23.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Kedd Nov. 07, 2017 3:11 pm- Hááááát……..valószínűleg nem a hegyekből jön. – vonom meg a vállam és még a mosolyából sem jövök rá, hogy talán nem egészen állja meg a helyét ebben az évszakban a fejtegetésem.
Lehet túl sokat voltam úton, hogy megkeveredtem, bár akár igazam is lehetett volna, talán nem lett volna jelentősége a történet szempontjából. Most azonban személyes sármomnak tudom be a lány mosolyát.
Nekem teljesen természetes, hogy használom az elemi mágiát, de azonnal elnézést kérek a lánytól, amikor látom, hogy kicsit megrémül a tűzgolyótól.
- Nem voltam elég körültekintő, bocsáss meg…….hmmmm……nem is tudom még a neved, én Frederic vagyok, pap. – biccentek, miközben azért a környéket is gyorsan szemügyre veszem, amíg a fény lehetővé teszi. – Csak egy kis fényt akartam, hogy lássuk mekkora a baj. Sajnos nagy, úgy látszik. – bólintok a szavaira, mert ha tapasztalt erdei elf, akkor biztos segíti a saját természetmágiája a kár felmérésében.
Éles elméje van azonban, mert azonnal a gyakorlatiasabb végén fogja meg a dolgokat.
- Igazad van, de biztos vannak csónakjaik, ha a folyó mellett laknak, ha nem túl nagy az áradás, akkor azon még elmenekülhetnek. Akkor te nézz arra körül, én felverem a kocsmárost.
Indulok én is, hogy megtegyem, amit meg kell.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Szer. Nov. 08, 2017 5:34 pm


//Az események folyása//


Már egy jó ideje csillog a folyó elől is, hátul is. Jobbra meg balra. De még egy hangos kiáltás sem hangzott el hőseink szájából, hogy figyelmeztessék az embereket. Csak egy szerelmes párt zaklattak, de azt sem riadóztató jelleggel.
Azért halad lassan az események folyása. Federicünk elindult a kocsmárostól segítséget kérni ez ügyben, Lazy pedig a folyó eredeti medrét igyekszik közben felderíteni. És meddő vita arról, hogy mi okozta ezt a katasztrófát kevesebb haszonnal járt ezúttal, mint a mostani cselekedetei.
A taverna tulajdonosa hangos ordibálásba kezd és hamar fények is gyúlnak a sötétbe borult faluba. Ő nem vonakodott a lehető leggyorsabban tudtára adni földijeinek, hogy a Halál les mindannyiótokra.
Eközben számos meglepő felfedezést tesz a víznél hősnőnk. Az első, ami szembe jön vele, hogy a fűzfák régi áradásokról mesélnek. Évente kétszer. Ám az egynyári növények korábban már említett határozott suttogása arra utal, hogy ezúttal kimaradt az egyik.
Másfelől híd ha volt is ebben a kicsi faluban, már csak a Hold túloldalán lehet keresni. Számos csónak leng a víztükrön és némelyiknek már el is szakadt a kikötése, úgy felnyomta az ár.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Lashrael Laralytha
Hozzászólások száma :

855
Join date :

2017. Jun. 27.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Szer. Nov. 08, 2017 11:19 pm

A bocsánatkérésre zavartan és bizonytalanul emeli fel a kezeit, ezzel hárítva a szavakat és jelezve: semmi gond. Beszéddel nem támasztja alá a gesztust, mivel arckifejezését így is egy nyitott könyvnek érzékeli a meglepettségnek köszönhetően. A férfi bemutatkozásával csak felszalad egy kissé a szemöldöke a pap hallatán - ezek a személyek ilyesmikre lennének képesek? Lehet, hogy nagyon is sok köze volt az emberi fajhoz, nem mondaná magát ennyire jártasnak a társadalmukban. Tisztában van az alapokkal és némileg több tudása van a kívülállókhoz képest, de ez nyilvánvalóan nem fed le mindent, így ez igencsak nagy újdonságnak bizonyul a számára.
- Lashrael vagyok, vándor - biccent ő is egyet finoman egy udvarias és barátságos mosoly kíséretében. A baj nagyságának kiderítésével mindösszesen megvakarja a fejét tanácstalanul, ha már egyébként se tud sokat segíteni így hirtelen. Gondolkodik ugyan, mit tehetne ugyan, de őszintén nem jut eszébe semmi használható a híd meglétén kívül. Végezetül csak bólint a hajók emlegetésénél és a feladatmegosztásnál, azzal ahogyan nem maradt más megbeszélnivalójuk, eliramodik az igazi folyó irányába sietősen, nyújtott futóléptekkel gyorsítva a tempóját.
Viszonylag hamar elér a helyszínre, ahol a fűzfák fogadják szavaikkal, mire alsó ajkába harap. Kellemetlen ezt tudni, vagyis inkább ennek a megtörténése az, hiszen ha kimaradt az egyik, akkor nagy valószínűséggel sokkal rosszabb és veszélyesebb lesz ez az áradás, ami semmiképpen sem szerencsés. Kérdés, mennyire fogja befolyásolni a falu életét - elmossa a házakat vagy megmaradnak a maguk pompájában, és amit most ők tesznek, az egy vészriasztás? Sajnos nem lesz lehetősége ezt kideríteni addig, amíg meg nem történik a baj, így nem is várakozhat tovább a biztonság megteremtése érdekében; elindul a folyó mentén, keresve valami hídféleséget, de a hosszas séta ellenére sem talál semmi ilyesmit. Csónakok vannak ugyan, de nagy szerencsétlenségre azok közül is elszakadt néhány a parttól, beugrani viszont nem akar utánuk a kihúzásuk szándékával. Nem a fizikai ereje adja nemlétező hírnevét, és nem is kíván ezen változtatni, vízbe fulladni meg még inkább nem szeretne, noha ha néhány évvel korábban kínálják fel neki a lehetőséget, fontolóra vette volna.
Ahogy az épületek irányába fordul, nem egy lámpa fényére figyel fel, ami egy halvány mosolyt csal az arcára megnyugvása jeleként. Úgy tűnik, Frederic részéről siker az akció, már csak a hajók és férőhelyeik számával lehet gond. Még mielőtt elindulna visszafelé hírt adva az itteni állapotokról, felméri, nagyjából mennyien lesznek képesek elhagyni a vízzel körbezárt területet, és még egyszer körbenéz a környéken. Ha van olyan dolog, fa, bármi, ami stabilan áll, és a megdagadt folyó szélén van, tesz egy kísérletet néhány kikötött hajó kijjebb rángatásával, hogy legalább azok ne vesszenek el a vízen. Ha azt veszi észre, hogy ez jócskán túlnő az ő fizikai erején, akkor inkább úgy dönt, nyomban visszamegy, korábbi szándékával megegyezően értesítve a falusiakat az itteni helyzetről, kifejezetten támogatva, ha néhány erőskezű férfi a csónakokkal is foglalkozna, mielőtt végleg itt ragadnának.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar
Viridiel
Hozzászólások száma :

2952
Join date :

2014. Nov. 23.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Csüt. Nov. 09, 2017 7:21 pmNem tudom mennyi időnk van még a víz faluba való betöréséig, de remélem, hogy lesz elég még arra, hogy a lakók megmenekülhessenek. Nem ismerem eléggé az itteni viszonyokat, az is lehet, hogy nem először esik meg az ilyesmi és az itt lakók tudják mi a teendő ebben az esetben.
Ám amikor a kocsmáros idegesen ordibálni kezd, akkor már tudom, hogy ez váratlanul ért mindenkit.
Már csak abban reménykedhetek, hogy akad még kis időnk és Lashrael jó hírrel szolgál és talál kiutat, hogy mindenki biztonságosan elhagyja a helyet.
- Csak ne hagyja, hogy kitörjön a pánik, mert akkor az csak halált hozhat. Egybe kell tartani a lakosokat és megszervezni a menekülést. Van errefelé valami magaslat, domb, ahol végső esetben meghúzhatják magukat? – igyekszem hasznossá tenni magam, mert a mágiám itt nem sokat segíthet sajnos. – Van egy tünde is a közelben, elment körbenézni, remélem jó híreket hoz majd. – informálom a kocsmárost a lányról is.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Pént. Nov. 10, 2017 3:51 am

Lazynek nem kell emberfeletti erő ahhoz, hogy a jelenlegi part környékére húzza a csónakokat a sebes sodrás ellenére sem. Inkább csak vizes lesz, hiszen ahová eredetileg kötötték ezeket a vízi járműveket, már egy ideje mélyen a víz alatt van. De a hosszú lánc engedni fogja a stabilan álló fűzfákig kihúzhassa őket.
Szerencsésen megmentette majdnem az összeset és csak az a pár elsodródó veszett oda. És hamarosan jönnek is értük a lakosok és Federic. A kis papunk igyekszik mindig növelni a rendezettséget, ám az a néhány család, akinek szó szerint elúszott a megmenekülése, a helyzettel szembesülve igen csak kétségbe esik. És a tündét kezdik hibáztatni, hogy nem figyelt eléggé.
-Visszamegyünk és kiszedjük a tokjából az ajtót. Az is fából van, mint egy tutajon jöttök majd, mi meg két csónakkal beállva az oldalaira vezetünk titeket a többiekkel.
* Az egyik még számunkra ismeretlen lakos felvetése hamar megnyugtatja a közvéleményt és sokan úgy döntenek, a saját ajtajukat ők is odakötik a ladikjuk mögé. Nem az értéke miatt, csak pár fontosnak vélt holmit rápakolva azt is menekítenék.
Kérdés mit szól a két hősünk mindehhez.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Lashrael Laralytha
Hozzászólások száma :

855
Join date :

2017. Jun. 27.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Pént. Nov. 10, 2017 9:38 am

Ha életek mentéséről van szó, egy kis víz nem nagy ár, elvégre nem lesz tőle semmi baja. Nem sodorja el a folyam, nem ad neki tulajdonképpen semmiféle hátrányt, de ha mégis nagyon fázna az átázottságtól a meleg idő ellenére is, akkor felveszi macskaalakját, bundája pedig kellőképp melegíteni fogja, így nem panaszkodhat.
Szerencsére nem kell sokat küzdenie azzal, hogy kijjebb húzza a csónakokat. Egyetlen nehézség igazából a víz alatt kutatni a láncok után, ha csomózták, akkor azt kikötni, de viszonylag hamar ráérez. Csizmája sokáig nem bírja a folyóban való mászkálást, nem kell sok ahhoz, hogy teljesen beázzon, beengedve a hideget, és ujjai is lassacskán érzékelik a fagyasztó, merevítő hatását a vízfelszín alatt való kutakodásnak köszönhetően, nehezítve a markolást és láncok kibogozását. A hordozásukkal nincsen gond még így sem, elvégre csak alkarjára csavarja, és már húzhatja is maga után őket.
Amint az összes megmaradt csónakot biztosabb ponthoz kötötte, kimászik a vizes, iszapos földterületről, és a száraz részen ül le, egy darabig pihenve. Attól még, hogy egyszerű volt, azért igencsak fárasztó, gyorsabb légzését pedig igyekszik mihamarabb csillapítani, hogy visszamehessen a falusiakhoz és Frederichez, most már tényleg értesítve őket a helyzet súlyosságáról. Mielőtt azonban még elindulhatna, feltápászkodása és falu felé fordulása után észreveszi a közeledő népet, és halvány mosollyal fogadja őket. Nem köszön, nem szól semmit, csak örül, hogy valamiben segíthette őket, ám a hála sehonnan sem érkezik semmilyen formában, mi több, csak hibáztatják őt az egyébként is elsodródott csónakok miatt. Rögtön kényszeredetté válnak a vonásai, háta mögött összekulcsolódó kezei ökölbe szorulnak, és bár lenne néhány szava hozzájuk, lenyeli őket. A szidalmazásra nem szól semmit így, csak beletörődő mosolyával és oldalra tekintésével védekezik, elvégre nem látja értelmét annak, ha most vitába elegyedne az itteniekkel. Tény és való, borzasztóan rosszul esik neki, hogy ennyire nem értékelik azt, amit tett - hiszen akár az összes hajó elúszhatott volna -, és ettől a szíve szakad, ha lenne még akkora darab belőle épen. Továbbra sem bánja, hogy ennyivel segítette a menekülésüket, viszont a továbbiakban nem áll szándékában cselekedni az érdekükben. Nem azért, mert nem akarja védelmezni őket, de úgy hiszi, csak elutasítanák őt és a felkínált segítségét, ha pedig valami rosszul alakul, mindenképpen őt hibáztatnák azért, amiről nem tehet.
- És az a lehetőség nem létezik, hogy a hajó nélkül maradtak beszállnak másokhoz? - érdeklődik még azért egy utolsó kísérletet téve, bár biztos benne, hogy lehurrogás lesz a vége. - Csak van annyi hely, hogy felosztva elférjenek - enged meg egy reménykedő mosolyt. - Nem tudhatjuk, mikor jön még nagyobb mennyiségű víz, én inkább kibírnám a zsúfoltságot, minthogy a kényelmesebb utazás biztosítása közben elvesszek.
Az anyagi javak feleslegességéről hiába is papolna, elvégre az emberi lét főleg ebből áll: minél több fogható érték van, annál nagyobb személynek bizonyul. Nem is lenne képes így rávenni őket, pláne kívülállóként, hogy mennyire értelmetlen visszafordulni olyan tárgyakért, amik egyébként teljesen értéktelenek az élethez és kapcsolatokhoz mérten.
Ha ennyi nem bizonytalanítja el a falusiakat, akkor nem állítja meg őket visszamenetelükben, ugyanakkor nem is tart velük. Feleslegesnek érezné magát ott, hiszen nem egy gyenge fizikumúnak kéne cipelnie a faajtót, ráadásul úgy gondolja, nem szívesen látott a csónakok "elvesztése" miatt. Elindulásukkal pillantása elborul, mosolya eltűnik, és a közelében lévő fűzfa felé fordul, akinek segítségét kéri, hogy könnyebben felmászhasson rá, majd a közepén apróra összekuporodik, a különleges lomb mögül figyelve, mi is történik ezek után.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar
Viridiel
Hozzászólások száma :

2952
Join date :

2014. Nov. 23.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Szomb. Nov. 11, 2017 4:19 pmMiután sikerült mindenkit felverni és megakadályozni még a pánik kialakulását is, mindenki a csónakok felé igyekezett, mint elsődleges menekülési eszköz felé. Örömmel láttam, hogy a tünde kisasszony nem ült a babérjain, hanem nagyon is hasznosan töltötte az időt és megmentett egy csomó vízijárművet, amit egyébként már maga alá temetett volna az ár.
Azonban azt is kénytelen voltam átélni, hogy a hálátlan falusiak szavai, miként törlik le az elégedett mosolyt az arcáról, ahogy az enyémről is.
Szerencsére még voltak olyanok, akik józanul gondolkoztak és próbálják elvenni ezek élét és olyan javaslattal előállni, ami kicsit megnyugtatja a kedélyeket. Ám nem akarom szó nélkül megállni e megnyilvánulást és teljesen egyetértek Lashrael válaszával is.
- Emberek, a tünde kisasszonynak igaza van, inkább megköszönni kéne neki, hogy az életét kockáztatva kimentette a csónakokat, különben most mindenki valami kezdetleges tutajon lenne kénytelen kockáztatni. – emeltem a csoport felé megrovó tekintetem. – Minden csónakban annyian üljenek szerintem is, ahányan csak biztonságosan elférnek és egy gyerek se maradjon ki. A holmik kerülhetnek az ajtókból kreált tutajokra, ha azok el is vesznek, azt még mindig lehet pótolni. De most mindenki dologra a víz nem viccel. Addig én megpróbálok földből egy kis gátat építeni, ami lassítja az áradást errefelé. Itt maradsz velem Lashrael? Szemmel tarthatnád a környéket, nehogy valami váratlan történjen, téged segíthetnek a növények és az állatok is ebben.
Ha megteszi ezt velem, akkor neki gyürkőzök a földhöz kötődő varázslatomnak, hogy nagyobb darabokat megmozgatva kis gátat emeljek a csónakoktól nem messze, hogy a visszatérő lakosoknak legyen hol beszállnia biztonságosan.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Vas. Nov. 12, 2017 7:28 am

Federic amilyen jól kezdett a kocsmárossal, olyan gyorsan veszti el vezető szerepét a papként terelgetett nyáj fölött. A lakosok fegyelmezetten őrzik a pánikot és ezt szó szerint. Inkább figyelmen kívül hagyják hőseink szavait és levegőnek nézik őket, mint hogy a jó szót megfogadnák. Beszéddel nem éreztetik ezt, ám immáron nem sokszor és akkor is csak röviden néznek arra, amerre a megboldogult főpap kedvence áll és egy láthatatlan fal emelkedik közéjük.
Immáron saját maguk szervezik saját maguk és vagyonuk mentését és nem zavarják a tünde lány fáról történő figyelését sem. Ám közel egy óra múlva újabb problémával szembesülhetnek. Az események ilyen fordulata következtében senki nem sietett felajánlani nekik helyet a ladikjában és már elkezdik belökni a víz felé őket, páran már elindultak, amikor is rádöbben a páros, hogy nekik is ki kellene jutniuk.
Vagy itt maradva direkt dőzsölhetnek most az élelem raktárakban és az üres házakban, később úgy is megtalálják a kiutat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Lashrael Laralytha
Hozzászólások száma :

855
Join date :

2017. Jun. 27.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Vas. Nov. 12, 2017 11:58 am

A szavak láthatóan teljesen feleslegesen hangoztak el. Semmi hatást nem érnek el a falusiaknál, hiába mondják ketten ugyanazt, egymást támogatva mondandójukkal. Mintha nem is félnének igazán, mintha nem is számítana, hány évük maradna még hátra... Nem kifejezetten ismer magára ebben a magatartásban, nála némileg másképp merül fel, de a lényegük ugyanaz: teljesen mindegy, milyen élet vár még rájuk, csak hadd legyen vége.
Sóhajt egyet, beletörődve, mennyire érdektelen a lakosok számára, de legalább nem bántják ennél jobban. Ez is valami, nem igaz? Frederic szavai ugyanakkor némileg meglepik őt, aminek jeleként fel is szalad a szemöldöke. Nem nagyon akart további támogatást nyújtani, de egy kérést természetesen nem utasít el, így egy halvány, hálás mosollyal fordul a férfi felé.
- Egy próbát azért megért - vonja meg a vállát keserűen. - Köszönöm - biccent még egyet, ugyanis sokat jelent neki még ez a kis támogatás is. Külső szemlélőként biztosan nem túl jelentős, de neki egy apró kincs, aminek emlékét megőrizheti rosszabb idők átvészelésére.
- És persze, nekem így elég könnyű a tájékozódás - felel a kérdésre is, felmászva a fűzfára, onnan figyelve a környéket, hallgatva a természet szólamát. Amikor azonban az első falusi visszatér, váratlanul és kétségbeesetten bevillan egy gondolat:
- Minden állatot kiengedtek? - érdeklődik érezhető frusztráltsággal, ugyanis nem szeretné, ha a bolondnak gondolt fogságuk miatt fulladnának bele a vízbe. Ha bizony nem engedték őket ki, akkor muszáj lesz az épületek közé sietnie, hogy még időben szabaddá tegye a jószágokat.
A csónakszerzés igazából nem különösebben zavarja őt, ehhez úgy áll hozzá, hogy majd a helyzettel megoldja. Fogalma sincs, mekkora lesz a víz, milyen erős, de ha lebontja az építményeket sodrásával, lesznek akkora törmelékek, amikre ráugorva elúszhat a helyszínről. Hogy a falusiakkal tartson... Gyakorlatilag eszébe sem jut, már csak a buzgóságukat és odaképzelt ellenségességüket tekintve is. Ritkán érez utálatot, de most itt egyre erősebben érzékelhető belülről, ahogyan sarjad és növekszik, kezdve a hálátlanság pillanatától. Nem szereti ezt magában, de be kell vallania, hogy a történtek miatt már nem olyan tiszta tünde lelkileg, mint ahogyan a többség vallhatná magát. Sajnos.
Egy darabig még várakozik, nem zavarva Fredericet munkálkodásában, ám mikor pillanatnyi szünetet vesz - vagy teljesen végez a feladatával -, megszólítja:
- Hogy fog... sz kijutni? - vesz egy közvetlenebb hangvételt egy kis gondolkodás után, bár ez némileg nehezére esik, elvégre jobban szereti eleinte a távolságtartást.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar
Viridiel
Hozzászólások száma :

2952
Join date :

2014. Nov. 23.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Vas. Nov. 12, 2017 4:15 pmSoha még nem tapasztaltam azt, hogy ennyire figyelmen kívül hagyják a mondanivalómat és a tanácsaimat. Eltartott egy darabig, amíg ezt megemésztettem, de látható volt, hogy akármennyire is erőlködnék, mennek a saját fejük után. Persze megijeszthetném őket talán a mágiámmal, de azzal csak még nagyobb pánikot keltenék, lehet még nekiszaladnának a víznek.
Így aztán csak komoran megtettem azt, amit megtehettem, hogy valameddig feltartsam a vizet.
Úgy látszik Lashrael is ezt látta rajtuk, de azért megtette, amit kértem, miután a falusiak ahogy tudtak elmenekültek és ha volt olyan háziállat, amit nem vittek magukkal, azt a lány kiengedte.
A nagy igyekezetben aztán tényleg az volt az utolsó gondolatom, hogy vajon mi, miként jutunk ki, bár a kérdés úgy szólt, mintha csak nekem kéne ezen töprengenem.
- Meg tudom oldani. – válaszolom magabiztosan. – Szerencsére van megfelelő bájitalom és mágiám hozzá. De mi van veled? Téged is el tudlak varázsolni, hogy a víz alatt is tudj lélegezni, ha nincs más. – teszem hozzá.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Vas. Nov. 12, 2017 4:37 pm


//Az események folyása//


A falusiak azt gyorsan elmagyarázzák, noha megint csak fukarkodva a kedves gesztusokkal, hogy eszük ágában sincs kiengedni az igen értékes állatokat és szélnek ereszteni. Nem mondják ki, de tudják jól azt, hogy a legtöbben elpusztulnak, mire visszatérnek. De inkább annak előnyét ecsetelik, hogy ha néhány meg marad, legalább lesz mit enni. És amelyik húzza az ekét. A többit leírható veszteségnek tartják, de lehet el sem éri a víz őket, hanem megáll az áradás az első házaknál...
Azért ahhoz nincs hatalmuk, hogy elmenekülnek, de még valamilyen módon ellencsapást mérjenek az érdekeiket sértő két alakra. Ahogyan a házak védtelenül állnak, csupán néhány hátra hagyott eb nehezíti a két mentő és az esetleg felbukkanó haramiák dolgát, hamar végezhettek az állatok megmentésével. Még a kutyákat is, ha Lazy használja képességét, hamar meggyőzhetitek arról, hogy féljenek az érkező ártól, aminek baljós hírét érzik valahol mélyen az ösztöneikben ők is a természet rezdüléseiben.
Nem tűnik annyira veszélyesnek a folyó, hogy Federic felkínált mágiájával ne tudnának a fenéken sétálva-mászva átjutni a másik partra akár. De ez a leányon is múlik. Ha nem akarja, akkor kidőlt fatörzsén kell utaznia.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Lashrael Laralytha
Hozzászólások száma :

855
Join date :

2017. Jun. 27.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Vas. Nov. 12, 2017 5:00 pm

Nem túlságosan ért egyet az elhangzott érvekkel, amik nagyon bizonytalanul állnak helyt. Őt egyáltalán nem sikerült meggyőzni afelől, hogy hagynia kéne a jószágokat a helyükön, szóval amint van lehetősége és senki sem fog szólni miatta, a szándékával egyezően cselekszik: visszamegy az épületek közé, kiengedve a megmaradt állatokat. Néhányan vonakodnak elhagyni a helyet, de finom szavakkal és erős indokokkal alátámasztja a távozás helyességét, na meg ha annyira vissza akarnának jönni, úgyis megtalálják elmosott otthonukat. Az életük sokkal fontosabb, minthogy a végtelenségig hűek maradjanak azokhoz, akik végső soron elárulták őket, az üres házakat meg értelmetlen őrizni. Hogy ezt az élettelenséget bárki kihasználja, meg nem mondaná, de józan ember közelébe sem fog jönni ennek a területnek, nehogy meghaljon.
Halvány örömmel fogadja a férfi magabiztosságát, a felsorolt megoldásait, ő azonban annyira nem bízik ezeknek a bájitaloknak a hatásosságában. Mindemellett nem ismeri az emberek mágiáját sem, és nem akarja olyanba ártani magát, ami egyáltalán nem vonatkozik rá. Tény és való, érdeklik őt a különböző népek varázslatai, de valószínűleg irigységgel vegyes csodálkozás lenne a vége, ami csak mágiával kapcsolatos mohóságát idézné elő, előnye pedig nem sok lenne. Hasznos a tudás, ez tagadhatatlan, de ha az oldalát fúrja a gondolat, hogy ő nem csinálhat ilyeneket, nagyon nem éri meg. Persze ez idővel változhat, és bizonyára fog is, hiszen nem panaszkodhat a tündevarázslatokat illetően. Sokszínűen képes felhasználni őket, szinte mindenütt alkalmazhatóak bármilyen helyzetben, így tényleg nem kéne más képességek után vágyódnia.
- Azt hiszem, ezt nem próbálnám ki élesben - emeli fel védekezőn a kezét, finoman elutasítva a javaslatot. - Majd a magam módján megoldom én is - biccent egyet, biztosítva a másikat arról: rendben lesz. Vándor, nem kell őt félteni, van néhány trükk a tarsolyában, akarat és kitartás meg főleg szorult belé, ami izzítja a küzdeni akarást, más kérdés, milyen irányba tereli őt. Macskaként majd használja különösen erős egyensúlyérzékét, és még a billegő tárgyakon is megmarad, ahogyan a víz elsodorja őt valamerre az ismeretlen felé.
Inkább a természettel való utazást választja, minthogy számára bizonytalan és talán enyhén gyanús megoldásokba bonyolódjon. Különben is, valahogy jobbnak érzi, ha a fa mellett van végkiszenvedése idején, már csak tiszteletből is, ha esetleg van mit elmesélnie neki, szórja csak a szavakat. Rajta kívül más úgysem fogja megérteni, miről beszél, és legyen bármilyen fájó a mondandója - ha mond egyáltalán valamit -, meghallgatja.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar
Viridiel
Hozzászólások száma :

2952
Join date :

2014. Nov. 23.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Kedd Nov. 14, 2017 6:27 pmNem egyszerű először az állatok elengedése, amiben mindenképp egyetértek Lasrael-lel és segítek is, ahogy tudok, de aztán az erdei elf beveti a képességeit valószínűleg, mert a felénk acsarkodó kutyák hirtelen megnyugszanak és inkább maguk is a menekülés útját keresik.
Mikor már csak ketten maradunk jóformán, akkor felajánlom neki a mágiám hatalmát, hogy ha már így egymás mellé sodort minket a sors, akkor együtt is másszunk ki a bajból, főleg, hogy nekem megadatott, hogy épségben vészeljem át az áradást, még ha víz alá is kell miatta merülni.
Ám a lány nem akart élni vele és elhárította az ajánlatomat.
Nem látszott izgulni, így úgy gondoltam, hogy meg van a saját verziója arra, miként vészeli át a víz betörését. Persze az is lehet, hogy nem jön el idáig az ár.
- Rendben, de ne habozz, ha mégis úgy döntesz élsz az ajánlatommal. – villantottam rá egy mosolyt, aztán nekidőltem az egyik ház falának, hogy szemügyre vegyem a vizet, meddig jött már el.
- Én még várok egy kicsit, talán nem is ér el eddig a víz, akkor meg minek vizezzem össze magam. De ha te már mennél, az égiek óvjanak az utadon Lasrael.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Kedd Nov. 14, 2017 7:03 pm

A két főszereplőnk úgy tűnik csak addig ért egyet, amíg ki nem engedik mások tulajdonát. És nem utolsó sorban érző, élő lényeket. Megmentve őket a pusztulástól.
Ám ez után mindenki menőzni akar képességeivel és lássuk be, hogy ezek az ötletek és egyéni verziók igen hasznosak képességeik gyakorlására és kreativitásuk továbbfejlesztésére. Ráadásul mindkettejük ötlete saját adottságaikkal könnyedén kivitelezhető, egy macskának jó az egyensúlyérzéke, Federic pedig remek elemi varázslatot talált saját tárházában.
Ám a fiú halovány reménye, hogy talán nem éri el őket a katasztrófa bizony hiábavalónak bizonyult. Az ár jön és hamarosan elsodorja az összes épületet. A kis pap tüsszentése hallatszik az éjszakában, ahogy Lazy hallgatja az öreg tölgyet, mely szomorú beletörődéssel jegyzi meg, hogy a legtöbb ember alig marad pár évig. És utána meghal. Csak kisebb részük az, akik huzamosabb ideig megmarad és átadhatja a tapasztalatát  tájról. Előnyeiről és hátrányairól...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Lashrael Laralytha
Hozzászólások száma :

855
Join date :

2017. Jun. 27.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Szer. Nov. 15, 2017 7:46 pm

- Köszönöm a lehetőséget - viszonozza finoman és távolságtartón Frederic mosolyát, semmiképpen sem akarva udvariatlannak vagy tiszteletlennek mutatni magát. Továbbra is a saját verzióját tartja megbízhatónak, elvégre képességeit gyakorlatilag azóta használja, mióta az eszét tudja, az emberek varázslata... Nos, ahogyan az már korábban is átfutott az agyán, igencsak távol áll tőle (néhai párja meg egyébként is katona volt, nem mágus alkat), noha némi irigységet azért érez a másságuk, erősségük és hatásosságuk miatt.
- Rád pedig Természet Anya vigyázzon a víz alatt - búcsúzik némi lenyelhetetlen szórakozottsággal, és egy intés után már indul is, hogy keressen magának egy biztonságosnak tűnő helyet, vagy legalább egy olyan környéket, ahol talál egy utazóeszközként használható tárgyat, rosszabb esetben fát.
Az ár eljövetelével hamar kiderül, min kell utaznia - eleinte macskaként néhány kisebb eszközön egyensúlyoz, próbálva távol tartani magát a nyaldosó hullámoktól. Nem mondaná, hogy annyira tartana tőlük, de azért állati alakjának berögződéseinek nehéz ellenállni. Ez valamivel később aztán változik, ahogyan egy kényelmesebbnek tűnő, vaskos, a földből kiragadott fát vesz észre, melyre átugrik, a víziszony megszüntetése érdekében pedig visszaveszi tündealakját. Amilyen kényelmesen csak lehet, elhelyezkedik, néha egyébként is átázott csizmáját a folyóba engedve, szomorkásan játszva a felszínével, hallgatva a keserű mesét, amivel a tölgy jutalmazza társaságát. Innentől bizonyára nem lesz semmi gond, és ahol elkezd szűkülni a folyó medre, ott majd ügyeskedve a part felé evez a lábaival, majd kiugrik a szilárd talajra, búcsút intve a fának is, ha kibírja addig élve.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar
Viridiel
Hozzászólások száma :

2952
Join date :

2014. Nov. 23.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Csüt. Nov. 16, 2017 7:46 pmMegbiccentem a fejem a lány jókívánságaira, ezzel tudomásul is véve, hogy nem kér a segítségemből, de ezen nem csodálkozom, hiszen ő egy erdei elf, minden olyan képességgel megáldva, amivel valószínűleg könnyedén kimászik az itteni nehéz helyzetből. Egy csepp aggodalom sem látszik rajta.
Sajnos az ár láthatóan nem akar megállni és hamarosan a legszélső házak omlásának zaja is elér hozzám, ezért nem várok tovább, nem szeretném, ha valami keményebb tárgy fejbe vágna, vagy akadályozna.
Megiszom a bájitalt, közben abba az irányba tartok, ahol a legvalószínűbb, hogy hamar ismét szárazföldet találok. De még egy percre meg kell állnom, mert nagyon csavarja valami az orrom, nagyot tüsszentek. Ezt nem lenne jó a víz alatt is megtenni. Ha nem folytatódik tovább, akkor belegyalogolok a vízbe.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Ajánlott tartalom


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   

Vissza az elejére Go down
 

Határmenti falvak-A Béke Követe

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
8 / 10 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Neminra világa :: Játéktér :: Ceralla síkság :: Emberek királysága-