HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Üdvözöllek!
Köszöntünk Neminra csodálatos világában!

Regisztráció előtt kérlek tekintsd át a Szabályzatunkat és a Keresett karaktereket is!
Ha ezzel megvagy nincs más dolgod, mint regisztrálni, majd megírni az ETörténetedet.
Légy részese te is egy rejtélyes világ izgalmas kalandjainak!

Várunk!
A Staff jó játékot kíván!


Lashrael Laralytha
PM||Profil
Bárminemű dolog kapcsán kérdezzetek és jelezzetek nyugodtan!
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chat
Latest topics
» Isabella & Alia
Yesterday at 9:43 pm by Isabella

» A királyért!
Yesterday at 7:40 pm by Lashrael Laralytha

» Ki a hunyó?
Yesterday at 7:07 pm by Fenothar

» Új hajnal virrad
Yesterday at 2:01 pm by Alia Caroline Azurre

» Braslov, Üdvözöljük városunkban!
Yesterday at 12:43 pm by Pokoljáró Rexxan

» Nekromanta csapdája
Kedd Jan. 15, 2019 9:19 pm by Hirannis

» Lashrael Laralytha
Hétf. Jan. 14, 2019 7:55 am by Lashrael Laralytha

» Evenon
Vas. Jan. 13, 2019 10:37 pm by Lashrael Laralytha

» Készen vagyok!
Vas. Jan. 13, 2019 7:03 pm by Evenon

» Ra'ena
Vas. Jan. 13, 2019 5:02 pm by Ra'ena

» Folyó mentén
Szomb. Jan. 12, 2019 2:45 pm by Alia Caroline Azurre

» Kék elfek
Pént. Jan. 11, 2019 6:10 pm by Viridiel

Statistics
Összesen 114 regisztrált felhasználónk van.
Legújabb felhasználó: Ra'ena

Jelenleg összesen 18663 hozzászólás olvasható. in 545 subjects
Ki van itt?
Jelenleg 4 felhasználó van itt :: 2 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég :: 2 Bots

Isabella, Lashrael Laralytha

A legtöbb felhasználó (27 fő) Pént. Nov. 02, 2018 9:12 pm-kor volt itt.
Top posters
Uráldur
 
Viridiel
 
Alia Caroline Azurre
 
Isis Do’Odrun
 
Lashrael Laralytha
 
Admin
 
Shuga
 
Nava Jade Aiglieri
 
Isabella
 
Angel Natalie Moonlight
 

Share | 
 

 Határmenti falvak-A Béke Követe

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
SzerzőÜzenet
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Pént. Nov. 17, 2017 12:04 am

Lazy bundája macska alakban is nedves volt, hiszen nem olyan régen még a víz alól kötötte el a ladikok láncait és alaposan átázott közben. Ám ebben a másik formájában természetesnek tűnik, hogy nem szeretne ismét megmártózni az éjszakai folyóban.
Federic tervei is tökéletesnek tűnt egészen addig, amíg ki nem jött a vízből. Akkor tüsszentett először, jelezve maga számára, hogy a vízbe merülésével nem volt olyan szerencsés, mint kicsit korábban lombtünde társa. Ám szinte érződik a levegőben, hogy valaminek még történnie kell.
A partra hamar kiugró lány már hamar értesül valamiről. Egy őz személyes tragédiájáról számol be a természet, akinek a gyermeke nem rég született, lábra sem állt még, de a falut is magába foglaló új szigeten ragadt. Az anya állat nem akarja magára hagyni, még ha ez az életébe is kerül.
A kis papunk egyelőre csak a feszültséget érzi a levegőben. A sötétben motoszkálás hangjait hallja a sűrű bokrok közül Szerencsés módon mind a ketten ugyan azon a parton vannak.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Lashrael Laralytha
Hozzászólások száma :

855
Join date :

2017. Jun. 27.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Pént. Nov. 17, 2017 2:59 pm

Szerencsére sokáig nem kell utaznia a fán, a folyó hamarosan keskenyedni kezd, így szilárd talajt tudhat a lábai alatt, valamint mehet más irányba, felfedezni újabb tájakat. Mielőtt azonban egy lépést is megtehetne, a természet ismét megszólítja őt, a szavak hallatán pedig megtorpan. Tündeként eleve elég nagy tragédia az, amiről beszámolnak a növények, de úgy, hogy személyes élménye is fűződik egy gyerek elvesztéséhez... Csak még szív- és gyomorszorongatóbb az eset. Nincs is ereje ahhoz, hogy hátat fordítson, hiszen azzal önmagát és saját elveit árulná el.
Egy rövid ideig tagjai remegnek, ahogyan visszaemlékszik az ő esetére, aztán ökölbe szorítja a kezeit. Már valószínűleg senki sem lesz a szigeten, aki segítsen neki, és mivel vesztenivalója nincsen, nem is kell tűnődnie azon, melyik lehetőséget választja: megfutamodik vagy nekivág. Természetesen belemegy a küzdelembe, és még ha el is sodorja őt az ár, maga alá temetik a folyó hullámai, akkor is ki fogja hozni azt a néhány állatot. Képtelen lenne magukra hagyni őket - egy életen át bűntudatot érezne utána. Mintha csak ölésre szánta volna magát, olyan nehezen viselné el ezt a súlyt a vállain.
Nyomban futólépésbe vált, segítségül hívva a környezetét a tájékozódásban, hogy mihamarabb arra a pontra érkezzen, ahol a legközelebb lehet a csapdába esett jószágokhoz.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar
Viridiel
Hozzászólások száma :

2952
Join date :

2014. Nov. 23.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Pént. Nov. 17, 2017 5:41 pmLehet, hogy a mágiám megvédett a megfulladástól, de azt senki nem mondta, hogy a meghűléstől is, hiszen a víz alatt eléggé hideg volt és most csurom vizesen álldogálok a parton. Így hát ami jó ötletnek tűnt, az most még sem volt az, bár kétségtelenül hasznos, mert megvédte az életemet.
Nem voltam túl sokszor beteg és most is abban reménykedtem, hogy ez hamar átmegy rajtam, vagy csak megúszom egy kis tüsszögéssel, némi szipogással.
Nem sokáig foglalkoztam azonban egyelőre az egészségi állapotommal, mert szinte tapintható volt a feszültség. Természetesen azonnal kiélesedtek az érzékeim, próbáltam látni, hallani mi okozhatja ezt és biztos voltam benne, hogy a hullámok locsogásán túl, valami neszezés szűrődik a partmenti sűrűből. Lehet, hogy csak állat, de ha mégis valami segítségre szoruló vagy sebesült lény, akkor talán meg kéne néznem.
Kiöntve a csizmámból a vizet, kicsavarva a köpenyemet, el is indulok, hogy utána nézzek. Persze nem voltam óvatlan, hiszen vadállat is lehet, akit megvadított az ár.
- Van ott valaki? - kérdezem azért hangosan is.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Pént. Nov. 17, 2017 7:30 pm


/Az események folyása/


Lazy a folyóba újból belépése előtt lehetőséget kap, hogy elmélkedjen egy rövid pillanatot egy előtte elúszó dinnyehéjon. Ám a belső késztetés hajtja előre és hamarosan meg is lesz az eredménye. Az ár elsodorja, mielőtt a szigetre kiérne és elég kétségbeejtő a helyzete.
Federic felszólítására apró testű vadak szélednek szét a bokorból és egy vörös hajú nő kapálózására figyelhet fel a szeme sarkából.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Lashrael Laralytha
Hozzászólások száma :

855
Join date :

2017. Jun. 27.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Pént. Nov. 17, 2017 11:30 pm

Ahova a növények vezetik, ott megáll. Vesz egy mély levegőt, miközben tanulmányozza környezetét, keresve a lehetőségeket, ahol átkelhet, viszont nem sokat talál. A sodródó darabokon kell átugrálnia, ami nem lesz egyszerű feladat még macskaként sem, ahogyan küzd az irtózattal és egyensúlyának megtartásával. Furcsa egy szenvedésnek ígérkezik, de meg fogja érni, biztosan.
Átváltozik hát állattá, nem sokat gondolkodva azon, bárki is van-e a környéken, elvégre az ár, mint ahogyan már azt korábban elemezgette, senkit sem vonz, csak menekülésre késztet. Nem hinné így, hogy észrevenné valaki képességét, szóval neki is veselkedik feladatának. Az első biztosnak tűnő pontra átugrik, majd a következőre, aztán az azt követőre, igyekezve tartani a sodrás okozta sebesség kiegyensúlyozását a visszafele haladással. Nem könnyű, több ponton is megcsúszik, ám a következő ugrása végzetesnek bizonyul. Egy darab deszkára érkezik, amiről nem tudta, hogy három, lazán összefüggő darabból áll össze, így a súlya alatt az apró, vékony tartóelemek elszakadnak, eltörnek, ezért ő a vízbe csúszik, bárhogyan is kaparjon bele a fadarabba. Karmai nem tartják meg, ráadásul a folyó úgy szívja magába, mintha fojtó ölelést akarna neki adni, és ennélfogva hiábavaló minden próbálkozása. Még mielőtt teljesen belecsúszna a hullámok közé, visszaváltozik, hátha nagyobb a valószínűsége a túlélésre - így valamennyire képes a felszínen maradni, míg macskaként erre alkalmatlan, csak elsüllyedne egy idő után, belefulladva a folyamba.
A sodrás elég erősnek tűnik ahhoz, hogy fejét gyakran hullámok alatt találja, és az emiatt fellépő pániknak köszönhetően néha veszett kapálózásba kezd a felszínen maradás érdekében. Nagyokat kortyol a levegőből, amikor kibukkan a feje egy hosszabb ideig tartó, víz alatti kényszerkaland után. Nem lát gyakorlatilag semmit a zavaró cseppeken kívül, minden homályos körülötte, és csak reménykedik benne, hogy semminek nem fog nekiütközni, mikor az ár irányának háttal van. Nem kéne elájulnia, majd így belefulladni a folyóba...
Kiabálni csak akkor kiabál ösztöntől vezérelve, mikor fogytán van tüdejéből a levegő, és a pánik teste uralmának ezt a részét is magáénak tulajdonítja pár pillanat erejéig.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar
Viridiel
Hozzászólások száma :

2952
Join date :

2014. Nov. 23.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Szomb. Nov. 18, 2017 3:27 pmÚgy látszik igazam volt abban, hogy csak állatok bújtak meg egy reménybeli rejtekben és mikor hangosan szóltam, gyorsan eliszkoltak. Veszélyes vadállatot szerencsére nem láttam köztük, csak pár itt szorult apróvad és pár bátrabb háziállat volt köztük.
Azért a feszültség egy szusszanással kijön belőlem, ám nem sokáig tart ez a látszólagos nyugalom, mert a megáradt folyó felől a szemembe ötlik valami heves mozgás, ami nagyon kapálózás gyanús és a vörös haj is ismerős, bár tagadhatatlan, hogy erősen meglepődök, a gyors viszontlátásnak, főleg, hogy ilyen vészes helyzetben történik. Nagyon úgy néz ki, hogy nincs időm sokáig hezitálni, hogy mit tegyek, mert néha már egész hosszú időre elmerül a lány.
Számot vetve a lehetőségeimmel az ajkamba harapok, mert elég veszélyes mutatványra kényszerülök, de reménykedem benne, hogy kellően kézben tudom tartani a dolgokat.
- Furiosus! – mondom ki a varázsszót és Lashrael felé emelem a kezem, hogy irányítsam a tornádó tölcsérét, ami felemelheti és a partra teheti a lányt, ha kellően ügyes vagyok.
Minden erőmet bevetettem a megmentésére.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Szomb. Nov. 18, 2017 4:14 pm

A történet nem várt fordulatot vesz. Igazából a Mesélő már azt sem várta, hogy beleesel a folyóba, de hogy a barátod jótékonyságból még egy másik elemi csapást is megidéz rád...
Hősnőnk egy jó ideig ismét küzdeni fog a levegővétellel, mert a légtölcsér külső oldala megtelik vízzel és ezen a kavargó részen szívja fel vele együtt őt is. Ha az volt a terv, hogy ezzel kirántja az áradó folyóból és megmenti a fulladástól, akkor sikerült, ám a magaslati levegőből végül -ahogy a sztárok esetében is szokott történni- kemény lett a földet érés. Lazynek három bordája és egy lába eltört.
Federicünk pedig végig nézte az egészet.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Lashrael Laralytha
Hozzászólások száma :

855
Join date :

2017. Jun. 27.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Szomb. Nov. 18, 2017 4:53 pm

A nem kifejezetten várt tragédia bekövetkezik, csak éppen kicsit másképp. A hátának és tarkójának nem ütközik neki semmi, így elájulni sem ájul el, viszont valami számára megfoghatatlan erő felkapja vízzel együtt, ezáltal teljes mértékben gátolva a légzést. Csak még jobban kapálózásra bírja az eset, ahogyan az értetlenség okozta pánik lassacskán eluralkodik rajta, és nem sok híja van annak se, hogy levegőt próbáljon venni, gyorsítva megfulladásának bekövetkezését. Szája elé emeli hirtelen a kezeit, amint tudatosítja magában, nem most kéne megkísérelnie a hallét elérését, és ilyen módon igyekszik tüdejében tartani az éltető oxigént.
A furcsa emelkedés megszűnik, és mielőtt észrevehetné, hogy zuhan, már le is érkezett a földre, Természet Anya pedig nem kíméli ebben az esetben sem. A talaj keményen fogadja őt, durván és mintha még ellenséges is lenne. Hallja testének puffanása mellett a csontok törését is, és egy pillanatig semmit nem érez, aztán kegyetlen fájdalom söpör végig rajta, amit fojtott kiáltással, alsó ajkának harapásával igyekszik legyűrni, miközben ökölbe szorított kezeivel a kínok feledése érdekében erőteljesen a földet üti. Néha halk szitkozódásra kerül sor köhögéssel felváltva, de az artikulált szavakat nem sokáig tudja megtartani - hamar átfolyik kiáltásba, ami ismételten fojtottá válik néhány pillanat alatt. Nagyon nehéz látni ebben a jót, ahogyan elborítja elméjét a szenvedés, ami hirtelen minden irányból érkezik felé, és az agonizálás közben gyakorlatilag se hall, se lát. Néhány gyenge gondolatfoszlánnyal tudatosul benne, hogy a tüdejét nem szúrták át a bordák, viszont nagyon óvatosan kell mozognia, ha szerveit biztonságban akarja tudni. Azok a csontok nem viccelnek!
Képtelen tudomást venni a külvilágról még egy darabig, miközben próbálja csillapítani a fájdalmat, folyamatosan mondogatva magában: nem fáj, nem fáj, nem fáj... Persze ennek jelen körülmények közt semmi hatása, és hiába volt már élménye csonttörésben többször is, csak mert kis erdei elfként túl magasra mászott, akkor volt gyógyító a közelben, aki nem ő volt. Itt neki kell kitalálnia, mihez kezd, és jobb esetben nem fogják cafatokra tépni a környező ragadozók, amíg némileg enyhül az állapota. Jelenleg koncentrálni gyakorlatilag lehetetlen, így nem tudja bevetni képességeit.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar
Viridiel
Hozzászólások száma :

2952
Join date :

2014. Nov. 23.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Szomb. Nov. 18, 2017 9:02 pmNem volt időm nagyon tervezgetni, finomkodni meg még inkább, hiszen az ár gyorsan ragadta tovább a lányt, ezért aztán kapkodtam. Szerencsére a széltölcsért azért a part felé tudtam irányítani és meg is tartottam, de ez a mágia nem erre lett kitalálva, így a letevés már kevésbé sikerült úgy, ahogy szerettem volna. Összerándultam, amikor meghallotta,m a csontok reccsenését és nagyon bíztam benne, hogy nem valami létfontosságú helyen zúzta össze magát.
Alaposan lesápadtam, ahogy közeledtem és láttam, ahogy szinte hang nélkül küzd és kínlódik.
- Uram segíts! Uram segíts! - mantráztam egyre hangosabban. - Nem akartam! Én csak segíteni akartam!
Azt hittem, hogy nem tud beszélni, úgy sérült meg. Mellé térdeltem és kétségbeesve tördeltem a kezem, hiszen a gyógyítás nem szerepelt a képességeim között.
- Orvos kell! Valahogy el kell vinnem egy orvoshoz!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Vas. Nov. 19, 2017 5:42 am

Nem sokat tudok hozzáfűzni erről a helyről nézve a történéseket. Egy aligátort csábít a víz ezen részére a sok áradó folyóban fuldokló háziállat. Majdnem mindegyik tud úszni, ám a ragadozóhoz képest nem túl jól, könnyű prédák.
Ám ahonnan figyelem az eseményeket, onnan nem látszik, hogy két főhősünkkel mi történik. És csak gyanítom, hogy a hüllő felbukkanása jelen körülmények között Lazynek csak az elméje igen távoli, eldugott sarkában jelenik meg, mely dobozra gondolatban a "NEM FONTOS" felíratott írta már nagyon régen. Noha találkozott már a fajjal többször is korábban.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Lashrael Laralytha
Hozzászólások száma :

855
Join date :

2017. Jun. 27.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Vas. Nov. 19, 2017 12:42 pm

A belső fájdalmak legyűrésére ugyanazokat az eszközöket használja: a földet üti ökölbe szorított kezekkel, és néha sajnos, akármilyen természetbarát is legyen, muszáj egy-egy fűcsomóba kapaszkodnia. Kiált hol fojtottan, hol hangosabban, és próbálja gondolatait a megoldás kitalálása felé terelni, de a kínzó lüktetés megállíthatatlanul söpri el újra és újra az agyát.
A közeledő lépteket nem fogja fel, ahogyan csak fekszik szenvedve, és az ismerős hang is hosszú másodpercek eltelte után jut el hozzá. Lassan oldalra fordítja a fejét, hogy végignézzen az alakon, de a szétesettség miatt alig tudatosul benne a látványt, a tény, hogy Frederic van mellette, és akármilyen fájdalmas módon is, de ő menthette meg az életét.
Megemeli a kezét, próbálva legyinteni egyet, de ez egy erőtlen ütéssé válik a földön.
- Ssssss... Sssss... - emeli meg tagját ismét, miközben a föld felé fordítja kínjában a fejét, és a tőle telhető legfinomabban próbálja megérinteni Fredericet, nyilván ott, amelyik testrésze a legközelebb van hozzá (valószínűleg a térdénél). - Nyugalom... - nyöszörgi, és nem akarja azzal fokozni a férfi pánikját, hogy kijelenti: ő az orvos, még ha igaz is lenne. - Meg... Megoldjuk, jó? - pillant újra rá, magára erőltetve egy biztató mosolyt. Elég, hogy ő kínlódik, nem kell egy túlzottan kiborult alak mellé (mint amilyen ő maga is), aki képtelen cselekedni, mert ahogyan mondja, valóban kell találni egy gyógyítót, csak a közelben valószínűleg egy sem lesz.
- Nincs... Nincs gyógyító mágiád? - érdeklődik, noha valahol tudja, nem lesz a válasz.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar
Viridiel
Hozzászólások száma :

2952
Join date :

2014. Nov. 23.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Vas. Nov. 19, 2017 2:08 pmNem tudom igazából, hogy milyen sérülése van, azon kívül, hogy az egyik lába furcsa szögben van, de a kínlódását látva biztos van még más is, de remélem a gerince nem sérült meg, mert azt nem venném a lelkemre. Nem nagyon gondolkozom logikusan, mert iszonyúan sajnálom, amit tettem, hiszen miattam sérült meg és ezt nem érdemelte meg.
Ha nem lennék ennyire bajban még el is mosolyodnék azon, hogy még ő nyugtatgat engem, pedig látom a verejtéket kiülni a homlokán és a fájdalom remegését a hangjában.
- Gondolod? – szakadt bennem az aggodalom, hogy aztán ezt egy bizonytalan nyikkanással kérdezzem meg, miközben megragadtam a kezét, hogy megszorítsam hálám jeléül, hogy nem akarja a fejemet venni. – A…a….lábadon kívül …….máshol is megsérültél?
Őszintén szólva nem mertem még megmozdítani sem, de itt sem kellene maradnunk.
- Sajnos…….minden elemet uralok, de …..gyógyítani nem tudok….. – keseregtem. – De……valamennyit ellestem a felcserektől……azt hiszem a lábad…..valahogy rögzíteni kéne. – nézek körül alkalmas ágdarabokat keresve. – Aztán kitaláljuk, hogy oldjuk meg a szállításodat.
Amire fogalmam sincs egyelőre.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Vas. Nov. 19, 2017 3:52 pm

A Mesélő lassan felzárkózik ismét az események folyásához, de még azért úgy érzi egy kicsit, hogy le van maradva. Hagy titeket legalább még egy kört megbeszélni a teendőket, és csak halkan tudatja, hogy a nem rég érkezett aligátor Bambi és anyukája környékén portyázik. Igaz a szülő a szárazon van, ő pedig a víz alatt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Lashrael Laralytha
Hozzászólások száma :

855
Join date :

2017. Jun. 27.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Vas. Nov. 19, 2017 3:53 pm

Csak egy alig érzékelhető biccentéssel válaszol a kérdésre, többhöz egyszerűen nincs ereje. Éget és fáj mindene, nem tudná eldönteni, mégis melyikre figyeljen, és lassan azon se csodálkozna, ha beképzelné magának a fájdalom egy kisebb részét. Amikor a férfi érdeklődik további sérülések után, fanyalogva engedi ki a levegőt, majd vesz nehézkesen újat, küzdve azzal, ne rendezzen síróversenyt. Igazat megvallva nem is sok választja el a zokogástól, de muszáj visszatartania, hiszen ez csak nehezítené a továbbiakban mind a kommunikálást, mind a légvételt, és úgy egyébként mindent.
- A bordáim... - enged meg egy kínos, reszketeg mosolyt, ám ez gyorsan letörlődik, mikor újabb hullám söpör végig a testén, és ettől akaratlanul is rászorít Frederic kezére, ami mellett még a földet is kaparja. Fogait összeszorítja, így igyekszik hangtalanul kínlódni, de a nyöszörgést képtelen lenyelni.
A férfi javaslatát csak fél füllel hallja, és csupán néhány erős légvétel után válaszol neki - korábban nem tud. A fájdalom néhány másodpercre enyhül, és ezt kihasználja a beszédre, ha már társasága akadt ezen a mélyponton.
- Ez határozottan... jó ötlet... - szuszogja. - Fájdalomcsillapító növény kéne még... - hadarja gyorsan, és megint fojtottan kiált fel, újra rászorítva a kézre és a fűcsomóra egyaránt. - Fűzfakéreg... vagy fekete nadálytő... Hátha hat... Ha enyhül a fájdalom, talán... meg tudom gyógyítani magam - szedi össze a régen tanultakat, reménykedve abban, annyira nem kopott el a tudása, na meg valamelyik hatással is lesz. Bár kérdés, hogyan készítik el fogyasztható formában, ugyanis felszerelése nincsen, és inkább azon kéne gondolkodnia, mi az, amit nyersen elrágva vehet be, használhat, ám mielőtt nagyon elgondolkodhatna rajta, bevillan, miért van ebben a helyzetben.
- Az őzek... - suttogja, teljesen megfagyva, és egy pillanatig bárki azt hihetné, hogy egy csoda folytán elpárolgott az összes fájdalma, viszont hamarosan visszatér, és hangosan nyöszörögve, kis híján sírva dörzsöli fejét a földbe. A tudat, hogy meg kell mentenie őket, mozgásra bírja még a reménytelenség és tehetetlenség egyértelműsége ellenére is. Kezét lassan elemeli, tenyerét szilárdan a vállai mellé helyezi, hogy felnyomja magát, kínlódva és végig fojtottan kiabálva. Alsó ajkát véresre harapva emelkedik négykézlábra, ügyelve arra, törött lábát ne nagyon mozdítsa, és arra is figyel, nehogy hirtelen erejét vesztve essen vissza, súlyosbítva helyzetén.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar
Viridiel
Hozzászólások száma :

2952
Join date :

2014. Nov. 23.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Hétf. Nov. 20, 2017 3:41 pm

Frederic


Bár a lábtörés sem töltheti el jókedvvel, azért biztos vagyok benne, hogy más is okozza a kínt, amit láthatóan nagy erővel és önuralommal próbál kezelni. Főleg becsülöm azért mert egy szóval sem hibáztat és nem növeli már így is hatalmas önvádamat, amit érzek.
- Óóóó……akkor ne nagyon mozogj. – keseredek még el még jobban, mert azt a legnehezebb rögzíteni, de talán egy szoros kötés megakadályozza, hogy a törött csontok nagyobb kárt okozzanak.
Egy kínos mosollyal válaszolok a helyeslésére, hogy a sínbe tétel jó ötlet, bár kétlem, hogy akkor is annak fogja gondolni, amikor meg kell mozdítani majd a lábát.
- Igen, kellene találni hatásos növényeket, de nem tudom, hogy itt vannak-e. – nézek körbe. – De legalább tudom miről beszélsz és meg is ismerem őket, ha elém kerülnek. Ki bírod még egy kicsit?
Közben azon morfondírozok, hogy a kereső varázst vajon ilyesmire is lehet-e alkalmazni vagy csak személyekre működik. Szerintem még senki nem próbálta ki, de nem veszíthetek vele semmit.
Már tápászkodok fel, hogy megtegyem a megfelelő lépéseket mielőbb, hiszen alig bírom nézni, ahogy szenved, amikor valami őzeket emlegetve, kifut az arcából a vér és ………MÁSZNI KEZD?
- Mit művelsz! – tör ki belőlem. – Maradj nyugton, ha elmozdulnak a csontok meg is halhatsz! Vagy minimum sánta maradsz. – igyekszem visszatartani. – Mi a baj? Mert hogy az van, az biztos, ha egyáltalán meg tudtál mozdulni. – fürkészem a környezetünket.
Tudom, hogy erdei elfként különleges képességei vannak, így olyanról is tudhat, amiről én nem.


A hozzászólást Viridiel összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Nov. 21, 2017 6:08 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Hétf. Nov. 20, 2017 7:07 pm

Lassan eljutunk oda, hogy valamit kezdeni kellene az őzekkel.
Meg helyre hozni Lazy testét.

Szóval bőségesen válogathatnak most hőseink, hogy ki mit akar csinálni, de az egyiküknek a házi orvos azt tanácsolja, hogy SEMMIT.
És miután így összefoglaltam, jöhet az újabb kör.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Lashrael Laralytha
Hozzászólások száma :

855
Join date :

2017. Jun. 27.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Hétf. Nov. 20, 2017 7:48 pm

Igazi kincs és isteni áldás lenne, ha találnának használható növényeket, viszont amilyen balszerencse szokott a nyomában járni, nem igazán reménykedik. Csak szeretné, ha enyhülne a fájdalom, és valószínűleg az idő múlásával hamarabb fog bekövetkezni, mintha rábukkannának néhány fontos hajtásra vagy gyökérre. Vonásai keserűbbé is válnak ettől a reménytelen gondolattól, bár ennél fanyarabb arckifejezést már aligha vehet fel a szenvedések közepette.
- Persze, kibírom - nyöszörgi fájdalmas mosollyal. - Ennél rosszabbat... - Félbe kell szakítani a a mondatot, amíg újra legyűri a belül tépázó kínokat, arca pedig eltorzul ettől. - Rosszabbat is kibírtam már - erőlteti magára a tőle telhető legbarátságosabb vonásokat, aztán behunyja a szemeit, hogy teljes mértékben képes legyen mindösszesen monoton mondogatással csillapítani a szenvedésen. Általában szokott segíteni, jelen körülmények közt azonban egyelőre hatástalannak tűnik - és bizonyára az is marad, főleg az után, ahogyan villámcsapásként éri az őzeket fenyegető veszély tudata. Nyomban felemelkedik, és ha lenne elég ereje és felesleges keze, amit nem testének tartására szán, lesöpörné magáról a visszatartó ujjakat, így viszont kénytelen beletörődni abba, hogy nem mehet innen sehova. Tehetetlen, gyenge haraggal üt a földre, fejét teljesen leengedi, ahogyan küzd a fájdalom okozta könnyekkel és a felelősségtudattal, a segíteni akarás vágyával, de ez vehető a meg- és feladás jeleként is.
- Őzek maradtak a szigeten! - fakad ki hirtelen, és egész testében remegni kezd. - Egy... Egy újszülött és... és az anyja, nem hagyhatom ott őket! - néz kétségbeesetten, vizes tekintettel Fredericre. - Vissza... Vissza kell mennem! - pillant kezeire, miközben ujjait a földbe vájja kínjában. Tudja, hogy őrültség, de nem tudna együtt élni a tudattal, hogy nem tett meg mindent annak a két jószágnak a megmentése érdekében. Lehetne mondani, hogy ez számtalanszor megtörténik az életben, de most egy újszülöttről van szó! Egy aprócska gidáról!
Ha nem tartják már vissza, akkor már csak a hajthatatlan vágy okozta felelőtlenségből is megpróbál ép lábára nehezedve felemelkedni, persze csak óvatosan. Nem szeretné elveszíteni az egyensúlyát, hogy még rosszabb állapotba kerüljön, viszont négykézláb sem mehet egy mentőakcióra.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar
Viridiel
Hozzászólások száma :

2952
Join date :

2014. Nov. 23.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Kedd Nov. 21, 2017 6:07 pmNem akarom, hogy még több fájdalmat szenvedjen el a lány, pedig most pont ezt teszi és tudom, hogy valószínűleg részem van a szenvedésének fokozásában azzal, hogy én nem értem azt, ami őt mozgásra bírja még ilyen állapotban is. Műs megmozdulni nem tudna, ő meg még az életét is kockára teszi. Csak a még nagyobb kárt akarom elkerülni, amit okozhatna magának, amikor visszatartom amennyire csak tudom finoman és inkább szép szóval szeretném meggyőzni.
Tanult pap révén jobban tisztában vagyok a fajok különböző képességeivel, mint más ember, ezért mikor kinyögi, hogy mi nyugtalanítja ennyire, jobban megértem a késztetését. Az erdei elfek szimbózisban élnek a természettel, ezért egy állat, mely veszélyben van és a segítségüket kéri, nem hagyható figyelmen kívül.
- Ez szörnyű, de te hogy akarnál ilyen állapotban segíteni rajtuk? Próbálj meg logikusan gondolkozni, csak magad is elveszejtenéd. – próbáltam rávilágítani a helyzetre, miközben a környéket fürkésztem. – Merre vannak? Talán tudok nekik ….hmmm….építeni egy föld híd féleséget, de ígérd meg, hogy nem mozdulsz el innen addig.
Ha sikerül betájolnom a helyet Lashrael segítségével és megtalálom a két rémült állatot, akkor a föld mágiáját hívom segítségül és megpróbálom kimenteni őket, valószínűleg csak ezzel érem el, hogy a lány nyugton maradjon és a lelkiismeretem is megkönnyebbül kicsit.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Kedd Nov. 21, 2017 6:58 pm

Az aligátor egyelőre csak dögöket eszik, amiből van így is szép számmal. Ám Lazy nemes lelkét és szenvedését megérezve felajánlja segítségét. Ami most már nem is kell.
Ha a lány elmondja Federicnek az irányt, akkor elemi mágusunk tud építeni egy földhidat, amin át kijönnek ketten az elf mentorlásával, hogy ez az "égbe nyúló út" biztonságos. És lassan el is köszönünk hőseinktől, hagyva őket, hogy ismerkedjenek a Mesélő zavarása nélkül.
A vörös valószínűleg a fájdalom miatt nem emlékszik azonnal, hogy legjobb tudásom szerint az egyik fájdalomcsillapító gyógyír növénye volt az, ami figyelmeztette őt, hogy az áradás évente kétszer megszokott dolog. Ám ha a KalandMester rosszul emlékszik, akkor is talál belőle.
A kis pap kereső varázslata viszont nem hozott eredményt, ha csak nem tudja valamelyik növény születésekor kapott nevét...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Lashrael Laralytha
Hozzászólások száma :

855
Join date :

2017. Jun. 27.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Szer. Nov. 22, 2017 7:55 pm

Mikor Frederic rávilágít az egyértelműre, csak elrántja a fejét, teljesen más irányba nézve így. Alsó, már szétrágott ajkát harapdálja kínjában, és egy pillanatig nagy késztetést érez arra ingerültségében, hogy orrára kösse, őt egyáltalán nem zavarná ez a végeredmény. Átélt már ezt-azt, amik megtörték, és semmi kedve ennél is nagyobb bűntudattal a vállain élni, persze ezek végül csak gondolatok maradnak. Nincsenek olyan viszonyban, hogy feltárja neki ezeket az apróságokat, és ha tőle függ, nem is lesznek. Nem akar semmilyen kapcsolatot, sem barátit, sem ismerősit - semmit, és ehhez tartani is fogja magát.
Mikor a férfi felajánlja segítségét és hatásosnak tűnő ötletét, kétségbeesett és némileg talán haragos vonásai megváltoznak, noha a másik erről aligha vehet tudomást, elvégre nem abba az irányba fordítja a fejét. Megkéri hát a növényeket, árulják el neki az irányt, merre vannak a csapdába esett lények, amit aztán továbbít a papnak némi daccal és beletörődéssel. Hogy társasága megnyugodhasson, óvatosan visszafekszik a földre, egyelőre még elnyomva pár másodperc erejéig a kínok okozta szenvedő arcot és gyötrődés szülte kiáltásokat, önmagával is próbálva elhitetni: sokkal jobban van. Nyilvánvalóan belül ég és lüktet mindene, és egyre inkább úgy érzi, mintha kitépnék a helyükről a bordáit - a lábáról nem is beszélve.
Nehezen ugyan, de az őzeknek eljuttatja az információt, miszerint biztonságos a megjelent út, és legalább ez megkönnyebbülést hoz neki. Lényegesen nyugodtabban fekszik a helyén, bár a szenvedés folyamatos kifejeződésétől ezt nehéz lenne bármilyen kívülállónak megállapítani. Fohászkodik, hogy legyen valami használható növény a környéken, ami csillapítja fájdalmait, mert a törött csontok okozta kínok egyre inkább azt hitetik el vele: nem éri meg a holnapot.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar
Viridiel
Hozzászólások száma :

2952
Join date :

2014. Nov. 23.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Szer. Nov. 22, 2017 10:18 pmA lány végül hallgat rám, vagy a fájdalom gyűri le egyszerűen, nem tudom eldönteni, mert annyira igyekszik tartani magát, de a fel-felhangzó halk nyögések, a gyakran eltorzuló vonások azért elég sokatmondóan árulkodnak.
Szerencsére az állatok elég nyugodtan tűrik a varázslatot és ki is használják az alkalmat, hogy az alkalmi földhídon eltűnjenek.
Aztán azonnal a gyógynövények keresésére indulok, sajnos a mágiám segítsége nélkül, mert a kereső varázs nem működik úgy látszik.
Muszáj gyorsan találnom valamit és bízom benne, hogy sikerült is.
Ha találok és lehántom a fa kérgét, talán azt elrágcsálva, valamennyit enyhíthet Lasrael fájdalmain.
Addig kitörök két fiatal facsemetét és a köpenyemmel összekötve őket, egy kezdetleges szállítóeszközt eszkábálok, amin elhúzhatom a lányt, hogy a következő településen gyógyítóra leljünk.
- Tarts ki, biztos találunk valakit, aki jobban ért a gyógyításhoz, mint én. - erősítgetem.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Lashrael Laralytha
Hozzászólások száma :

855
Join date :

2017. Jun. 27.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Vas. Nov. 26, 2017 12:56 pm

Egy örökkévalóságnak tűnik a fájdalmak miatt, mire a férfi visszatér. Úgy érzi magát, mintha alig élne - a folyamatos lüktetés és égetés teljesen kimeríti őt, ahogyan igyekszik a lehető legtöbb kifejezését elnyomni, hogy ne vonzza ide az esetleges ragadozókat, akik ezeket a kihasználandó alkalmakat keresik. Próbál továbbra is nagyon csendesen szenvedni, de mindig kap emlékeztetőt ennek lehetetlenségéről, így akármennyire is igyekszik, újra és újra elbukik.
Szerencsére legalább fűzfakéreg van a környéken, és nagyon reméli, valamennyit használni fog. Talán képes lesz magán is segíteni, ha elkezd hatni a növényrész, amit, ha erőtlenül is, de elkezd rágni jobb megoldás híján. Furcsa és íztelen így, valahogy van benne mégis valami fanyarság és kellemetlenség, de lehet, ezt már csak a tudata adja hozzá kelletlen kiegészítésül. Tekintve, hogy mást aligha tehet, csak hagyja, ahogyan Frederic összerakja a hordozására alkalmas eszközt, és bár nagyon nem tetszik, hogy ennyire a másikra kell támaszkodnia, kénytelen beletörődni. Ez jelenleg az egyetlen esélye a túlélésre, ha már nem ilyen körülmények közt akar meghalni, ráadásul nem ilyen lassan.
Erősen behunyja a szemeit, fejét némileg oldalra fordítja, igyekezve a pihenés lehetőségét megteremteni magának, miközben vonszolni kezdik valamerre.
- Egy lakott faluban biztos lesz - mondja egy szuszra, hadarva, hogy a kín ne torzítsa el az érthetetlenségig a szavakat. - Sajnálom, hogy... ennyi gondot okozok - teszi még hozzá, megszorítva a kezében lévő kéregdarabokat, és szabad kezével ügyetlenül a szájába tesz még egyet.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar
Viridiel
Hozzászólások száma :

2952
Join date :

2014. Nov. 23.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Hétf. Nov. 27, 2017 5:01 pmA szállítóeszközt sikerül nagy nehezen összeállítanom, remélve, hogy kitart legalább az első faluig.
A nehezebb része a dolognak az, hogy Lasrael-t feltegyem rá úgy, hogy nem öljem meg vele.
Én is a lánnyal szenvedek, de végül a csak fenn fekszik.
Bízom benne, hogy a fakéreg valamennyire használ, mert tudom és hallom is, hogy nem lesz ez egy sétagalopp.
- Én tehetek erről az egészről. - rázom meg a fejem, de már fogom is be magam és húzni kezdem a két faoszlopot. Nem könnyű, hiszen annak végei a lány súlya miatta a földbe nyomódnak, de meg fogom csinálni.
- Jól haladunk! - mondom összeszorított szájjal.


A hozzászólást Viridiel összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Dec. 02, 2017 2:44 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Lashrael Laralytha
Hozzászólások száma :

855
Join date :

2017. Jun. 27.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Szer. Nov. 29, 2017 7:29 pm

Amennyire lehet, segít Fredericnek, megpróbál rámászni az összeeszkábált hordozóeszközre, és akármennyire igyekszik legyűrni a fájdalmat, néha elég keményen maga alá temeti. Visszagondolva sosem volt ennyire rossz állapotban. Az esetek többségében nagyon figyeltek arra, mégis mit csinál, na meg a természet mindig védte és óvta őt. Persze történt olyan már, mikor egy karját vagy egy lábát sikeresen eltörte, de a gyógyítóknak köszönhetően az ebből való felépülés sem tartott huzamosabb ideig. Minden bizonnyal ezt az esetet gyerekkori énje megirigyelné.
- Dehogy a tiéd! - emeli meg a fejét az enyhe felháborodás lendületével, ahogy megkísérel Fredericre nézni, persze nem sokat vizsgálhat belőle. Óvatosan vissza is teszi a fejét, halkan szitkozódva közben, ahogyan megérzi ennek a felelőtlen cselekedetnek a következményeit, és inkább a korábban eldöntött pihenéssel foglalkozik. - Én is tehettem volna valamit - teszi hozzá azért, gyorsan formálva a szavakat, és mikor elhangzik a pap biztató mondata, csak fanyarul elmosolyodik. Tudja, hogy nem haladnak annyira jól, és ahol lehetőség adódik, valamint képes annyira koncentrálni, megkéri a növényeket, segítsék a haladásukat valamicskét.
- Inkább... - kezdené, vonásai viszont hirtelen torzulnak el, és néhány keserves nyöszörgéssel teli másodperc után képes folytatni csak. - ... mesélj valamit... - fejezi be némi fáradtsággal vegyes szenvedéssel.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar
Viridiel
Hozzászólások száma :

2952
Join date :

2014. Nov. 23.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Csüt. Nov. 30, 2017 3:21 pm~ Bátor egy lány! ~ jelenik megy egy halvány mosoly kezdemény a szám sarkában, ahogy a hátam mögött a gyenge, fájdalommal teli, de mégis csak biztató hangot hallgatom.
- Nem gondoltam át a varázslat erejét, ami az én hibán, akár hogyan is nézzük, ráadásul rosszabbul is végződhetett volna, bár neked így is nagyon rossz lett. - mondom mégis, mert a felelősséget nem dobhatom le magamról még sem.
~ Meséljek? ~ hökkenek meg, és törni kezdem a fejem, mit is mondhatnék.
- Tudod, amikor bekerültem az iskolába, azt hittem, hogy valami óriási tévedés volt, hiszen minden varázslatom balul sült el. Aztán a főpap a szárnyai alá vett és lassan ráéreztem az ízére és......szerettem, még ha a papi életet nem mindenben nekem találták ki. Egészen az orkokkal való legutóbbi csatáig úgy gondoltam, hogy mégis csak jó vagyok a mágiában, aztán a nyelvem megsérült és onnantól kezd megint bonyolultnak lenni az életem. Sokszor csak egy hajszál választott el a haláltól, mert nem voltam képes kimondani jól a varázsigét. Bár most sikerült, a dolog még sem lett túl jó és megsérültél. Talán más foglalkozás után kéne néznem. - mondtam nagyot sóhajtva.


A hozzászólást Viridiel összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Dec. 02, 2017 2:45 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Ajánlott tartalom


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   

Vissza az elejére Go down
 

Határmenti falvak-A Béke Követe

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
9 / 10 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Neminra világa :: Játéktér :: Ceralla síkság :: Emberek királysága-