HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Üdvözöllek!
Köszöntünk Neminra csodálatos világában!

Regisztráció előtt kérlek tekintsd át a Szabályzatunkat és a Keresett karaktereket is!
Ha ezzel megvagy nincs más dolgod, mint regisztrálni, majd megírni az ETörténetedet.
Légy részese te is egy rejtélyes világ izgalmas kalandjainak!

Várunk!
A Staff jó játékot kíván!


Lashrael Laralytha
PM||Profil
Bárminemű dolog kapcsán kérdezzetek és jelezzetek nyugodtan!
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chat
Latest topics
» A királyért!
Today at 7:28 pm by Lashrael Laralytha

» Fenothar
Today at 5:32 pm by Lashrael Laralytha

» Készen vagyok!
Today at 12:23 pm by Fenothar

» Az igazi ellenség
Hétf. Dec. 10, 2018 6:19 pm by Aesma Daeva

» Új hajnal virrad
Vas. Dec. 09, 2018 10:32 pm by Dreyndra

» Vissza a mókuskerékbe avagy meddig tanácsos a tanácsos.
Vas. Dec. 02, 2018 10:24 pm by Helléna Silvermoon

» Titkos gyógyír
Vas. Dec. 02, 2018 7:58 pm by Shuga

» Mászni és mászni de vajon meddig?
Vas. Dec. 02, 2018 12:38 pm by Viridiel

» Szökésben
Szomb. Nov. 24, 2018 5:38 pm by Lashrael Laralytha

» Nekromanta csapdája
Szomb. Nov. 24, 2018 4:34 pm by Lashrael Laralytha

» Mentőexpedíció
Hétf. Nov. 19, 2018 8:02 pm by Lashrael Laralytha

» Sötét Vastelep
Csüt. Nov. 15, 2018 5:01 pm by Shuga

Statistics
Összesen 111 regisztrált felhasználónk van.
Legújabb felhasználó: Fenothar

Jelenleg összesen 18504 hozzászólás olvasható. in 535 subjects
Ki van itt?
Jelenleg 8 felhasználó van itt :: 4 regisztrált, 0 rejtett és 4 vendég

Aesma Daeva, Lashrael Laralytha, Shuga, Viridiel

A legtöbb felhasználó (27 fő) Pént. Nov. 02, 2018 9:12 pm-kor volt itt.
Top posters
Uráldur
 
Viridiel
 
Alia Caroline Azurre
 
Isis Do’Odrun
 
Lashrael Laralytha
 
Admin
 
Nava Jade Aiglieri
 
Shuga
 
Helléna Silvermoon
 
Angel Natalie Moonlight
 

Share | 
 

 Határmenti falvak-A Béke Követe

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
SzerzőÜzenet
avatar
Lashrael Laralytha
Hozzászólások száma :

815
Join date :

2017. Jun. 27.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Szomb. Dec. 02, 2017 1:12 pm

Mélyet sóhajt, már amennyire a törött bordák ezt engedik neki a helyzethez mérten fájdalommentesen. Érdekes ennyire ügyelni a légvételre is, mert az is igencsak rossz következményeket eredményezhet, ha nem figyel erre is.
- Ha lett volna annyi eszem, megkérhettem volna a folyót, hogy... nos, ennél is jobban áradjon ki... - mondja oldalra nézve, továbbra is hadarva a szavakat. Más kérdés, hogy fuldoklás közben nem feltétlen azon gondolkodik mindenki, melyik varázslatát tudná bemutatni következőnek - valahogy a megkapaszkodás egy, a vízen lebegő tárgyon sokkal valószerűbbnek tűnt, minthogy egy kiáradt folyamot még jobban kiárasszon. Fene se tudja, bejött volna-e egyébként is a képesség, szóval inkább csak hálás azért, hogy még mindig itt lehet, járjon ez bármennyi szenvedéssel. Ha másnak nem is, de veheti Természet Anya büntetésének, hogy mániákusan keresi a vesztét.
Becsukott szemekkel hallgatja Frederic életének rövid összefoglalóját, és mivel nem éppen ilyen őszinteségre és fordulópontokra volt kíváncsi, nem kicsit lepi meg. Ezt egyelőre csak magasra húzott szemöldökei jelzik, egyébiránt értékeli ezt a megnyílást, csak nem érzi, hogy képes lenne viszonozni. Épp elég, hogy önmagában sajnálkozik és siránkozik, valamint rágódik a múlton, a saját keserédes hozzáállását meg nem akarja másokkal megosztani, terhet jelentve ezzel. Ez már egy olyan mélyen gyökerező dolog, amin egy ilyen beszélgetés nem fog segíteni semmit sem. Nem beszélve arról, hogy nem is éppen arra tanították, hogy ossza meg más fajokkal a titkaikat... Bonyolult ez az egész tartózkodás és visszahúzódás.
- Én értékelem a szándékot - felel némi szünet elteltével, és kínjában újabb kis adag fűzfakérget vesz a fogai közé, a fájdalomtól durván harapva szét. - Ha más foglalkozás után néznél, mi lenne az? - érdeklődik két nyöszörgés közt. - Nem ismerem a rendszereteket, társadalmatokat, de ha egy tippem lehet, nincs más, aminek mágia lenne az alapja. Ha annyira... - kénytelen félbeszakítani a mondatot, ahogyan egy újabb hulláma a kínoknak végigsöpör rajta, és nem sok híja van, hogy ép lábával keményen a földbe rúgjon. Egyelőre legyűri úgy, hogy csípő tájékán rászorít a ruhára, alatta a bőrre, a fojtott kiáltást azonban nem tudja elnyomni. Ahogyan vége ennek a néhány másodperces szenvedésnek, egy darabig még szaporábban veszi a levegőt, de utána folytatja, mintha mi sem történt volna. Még mindig nem akarja nagy dolognak beállítani az esetet, még ha ez igencsak fontos és életveszélyes is.
- Ha annyira szereted a mágiát, nem hinném, hogy mással kéne foglalkoznod még a nehézségek ellenére sem. Nem élveznéd. Én... - törli meg homlokát és halántékát alkarjával, miközben elgondolkodik, hozzon-e saját életéből bármilyen példát. - Belőlem kiváló íjászt akartak faragni, de a színtiszta mágia jobban érdekelt, és annak ellenére, mennyire nem hitték, hogy tehetséges vagyok benne, túltettem a közösségen belül mindenkin. És ezt most ne vedd nagyképűségnek - enged meg egy halvány mosolyt. - Az íjászatba viszont belehaltam volna, lelkileg véve. Egyszerűen... Nem taszított, de nem szerettem túlságosan. Egyszerű gyógyító vagy állatidomár se akartam lenni, de még csak kötögető vagy hímző sem...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar
Viridiel
Hozzászólások száma :

2928
Join date :

2014. Nov. 23.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Vas. Dec. 03, 2017 2:23 pmNem gondoltam bele, hogy a történet, amit elmeséltem, az úgy tűnik, mintha valakit a legbelsőbb titkaimba avatnám be, csak épp ez jutott eszembe és különben is mit kezdene vele.
Valószínűleg épp elég Lasrael-nek megküzdenie a fájdalommal, szerintem a felét sem fogja fel, amit mondok neki, legfeljebb a hangom mormolása nyugtathatja meg.
- Köszönöm. – kunkorodott kissé fel a szám széle, ahogy biztosított arról, hogy ő megért. – Nem tudom, talán valamiféle vándor segítő lehetnék, aki ott nyújt segítséget, ahol mágiára van szükség. – vontam meg a vállam, igaz ezt ő nem láthatta.
Kis csen telepszik ránk és hallom újra szaporává váló lélegzetét.
- Nagyon rossz? Nem segít a kéreg? – kérdezem aggodalmasan és a látóhatárt fürkészem, ahol mintha fényeket látnék. – Úgy vélem hamarosan elérjük a falut. – szaporázom meg lépteimet és megkettőzöm az erőfeszítésemet, hogy bírjam még.
Értékelem, hogy megpróbál vigasztalni és magáról is mond pár dolgot ezért. Nem tűnt olyan locsi-fecsinek, aki bárkire rábízna ilyeneket.
- És végül mi lett belőled, azon kívül amit már tudok rólad, hogy nagylelkű és segítőkész vagy, aki nem megy el mások baja mellett? – folytattam a beszélgetést, hátha elvonja a figyelmét.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar
Lashrael Laralytha
Hozzászólások száma :

815
Join date :

2017. Jun. 27.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Hétf. Dec. 04, 2017 7:13 pm

Halványan mosolyog, ahogyan belül beismeri: jó azért beszélgetni, ha nem is túlságosan nyíltan, de őszintén, a tudattal, hogy nem fogják faggatni őt, ha nem akar róla beszélni. Mindig is ez volt az egyik rémálma - kierőszakolni belőle a választ.
- Ez elég jól hangzik. Nekem tetszik - mondja halkan, a fájdalmak ellenére szinte már békésen. - Ha nem tetszenek a papi kötelezettségek, akkor mindenképp érdemes kipróbálni, bár nem tudom, mennyi előnye lesz. Vélhetően az információforrásoktól el leszel vágva a folyamatos mászkálás miatt... - tűnődik, újra megszaporázva a szavakat, mielőtt rákényszerülne félbehagyni a mondandóját.
Az újabb kínlódás az ő időérzéke szerint igencsak hosszasan elhúzódik, ám amilyen hirtelen jött, olyan hirtelen múlik is el, és már hallja is az aggodalmas kérdéseket.
- Hát... Ha jobb is, akkor csak egy leheletnyivel - piheg egy fanyar mosoly kíséretében. - Később talán erősebb lesz a hatása - néz a kezében lévő darabokra. Nem akar a kelleténél többet elrágni belőle, nehogy kellemetlen mellékhatásai legyenek, amik még súlyosabb helyzetbe taszítják.
A falu emlegetésénél némileg megkönnyebbül, és elmormol egy fohászt Természet Anyának, hogy adjon egy gyógyítót arra a településre, és ne hagyja őt még elveszni. Épp elég a számára ez a kegyetlen kínlódás, és ha egy kérése lehet, tisztes halált akar halni mondjuk egy csatatéren.
Mikor Frederic a témát félig-meddig kérdésben visszadobja neki, tekintetét oldalra vezeti, noha ezt nem láthatja. Kezeit finom ökölbe szorítja, ahogyan a rosszabbnál rosszabb kifejezések eszébe jutnak, és hosszú másodpercekig nem szólal meg, csak emészti magát azokon, miket kapott idáig. Félvér, korcs, mocsok, bűnös... Itt is megbélyegezték ügyetlennek és használhatatlannak, és ez korábban sem volt másként. Sajnos.
- Egy egyszerű vándor vagyok. A magányosabb fajtából, mármint... Abból a fajtából, aki kevés időt tölt falvakban, társaságokban - javítja ki magát gyorsan, mielőtt egy lelki pátyolgatás részesévé válna. Nem szeretne ilyen mélységekig eljutni, és nem is akarja a másik tudtára adni, hogy az elviselhetőnél jóval kevesebb időt szán ismerkedésre. - A dicsérésemet viszont ne vidd túlzásba, még a végén túl nagyra hízik a májam tőle - teszi hozzá némi jókedvvel, noha nem hiszi el, hogy ez a néhány szép szó igaz lenne. Túl sok rosszat kapott már ahhoz, hogy képes legyen rá.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar
Viridiel
Hozzászólások száma :

2928
Join date :

2014. Nov. 23.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Szomb. Dec. 09, 2017 4:18 pm- Ha a mágiámmal segíthetek az embereknek, az nekem már elég és a hírek meg mindig megtalálják az embert, ha akarja, ha nem. - vigyorodtam el a szavaira, de aztán egy kisebb emelkedő miatt neki kellett feszülnöm a hámnak, így kis ideig csak a szaggatott légzésem hallatszott.
Nem tetszett, hogy nem nagyon javult az állapota, legalábbis a fájdalom nem hagyta el, a kéregnek már hatnia kellett volna, de legalább már volt remény, hogy hamarosan elérjük a falut és a segítséget.
- Frusztrál, hogy itt a segítségről beszélek, de neked még sem tudok. - lihegtem. - Te legalább jobban tudod használni a saját varázslataidat, és ezt nem azért mondom, hogy növeljem a májadat.
KÖzel voltak a szélső házak, már láttam a parázsló fényeket, ez megnövelte az erőmet és gyorsabban húztam.
- Hahó! Segítség kéne! - kiáltottam, ha már elég közel voltam.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar
Lashrael Laralytha
Hozzászólások száma :

815
Join date :

2017. Jun. 27.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Szomb. Dec. 16, 2017 5:16 pm

- Tény, ha nem remete életet él valaki, akkor ez valóban így van... - pillant oldalra, közben a saját helyzetére gondolva. Ő gyakorlatilag mindenféle információt ignorált nagyon hosszú ideig, amíg a számára legkedvesebb személyt kereste, kinek létezéséről még csak meg sem bizonyosodhatott teljesen. Kutatott ott, ahol csak lehetett, kérdezett és furakodott, és sokszor mintha még önmagából is kifordult volna, főleg az elején. Borzasztóan magányos időszaka volt az életének, ami lassan megszokottá vált, kibírhatóvá, de továbbra is kiborítóvá. Milyen nevetségesen félresiklott egy élete lett... Nem mintha számítana ez bárki számára is.
- Nem? - vonja fel a szemöldökét. - Pedig én úgy tapasztalom, igencsak sokat segítesz - nézne Fredericre, mozdulatot azonban nem mer megtenni, nehogy eluralkodjon testén a fájdalom. - Ha te nem vagy ott, lehet, belefulladok a folyóba. A mostani a kisebbik rossz, ami történhet velem. Egyébként meg erdei vagyok... Melyikünk nem tud kellően jól varázsolni? - kérdezi némi iróniával, emlékeztetve társát - ha esetleg tudna róla -, hogy ők beleszületnek a mágiába, a természetbe, összhangban élnek vele és nélkülözni nem tudják. Szerencsére az utóbbi valóságosságáról még nem kellett megbizonyosodnia, elvégre mindig körülölelte őt Természet Anya áldása, ha már szeretetnek nehezen tudná nevezni a múltban történtek után.
Mikor a férfi már segítségért kiált, először csak megkönnyebbülten mosolyodik el, elvégre remélhetőleg ez azt jelenti, hamarosan vége a szenvedéseinek. Ugyanakkor ott van a lehetősége is, hogy a falunak nincsen semmiféle magasabb tudással rendelkező gyógyítója, így vagy tovább kell állniuk, vagy valami mást kell kitalálniuk. Szinte biztosra veszi, hogy nem lesz itt senki, aki segíthetne rajtuk - rajta -, így a kellemes gesztusból fanyar vonások lesznek. Szerencsésebb is nem hinni teljesen a jóban, mert így nem rázza meg őt a csalódás, nem ringatja magát mindenféle álomképbe, még ha utóbbi személyiségéhez is nőtt. Sajnos nem engedheti meg magának, hogy mindenféle gyerekesnek tűnő képzetet elfogadjon...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar
Viridiel
Hozzászólások száma :

2928
Join date :

2014. Nov. 23.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Vas. Márc. 04, 2018 3:54 pm- Hát pont ezért irigyelem az elfeket. - sóhajtottam és megtöröltem izzadó homlokomat. - Minden elf olyan könnyedén varázsol, pedig én csak tudom, hogy mit kell áldoznia egy embernek, hogy egy kölyök tünde szintjét elérje. Pedig a papok közé is csak olyanokat vesznek fel, akikben van legalább egy kis mágia.
Bár igyekszem tartani a lelket a sérült lányban, de tudom, hogy ha nem kapunk segítséget itt, akkor nem leszek képes tovább húzni, legalábbis ma már nem. Pihennem kell, neki meg nincs ideje erre.
A kiáltásomra azonban kinyílnak a szélső házak ajtajai és emberek indulnak meg felénk fáklyákkal. KÖzelebb érve azonban látom, hogy botokkal, kapákkal, gereblyékkel vannak felfegyverkezve.
- Hahó emberek! - állok meg felemelve a kezem. - Nem akarunk senkinek sem ártani, csak segítség kéne, a .......társam megsérült. Van itt gyógyító?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar
Lashrael Laralytha
Hozzászólások száma :

815
Join date :

2017. Jun. 27.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Hétf. Márc. 05, 2018 10:41 pm

- Nem kell irigyelni őket, nincs miért... - néz oldalra, észrevéve, ahogyan látása időről időre homályosabbá válik, aggodalommal véve tudomásul a fájdalom okozta kimerültséget. Jó lenne, ha találnának egy gyógyítót, aki hamar rendbe tudja őt szedni, mert ez így csak egyre rosszabb lesz.
- Mit érnek ezzel az erővel, ha csak elzárkózva élnek a saját területükön? Lehet, hogy az erdőben történteken tudnak javítani, de a világ más rosszát nem tudják elűzni ezzel a magatartással. - Mintha hangot adna annak az elképzelésének is, hogy már nem is igazán való az emlegetett fajhoz, és teljes mértékben meg is van győződve arról, hogy nem tartozik a tündék tényleges sorába. Elvégre ő csak egy korcs egy hatalmas mágikus szerencsével, nem igaz?
- Az embereknek viszont olyan előnyeik vannak, amik meg a tündéknek nincsenek. Nem hiszem, hogy irigyléssel bárminemű előrelépést tehetnél, inkább csak a saját állapotodat rontod a korholó gondolatokkal. - Ő már csak tudja, ha nem is ugyanennek, de hasonlónak a csapdájába esett, és még mindig nem talált ki annak feneketlen gödréből. - Azt kell használni, amihez értesz, és ha van benned ilyesfajta mágikus erő, azt nem a semmiért kaptad. Csak még meg kell találnod, hogy mire tudnád kifizetődőn használni, gondolom. Persze téves következtetéseket is levonhatok, nem ismerlek annyira - enged meg egy halvány mosolyt. - A hosszas, anyáskodó beszédemért pedig elnézésedet kérem, kezdek kimerülni... - vesz nagyon lassan egy mély lélegzetet, halkan nyöszörögve, amint a fájdalom belenyilall, emlékeztetve őt nem túl rózsás állapotára.
Hallja a messzebbről jövő hangokat, a csapódó ajtókat, a fémek összekoccanását ugyanúgy, mint a férfi kérdésére érkező beképzelt nemet egyaránt. Szeretné hinni, hogy lesz itt valaki, aki segít rajta, ugyanakkor erősen él benne a kétely, ami megfertőzi gondolatait és reményeit. Inkább csak felkészül a pusztulásra, így nem fog legalább hiábavaló elképzelésekbe kapaszkodni. Úgy csukja be a szemeit ez után, mintha tényleg feladott volna mindent, noha neki igazából már nincs vesztenivalója hosszú ideje.


"Don't worry about me, I'll be fine. Just don't look into my eyes."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Csüt. Márc. 08, 2018 6:37 pm

Lassan hőseink elérnek az első lakott településre. Nagy bajba kerültek, amikor meg akarták menteni a falusiak értékeit, akik az áradó folyó elöl elmenekültek, ám a papot és a tündét nem túl barátságos légkörben hagyták hátra.
Lazy majdnem belehalt és most sincs túl messze a Kaszástól. Ám ebben a faluban jóval másabb emberek élnek. Odasereglenek és bár most még külső szemlélő szerint nincs gyógyítójuk, ám lassú elalvásából a lányt gyengéden felpaskolják és egy érdekes alakú fadarabot nyomnak a szájába.
-Édesanyám mindig azt mondta, hogy ha valakinek fáj valamije, akkor egy fakanálra kell ráharapnia, Kedveském.
* Egy kendős, öreg néni mosolyog rád megmaradt fogaival.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Lashrael Laralytha
Hozzászólások száma :

815
Join date :

2017. Jun. 27.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Csüt. Márc. 08, 2018 8:11 pm

Tudja, hogy nem szabadna elaludnia, mert megeshet, hogy sosem jön már vissza, így minden tőle telhetőt megtesz, hogy ne adja át magát az álom csábításának. Igyekszik az őt körülölelő hangokra koncentrálni, érzékelni a nem túl messze tartózkodó emberek zaklatottságát, ám mind hiába: a korábbi elmosottság egyre erősebbé válik. A környező tárgyak, élőlények sziluettjei már csak ritkán élesednek ki; egyre tompul minden, ahogyan fokozatosan veszít erejéből és tudatos állapotából, ami határozottan nem jó hír, de lassan már ennek súlyosságát sem fogja fel.
Szemhéjai ólomsúllyal nehezednek, lassan ereszkednek, és egyre gyakrabban csukja be a szemeit, aminek megváltoztatása fokozatosan nehezedik. Tovább és tovább öleli őt körül a kényelmes sötétség, amit már egyre kevesebb hajlandósággal szakít meg az ébrenlét erősítésével. A vigasztaló és megnyugtató gondolatok is előtérbe kerülnek, melyekről nem mondható el a tudatosság, ahogyan halkan azt suttogják: egy kis alvásból nem lesz baj, kijár neki a pihenés ennyi testi kín után, ráadásul amíg ebben az eszméletlen állapotban van, addig a fájdalmakat sem érzi. Csak előnye származhat belőle. A háttérben sikító aggodalmas hangot meg sem hallja már, és hamarosan behunyt szemekkel, enyhén oldalra billentett fejjel szuszog halkan, mintha minden rendben lenne.
Nem tudná megállapítani, mennyit pihen így, mikor a paskolás és a szájába dugott fakanál némi ébrenlétet kényszerít rá. Gyengén hunyorít, hogy a szemei előtt lévő formákat tisztábban lássa, mire kirajzolódik előtte egy idős nő arca, amitől halványan elmosolyodik.
- Nem éppen így képzeltelek el, Természet Anya... - mondja halkan, ugyanakkor maga se tudná eldönteni, melyik világon is van: a istennő külön birodalmában, esetleg még a valóságban, netalán ez egy álom...?
- Meghaltam? - érdeklődik ugyanolyan erőtlenül, arra pedig gondolni sem tud, hogy megmozduljon. Nem akar, túlságosan fáradt ahhoz.


"Don't worry about me, I'll be fine. Just don't look into my eyes."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar
Viridiel
Hozzászólások száma :

2928
Join date :

2014. Nov. 23.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Csüt. Márc. 08, 2018 8:24 pm

//Egy kétségbeesett Frederic Very Happy //

Nagyon nagy kő esik le a szívemről, amikor kiderül, hogy ezek az emberek legalább nem viseltetnek eleve ellenszenvvel irántunk és a zord és fenyegető kellékek ellenére meghallották segélykérő szavaimat, még ha egyelőre gyógyítóval nem is szolgáltak, vagyis.......
A néne korát nehéz lett volna megsaccolni, főleg ha a ráncok számából kellett volna kiindulni és nem is hiszem, hogy egy szakavatott gyógyító kelléke lett volna az a fakanál, amit fogatlan vigyorral, de nagy jóindulattal erőltetett bele a rémisztően elfehéredett arcú......
~ MIIIII? ~
- Hééé, te lány! Azonnal térj magadhoz, el ne aludj nekem! Hallod? HALLOD????? - ugrok Lash mellé és rázom meg önkéntelenül, nem gondolva rá, hogy mit okozok vele.
- Azonnal segítség kell neki! - fordulok kétségbeesetten a körülöttünk álló falusiakhoz, mert hiszen én okoztam ezt, én leszek a vétkes, ha baja esik.......
Ekkor eszembe jut a derekamra akasztott kis butykos, amit egy jószándékú kocsmáros erőltetett rám és amibe állítólag olyan lórúgásszerű itókát töltött, ami a holtakat is feléleszti.
A lány szájához emelem és erőteljesen rászólok:
- Igyál! - döntöm meg a kulacsot.
Ha ez nem ver belé életet, akkor nincs több ötletem.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Pént. Márc. 09, 2018 4:25 am

Nem tudni, hogy ébredés utáni szavait fakanállal a szájában mennyire értette a környezete, csupán az biztos, hogy egy kétségbeesett Federic ugrott oda hozzá és a fát eltávolítva inkább piát erőltet belé.
Lazy fahéjjal fűszerezett barackpálinka izét érezheti, és ha lenne a környezetében orosz ember, folyékonyan beszélhetnének az ő anyanyelvén. Bár a ruszkiknál a magánhangzók igen cselesek, ezért fenntartjuk a lehetőséget, hogy egy szerb férfival könnyebben elbeszélgethetne akár romantikus témáról is.
De egyelőre annyi előrehaladást sikerült elérni, hogy a lány már biztosan ébren marad.
-Maris bábhoz is bevihetjük. Ő szokta levezetni az asszonyoknál a szülést.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Lashrael Laralytha
Hozzászólások száma :

815
Join date :

2017. Jun. 27.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Pént. Márc. 09, 2018 10:00 am

Ahogy Frederic elkezdi rázni, bordái, az ottani izmok és szövetek nyomban tiltakozni kezdenek, és a hirtelen fájdalomtól reflexből ráharap a fakanálra - szerencsésen nem a nyelvére. Bizonyára abba is csúnyán belemélyesztette volna a fogait, a nyöszörgés és elfojtott kiáltás viszont így is, úgy is bekövetkezik. Nyomban rájön, hogy ez itt se nem álom, se nem istennőjének otthona, hanem még mindig a valóságban ragadt, amit valahol egészen szomorú felismerésnek talál, hiszen ez azt jelenti, hogy a keresést még folytatnia kell. Vagy a saját halálát kell továbbra is üldözni...
A férfi szavait egyáltalán nem hallja meg, ahogyan letaglózzák őt a testi kínok, próbálva megállni önmaga önkéntelen szorongatását is, így a szájába öntött erős alkohol meglepetésként éri. Talán egy-két nagyon kicsi kortynyi lecsúszik a torkán, de az események gyorsaságának köszönhetően félre is nyel, amitől köhögésbe kezd, oldalra borulva szinte már öklendezve. Amint a tüdeje már nem sikít az oda került folyadéktól, fájdalomtól és kimerültségtől eltorzult arccal fekszik újra a hátára óvatosan, hiszen már így is úgy érzi, hogy amellé a két borda mellé társult még egy törött társnak, csak eddig nem lukasztották ki a belső szerveket, hadd röhögjenek még a kínlódásán. Elaludni már biztos nem fog, mivel a száját és torkát az erős ital szinte kiégeti, és ha tehetné, vizet kérne, de inkább hagyja magát a hányingerrel küzdeni.
Hátrányos helyzetének köszönhetően az ajánlatot alig sikerül felfognia, mindösszesen az a szó jut el a tudatáig, amit a legkevésbé akar hallani bárhol is, mert keserűséggel és bánattal tölti el őt minden egyes alkalommal. Némi ingerültséggel emelkedik könyékre, teljesen figyelmen kívül hagyva testének fájdalmát - az indulat pillanatnyilag erősebbnek bizonyul.
- Úgy nézek ki, mint aki gyereket vár?! - Tőle szokatlan türelmetlenséggel és mintha némi haraggal tenné fel a kérdést, palástolva az őt megpecsételő múltjának borússágát. Lenne ehhez még egy-két elhamarkodott szava, amik közt szerepel a "soha többé szerelem és szenvedély", és ezek visszafogása miatt elfelejti, hogy talán pont az emlegetett nő rendelkezik a legtöbb gyógyítói tudással, elvégre mind a gyerekre, mind az anyára figyelni kell, nehogy bajuk essen. Továbbiakban már csak arra képes, hogy a régi emlékek szenvedésétől és haragtól parázsló tekintettel méregesse mereven a környezetét.


"Don't worry about me, I'll be fine. Just don't look into my eyes."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar
Viridiel
Hozzászólások száma :

2928
Join date :

2014. Nov. 23.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Pént. Márc. 09, 2018 2:30 pm//Frederic//

Hát azt hiszem nem volt a legjobb ötletem, hogy szesszel itattam, de a legrosszabbtól mégis megmenekítette, mert legalább az alvásról letett.
Az más kérdés, hogy mostanában egyik ötletemet sem lehet jónak nevezni, amihez csak fogtam rosszul sült el és akkor még nem mondtam semmit.....
Még időben megállítom a kezem, ahogy a köhögésre és az öklendezésre önkéntelenül mozdulva még hátba is veregetném a tündét, mert szerintem azzal végképp megkoronáznám a mai nap szerencsétlenkedését.
Zavartan és egyre kétségbeesettebben pillantgatok körbe, míg elrakom a kulacsot és bár nem a megváltó "gyógyító" nevet hallom felvetni, de a semminél azért több.
Nagyot fújva beletörődően bólintok és bágyadtan megveregetem a valamiért élénken felhorkanó Lashrael kezét.
- Nyugi! Nálam biztosan többet tud segíteni, hátha szerencsénk lesz vele.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Szomb. Márc. 17, 2018 2:06 pm

Miután láthatóan nem jött be a fakanalas trükk és Lazy állapota válságosról kritikusra romlott, hiába kelt ki magából a bába ellen, mégis oda vitték. És a megboldogult főpap legkedvesebb tanítványa nyugtatja, hogy hátha így túléli.
Ott ahogy megvizsgálja az öregasszony a sérülést, azonnal tudja mi a teendő. Egy üvegcsét vesz elő és seperc alatt a tünde szájába nyomja. És rekedtes hangon szólal meg.
-Itt csak meg! Ez megalvasztja a véredet és nem árasztja el a tüdődet. Aludj csak kicsikém!
Vigyétek oda az ágyra!/Bocsi a késői mesélőiért, több nem jutott eszembe./
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Lashrael Laralytha
Hozzászólások száma :

815
Join date :

2017. Jun. 27.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Szomb. Márc. 17, 2018 4:12 pm

Dacosan fordítja el a fejét, elvégre Fredericnek igaza van. Bármennyire is viszolyog az egésztől az emlékek okozta kellemetlenségek miatt, muszáj egy próbát tenniük. Sokat nem veszíthetnek, na meg ő már így is elveszítette lényegében mindenét, amiért érdemes létezni. Persze ha ellenkezne, azzal se menne semmire, elvégre legyengült és sérült, ennélfogva gyakorlatilag bárki képes arra, hogy elrángassa a helyszínről, és bizony ez így is történik. A falusiak közül néhányan megragadják őt, és elviszik a település bábájához, ellenkezni pedig nem ellenkezik, tudván, azzal úgyis csak a saját baját növeli. Épp eleget kínlódott az elmúlt fogalma sincs, mennyi időben, és bár az erős alkoholtól most meglehetősen élénk, hamarosan úgyis visszahívja őt az álom - talán végérvényesen. Bizonyára igazi csodának fog minősülni most már, ha felépül.
Amint bekerül a bába otthonába, még véletlenül se néz rá, végig csak oldalra vagy maga elé, mi több, senki mással sem keresi a szemkontaktust a régmúlt megalázottságának köszönhetően. Ha esetleg a nő hozzáér vizsgálat gyanánt, akkor azt csendesen tűri, megmakacsolva magát, hogy bárminemű fájdalomra utaló hangot kiadjon, legfeljebb ábrázata torzul, ha kellemetlen ponton tapintja őt. Kelletlen hozzáállásának hála még azt sem figyeli, mit és hol kutakodik az asszony, ezért meglepetésként éri, mikor a szájába nyomja az üvegcsét, ösztönösen és akaratlanul is lenyelve a benne lévő folyadékot, mely kesernyés utóízt hagy maga után, és az elfogyasztását követően nem sokkal nyomban álmosabbnak érzi magát - bizonyára az ital mellékhatása. Nem akar elaludni, nem akar ennyire kiszolgáltatott és tehetetlen lenni, ám akármennyire féljen a körülötte lévőktől, az ismeretlentől, lényegében mindenkitől és mindentől, az ágy és a gyógyital hatása hamarosan legyűri ezeket a kellemetlen érzéseket, álomtalan sötétségbe zárva őt. Ha Frederic esetleg követi őt az épületbe, elalvás előtt egy megfáradt mosolyt intéz felé, majd egy intéshez hasonló, erőtlen mozdulattal búcsúzik tőle. Mégiscsak segített neki, így nem érezné igazságosnak, ha a végén őt is teljesen kizárná önfejűségből.
- Szerencsés utat - mondja még halkan, és ha a férfi távozik, azt még végigkíséri, végül behunyja a szemeit, nem bírva tovább ellenállni a kísértésnek.

//Ha esetleg itt a vége, akkor köszönöm szépen a fura ismerkedést, legközelebb asszem már egy kar mínusszal találkozunk :'D//


"Don't worry about me, I'll be fine. Just don't look into my eyes."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar
Viridiel
Hozzászólások száma :

2928
Join date :

2014. Nov. 23.


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   Szomb. Márc. 17, 2018 8:55 pmA falusiak nem haboztak felkapni az összeeszkábál szállítóeszközt és elvinni a bábához a lányt. Úgy tűnt, hogy az öregasszony valami vezetőféle lehetett itt és senki nem mondott neki ellent.
Én meg miért tettem volna, örültem, hogy talán valamivel több segítséget kaphatunk.
Lashraelt elnézve minden segítség jól jött.
A töltöttgalamb formájú, középkorú nő nem látszott meglepettnek és nem is habozott a vizsgálattal.
Kétségbeesettnek sem tűnt, amikor végzett és azonnal elővett egy kis fiolát, amit megitatott a tünde lánnyal.
- Remélem segít neked és elmúlnak a fájdalmaid. - szorítottam meg még utoljára a kezét. - Még egyszer nagyon sajnálom. - suttogtam a le-lecsukódó szemű lánynak és nagyon szégyelltem magam.
Ha megnyugtattak, hogy vigyáznak rá és jó kezekben marad, akkor én nehéz szívvel, de tovább állok, mert a feladataim nem várhatnak.

//Ha tényleg itt a vége, akkor én is köszönöm a játékot. Én még reménykedek, hogy két karú maradsz. Smile //
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online

Ajánlott tartalom


TémanyitásTárgy: Re: Határmenti falvak-A Béke Követe   

Vissza az elejére Go down
 

Határmenti falvak-A Béke Követe

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
10 / 10 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

 Similar topics

-
» Ahol a madár sem jár.-A Béke követe

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Neminra világa :: Játéktér :: Ceralla síkság :: Emberek királysága-