HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Üdvözöllek!
Köszöntünk Neminra csodálatos világában!

Regisztráció előtt kérlek tekintsd át a Szabályzatunkat és a Keresett karaktereket is!
Ha ezzel megvagy nincs más dolgod, mint regisztrálni, majd megírni az ETörténetedet.
Légy részese te is egy rejtélyes világ izgalmas kalandjainak!

Várunk!
A Staff jó játékot kíván!


Lashrael Laralytha
PM||Profil
Bárminemű dolog kapcsán kérdezzetek és jelezzetek nyugodtan!
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chat
Latest topics
» A királyért!
Today at 10:15 pm by Lashrael Laralytha

» Nekromanta csapdája
Today at 9:19 pm by Hirannis

» Szökésben
Yesterday at 11:57 pm by Shuga

» Az igazi ellenség
Yesterday at 9:06 pm by Aesma Daeva

» Mentőexpedíció
Yesterday at 8:02 pm by Lashrael Laralytha

» Titkos gyógyír
Vas. Nov. 18, 2018 9:24 pm by Lashrael Laralytha

» Mászni és mászni de vajon meddig?
Vas. Nov. 18, 2018 5:10 pm by Viridiel

» Vissza a mókuskerékbe avagy meddig tanácsos a tanácsos.
Csüt. Nov. 15, 2018 9:34 pm by Helléna Silvermoon

» Sötét Vastelep
Csüt. Nov. 15, 2018 5:01 pm by Shuga

» Mese mese átka vagy kit ásnak ki a sírjából.
Hétf. Nov. 05, 2018 12:50 pm by Shuga

» Joseph Pickering
Szomb. Nov. 03, 2018 1:38 pm by Joseph Pickering

» Képességötletek
Hétf. Okt. 22, 2018 4:07 pm by Lashrael Laralytha

Statistics
Összesen 110 regisztrált felhasználónk van.
Legújabb felhasználó: Joseph Pickering

Jelenleg összesen 18416 hozzászólás olvasható. in 533 subjects
Ki van itt?
Jelenleg 5 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 4 vendég

Lashrael Laralytha

A legtöbb felhasználó (27 fő) Pént. Nov. 02, 2018 9:12 pm-kor volt itt.
Top posters
Uráldur
 
Viridiel
 
Alia Caroline Azurre
 
Isis Do’Odrun
 
Lashrael Laralytha
 
Admin
 
Nava Jade Aiglieri
 
Shuga
 
Helléna Silvermoon
 
Angel Natalie Moonlight
 

Share | 
 

 Varázslatok értékelése

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Varázslatok értékelése   Hétf. Jún. 01, 2015 8:32 pm

Ebben a topicban nem ismételjük meg a különböző népek varázslatait és leírásukat. Megtekinthető minden nép leírásában külön. Ám az egyes népek erre vonatkozó moderálási szabályait tesszük közzé, hogy általában eligazodjon mindenki abban, hogy mit mi ellen mennyire hatékonyan lehet használni.

Sötét elfek:

A legtöbbeket izgató kérdés, hogyan kell értelmezni a drowok leírásának több homályos részét.
Az éjtündék átkokkal harcolnak, melyek legtöbbje az ellenfél szellemére és tudatára irányul. Még az olyan fizikai tüneteket produkáló rontás is, mint a fulladás csupán elméből eredő dolog, melyek akár a másik halálát is okozhatják.

Minden északi elf a legnehezebben az által birtokolt szint varázslatait gyakorolja. Lefelé pedig jelentősen nő a hatékonyságuk. Vagyis a kezdőknek csak néhány percig sikerül például egy Rettenet hatását fenntartani, mely elég lehet arra, hogy paranoid emberek esetében neki támadjanak annak az embernek, akitől a legjobban tartanak. Vagy tévképzetek jöjjenek létre és emiatt konfliktus robbanjon ki. Ám egy átlag összecsapás jóval hosszabb ideig tart, mint hogy fent tudják tartani addig a bűbájt és valószínűleg kitisztul az elméje. (Ám ha egy kalóz kardot rántott a társára, már nem biztos, hogy visszafordítható a folyamat, még ha nem is befolyásolja már idő közben az elméjét.)
A fájdalom átka kivétel, mert azt bármelyik sötét elf hosszú ideig fent tudja tartani. (Értenek a kínzáshoz.)
Ezeket az értékeket módosítja a küldő és célszemély életkora. Ennek a kettőnek a hányadosa arányosan befolyásolja a lehetőségeket. A varázstalanok pedig mindig kétszeres ellenállással rendelkeznek. Úgy kell nézni, hogy egy fele annyi idős mágia nélküli lény ellen a támadás ugyan olyan hatékony, mint a támadóval megegyező korú varázslóval szemben, mert ők jobban magukba szívják mindenkor a manna titkos szálait.
Növények és állatok esetén majdnem mindig számolhatunk csupán néhány évvel, kivéve a fák.

Egy beavatott jóval könnyebben tudja a tanonc szintet kezelni, így ők akár órákig is képes varázsolni. Míg saját szintje varázslataiból a Bénítást csak néhány pillanatig, jobb esetben 1-2 percig. Ez általában elég számukra, hogy egy gyors mozdulatot csináljon, miközben a másik lefagyott. A Halál marka ideje nem változik semmilyen ráhatástól. Ezen hatás alatt a test teljesen halott lesz, miközben a karaktert (akár JK akár NJK) a szellemvilág szabályai kötik. Nem tud tárgyakat mozgatni és egyedüli lehetősége ráhatni bármire egy élőlény megszállása. (Könnyedén bekerülhet bármely kísértet egy testben, ám ott egy elmében lejátszódó párbaj kezdődik a két lélek között. A megszálló irányítja a valósághoz hasonlatos világ történéseit és meg kell ölnie benne a testet birtoklót. Míg a másiknak rá kell jönnie, milyen alakban rejtőzik előle a másik és szintén meg kell ölnie. Aki győz, azé a test, a másikuk kikerül belőle. A párbaj ideje alatt a fizikai való eszméletlenül fekszik.)
A Halál markában igen kevésszer sikerül megszerezni mások felett az irányítást, többnyire másra használják. Mostoha körülmények között jól jön, hiszen egy hullának nem kell ennie, stb. Másfelől becsaphatjuk az ellenfelet és az nem jöhet rá a cselre, ha nem ismeri más selftől vagy nem birtokol szellemlátás képességet.

Élőhalottak feltámasztás nem igényel túl nagy fáradságot és bár a szintre lépés megtörténik kezdetben megküszködik vele a katona, de igen hamar akár két élőhalottat is tud mozgatni. Ebből az egyik a lova nem ritkán. Majd újból bővül a képessége és mester szintre érve már kisebb csapatokat is vissza tud hívni a halálból.

Életelszívás természetesen nem vesz ki erőt az alkalmazóból és bármilyen ideig fenntartható, bármikor tetszés szerint megszakítható. Csak akkor tudatosul az áldozatban, amikor már jártányi ereje sem marad. Ám a fáradtság fokozatosan jön el. Az alvás, ha nem hárították el a rontást, akkor jóval kevésbé hatékony, könnyen fáradtan ébred akár 12 óra múlva is. Ám ha sikerült megszüntetni a kapcsolatot, akkor az életerő csapolásának összes hatása egyszerűen kipihenhető. (Vagyis nem játszható ki, hogy éjszakai pihenés alatt öltük meg az áldozatot, hiszen feltűnik a csapattársainak, hogy nem akar felkelni. Esetleg a bűbáj alá vont jön rá, hogy már dél van. Ám ha mégis ilyenkor támadunk, a másik nem fog frissen felkelni és ez a következő napon is meglátszik majd csata közben.)

Gyógyíthatatlansághoz nem kell végig látni a célszemélyt, mint a legtöbb esetben, csupán az aktiválás pillanatában.

Elmúlás: A szokásos átkokra vonatkozó szempontok, kivétel az, hogy JK esetében csak akkor fordul vissza, ha bele egyezik. És a legtöbb esetben úgy kell írni, hogy a sikerességet és a sikertelenséget mesélés esetén a Kaland Mester dönti el, szabad játék esetén a másik játékos. Két JK esetén értelem szerűen mindig sikertelen és nem fordul vissza.
FIGYELEM! Ez a varázslat is bele tartozik abba a körbe, melyet egy varázsló csak egy ellenfélre mondhat ki. Ám csoportosan is végre hajtható.

MESTER szintű karakterek igen hosszú ideig fent tudják tartani a kezdő varázslatokat. Haladók esetén minden egyre könnyebb. Ám saját szintjük szintén kifárasztja őket, talán még jobban is. Miközben egy középszintű akár 5-10 perc elteltével is újra próbálkozhat bénítással, addig ezeket a praktikákat csak elhúzódó csaták közben lehet többször bevetni.

Szellem és démon megidézése: A démonok patrónusukként tekintenek ebben a világban a sötét elfekre, akik isteneikként viszonyulnak hozzájuk. Ám mindig megkérik az árát az aktív beavatkozásnak.
Ezzel szemben a szellemek inkább belső világuk, érzelmeik miatt avatkoznak be. (Pl. bosszúálló szellem.) A Beavatottak a beavatás során társul kapott szellemet bármikor megidézhetik és tanácsot kérhetnek tőle. Ám más lidérceket csak a fekete mágusoknak (a mester szintet elérőknek) szabad Zevadar szabályai szerint.

Holtak szellemei által rá tudsz kényszeríteni ideiglenesen egy idegen szellemre az akaratodat, ám ez csak rövid ideig. És a felbőszített lélek könnyen megbosszulhatja magát később.

A leírásból kiemelném az utolsó bekezdést:
„A következő, már említett varázslatok egy mágus esetén csak egy emberen alkalmazhatóak, több varázshasználóval már kisebb csoportokat is sújthat az átok: rettenet, dezorientáció, bénítás, életszívás, elmúlás. „



Erdei elfek:

Nagy kérdés, hogy használhatóak-e azok a látványos húzások, amik számos regényben és más fantasy oldalon megjelennek? A válasz az, hogy igen.
Ám nem szabad elfelejteni két dolgot. Awyris népének ereje a természetben és nem az elfek testében gyökerezik. Így akár egyedül is olyan erejű hatásokat tudnak elérni, mint tucatnyian együtt. Energiát a legtöbb varázslatuk nem fogyaszt, ezért a legtöbbjüknél néhány mindig aktív. Ilyen például a „Idegen a területen”, ami csak saját erdejükben figyelmeztet mindenkit. Ám kilépve otthonukban is idegen erdőkben érzik a környezetüket. A fák szinte folyamatosan csevegnek, ám nem mindig arról, ami végül fontossá válik. (Pl. nem biztos, hogy egy sírra felhívják a figyelmet, hiszen „az túl régen történt”, de szívesen mesélnek az erdeieknek, ha kérdezik őket. A Mesélőnek pedig külön JK jelzés nélkül is joga van leírni olyan dolgokat, melyeket a növények suttognak.)


Évszakok:
Ahogy a természet ciklikusan változik, úgy a lombtündék ereje és lehetősége is időszakos kört ír le. Ez logikus, hiszen abból az évszakokhoz igazodó természetből merítik erejüket.

Tavasz:
A megújulás és az új élet időszaka. A fák kivirágoznak és új hajtásokat, rügyeket fakasztanak. Ilyenkor a legkönnyebb az ágak irányítása varázslatot használni, mert a bioszféra rengeteg tartalék energiával rendelkezik. Ilyenkor egy ügyes erdei elf elemében érzi magát.

Nyár:
Sokban hasonlít a tavaszra. Rengeteg az élet és a nyüzsgés. Ám veszélyeket is rejt. A rettenő hőség miatt sokat párologtatnak a növények és könnyen kiszáradhatnak a fák. Megnő az erdőtűz veszélye, a lombtünde pedig jóval élénkebben átérzi az elmúló állatok fájdalmait, bármi is ölte meg őket. Már nem a születendő új utódok optimizmusa a környezet számára, hanem a felcseperedő csemeték féltése, értük aggódás időszaka.
De egy egészséges lélek hamar túl teszi magát a megpróbáltatásokon és könnyen fogja fel az anyatermészet velejárójának az elmúlást.

Ősz:
A fák lehulló levelei lassan elérik az avart. Az erdő népe jóval kevésbé tudja segítségül hívni a növényeket. Készülődnek a közelgő hidegre és már nincs akkora akarat segíteni a természetmágusnak. Ahogy megújuló erő sincs már annyi bennük.

Tél:
A fagyok és az első hó érkezésekor a növények védekezni kényszerülnek. Ilyenkor gyakran hagyják cserbe Awyris népét is, hiszen új ágak növesztésével az elfagyást kockáztatják. Ahogy a levelek nélkül regenerálódni sem bírnak. Komoly erőket kell mozgósítaniuk.


Emberek:

Az emberek leírása elég egyértelmű és nem igényel kiegészítést. Habár a nép körében is vannak maguknak varázserőt tulajdonítók, ezeknek utána járva egyszerű megtévesztők, esetleg a tanítói által ráhagyományozott babonákat maguk is elhívő sarlatánok. Mindezek ellenére nem ritka a vásárokon, hogy feltűnnek boszorkányok, akik védelmet jelentő karkötőket, nyakláncokat vagy varázsbotokat árulnak.

Ork sámánok:

Az orkok népében egy igen megbecsült réteg, melyből kisebb falvakban alig egy-két agyaras létezik, ám a főváros körüli nagyobb városokban értelemszerűen nem csak egy valaki rendelkezhet ezzel a képességgel. Ám ott is nagyon ritkán fordul elő.
A leírásnak megfelelően a háborúkból is kiveszik a részüket, nem csak visszahúzódó papok. Ám fegyverforgatás helyett inkább a közösség szíveként működnek. Egyszerre dobban mindenki mással.
Az átlag harcosaikkal ellentétben nem lehet ellenük még megszállást sem kezdeni kísértetekkel. És igen járatosak a szellemvilág dolgaiban, jobban mint a sötét elfek.
Az északi elfekkel ellentétben nekik minden esetben megvan sámánná válásuk óta a szellemlátás képessége.

Oawák:

A nagymacskáknak csak gyógyító mágiájuk van, nem mindenkinél fejlődik ki. Ám mindenki ismeri a hagyományos gyógyászatot és kémiai ismeretek magasan a kor fölött vannak.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 

Varázslatok értékelése

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

 Similar topics

-
» Varázslatok értékelése
» Varázslatok listája
» (Alapműveletek 9) Genjutsu
» Draconius Boszorkány- és Varázslóképző
» Főnixkönny - Varázsital és Méregkeverő Bolt

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Neminra világa :: Lépj hát be Neminra világába! :: Amit jó, ha tudsz! :: A Világ, amiben élünk-