HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Üdvözöllek!
Köszöntünk Neminra csodálatos világában!

Regisztráció előtt kérlek tekintsd át a Szabályzatunkat és a Keresett karaktereket is!
Ha ezzel megvagy nincs más dolgod, mint regisztrálni, majd megírni az ETörténetedet.
Légy részese te is egy rejtélyes világ izgalmas kalandjainak!

Várunk!
A Staff jó játékot kíván!


Lashrael Laralytha
PM||Profil
Bárminemű dolog kapcsán kérdezzetek és jelezzetek nyugodtan!
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chat
Latest topics
» A királyért!
Today at 7:28 pm by Lashrael Laralytha

» Fenothar
Today at 5:32 pm by Lashrael Laralytha

» Készen vagyok!
Today at 12:23 pm by Fenothar

» Az igazi ellenség
Hétf. Dec. 10, 2018 6:19 pm by Aesma Daeva

» Új hajnal virrad
Vas. Dec. 09, 2018 10:32 pm by Dreyndra

» Vissza a mókuskerékbe avagy meddig tanácsos a tanácsos.
Vas. Dec. 02, 2018 10:24 pm by Helléna Silvermoon

» Titkos gyógyír
Vas. Dec. 02, 2018 7:58 pm by Shuga

» Mászni és mászni de vajon meddig?
Vas. Dec. 02, 2018 12:38 pm by Viridiel

» Szökésben
Szomb. Nov. 24, 2018 5:38 pm by Lashrael Laralytha

» Nekromanta csapdája
Szomb. Nov. 24, 2018 4:34 pm by Lashrael Laralytha

» Mentőexpedíció
Hétf. Nov. 19, 2018 8:02 pm by Lashrael Laralytha

» Sötét Vastelep
Csüt. Nov. 15, 2018 5:01 pm by Shuga

Statistics
Összesen 111 regisztrált felhasználónk van.
Legújabb felhasználó: Fenothar

Jelenleg összesen 18504 hozzászólás olvasható. in 535 subjects
Ki van itt?
Jelenleg 8 felhasználó van itt :: 4 regisztrált, 0 rejtett és 4 vendég

Aesma Daeva, Lashrael Laralytha, Shuga, Viridiel

A legtöbb felhasználó (27 fő) Pént. Nov. 02, 2018 9:12 pm-kor volt itt.
Top posters
Uráldur
 
Viridiel
 
Alia Caroline Azurre
 
Isis Do’Odrun
 
Lashrael Laralytha
 
Admin
 
Nava Jade Aiglieri
 
Shuga
 
Helléna Silvermoon
 
Angel Natalie Moonlight
 

Share | 
 

 Dlám, az Averillok vára

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Dlám, az Averillok vára   Pént. Jún. 17, 2016 7:44 pm

Dlájm

Helyszínleírás:

Egy vérfertőző nemesi család, az Averillek kapták meg eme föld felett az uralmat. Ők őrködnek a vidék nyugalma felett már jó ideje. És eme vidék nem olyan nagy.
El kell keserítselek vándor, ki bő kasszával és messze vidékekre kiterjedő befolyással rendelkező nagy múltú családot keresel, itt csak utolsó pár szót találod meg. Mondhatni középnemesek, hiszen mégis csak van egy váruk. És pár szolgáló és egy kevés katona.
A családi fészek egy pár méteres domb tetejére épült, melyet zömök, ostromgépeknek ellenálló falakkal és néhány toronnyal védenek. Nincs többszörös védelmi gyűrű, sem várárok. Ám a harcállásokból jól lehet nyilazni a lenti ellenséget és mire felmászik az ellenség, fel lehet készülni a megölésükre. És ha a túl sok az ellenség, a tornyokba visszavonulva fegyelmezett védekezéssel akár sokszoros veszteséget is szenvedhet a támadó.
A közelben található Össznépi erődje és néhány más megerősített helyőrsége a király seregeinek, melyek védik a határt Nysiy, a szörnyektől nyüzsgő érintetlen vadon felől. Ami egyben természetes védelmi vonal is egyben, ugyanis ha egy sereg onnan akarna az emberek királyságára támadni, akkor a dzsungel minden veszélyével meg kell küzdenie előbb.


És hogy miért is bukkant fel itt az olvasó? Békésnek tűnik a táj és ellenséges seregek nem láthatóak akkor sem, ha a kastély legmagasabb tornyába mászunk fel és onnan szemléljük a messzi tájat. Csupán búzamezők és ott messzebb már a szomszéd földesúr faluja. Amarra meg amarra ha nézel, a közeli két vár füstjelei, melyek világos színe jól jelzi, hogy nem állnak támadás alatt. Ha így lenne, akkor nedves fát tennének rá és sűrű, feketévé válna.
Egy vörösre festett hajú elf nő lépked a fentebb említett búzamezők között a földúton. Nőies öltözékét már feladta, mára vas páncélt és kardot visel. És egy pajzsot a Wymorok címerével. Egy kihalt nemes ág. Az öregnek csak egy törvénytelen leánya volt, aki most közismert zsoldoscsapatot vezet.
Aná is közéjük tartozik. Amint találkozik valakivel a gazdaságból, a maga bájos stílusával próbálja elbűvölni a kissé érdes, ám igen nőies hangjával.
-Hé, te! A vezetőtökkel akarok beszélni. Vezess azonnal hozzá!
*Az sem érdekli, ha a katonák művelik meg az itteni földet, neki azok mind csak parasztok. És tünde szíve rejt még pár előítéletet, de erről pisszt!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Varian von Averill
Hozzászólások száma :

102
Join date :

2015. Nov. 01.


TémanyitásTárgy: Re: Dlám, az Averillok vára   Szomb. Jún. 18, 2016 10:15 am


Napjaink "szerény, kis" birtokunkon igencsak unalmasan teltek. Másból sem álltak a napjaim mint az újoncok kiképzéséből és a térképasztal feletti görnyedésből. Atyám szokás szerint rám hagyta ezt a két feladatot, míg ő a fővárosban intézte ügyeinket. Engem meg itt hagyott anyámmal és a terhes húgommal. Vicces, hogy egyszerre leszek apa és nagybácsi is egyben. Annak ellenére, hogy ugyanazon vér folyik az ereinkben húgom rettentően örül annak, hogy anya lesz. Mindenféle nevetséges holmit vásárolt már közös gyermekünknek. Részben én is örülök neki. Végre lesz egy utódom. Méghozzá  nagy valószínűséggel fiú. Ráadásul ez talán eltereli majd arról a figyelmet, hogy testvérek vagyunk. Tudom, ősi és rendíthetetlen szokás nálunk a vérfertőzés, de valahogy midig ott motoszkált a gondolat a fejemben, hogy a saját húgommal hálok együtt.
Új nap virradt ránk. Ténylegesen új. Elvégre mindennapi teendőimet ezúttal egy egyszerű paraszt zavarta meg. Hírt hozott. Mégpedig azt, hogy valami vörös hajú, hosszúfülű szajha talpig páncélban látni szeretné a föld urát. Nos, atyám híján ez a titulus engem illetett, szóval behívattam, a szukát a főterembe. A teremben a család össze lovagja jelen volt köztük Sir Mergrand, családunk büszkesége. Egy két méter magas óriás, talpig páncélban. Eddig egyedül a nyomorult bátyám volt képes legyőzni.
- Halljam hosszúfülű! Mi járatban vagy itt?

(Sir Mergrand)A hozzászólást Varian von Averill összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Júl. 19, 2016 4:24 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Dlám, az Averillok vára   Szomb. Jún. 18, 2016 10:48 am
A nő büszkén lépdelt a nemes elé. És egy pukedli után belekezdett a mondandójába.
-Üdvözöllek, helyiek vezetője. Én Aná Vót vagyok, erdei tünde, de jelenleg Diramel Wymor úrnő szolgálatában állok. Ám most nem az ő katonájaként kerestelek fel.
Szülőfalumat Awyrisben megtámadták a sötét elfek és majdnem mindenkit megöltek. Egy kis csapatnak sikerült elmenekülnie, de fél ott maradni. Arra kérlek, hogy fogadjatok be párat közülük. És felajánlják nektek cserébe, hogy karddal és mágiájukkal szolgálnak titeket. Nagy hasznotokra lehet majd, ha kombináljátok a saját előnyeiteket a mieinkkel.

*Ezzel mélyen meghajolt ismét és várt a válaszra. A szemei néha igen idegesen jártak körbe a teremben lévő férfiakon, néha félig elfordítva a fejét hátra felé is lesett.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Varian von Averill
Hozzászólások száma :

102
Join date :

2015. Nov. 01.


TémanyitásTárgy: Re: Dlám, az Averillok vára   Hétf. Jún. 20, 2016 7:19 pm


A nő pukedlijére legyintettem egyet, majd mielőtt szóra nyithatta volna közbevágtam.
- Az ég szerelmére! Nem a rohadt király vagyok, semmi szükség erre az idióta hajlongásra...
Mondtam folyamatos fejcsóválás közben, majd végül egy biccentéssel jeleztem a nőnek, hogy folytathassa... Pontosabban elkezdheti.
Elég különös történettel állt elő. Bár hihető volt, mégis különös. Ráadásul a lehetőség amit kínált? Csak egy idióta utasította vissza. Sajnos édesapám is az ehhez hasonló idióták közé tartozott. Gyűlölte az összes másfajút. Nem mintha én nem elvégre egy ilyen hosszúfülű csupán a bőrszínben tér el egy zevadaritól, de a hatalomvágyam mindig a büszkeségem előtt járt.
- Hát ilyen hosszú utat tettél meg azért, hogy menedéket kérj a népednek? Úgy vélem nem sokat hallottál a családomról. Köztudott, hogy nem rajongunk a hozzád hasonló másfajúakért. Elsősorban, el kéne hitetned velem, hogy tényleg igazat beszélsz, másodsorban pedig rá kéne venned, hogy félredobva családunk becsületét befogadjalak... Nos! Talán jobb is ha nekilátsz kitalálni az érveid. Az embereim már rég ontották hosszúfülűek vérét, és ha úgy gondolom, hogy átversz, remek alkalmuk nyílik majd arra, hogy beszennyezzék pengéiket.

(Sir Mergrand)A hozzászólást Varian von Averill összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Júl. 19, 2016 4:25 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Dlám, az Averillok vára   Hétf. Jún. 20, 2016 9:49 pm
A nőt meglepte a nemes nyers stílusa. Körbe nézett lassan és összeszedte közben a gondolatait. Igyekezett a szemekben kifürkészni, mennyire komoly fenyegetés is az, ami a szavak mögött rejtőzködik. Bár azt sejtette, hogy valóban nem lehet jó a viszonya az Avrilloknak, ha ilyennel viccelődik. De viccelődni és megvalósítani két különböző dolog!
-Nos, jó uram! -nézett ismét az örökös szemébe- Szavaim igen hamar bizonyítást nyerhetnek. Hiszen ha hazudok és nem dúlták fel a falut, amelyben gyermek koromat töltöttem, akkor ügye az ajánlat elfogadása után honnét szereznék száz tündét, nőket és férfiakat, hogy csatlakozzon hozzád? Igen hamar lebuknék és eredményt nem érnék el, csupán csak fajom hírnevét rontanám és joggal mondhatnátok, hogy passzióból is hazudó az erdei nép.
Ám ha igazat szóltam, akkor száz kard küzd az oldaladon és kéri a természetet, hogy nagyra növessze a termésedet földjeiden. Aratáskor gazdag termés, harcban hű szövetségeseid lesznek. És nem szólnak bele abba, hogyan igazgatod embereidet és vagyonodat.

*Remélte, hogy meggyőzőek szavai. És figyelmeztette magát, hogy miért jött el, mert különben a körülötte álló férfiak nézéséből semmi jót nem olvasott ki és legszívesebben elrohanna. Sokat tanult a fegyverekről is zsoldosként és nem ijedne meg, ha nem lenne szemmel látható a túlerő. No meg a fenyegető szavak!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Varian von Averill
Hozzászólások száma :

102
Join date :

2015. Nov. 01.


TémanyitásTárgy: Re: Dlám, az Averillok vára   Kedd Jún. 28, 2016 9:02 pm


A hosszúfülű szavai után halk kuncogásba kezdtem. Oly szép nap virradt ránk. Ilyen hatalmas lehetőség. Egy nagyobb csapatnyi hosszúfülű harcos és földművelő? Ráadásul az égvilágon semmit sem kérnek. A tökéletes ajánlat... Vagy épp a tökéletes csapda.
Előrántottam pengém a hüvelyéből, a teremben lévő lovagok pedig mind követték példámat. A nő körül köröztem, a kard hegyét végig a kemény kőpadlón koptatva. Nyugodt voltam. Tudtam, hogy ha nekem esik a feje mindenképpen egy karón végzi majd. Ám nyugton maradt.
- Rendben van! Szorítok némi helyet azoknak a hosszúfülűeknek és csak, hogy lássák milyen nagyvonalú vagyok, még némi élelmet és fát is kapnak majd. Viszont! Elég a legutolsó szolgálóm életét elvenniük és az összes barátodat a élve megnyúzom. Megegyeztünk?

(Sir Mergrand)A hozzászólást Varian von Averill összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Júl. 19, 2016 4:25 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Dlám, az Averillok vára   Szer. Jún. 29, 2016 1:52 pm
A szívem hevesebbek kezd el verni, ahogy az elővett karddal lépésről lépésre közelebb jön hozzám. A katonái is felkészültek a lerohanásomra, ami még ijesztőbb. Eleve nem szerettem volna egy férfival sem harcolni, mert ismerem őket. Ha legyőznének, biztosan megerőszakolnának. De ennyi ellen egyáltalán nincs esélyem.
Elszánom magam, hogy nem mutatok gyávaságot, bármelyik pillanatban is akar vágni, elugrom előle és addig harcolok, ameddig bírok. Nem könnyítem meg a helyzetüket a legkevésbé sem.
Ám végül mégsem lepleződöm le, még ha úgy tűnik gyanakszik is. De befogadja a társaimat.
-Lekötelezel, nagy jó uram! -hajtom meg megkönnyebbül mosollyal a fejem- Nem fogjuk elfelejteni egy percig sem, hogy a föld a tiéd és te befogadtál, amikor üldöztek minket.
*Ezzel úgy tűnik a megállapodás megköttetett.


Több, mint egy hét telt el, mire a csapat megérkezett. Zöld, durva ruhákba bújva, harci festésekkel az arcukon. A nyári meleg ellenére is puha szarvasbőr kesztyűvel a kezükön. A fákat részesítették a legnagyobb becsben, mivel elmondásuk szerint ez elhagyott otthonukra emlékeztette őket, a közeli erdőben szállásolták be magukat. Nem egyszer húsért nem hűbérurukhoz fordultak, hanem a közeli érintetlen vadonba mentek el levadászni egy szörnyet.
Az áldás, amit ígértek a földekre, be is teljesült. Rövid és nem túl látványos szertartásokon bocsátották varázslataikat a gabonamezőkre és más veteményesre, melyek hatása legalább ennyire nem látványos volt. Az elbeszélésekből hallott földből előtörő gyökerek és gyorsan szárba szökkenő indák helyett csupán arról biztosíthatták az Averillokat, hogy lassú, de tartós növekedés gyorsulás várható és jóval ellenállóbbak lesznek a fagynak és a viharoknak.
Ám néhány dolog felborította a mindennapok megszokott nyugalmát a birtokon. Kevésbé jelentős módon néha egymással beszélgető emberek távolból meglátták a tündéket felbukkanni és hamarosan egyikük dühösen rohant nekik megölni minden látható ok nélkül. Néha elszállt az akár több száz méteres futás közben az indulata, mintha csak húsbárddal vágták volna ketté érzelmei hullámait. Máskor elérte őket az eszét vesztett, de a hegyesfülűek könnyedén leteperték harcban a legtöbb embert. Bár kardot is jól forgatták, de ezekben a kis afférokban sokkal látványosabb volt az, hogy rendezetten mozogtak és könnyedén került egyikük a rohamozó háta mögé, miközben amaz átgondoltan és higgadtan védekezett. Az ötven nő és ötven férfi mindegyike úgy tűnik jó harcos. Maguknak való. És titokzatos.
Ám talán legjobban mégis az fogja felzavarni a vár hangulatát, mikor a nemes egyik este hangokat hallott a folyosón.
-Ostoba padavan! Kár is sietni, ha ilyen hülyeségbe rángatta bele magát otthon.
*Még nem lát senkit, ám ha nem bújik el, akkor a következő pillanatban egy kísértetet lát átgyalogolni a falon, keresztbe a folyosón és eltűnni a másik falba, miközben a self szelleme tovább dohog magában, nem is ügyelve környezetére.
-Szmirigonnal nem szórakozunk! Ha egyáltalán állni akarja a szavát.
*A jelenés úgy tűnt el, ahogy felbukkant az életében és követni sem tudja. A halott ember alakja igen gazdagon díszített drow ruhák voltak.


Egyik éjszaka a várkapu őrei a száz menekült oszlopát láthatták a csillagok gyenge fényében a főbejárat felé sétálni. Amikor oda értek, az egyik férfi szólt hozzájuk kintről, az erdő felől jövet.
-Beszélnünk kell mihamarabb az úrral. Jeleba jövendőmondó álmot látott. Sötét elfek készülnek megtámadni mindannyiunkat. Fel kell készülnünk a védelemre!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Varian von Averill
Hozzászólások száma :

102
Join date :

2015. Nov. 01.


TémanyitásTárgy: Re: Dlám, az Averillok vára   Hétf. Júl. 04, 2016 12:07 pm


A hosszúfülűek egy hét után megjelentek. Nagyjából százan lehettek ütött-kopott, javarészt zöld göncökben. Amit azonnal kiszúrtam az az volt, hogy mindnél volt fegyver és az öltözéküket elnézve, tudtak is bánni velük. Emiatt kissé kezdtem aggódni, ám a jó vezető mindig még a barátai előtt is legalább két lépéssel jár. Pontosan ezért rendeltem ez alatt az egy hét alatt néhány robbanó hordót, és készíttettem néhány hajítógépet. Ki tudja mikor fogom még hasznát venni?
Ahogy azt vártam az erdeiek a közeli erdőben szálltak meg. Ezzel bele is léptek a medvecsapdámba. Tény, ez egy remek barátság kezdete lehetne... De a barátság alapja a kölcsönös bizalom, én pedig még a magamfajtában sem bízom. Mondjuk ezek a hosszúfülűek adtak némi okot a bizalomra. Személy szerint nem figyeltem a kis szertartásaikat, de a parasztjaim arról számoltak be, hogy a termés sokkal jobb lett.
Egyik éjjel elég furcsa jelenségnek lehettem szemtanúja. Épp a vár egyik folyosóján barangoltam, mikor valami áthaladt előttem. Ez eddig semmiség, ám ez a valami ajtók helyett inkább a falon való átlebegést preferálta. A meghökkentő történést elkönyveltem a fáradtság jelének, szóval aznap este hamar aludni tértem.
Egy másik éjszaka az elfek megjelentek a kapunál és azt kérték engedjem be őket, ugyanis a zevadariak támadni készülnek. Ezt némileg furcsálltam ugyanis várunk csak egy egyszerű erődítmény volt, nem pedig egy végvár mindenesetre azok után amit a terméssel műveltek, talán megérte nem figyelmen kívül hagyni az erdeiek hókuszpókuszait.
- Csak a vezetőtök és a jövendőmondótok jöhet be! A többiek kint várnak.
Kiáltottam le a várfalról, majd jelezve, hogy nem áll szándékomban ezt kitárgyalni visszavonultam a vártoronyba.

(Sir Mergrand)A hozzászólást Varian von Averill összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Júl. 19, 2016 4:25 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Dlám, az Averillok vára   Hétf. Júl. 04, 2016 4:07 pm


Az elfek visszahúzódtak a kapuból és csak két tagjuk, egy negyven éves, fiatal kinézetű férfi és a húszas éveiben járó nő, a jövendőmondójuk maradt csak ott. Ahogy beeresztik és a nemes elég járulhatnak az utóbbi fog először megszólalni.
-Drága uram! Népünk nagy adománya, hogy néha véletlenszerűen jövendőmondó álmot látnak az arra érzékenyek. Fontos dolgokat tudtam meg. Láttam egy térképet magam előtt a világ ezen részéről. És láttam azon belül, hogy hol tervezi az éjtündék vezére a következő hadjáratát megkezdeni. Meg tudom mutatni az öblöt, ahol partra fog szállni. Ám minden katonája nem lesz ott. Az álomban később csatlakozott hozzájuk.
Itt az alkalom, hogy visszavágjunk nekik a népünk sérelmeiért. Ha az elfogására indulsz, akkor veled tartunk és rabságba vethetjük a kígyó fejét. A csapatainak nagy részének pedig nem lesz ki parancsokat adjon és seregeitek lerohanhatják majd az állásaikat, ha értesülnek győzelmedről.

*Meghajlik és hátra lép egyet. Ám ezután a férfi hegyesfülű szólal meg.
-Szeretnénk visszavágni szeretteink elvesztéséért. Ha felveszed a harcot velük, akkor mi követni fogunk. De a jóslat szerint ide tartanak, ha egyesültek vezérükkel, mert egy nagy hatalmú varázstárgyat, egy újabb ereklyét keresnek eltemetve a várad udvarán.
*Széles körben elterjedt nézett, hogy a zevadariak gyilkos háborújukat és ezen belül a hosszú idők után való nagy kirajzásaikat egy-egy felbecsülhetetlen értékű mágikus eszköz megszerzéséért folytatják, mely gyakran a földbe van eltemetve.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Varian von Averill
Hozzászólások száma :

102
Join date :

2015. Nov. 01.


TémanyitásTárgy: Re: Dlám, az Averillok vára   Hétf. Júl. 11, 2016 6:38 pm


A székemben ülve hallgattam végig a jövendőmondót, teljes mértékben semmitmondó arckifejezéssel.  De ez csak a külső. Belül úgy cikáztak a fejemben a gondolatok, hogy alig tudtam odafigyelni a jövendőmondóra.
- Szóval. Vegyük sorjában! Én befogadlak titeket, ti meg a nyakamra hoztok egy zevadari hadsereget? Valahogy az egyesség megkötésekor ezt nem említette a barátotok... - Ám mielőtt még bárki szóra nyithatta volna a száját legyintettem egyet. - Szerencsétek van, hogy mocskosul rühellem a sötétbőrűeket.
Széles vigyor kerekedett a képemre, majd az egyik szolgára vetettem tekintetem.
- Küldj hírvivőket a szövetségeseinknek! Mond el nekik amit hallottál és azt is, hogy még ma éjjel útnak indulnak!
- Na, most hogy ezt így megbeszéltük, szeretném hallani a részleteket. Hol lesz az a sötétbőrű és természetesen mikor? Bár fel kell készülnünk az ütközetre, szeretném minél előbb a szobám falán tudni a rohadt fejét.


(Sir Mergrand)A hozzászólást Varian von Averill összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Júl. 19, 2016 4:28 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Dlám, az Averillok vára   Kedd Júl. 12, 2016 12:30 pm


A jósnő szemén egy rejtélyes tekintet suhant át, olyan igazi jövendőmondó, akiről elhiszed, hogy elkövetkező életed minden pillanata átsuhant most rajta, de csak azért nem mondja el neked, mert nincs elég idő, míg cselekedni kell vagy mert látja előre úgy is, hogy jól fogsz dönteni.
-Úgy tudtam, nem kell nektek sem túl sokat tenni, hogy az éjtündék megtaláljanak ellenségként. Nem tudom biztosra, hogy minket követtek-e vagy maguk jutottak el a varázstárgy nyomaira. De be akarják venni majd a várat, hogy megszerezzék maguknak.
Holnap éjfélkor fog partra szállni a sötét nagyúr a Tonkini-öbölben. Tíz katonája fogja kísérni és egy gyönyörű zevadari nő. Azt hiszem valamiért értékes számukra, de ez lényegtelen. Miután győzünk, majd rendelkezel a sorsa felől.
Egy csónakban fog partot érni, mely egyik hadihajójukról még a mélyvíziek indul útnak. Egész éjjel menetelnek majd terveik szerint, hogy Nysiy felől érkező seregével találkozzon. Így rácsaphatsz a parton vagy akár útközben is.
Egy tucattal kell harcolnod, de ne becsüld alá őket. Gyorsan meg tudja ölni az embereidet ez a faj, ha nem tiszteled erejüket és nem adnak bele mindent, hogy győzzenek...

*Arcát egyre jobban eltorzította a gyűlölet és az undor, ahogy beszélt. Erős érzelmek küzdöttek a mélyben, de jól láthatóan igyekezett elrejteni és így mondatai közt gyakran tartott nagyobb szünetet, hogy átgondolja, mit is fog mondani pontosan.
Most, hogy minden fontos információja megvan, a nemesnek ideje eltervezni, hogy hogyan is képzeli el a hadvezér megölését vagy elrablását.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Varian von Averill
Hozzászólások száma :

102
Join date :

2015. Nov. 01.


TémanyitásTárgy: Re: Dlám, az Averillok vára   Hétf. Júl. 25, 2016 8:18 pm


- Volt már dolgom zevadarival... - Vágok közbe. - És az embereimnek is volt már dolguk velük. Legtöbb esetben pedig a sötétbőrűek fejei egy csinos kis karón végezték.
Szám egy pillanatra groteszk vigyorra görbült. Az emberiség mindig is gyenge és esetlen volt. Mindig is megvetettem a saját fajtámat ezért, de ettől függetlenül volt némi előnye is a gyengeségnek. A kihívás! Mindig is élvezettel arattam győzelmet a jóval erősebb, gyorsabb és hatalmasabb népek felett.
- Nos, az erdő nem éppen a legbiztonságosabb hely egy halom katonának. Viszont a part egy elég hatalmas nyílt és nem mellékesen homokos terület. Nem elég, hogy a sötétbőrűek, kényük-kedvük szerint  szórhatják ránk a különböző rontásokat, de a nehéz páncélosok mozgása is igen csak lassul a homok miatt... Szóval mivel úgyis otthonosan mozogtok a fák között, holnap pirkadatkor kiküldesz néhányat a legjobb harcosaid közül az erdőbe, akik nem elég, hogy megtisztítsák az utat nekünk, de keresnek egy megfelelő helyet a rajtaütésre. A maradék harcképes hosszúfülűt várom a váramban. Úgy láttam jól bántok a fegyverekkel, szóval mutathatnátok néhány trükköt az embereimnek. A többit majd akkor ha a felderítőid visszatérnek... Egyéb kérés vagy kérdés?


(Sir Mergrand)

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Dlám, az Averillok vára   Csüt. Aug. 25, 2016 12:10 am

A vár ura igen magabiztos az embereiben.

És valljuk meg őszintén joggal! Talán sosem volt ennyi információ a sötét elfek helyzetéről és terveiről csata előtt, mint most. És előrelátó, ezért a tündéket felderíteni küldik. És csak akkor hagyja el majd fegyvereseivel és hű csatlósaival az otthona biztonságos falait, ha már kedvező híreket kapott, hogy megvan a rajtaütés helye és kedvező számukra.

A tündék számára sincs ez másként. Magabiztosabbak lettek a megbeszélés során. És további szócséplés helyett inkább illedelmesen meghajolnak és a tettek mezejére lépnek. Hamarosan pedig visszaérnek a fürkészek. A hír pedig az, hogy az erdei út egy helyen kiszélesedik és kisebb réten megy át. Elnyúlt ovális alakja van, de ideális a saját harcmodorukhoz.
A növények közé rejtőzve belőhetik az egész terepet. Míg az ellennek többet kell futnia, hogy fedezékbe vonuljon, mintha a csapás egy szűkebb helyén csapnának le. Talán a nyílt harctérhez szokott emberek számára is jobb lehetőség lesz itt felvenniük a harcot. Még nem olyan szélesnek tűnik, hogy ne tudják keresztbe egy vasba bújt sorral átérni. Így dönthetnek amellett épp úgy, hogy az egyik oldalról előtörve szorítsák hátra felé a drowokat, miközben oldalukba lőhetnek a menekültek harcosai. De akár két oldalról is megrohanhatják közösen, az elfek nyílzáport zúdítva az ellenségre, majd közös erővel körbe veszik őket közelharcban, hogy ne menekülhessenek.
A befogadottak szerint nem kell jobb előny, de ha kívánja az örökös, akkor tovább kutatnak újabb hely felé.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Ajánlott tartalom


TémanyitásTárgy: Re: Dlám, az Averillok vára   

Vissza az elejére Go down
 

Dlám, az Averillok vára

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Neminra világa :: Játéktér :: Ceralla síkság :: Emberek királysága-