HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Üdvözöllek!
Köszöntünk Neminra csodálatos világában!

Regisztráció előtt kérlek tekintsd át a Szabályzatunkat és a Keresett karaktereket is!
Ha ezzel megvagy nincs más dolgod, mint regisztrálni, majd megírni az ETörténetedet.
Légy részese te is egy rejtélyes világ izgalmas kalandjainak!

Várunk!
A Staff jó játékot kíván!


Lashrael Laralytha
PM||Profil
Bárminemű dolog kapcsán kérdezzetek és jelezzetek nyugodtan!
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chat
Latest topics
» A királyért!
Today at 1:33 am by Shuga

» Vissza a mókuskerékbe avagy meddig tanácsos a tanácsos.
Yesterday at 6:08 pm by Shuga

» Mászni és mászni de vajon meddig?
Yesterday at 5:24 pm by Shuga

» Új hajnal virrad
Vas. Dec. 16, 2018 5:31 pm by Alia Caroline Azurre

» Fenothar
Szomb. Dec. 15, 2018 5:32 pm by Lashrael Laralytha

» Készen vagyok!
Szomb. Dec. 15, 2018 12:23 pm by Fenothar

» Az igazi ellenség
Hétf. Dec. 10, 2018 6:19 pm by Aesma Daeva

» Titkos gyógyír
Vas. Dec. 02, 2018 7:58 pm by Shuga

» Szökésben
Szomb. Nov. 24, 2018 5:38 pm by Lashrael Laralytha

» Nekromanta csapdája
Szomb. Nov. 24, 2018 4:34 pm by Lashrael Laralytha

» Mentőexpedíció
Hétf. Nov. 19, 2018 8:02 pm by Lashrael Laralytha

» Sötét Vastelep
Csüt. Nov. 15, 2018 5:01 pm by Shuga

Statistics
Összesen 111 regisztrált felhasználónk van.
Legújabb felhasználó: Fenothar

Jelenleg összesen 18512 hozzászólás olvasható. in 535 subjects
Ki van itt?
Jelenleg 6 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 5 vendég

Shuga

A legtöbb felhasználó (27 fő) Pént. Nov. 02, 2018 9:12 pm-kor volt itt.
Top posters
Uráldur
 
Viridiel
 
Alia Caroline Azurre
 
Isis Do’Odrun
 
Lashrael Laralytha
 
Admin
 
Nava Jade Aiglieri
 
Shuga
 
Helléna Silvermoon
 
Angel Natalie Moonlight
 

Share | 
 

 A fülbevaló

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: A fülbevaló   Vas. Júl. 03, 2016 10:16 am


Még egy nap sem telt el Össznépiből való hazatérésük után Uráldur egyik tisztje az nap estére meghívta egy pohárkára Rathalt Capital jó hírű italozójába. A hadvezér még nem látogatott haza, talán nem kellene elsőként spiccesen látnia.
Ám az üzenet szerint akár jól is járhatnak mindketten, ha beszélnek. Úgy tűnik, hogy az ekkor még mindig százados belső információkat akar saját malmára hajtani. Ha mégis elmegy, az emeleti egyik erkélyről néz le rá a bejárat felé egy asztalnál ülve. Ha valami olyat akar mondani, ami más fülére nem tartozik, talált volna kevésbé feltűnő helyet is.

/Az idő majdnem egy esztendeje, Össznépi lezárult, de még nagyon távoli az Éjtündék azon bálja, melyen váratlanul hadvezérré léptetik elő az ereklyék elhozóját. Az Első Lordról a napokban senki nem hallott, a testőrparancsnok nem ismeri még Fáwennel való közel egy hete való mágikus beszélgetését sem./
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Viridiel
Hozzászólások száma :

2929
Join date :

2014. Nov. 23.


TémanyitásTárgy: Re: A fülbevaló   Vas. Júl. 03, 2016 2:25 pmMár tudtuk, hogy Uráldur válogatott serege nem járt sikerrel az emberek földjén, bár véleményem szerint már az is csoda volt, hogy olyan messzire eljutottak. A csapat haza is ért és én is alig vártam, hogy az Első Lord is hazatérjen, mert ő még nem jött, talán hátvédként maradt vissza.
Mikor idehaza volt, akkor mindig volt mód egy kis lazításra, hiszen maga a személye is elrettentette az esetleges támadásokat. Nagy hatalmú nemzetségfő volt és én megbecsültem, hogy ennek a háznak a testőreként őt és családját szolgálhattam. Isis úrnő nagyon okos és talpraesett hölgy volt, akit nem esett nehezemre az életem árán is megvédeni, ha úgy hozta volna a sors. A kicsi lány Meleth, pedig mindenki kedvence volt, cselfes és jólelkű és már most megnyilvánult éles esze.
Kiadtam az utasítást, hogy mindenki szedje rendbe magát, hogy mire megjön a ház ura, senkivel ne valljak szégyent és magam meg a levél nyomába eredtem, melyet egyik tisztje küldött nekem és találkozóra hívott.
Mivel, míg a ház ura távol volt, enyém volt a felelősség, ezért eszemben sem volt szeszt fogyasztani, de kíváncsi voltam, mit akarhat Al-Nuszra százados tőlem. Mi az, ami ebből kisül jól nekem és neki is.
Sosem kedveltem a katonát, de az információ, amit mond hasznos lehet és nem engedhetem meg magamnak, hogy bármi is elkerülje a figyelmemet.
Már messziről kiszúrom a borozó erkélyén, ahol szembetűnően foglalt helyet.
Nem örültem a dolognak, nem hiányzott, hogy összemossanak vele, de nem volt titkolni valóm sem, így felballagtam hozzá és vele szemben leültem.
- Itt vagyok százados. Mit akar velem közölni? – tértem a lényegre. Végezzünk mielőbb.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: A fülbevaló   Vas. Júl. 03, 2016 3:01 pm


A centurio nem sieti el a dolgot. Itallal kínálja vendégét. Nem minőségi, csupán égetett szesz a Lápvidéken gyűjtött egyszerű növényekből. Közkatonák kedvelik, hiszen csak a mennyiség számít, ám ígéretes vállalkozásra rendelhetett volna drágábbat is. Ha a testőr nem kíván koccintani vele, akkor hagyhatja egyedül is felhajtani a sajátját, itt kevésbé haragszanak meg az illemért. Ám rendelhet magának üdítő levet is, hogy legyen valami az ő poharában is, ez a harmadik lehetőség.
-Talán téged nem avattak be a dolgokba, ezért hívtalak ide. Érdekelhet téged az, amit én tudok. -mondta Al-Nuszra, miután megemelte poharát és felhajtotta egy húzásra az olcsó alkoholt- Uráldur hadvezér fogságba esett és ezredesei már az úton hazafelé beszélgettek a sorsáról. Megadta magát, hogy emberei visszajöhessenek egy vesztes csatából. Ám a végső döntés egy hamarosan következő gyűlésen fogják meghozni.
Gondolom sejted, ki hogyan áll a kiszabadításához. Senki nem tenne másként a helyükben. Hiszen maga az Első Lord is folyton azt mondta, ha meghalt valamelyikük, hogy utat kell engedni a feltörekvő tehetségeknek. És mint tudjuk, a hadseregben ez leginkább szeretett és általunk tisztelt felettesek halálával lehetséges.
Hálás lesz az úrnőd, ha információkat szerzel a továbbiakról. Ám nem adom ingyen. Ha tudni akarod, hogy hol és mikor lesz a találkozó és azt, hogy kik pártolják a fogoly hazahozatalát és kik ellenzik, akkor meg kell szerezned nekem a felesége fülbevalóját.
Figyelmeztetlek, hogy elég jól informált vagyok. Pontosan tudom, melyik a varázsékszer, mely kiélesíti a hallást. És ki is fogom próbálni, hogy nem versz-e át. Persze rád bízom, hogy ezt hogyan adod elő a bájos hölgynek. El is lophatod, de szerintem ha férjéről van szó, még akár egy másik varázseszközt is hozzá tehetsz a listához magadnak. Hiszen ha a pók-ház feje eltűnik a csatába és az ezredesei közül új hadvezért választanak, akkor kiszolgáltatott helyzetbe kerülne. És nem kell emlékeztetni őt se rá, hogy élete párja mit tett ilyen helyzetben Theával.

*Sötéten nézett szavai után a tiszt. Ám kivehető volt belőle, hogy ő koránt sincs a többség álláspontján. Noha saját ezredese sikeréért küzdve neki is lenne esélye előre lépni, de talán több előnyt remél attól, ha most megmentik. Talán úgy gondolkodik eme közelmúltbeli időben, hogy még esélye van ezredessé válni Uráldur alatt és ha később eltűnik a színről, maga is harcolhat az utódlásért.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Viridiel
Hozzászólások száma :

2929
Join date :

2014. Nov. 23.


TémanyitásTárgy: Re: A fülbevaló   Vas. Júl. 03, 2016 7:06 pmAhogy elhatározta nem kíván inni, így nemet int a százados kínálására és inkább gyümölcsök levéből készített italt hozat magának.
Kíváncsian emelem meg a szemöldököm, ahogy belekezd a mondandójába, de nem szólok közbe, hagyom, hogy tovább beszéljen, mert sok mindent megtudhatok a katonai pletykákból, ami akár tényleg hasznos lehet, de ezt a végén tudom csak eldönteni.
Aztán az első mondatoknál már a teljes figyelmem az övé, bár eddig semmi más hír nem igazolta, hogy az Első Lord fogságba esett volna, de persze semmi sem kizárt és akkor tudom, hogy mindent el kell követnem, hogy Isis védelme teljes legyen, mert nincs kétségem, hogy sokan hamar ki szeretnék használni az alkalmat, hogy meggyengítsék a pókházat. És erre mi nem lenne jobb alkalom, mint ez.
Így nem lep meg, hogy máris sokan azt tervezik, hogy miként kerülhetnék előrébb a rangsorban és nem azon, hogy miként szabadítsák ki egyik vezetőjüket.
Szúrós szemmel hallgatom tovább, mert bár abból, hogy üzent értem és elmondja ezt nekem, valószínű, hogy nem ezen csoportba tartozik, de, hogy meg van a maga hátsó szándéka, abban is biztos vagyok.
Azonban kétségtelen az is, hogy jól kalkulál, mert ha az Úrnőm megtudja, hogy férjét fogságban tartják és, hogy máris az elveszejtésén agyalnak, akkor minden megmozgat annak érdekében, hogy meg tudja kik azok és milyen erőt képviselnek és…….hogy ki szítja esetleg az árnyakból ezt a tüzet.
Na meg azt is, hogy ki tart ki továbbra is hűségesen, kikre számíthat, hogy segítenek hazahozni az urát, kik állnak mellé, ha ne adják a démonok kenyértörésre kerül a sor.
És egy fülbevaló nem nagy ár, legyen akármilyen varázserővel megáldva!
Élesen nézek rá az utolsó mondatoknál, hogy fékezze a nyelvét, mert különben velem gyűlik meg a baja.
- Thea mellett nem én álltam és nagyon megkeserüli az, aki azt hiszi párhuzamot vonhat a két dolog között. – szólalok meg azonnal, de közben jár az agyam.
- Természetesen gondolom tudod, hogy más felől is kutakodhatnánk a helyzet után, tehát ne légy telhetetlen Al-Nuszra, de……….mivel az idő sürget és jobb, ha időben tudok mindenre felkészülni, így …….hajlok rá, hogy beszéljek úrnőmmel és ha jól informálsz minket, megkapd, amit kérsz. – mondom ki lassan. – Ha belemegy még ma megkapod a fülbevaló egyik felét, a másikat azután, hogy bebizonyosodott, igazat mondasz.
Persze ő is tudta, már ha ennyire tájékozott, hogy a párja nélkül a varázseszköz nem ér semmit.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: A fülbevaló   Vas. Júl. 03, 2016 8:34 pm


A tiszt nem hagyta ki, hogy ne élvezze a helyzetet és fűszerezze meg egy epés megjegyzéssel.
-Thea úrnő mellett nem te álltál, hanem ezer válogatott testőr. És a férje hadosztálya. De amikor csatában elesett a férje, már azon a napon nem vonta ki a védelmére egy harcos sem a szablyáját.
Hozd el kérlek estig az ékszer egyik darabját, és olyan hamar megkapjátok a túléléshez szükséges információkat, amilyen gyorsan csak el tud búcsúzni ISIS a másik felétől. Itt találkozunk és amint az első felét átadtátok, én biztonságba helyezem a fogadós széfjében. Remélem nem haragszol a bizalmatlanságomért. Utána már nyugodtabb hangon tudok majd beszélni és lesz időnk mindent elmondanom nektek.

*Úgy tűnik a centúrió mindent kitervelt. Ám ha ennyit töltött a biztonsággal, nem valószínű, hogy át akarná verni leendő üzlettársait. Eddig sem úgy tűnt, mintha sok bizalmasa lehetne Rathalnak és ISIS-nek ebben az ügyben.
Ha eljön a kért tárggyal, a fél fülbevalót előbb elnézést kérve elviszi a kocsmáros hátsó irodájába, ahol elrejtik a páncélszekrénybe. Addig van idejük körbe nézni, hogy bizony a híres katona csapatából elég szép számmal itt gondoltak iszogatni a mai nap, a legtöbben viszont nem szeszes italt, aki mégis ahhoz nyúlt, az is vigyázott a mértékkel.
Ahogy visszajött, leült az asztalhoz és már neki is látott.
-Ma éjfélkor lesz a tanács a CIA kódnevű táborban. Tíz ezredesből öt szavazott arra, hogy közülük senki ne beszélhessen erről, amíg a döntés meg nem születik. Ők nem túl hízelgő gondolatokat mondtak az út során sem hazafelé. Itt egy papíros a neveikről.
A hadúr két fia úgy tűnik hűséges hozzájuk, de ha itt vagy és az anyjuk megvált a becses kincsétől, az azt jelenti, hogy a hadosztályhoz is hűségesek. Nem akarnak árulók lenni azzal, hogy szóltak. Brayen kapta meg a feladatot, hogy hozza el a túszt. Ő ismeri egyedül, kire lehet kiváltani az Első Lordot. Őt állítólag megfenyegette az utolsó parancsában, hogy szellemként üzen, hogy végezzék ki az egész családjával, ha áruló lesz. Ettől függetlenül valószínűleg benne bízik a legjobban a vén róka. Szirtit pedig titokzatos. Róla semmit nem derítettem ki. Csak a legnagyobb ászok kártyáznak vele kimenőben, mert azt mondják lehetetlen olvasni az arcáról.

*Ha kicsit is ismeri a hadosztálya legfőbb vezetőit, akkor Al-Nuszra közvetlen felettese is a papíron van. Kilenc ezredest elmondott, ám a tizedik maga Rathal, az ezer testőr vezetője. Akit mégsem hívtak meg a megbeszélésre. Talán csak azért, mert az napra be van osztva szolgálatban. De lehet a szavazategyenlőséget akarták kiküszöbölni, mint akkor, amikor a titoktartásról döntöttek.
Most már a testőrparancsnokon és ISIS-en a sor, hogy hogyan forgatják tovább a lapokat. Ám a százados a fizetség fennmaradó részét várja. Láthatóan nem türelmetlen, nem az ő ideje van vészesen fogytán.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Viridiel
Hozzászólások száma :

2929
Join date :

2014. Nov. 23.


TémanyitásTárgy: Re: A fülbevaló   Vas. Júl. 03, 2016 10:20 pmHa nem kötne most a házhoz az esküm, akkor biztos vérrel torolnám meg a százados epés megjegyzését, de most fontosabb volt, hogy megóvjam a rám bízottak egészségét, mint a saját becsületem, így úgy tettem, mint aki nem hallotta, de megjegyeztem magamnak és ezért még fizetni fog a kis haszonleső nyomorult. Engem ne hasonlítson azokhoz az áruló kutyákhoz, akiknek kötelessége lett volna meghalni úrnőjük védelmében.
- Azt csinálsz a tárggyal, ha megkaptad, amit akarsz Al-Nuszra. – vontam meg a vállam hidegen. – Csak tartsd a szavad.
Persze, hogy Isis mikor megtudta, hogy mi történt, egy percig sem habozott, hogy átadja a nem túl fontos varázstárgyat és még egy tollszárat is, ami a titkos írásban segít.
Bár tartotta magát és kézben tartotta a házat, azért látszott az úrnőn, hogy nagyon aggódik, még ha nem is mutatta, csak előttem. Mondania sem kellett tudhatta, hogy mindenben mellette állok.

Rezzenéstelen arccal néztem, ahogy elsiet a szerzeményével a százados és miközben vártam a visszatérésére, láttam, hogy jó pár katona iszogat itt, bár legtöbben gyümölcslevet, mint én, ami azt mutatta, hogy várnak valamire…..vagy valakire.
Al-Nuszra leülve azonnal mondani is kezdte, ami miatt eljöttem és bár a nevek hallatán néha ugyan csak meglepődtem, szó se róla, hogy megszolgálta a pénzét.
Uráldur fiainak viselkedése nem rám tartozik, de azért gondolom az Első Lord elsősorban azt várta volna tőlük, hogy hozzá legyenek hűségesek, döntésük tényleg meglepett, de ez a család dolga majd. Talán Isis tud kezdeni velük valamit. Brayen megbízható és friss házasként félti a családját, vele talán nem lesz gond. Szirti, hát ő mindenkinek rejtély, de ha nem szavazott a hallgatásra, akkor lehet őt nem ellenségeink között kell számításba venni.
Huban, Krejan, Lupus, Valon és Bregan! Eddig úgy látszik Uráldur kígyókat melengetett a keblén, hiszen ők is a kiválasztott harcosok között voltak, akikre az Első Lord számított és most…….máris a helyére pályáznak, pedig még alig értek vissza.
Hogy engem miért nem hívtak az érthető, talán már az én halálomat is eltervezték.
- Megkapod a másik fülbevalót, ha bebizonyosodik, hogy nem csak össze-vissza beszélsz. – biccentettem felé. – Most, hogy tudom hol lesz a megbeszélés, már nem lesz nehéz ellenőrizni, mennyire hűségesek a többiek.
Le kell valahogy vernem ezt a kezdeményezést, különben ellenségeink egyből kiszagolják, hogy baj van és ha nem bízhatunk a saját embereinkben, akkor nehéz lesz védeni a családot is.
Ha isis belemegy, vagy nincs más ötlete, akkor pár nagyon megbízható emberrel megyek a találkozóra. Ők körbeveszik az épületet én meg látogatást teszek hívatlanul is.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: A fülbevaló   Hétf. Júl. 04, 2016 1:29 am


Rathal a tárgyaláson elhatározza, hogy embereivel több, mint nyomást gyakorol a tanácskozásra. Ám úgy tűnik, addig ISIS-re nagyon sok feladat vár még.
-Nos, én itt leszek még egy ideig. Gondoltam jobb nyilvános helyen, nehogy véletlenül merényletekhez legyen közöm. Veszélyes lesz a mai éjszaka.
*Emberek számára különös lehet a nyugalma, ám az árulások és cselszövések hazájában ezt egészen magától érthetődőnek vélte. A hadseregük talán legfontosabb kérdése, amióta Uráldur eltűnt egy időre az elf királynő meggyilkolására szőtt tervei közepette. Vagy talán még annál is komolyabb dillemma. És Al-Nuszra terve úgy tűnik csak annyi volt, hogy megkeveri kicsit a paklit. Ha itt marad és emberei zöme is, akkor valószínűleg nem tervez mára véres harcot.
Ám a testőr ISIS-re bízta két fiával való beszédét. És a fenmaradó pár órában jól kell gazdálkodnia az idővel. Két értékes tárgyat már feláldozott a számára sokkal fontosabb dolgokért. Uráldur tartott már Dementor hatalomátvétele után is attól, hogy házuknak védekeznie kell és a polgárháborúban gondot fordított párja mágikus oktatására. Most lehet, hogy szüksége lesz mindenre, amit Zevadarról tud.
A két fia hamar újabb információval látják el. Kivárásra játszanak, ám ha kedvezőtlen döntés születik, az anyjukat kiáltják ki a hadvezér helyettesének és őt követik kétezer katonájukkal. Ám óvatosak korán megbontani a tisztek közös döntéseit.
A két gyermek nem tud semmit ezeddig, hogy apjukak mi a terve. Vajon csak félrevezetésnek szánta-e a fogolycserét és megkísérli a szökést vagy a most készülődök valóban árulók-e? Brayen tudtukkal nem adta tovább az utasításokat nagy részét, ám biztosra veszik, hogy az Első Lord készül valamire.
-Láttam ahogy párbajban vesztett, anyám. Szinte nem is tett ellene semmit. Maga mondta a harc közben, hogy már számtalanszor legyőzte az ifjú zöldikét. Ráadásul előző este Fáwennel beszélt. Várnunk kell!
*Ám a hű feleség jól tudhatja, hogy intrikában mindig az időből van a legkevesebb. Még van ideje intézkedni, mire eljön az igazság perce. És ha okos, akkor az asszony további támogatókat tud gyűjteni.
Zevadar bűvős éjszakáján nagy a nyüzsgés, hiszen ilyenkor lehűl a levegő és az északi elfek sokkal kelemesebben érzik magukat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Viridiel
Hozzászólások száma :

2929
Join date :

2014. Nov. 23.


TémanyitásTárgy: Re: A fülbevaló   Hétf. Júl. 04, 2016 8:59 pmNincsenek kétségeim, hogy Al-Sziszi a történtek után nem fog semmibe beleavatkozni és láthatóan az embereit sem szeretné belekeverni, mert jócskán megtömte velük a kocsmát, de ha nem sejtettem volna, akkor is a tudomásomra hozza, hogy biztos legyek benne: ő aztán megszolgálja a másik fülbevalót is.
- Már akinek százados, már akinek. – dörmögöm a bajuszom alatt, de már végeztünk, így nincs miért maradnom, sőt sok dolgom is van, ha sikerrel akarok járni.
A lakosztályba visszatérve azonnal tájékoztatom Isis úrnőt arról, mit tudtam meg a jól informált századostól és rábíztam, hogy miként rendezi a dolgot fiaival én az embereimet válogattam ki, akik majd este velem tartanak és biztosítják azt, hogy ki is jussak onnan, mert Uráldur családjának a visszatértéig mindenképp szüksége van rám.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Isis Do’Odrun
Hozzászólások száma :

878
Join date :

2014. Dec. 20.


TémanyitásTárgy: Re: A fülbevaló   Hétf. Júl. 04, 2016 9:00 pm

Egy percig sem haboztam, amikor Rathal elmondta, mit akar Al-Nuszra a híreiért, semmi nem érhetett annyit, mint férjem élete. Ezek semmisségnek számítottak hozzá képest.
Persze izgatottan vártam milyen híreket hoz hűséges testőröm, aki már többször bizonyította, hogy megbízhatóan áll családunk védelmének élén. Most sem csalódtam benne.
Viszont tény, hogy meglepett, amit Thoron-ról és Dagnír-ról hallottam, de biztos voltam a fiaimban és abban, hogy okkal tették, amit tettek.
- Beszélek velük és megtudom, hogy mi a helyzet. – hagyom, hogy Rathal a dolgára menjen és felkészüljön az ezredesek tanácskozására, ahol szembesítheti őket árulásukkal.
Tudom, hogy házunk védelme erős és Uráldur sokat dolgozott azon, hogy helyzetünket megerősítse, mióta Dementor lett a király.
Nem vertem nagydobra a fiúkkal való beszélgetést, mert tudtam, hogy ez nem tenne jót a terveiknek.
Nem is csalódtam, hiszen elmondták, hogy a csapataik már felkészültek rá, hogy amennyiben nem tudják kedvezően befolyásolni a tanácskozást, akkor felfedik lapjaikat, amiben a pókház vezetését nyilvánítják ki továbbra is, akár velem az élen.
- Thoron, te vagy az idősebb, így neked kell a ház élére állni, egy nőt kevésbé fogadnának szívesen. – ráztam meg a fejem. – Apátok nem csinál semmit ok nélkül. Ha olyan könnyen megadta magát a pitypangevőnek, akkor valami terve volt vele. Annak az elfnek, meg kell érkeznie, hogy kiváltsa az Első Lordot és beváltsa vele, amit remél. Ha kell magam megyek el a bányába és hozom el onnan az elfet. – jelentem ki határozottan.
Miközben a fiúk is elindultak készülődni, én is magamhoz hívattam pár embert, akikről tudtam, hogy csak veszíthetnének, ha Uráldur eltűnne a színről. Természetesen biztosítottak a támogatásukról.
Ők biztosították, hogy Zevadar-ban elterjedjen a híre, hogy az Első Lord milyen önfeláldozó volt, hogy katonái hazatérhessenek és, hogy az utcára is kimenjenek követelni, hogy mielőbb hazatérjen.
Közben futárt küldte m a bányába, hogy Nero készítse elő a rabot, ha még nem tette volna.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: A fülbevaló   Hétf. Júl. 04, 2016 9:30 pm


Thoron szemöldöke felszökken anyja szavára és higgadtan válaszolt.
-Sajnos ez nem olyan egyszerű. Ahogy már a többi elbukott hadvezér esetében sem volt így. Ha apánk meghal vagy nem tér vissza, a királynak kell kineveznie a hadtest új parancsnokát. Nyilván sokan úgy gondolják, hogy ez még megkockáztatható, ám a polgárháborúban egy esetleges széthúzó ezredesi tábor könnyen válhat más hadurak célpontjává.
Jól átgondoltam, anyám. Te nem egyszer voltál távollétében a helyettese és hoztál meg döntéseket. Ha kijelentjük, hogy az Első Lordnak tervei voltak a fogságba eséssel, akkor ideiglenesen a sereg élére állhatsz.
Ám még van kis időnk, talán pár embert felkereshetsz. Al-Nuszra felettese furcsa gesztusokat tett. Ám embereinek több, mint fele a százados kezében van. Ha megnyered a centuriót, nehéz helyzetbe kerül Krejan. Az ő egységeik fontosak, mert rendre elhozták, aminek megszerzésével Uráldur megbízta őket. És ezt sokan mások is tudják. Theát adta oda neki, a legyőzött hadvezér özvegyét, hogy hűségét biztosítsa a századosnak, de ezek szerint ő nem pártol minket olyan lelkesen.
Al-Nuszra bizonnyal azért árulta el, hogy kivégzésével fentebb jusson a létrán, ám ha sikerül valamivel rákényszeríteni, hogy Krejant a mi oldalunkra szorítsa, máris előrébb vagyunk. Óvakodjunk az erőszaktól, de ha vér nélkül fogságba esne a várandós felesége, ki tudja milyen érzelmeket váltana ki belőle?
Kevés az idő, de talán még valakit meg tudsz rajta kívül is látogatnod, akit esetleg mellénk állíthatsz és biztosíthatod a véleményét a szavazáson. Mindenkinél jobban ismered, hogy a palotában ki mozdulna meg esetleg érte. Bármit is tervez apám, nagyon kockázatos. Brayen nem mondta meg senkinek a nevet, akiért ki kell cserélni őt. Talán nem lényeges, és mást forgat a fejében. De talán igen. Ám ha ma a legtöbb ezred ellene szavaz és az uralkodó hamarosan felébred, neki fog látni az új előléptetéseknek.


/Uráldurnak nem sok feltétlen híve van a palotában. Találd meg a százados gyenge pontját és jöjj rá, hogy Zevadar felső köreiben ki avatkozna be kellő súllyal az ezredesek megbeszélésébe!/
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Isis Do’Odrun
Hozzászólások száma :

878
Join date :

2014. Dec. 20.


TémanyitásTárgy: Re: A fülbevaló   Hétf. Júl. 04, 2016 10:17 pm

Tudom, hogy Thoron-nak igaza van, de nem mindenben. Apjuktól sokat tanultak a nemesség intrikáiból, de még van mit tanulni.
- A király nem valószínű, hogy bárkit is ki fog nevezni mostanában, ha csak a szellemek meg nem gondolják magukat. – mondom nekik halkan, hiszen mindenki tudja, aki kicsit is közel van a tűzhöz, hogy megrekedt az élet és halál mezsgyéjén. – És nem kell, hogy széthúzzon az a tábor! – néztem sokat mondóan a fiúkra. – Meg van a módja, hogy meggyőzzük erről az ezredeseket vagy így, vagy úgy.
Talán csak azért nem akarok párom helyére lépni, mert azzal azt sugallnám, hogy magam sem bízom a visszatérésében és ennek még a látszatát is el akartam kerülni.
- De ez legyen csak egy végső megoldás. – tettem félre ezt a problémát, hiszen volt bőven más, amit meg kellett oldani.
Al-Nuszrá-val kapcsolatban pedig azzal, hogy elárulta nekünk a felettesét is, egyben pártot is foglalt, nem kockáztatná meg, hogy ezek után ellenünk forduljon. a pozícióját, vagy ha előrébb akar kerülni, tudja ki mellé kell áll
- A százados nem hiszem, hogy gond lenne és ha meg akarja tartani a pozícióját, vagy ha előrébb akar kerülni, tudja ki mellé kell állnia. – hoztam a fiúk tudomására.
- Krejan „meggyőzését” rád bíznám Dagnír, nekem lesz elég dolgom, hiszen szorít minket az idő. Ki fogom deríteni kit akart maga helyett cserélni apátok és már azt is tudom kit fogok felkeresni. – jut eszembe egy megoldás ami gyors sikerrel kecsegtethet.
Ha a két fiú a saját dolgára indul, átöltözöm, majd csuklyás köpenyt borítok a vállamra és meglátogatom férjem bizalmasát, akinek hatalma és befolyása véget vethet ennek a színjátéknak: Fawen-t.
Remélem, hogy fogadni fog, már csak azért is mert nem sűrűn keveredünk beszédbe, én nem kedvelem a mágusnőt túlságosan.


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: A fülbevaló   Hétf. Júl. 04, 2016 10:57 pm


/Fáwen és ISIS/


Uráldur kedvese a fekete mágusok vezetőjét keresi fel a nyüzsgő éjszaka közepén. Az éjtündék ebben a napszakban a legaktívabbak, ám ő most nem csupán ezért van itt. A Birodalom sokkal fontosabb ügyei vezetik lépteit.
Uráldur úgy intézte, hogy fogságba kerüljön és ezzel seregei időben elhagyhassák a vesztes csatateret. Ám előtte még magához intette Össznépi alatt Brayen ezredesét és rá bízta a titkot, hogy kit kell elhozniuk őérte cserébe majd.
A hazaúton legmagasabb tisztjei összebeszéltek, hogy nem beszélnek senkinek a történtekről és ma éjfélkor döntenek egy titkos tanácskozáson a Lápvidéken arról, hogy kiváltják-e. Fáwen is értesült a hírhálózatán keresztül, ám eddig óvakodott közbe avatkozni, hiszen jól látta látomásain keresztül, milyen ingoványos a Sors összefonódó szálai alatt a talaj. Egyik álomban még úgy tűnt, hogy barátját épségben visszakapja, máskor fogságból ravaszsága révén szabadul, ugyanakkor legalább ennyi látomás gyötörte az első hadvezér haláláról.
Senki sem igazodik ki a Jövőt illetően, ha ennyire borotvaélen táncol és maga is részese. Ám percekkel ISIS érkezése előtt újabb kép bontakozik ki szemei előtt. Kilenc tiszt vitatkozik. Négy ezredes van felettesük halottnak nyilvánítása mellett és három ellene. Már csak Szirti és Krejan nem szavazott. Ahogy mindig, most sem tudja sem a helyet sem az időt, amire a jóslat szól.
Ekkor kopogás szakítja meg. Nem rég került hozzá a szolgája, aki még nem tudja, hogy mikor nem kell megzavarni a munkájában. Már nem tud újra visszamenni, főleg mert egy igen régi ismerős érkezését jelenti be.
Vajon meg tudják menteni még a hadsereg megbecsült vezetőjét?


/A történet közel egy éve Össznépi után hetekkel játszódik. Még nem kezdődött meg az új év és messze vagyunk az Éjtündék idei báljától is. Dementor él, de közel nyolc hónapja eszméletlen és a polgárháború tombolása mellett számos hadtest élén nem jelölt ki a magatehetetlen uralkodó új hadvezért./
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Fáwen
Hozzászólások száma :

259
Join date :

2015. Jul. 19.


TémanyitásTárgy: Re: A fülbevaló   Hétf. Júl. 04, 2016 11:51 pm

Nyugtalan híreket kaptam a Lordommal kapcsolatban..és ezen az éjszakán elég sok fészkelődő alattomos self próbálja a maga oldalára állítani ezt a helyzetet..de sok mindenre nem gondolnak...

Aztán egy újabb látomás villant fel...és abban a vitázó és ...-de a látomás végén egy kép határozottan rajzolódott ki.
...ami érdekes megvilágításba helyezi a történéseket..

Egy vendéget jelentenek be...hallom is a lépteit..


De hamarosan meg is érkezik az a személy,akire gondoltam.....bár eddig nem nagyon sokszor fordult elő,hogy pár szónál többet beszéltünk volna...

-Üdvözöllek Isis!Első Lordom asszonya!-köszöntöttem,és hellyel kínáltam..

-Teát?-kínáltam meg a gőzölgő italból..


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Isis Do’Odrun
Hozzászólások száma :

878
Join date :

2014. Dec. 20.


TémanyitásTárgy: Re: A fülbevaló   Kedd Júl. 05, 2016 2:44 pm

Nyugalmat erőltetek magamra, ahogy a kámzsát mélyen a fejembe húzva sietek Fawen rezidenciája felé, pedig nagyon is ideges vagyok.
Tudom, hogy sok múlik a beszélgetésünkön, ezért nagyon észnél kell lennem és azzal győzködöm magam, hogy kedvesem mindig is megbízott a mágusnőben, így nekem sincs okom a kételkedésre.
Talán még többet is tud Uráldur terveiről, mint amit én, hiszen a hatalma meg van hozzá, de én viszont biztosan mindent meg fogok tenni, hogy hazahozzam őt.
Kopogásomra kinyílt az ajtó, egy szolga nézett kíváncsian rám, aki, mikor bemutatkoztam és megmondtam hogy beszélni szeretnék úrnőjével, egy meghajlás után távozott, majd kis idő múlva bevezetett Fawen fogadó szobájába.
- Fawen mágus! – biccentettem meg előtte a fejem, ahogy a rangja megkívánta, de semmivel sem mélyebben. – Köszönöm, hogy fogadtál. – ültem le, majd egy igen bólintottam. – Kérek, köszönöm. Fontos dologban szeretnék beszélni veled…..tulajdonképpen…..segítséget…kérni jöttem. – erőltettem ki zsibbadt ajkaim közül a szavakat. – Uráldurról van szó…..
Érte bármit megtennék, bármit! Miatta még Fawen-t is megkedvelem!

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: A fülbevaló   Kedd Júl. 05, 2016 3:39 pm


ISIS igen büszke és önmagát megvédeni tudó nő. Így nehezen szánja rá magát bevallani, hogy ezúttal talán szövetségesekre is szüksége lesz Zevadar elitjéből, nem csak lekötelezettekre meg függő helyzetben lévő posztokra.
Ám vajon Fáwen hajlandó-e az első hadvezér neje mellé is odaállni? Még úgy gondolhatja, hogy sok idő van és a félbe maradt jel csak egy a sok közül. Ám váratlan vendége pont az információk másik oldalát tudja. Azt, hogy a történelem örvényei a végükhöz közelednek ebben a történetben és pár óra múlva már ütött is az óra.
Ám még van dolog, mely rejtve van mindegyikük előtt. Kevesen tudnak róla Neminra világában. És Uráldur, Viridiel és az egyik ezredes köztük van. Igazából ők hárman ismerik, hogy kit kéne kihozni a bányából.
Ám víztükör nélkül vajon fel tudják-e venni a kapcsolatot a vén éjtündével? Talán csak egy dolog van, melyet régen elmondott. De most az aggódás miatt nem jut eszébe annak, akit egy istentisztelet alkalmával beavatott ebbe.
E nélkül is képesnek kell lenniük megoldani. Csak értesítsék egymást és támogassák!


/A vendégség után a záró fejezet új helyszínen fog zajlani:
http://neminra.hungarianforum.com/t130p25-cia-katonai-alaptabor#9740
/
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Fáwen
Hozzászólások száma :

259
Join date :

2015. Jul. 19.


TémanyitásTárgy: Re: A fülbevaló   Kedd Júl. 05, 2016 4:27 pm

Hallgattam Isis szavait,és rezzenéstelen arccal néztem rá,a gőzölgő teám felett.

-Igen...az Első Lord!..hallottam az esetről.
-Megkaptam a jelentéseket,és hamarosan el is indul egy különítményem,ami megoldja a sajnálatos eseményeket!..De ehhez egy kis idő kell...hogy megérkezzen akik a kíséretet adják majd...nekünk.
Persze,ha Te magad is velünk tartasz?!-
néztem a Lordom asszonyára,és egy halvány mosollyal ittam még a teámból..

De amint megittuk a teát,egy szolgám be is jelentette az indulást..

-Megérkezett a Különítmény!És a Hintója is előállt,Nagyasszony!-hajolt meg Solan mindkettőnk felé,mikor távozott.

-Indulhatunk!-emelkedtem fel a székemről és néztem Isisre.

Kiérve az udvarra az élőholt lovakkal befogott hintóm várt ránk,ha Isis is velem tart..
...amiben biztos vagyok...és abban is,amit láttam a látomásomban..

Bár a hintó egy közönséges szállítóeszköznek tünt,de Zevadarban ez a leggyorsabb és legbiztonságosabb ,így a Különítménnyel hamarosan meg is érkezünk a helyszínre...

Azok,akik most kísérnek minket,azokkal az elit harcosaimmal még nem találkozott senki,mert egy kietlen és távoli szigeten tartózkodnak,és csak olyan"esetekben"érkeznek ide,ha én kérem.
..és most ezek a harcosok megmutatják mire is képesek..ahogy nem akárki volt a kiképzőjük..
De ez most nem érdekes...majd csak akkor,ha felfedem kilétüket...

Amint beszálltunk a hintómba,máris elindultunk a kijelölt helyre,ahol rendbe tehetjük az eseményeket..

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Isis Do’Odrun
Hozzászólások száma :

878
Join date :

2014. Dec. 20.


TémanyitásTárgy: Re: A fülbevaló   Kedd Júl. 05, 2016 6:03 pm

Jól tudom leplezni az érzelmeimet és az arckifejezésemet, de most ez aligha megy, amikor Fawen kijelenti, hogy máris tettre kész és hajlandó mellém állni, de legalábbis segíteni az Első Lord ügyében.
- Hogy veled tartok-e? – kérdeztem vissza hamar összekapva magam, mert mégis csak én vagyok most a pókhát „feje”. – Egy hadsereggel sem tudnál visszatartani! – jelent meg egy sötét mosoly a szám sarkán. – De nem mondod, hogy már azt is tudod, hová kell mennünk?
Azt hittem majd hosszas magyarázattal kell szolgálnom a mágusnak, hogy mi a helyzet, hogy miként jutottam az információkhoz, de úgy látszik jobb a helyzet és nem kell ezzel is rövidíteni az amúgy is kevés időnket. De azért, hogy ne legyen félreértés, azért rákérdeztem.
- Ugye a Kiképzőtábor a célpontod? Rathal és a fiaim információi szerint ott gyűlnek össze az ezredesek. A testőröm is odament, hogy Thoron-nal és Dagnír-ral megpróbálja uralma alá vonni a helyzetet, mielőtt elhatalmasodik az árulás, talán még elejét lehet venni a nagyobb bajnak és csak pár fejet kell helyretenni. Nem lenne jó, ha most meggyengülne a pókház és szövetségesei hadereje, mert sokan fenekednek a pozíciónkra.
Azt ugyan nem tudom, milyen Különítmény sorakozik fel Fawen mellett, de ha kedvelem, ha nem a „szakértelmét” sosem vonnám kétségbe.

Mikor eljön az indulás ideje, csak egy bólintással jelzem, hogy én készen vagyok. Természetesen a fegyvereim magammal hoztam és a köpenyem alatt szűk és a mozgásomat nem akadályozó bőr ruhában voltam.
Szívesebben mentem volna lovon, de nem akartam visszautasítani az Első Mágus invitálását, így vele tartottam a hintóban.

//Folyt.köv a táborban //
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Ajánlott tartalom


TémanyitásTárgy: Re: A fülbevaló   

Vissza az elejére Go down
 

A fülbevaló

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Neminra világa :: Játéktér :: Zevadar pusztaság :: Sötét elfek rejtekhelye-