HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Üdvözöllek!
Köszöntünk Neminra csodálatos világában!

Regisztráció előtt kérlek tekintsd át a Szabályzatunkat és a Keresett karaktereket is!
Ha ezzel megvagy nincs más dolgod, mint regisztrálni, majd megírni az ETörténetedet.
Légy részese te is egy rejtélyes világ izgalmas kalandjainak!

Várunk!
A Staff jó játékot kíván!


Lashrael Laralytha
PM||Profil
Bárminemű dolog kapcsán kérdezzetek és jelezzetek nyugodtan!
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chat
Latest topics
» Isabella & Alia
Yesterday at 9:43 pm by Isabella

» A királyért!
Yesterday at 7:40 pm by Lashrael Laralytha

» Ki a hunyó?
Yesterday at 7:07 pm by Fenothar

» Új hajnal virrad
Yesterday at 2:01 pm by Alia Caroline Azurre

» Braslov, Üdvözöljük városunkban!
Yesterday at 12:43 pm by Pokoljáró Rexxan

» Nekromanta csapdája
Kedd Jan. 15, 2019 9:19 pm by Hirannis

» Lashrael Laralytha
Hétf. Jan. 14, 2019 7:55 am by Lashrael Laralytha

» Evenon
Vas. Jan. 13, 2019 10:37 pm by Lashrael Laralytha

» Készen vagyok!
Vas. Jan. 13, 2019 7:03 pm by Evenon

» Ra'ena
Vas. Jan. 13, 2019 5:02 pm by Ra'ena

» Folyó mentén
Szomb. Jan. 12, 2019 2:45 pm by Alia Caroline Azurre

» Kék elfek
Pént. Jan. 11, 2019 6:10 pm by Viridiel

Statistics
Összesen 114 regisztrált felhasználónk van.
Legújabb felhasználó: Ra'ena

Jelenleg összesen 18663 hozzászólás olvasható. in 545 subjects
Ki van itt?
Jelenleg 4 felhasználó van itt :: 2 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég :: 2 Bots

Isabella, Lashrael Laralytha

A legtöbb felhasználó (27 fő) Pént. Nov. 02, 2018 9:12 pm-kor volt itt.
Top posters
Uráldur
 
Viridiel
 
Alia Caroline Azurre
 
Isis Do’Odrun
 
Lashrael Laralytha
 
Admin
 
Shuga
 
Nava Jade Aiglieri
 
Isabella
 
Angel Natalie Moonlight
 

Share | 
 

 Grak, ork főváros

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next
SzerzőÜzenet
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Grak, ork főváros   Kedd Márc. 14, 2017 11:59 pm


Helyszínleírás:


A város meglepően nagy egy ork településhez képest és igen jól kiépített. Miközben a legtöbb oughwari tapasztott sár kunyhóban él vagy néhányan vályog téglából eszkábált kalyibákban, Grak központja szépen megépített házakból áll, mely közül itt-ott tégla épület is van.
Több sámánnal és kováccsal büszkélkedhet. A törzsfőnök hagyományosan mindig a knuut, aki nem mindig idevalósi és teendői gyakran szólítják a törzsek körbejárására. Így nem ritka, hogy a fősámánja veszi át az irányítást. Ha olyan háború van, ahol minden orkok ura is részt vesz, nem kockáztat rosszabbal, mint legkedvesebb szellemtudóját viszi magával, hogy a legvilágosabb jóslatok segítsék az útját. Így az sem kizárt ilyen időkben, hogy valaki egész más vezeti a mindennapokat.
Bár több mesterember árulja portékáját, de igazi kereskedő még itt is kevés van. Néhány erdei elf az utóbbi időben viszont megtelepedett és ők saját hazai termékeik árusításán kívül kezdenek más dolgokkal is csereberélni.
Maga a knuut háza sem túl nagy, fényűző palota helyett a térre néző két szobás otthonában lakik.


/Valora/


Kíséreted megsokasodott az utóbbi napokban. Még ha nem is a legmegbízhatóbb harcosokkal. Ahogy elérted a hegyeket, hamar megleptek titeket az agyarasok. És bár sikerült az első gyilkosság előtt elmondanotok, hogy kihez jöttetek, de a vendéglátás cseppet sem lett emberi szemmel nézve kedvesebb. Inkább foglyokként érezhettétek magatokat, noha a fegyvereiteket nem vették el. És legfőbb fegyvereiteket nem is tudnák elvenni.
Ám egyelőre nem fedtétek fel képességeiteket. És hatalmas területet körbeölelő cölöpfalon nyíló fából eszkábált kapun léptek be. Az utcákon a gyerekek körétek sereglenek és nagyon sok felnőttet is vonz a látványosság. Tanakodnak kicsit messzebbről, hogy egy merész támadó csapatot foghattak-e az őrök vagy valami idegesítő vándor csapat, kik megint átjáróháznak nézték a büszke nép területét.
Erodush-hoz, a fősámánhoz vezetnek titeket és legnagyobb meglepetésére elmondják neki a város fegyveresei, hogy valami diplomáciai küldöttség lennétek.
-Üdvözlöm, királynő! Én a szellemi vezetője vagyok eme nagyszerű és büszke népnek. Elnézést kell kérnem, ha véletlenül történt esetleg bármi durvaság. Nagyon ritkán látni erre embereket. És nem is sok kedv van arra, hogy ez változzon.
Ám magukat mindig szívesen látjuk. Astelath barátja Technek, így a mi barátunk is. Ő még nincs itt, de a dicsőséges seregével csak egy-két napnyira van. Jön már haza a Raydani-hegységből.
De gondolom erről már hallott.

* Szavaiból kiderül, hogy az az információ, hogy királynő vagy és emberek diplomáciai küldöttsége, az nem volt elég eme jó akaratú lénynek, hogy kibarkóbázza, hogy a sokat fosztott nép belső viszonyai között hol is helyezkedsz el pontosan.
Mindemellett megnyugtató, hogy beszélhetsz a vezetőjükkel. És bár nem közvetített őszinteséget az ő szava sem a szíves vendéglátásra, de te is tudhatod, hogy a diplomáciát mindig komolyan veszik.
Vigyázz, mert jók benne!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Wora
Hozzászólások száma :

224
Join date :

2016. Apr. 24.


TémanyitásTárgy: Re: Grak, ork főváros   Szer. Márc. 15, 2017 1:22 pm

Valora Moor

Az utazásunk kezdetén felkészítettem embereimet, hogy veszélyes terepre megyünk, legyenek óvatosak valamint képességeiket ne tárják fel, csak ha azt parancsolom. Az orkok úgyis készülnek valamilyen meglepetéssel, hogyan is tehetnénk be hozzájuk a lábunkat csak úgy. Sohasem volt meg a tiszteletem az orkok felé, ám most mégis muszáj jóban lenni velük, nagy szövetségeseink lehetnének.
Az utunk első fele unalmasan telt, majd mikor átléptük az ork birodalom határát, hamarosan kísérőink akadtak. Így egy kísérettel hamarosan az ork főváros felé tartottunk, a legjobb, hogy nem kellett tartanunk szörnyektől, mert már velünk voltak.
A városba értünk, hamar értesültem, hogy nem a knuut hanem a vallási vezetővel fogok beszélni. Nem jó, de egy próbálkozást megér. Erodush fősámánról már hallottam, Tech szereti kikérni a véleményét, lehet ebből még előnyünk is származhat.

- Áldás néked, fősámán!

Majd belekezdett monológjába. Bizonyára ismerik már a határaink közelsége miatt a helyzetünket, így talán ebbe nem kell beavatnom. A szavaiból ki is derül, hol van most a vezetőjük és, hogy mennyire tájékozott.
Ha van hely, kérdés nélkül helyet foglalok és mesélni kezdek, a gondolataimba révedve:

- Tudja hallottam régebben egy ork mesét, egy fiatal orkról szólt, aki tizenéves korában elkezd hangokat hallani, s a társai úgy vélték megzavarodott. Alakokat látott és furán érezte magát. A közössége megvetette érte, mert más volt. Ő maga nem értette mi történhetett vele, egy éjszaka a lelke fájdalmától vezérelve egy szikla szélére állt. Készült leugrani és véget vetni életének és ezzel a sok szörnyűségnek. Ám aznap este a Hold különösen erős fénnyel sütött. A gyermek belenézett és önmagát látta benne, ahogyan mindenki megveti és kiközösíti. Sírva fakadt és szánalommal nézte a Holdban felsejlő jelenetet, sajnálta a fiút, aki régen kedves és szeretetreméltó volt, mára egy megkeseredett ronccsá vált. A fiú egy nagyot üvöltött a semmibe. Üresség költözött a testébe, tompa némaság. Egy kis idő múlva mosoly jelent meg az arcán és magabiztos léptekkel vágtatott vissza a falujába. A fiú később ráébredt, hogy különleges képességeket örökölt, így ő lett a falú sámánja. Nagy tiszteletnek örvendett és sokan a csodájára jártak bámulatos tehetségének. Az időközben férfivá érett fiú sokszor kilátogatott a sziklához és megemlékezett a történtekről. Hogy mit talált azon a régi estén? Nem kevesebbet, mint önmagát.

Egy kicsit elhallgatok, majd tovább beszéllek:

- Csodálatosnak tartom az ork sámánokat. A mágia szinte érezhetően átjárja testüket, de nem az a művi, amellyel az erdei elfek bohóckodnak, hanem valamilyen sokkal ősibb, élethűbb.
A fiú akiről meséltem képességei birtokában volt, mégsem élt vele. Előbb meg kellett találnia önmagát, hogy használhassa őket...


Eztán a sámánra nézek.

- Én magam is azért jöttem, hogy a lehetőségeinket kihasználjuk és erősebbé váljunk.

Nézek a vallási vezetőre. Bizonyára még nem értheti, mit szeretnék mondani neki.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Grak, ork főváros   Szer. Márc. 15, 2017 6:47 pm
A sámán nézte, hová akarod kivezetni a történetet és megismerte saját kasztja sorsát a mesében. És egyetértően bólintott. Nem ez a fiú az egyetlen, akinek nagyon nehéz volt a képességeire ébredés. Mára Erdush a többi idősebb sámánokhoz hasonlóan nagy tiszteletnek örvend, ám nem felejtette el a nehéz kezdetet.
-Igen, bizony néha nagyon nehéz megkülönböztetni, hogy mi az átok és mi az ajándék. Amikor visszavette népünk jogos tulajdonát, a Braslov környéki földeket, még azt hittem magam is, hogy ebből a gyűlölet lángjának újbóli felcsapása lesz. Ám mégis a népek összefogásának szimbólumává vált, hála az öt nép bölcs vezetőjének.
Nagyon remélem, hogy hamar megtaláljuk a módját, hogy ismét visszakerüljön a kezünkbe. Miközben mi a törpéknek segítettünk délen, az egyezséggel szemben hátba támadott néhány emberi csapat. És mi az adott szavunkra nagyon kényesen ügyelünk. Az orkoknál ez a szégyen elő sem fordulhatna, mert aki ilyet tesz, azt a többiek kinéznék és száműznék maguk közül.
Persze tudom, hogy nálatok is hasonlóan kemény és igazságos törvények vannak és Tech szerintem bölcsen kivárja egyelőre, hogy elrendeződjön ez az ügy. De én megemlíteném neki, mikor megérkezik. Nagyon fontos lesz a véleményét tekintve, ha garanciákat kapna.
*A fajára nem jellemző módon nem kertelt és így úgy tűnik kapsz egy kis előnyt, hogy a knuuttal eredményesebben tárgyalj. És a két faj közötti hosszú ellenségesség mellett ez is indokolhatta az eddigi barátságtalan fogadtatást.
-Nem vagytok éhesek? Hamarosan lakomát rendezek az érkezésetek tiszteletére. Örülnék, ha csatlakoznátok hozzám népem körében.
*Nem is várat magára sokat, hamarosan asszonyok hordanak különböző ételeket a téren felállított asztalokra. És ott a legtöbben gyékényekre ülnek, de titeket székekkel kínálnak hellyel.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Wora
Hozzászólások száma :

224
Join date :

2016. Apr. 24.


TémanyitásTárgy: Re: Grak, ork főváros   Csüt. Márc. 30, 2017 5:58 pm

Valora Moor

Az ork hangja sokkal tetszetősebb volt, mint reméltem. A sámán étellel kínált minket.

- Köszönjük elfogadjuk a meghívást. Azonban mi is hoztunk egy ajándékot.


Kettőt tapsolok és a katonáim egy jól megtermett szarvast vezetnek be, melyet magunkkal hoztunk.

- Bizonyára nem tagadnának meg egy kis szarvashúst. Egyenesen a tündék erdejéből való, kitűnő húsa van.


Majd ha asztalhoz tessékelnek és elkezdünk enni, folytatom:

- Kedves fősámán. Valóban jól látja, a szándékaink és vallásunk nem sokban különbözik. Amiért jöttem elég egyszerű és ugyanakkor bonyolult.

Nevetem el magam, s nézek talányosan az orkra.
Körülnézek a teremben és ha vannak ott mások is a katonákon kívül megkérem őket a távozásra.
Tartogathattam volna a szavaim a "főnök" megérkezéséig is, de úgy gondolom egy esetleges szövetségesemmel az oldalamon könnyebb lesz meggyőzni Tech-et.

- Két dolog történhet miután elmondom a mondandómat. Az egyik vége a halál lehet, a másiké...nos azt Önök döntik el.

Keményen a férfire nézek, akitől remélem megértette a mondanivalómat. Hiszen, ha a király ellen vallok, hű szövetségeseikként rám támadhatnak.

- Az emberi királyság meggyengülni látszik, az esetlen Astelath már nem képes megtartani azt ami az övé. Tanácsadói őrültek, a fia pedig egy gyenge szívű bolond.

Abbahagyom az evést. Kezeimet összekulcsolom az asztal felett.

- Nem másért vagyok itt, minthogy barátságos szövetségeseket keressek. Hogy miért? Természetesen azért, hogy átvegyem az uralmat az emberek királysága felett.

Ha engedi folytatni, tovább regéllek:

- Az orkok régóta harcolnak jogos területeikért a királyság szélein. Túl sokan veszett oda az értelmetlen küzdelemben. A szentséges kis erdei elfek pedig önkényesen és nagyképűen törnek pálcát felettünk, s az erkölcs köntösében tetszelegnek.
Eljött az idő, hogy kimondjuk a 4-ek szövetsége lassan véget ér...
Egy új világrendg van kibontakozóban, melynek többé nem tagjai az erdei elfek és Astelath hűséges követői sem..

Kérdés, hogy az orkok melyik oldalra állnak majd? Tovább küzdenek a békéért, mely gyenge alapokon nyugszik, vagy tagjai lesznek egy új és erős szövetségnek? Mi maguknak ebből az előny? Ha én leszek a királynő, rögvest átengedem maguknak a jogos területeiket. Az erdei elfek és törpék országát persze leigázzuk majd és igazságosan felosztjuk magunk közt, őket pedig szolgáinkká tesszük.


Hallgatok, hogy válaszolhasson.

- Remélem tudja, hogy sajátommal együtt egy másik faj szövetségére is igent mondanak...egy erős és hallhatatlan szövetségre.

Mosolygok sejtelmesen, szemeimmel erőt sugallva. ~Bizony a sötét elfekre gondolok.

- Bárhogy is dönt, gondolja meg támogatja e az ügyünket, ha holnap ezt elmondom a vezetőjüknek is. Nem árulok zsákbamacskát, a szavam köt.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Grak, ork főváros   Csüt. Márc. 30, 2017 8:49 pm


/Valora/


-Természetesen nem lennének az orkok azok amik, ha visszautasítanának egy szarvas lakomát.
* A fősámán arca egyre jobban elkomorodik. És nem igazán használja ki a szüneteket, amiket beszédre adsz neki. Látszólag ketten vagytok bent, ám utolsó mondataidnál egy olyan személy mond valamit a fülébe, akit te nem láthatsz és nem érzékelhetsz. Legfeljebb csak a történetedben szereplő kisfiú tehetné. Ám amit ő mond, az nagyon is megerősíti Erodusht abban, amit hisz.
-Nem az én tisztem dönteni. Sosem ülnék ilyesmiért a knuut székébe. És még túl sok idő kell, hogy rájöjjek, miért zaklatott a szellemvilág. -majd nyomatékosan, hogy nem sikkadt át megbicsakló nyelveden hozzá tette- Az öt nép szövetségét viszont nem temetném annyira. Igaza van, viszály volt mindig közöttünk. De amíg megmarad a közös ellenség, addig mindig rendezni leszünk képesek a sorainkat.
* Váratlan vendégek érkeznek viszont a lakomára. Tech gyorsabban haladt az utolsó szakaszon és harcosaival -és számos törzsfőnökkel és legjobb harcosaikkal- előresietett és már sötétben, de megérkeztek a fővárosba.
Alkalmad nyílik így a mai este neki is elmondani, amit már a fősámánnal beszéltél vagy másként előadni jöveteled célját. Ki tudná megmondani, hogy melyik vezet jóra? Talán csak egy jósnő.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Wora
Hozzászólások száma :

224
Join date :

2016. Apr. 24.


TémanyitásTárgy: Re: Grak, ork főváros   Csüt. Márc. 30, 2017 11:27 pm

Valora Moor

A férfi befejezi a mondandóját, arcán sötét kifejezés trónol. Nem pártol a támogatásában, s jómagam sem a trónra szerettem volna ültetni. Úgy látszik nincs ínyére a dolog. De sebaj, a vezetőjük hátha megadja nekem azt amit várok.
Megköszönöm a vacsorát, majd az este végét egy szobában töltöm. A magasztos csendet egy szolgáló töri meg, akit elvileg elfogtak az orkok, mert hozzám igyekezett. Beengedték a szobámba. Olyan hír hozója volt, mely teljesen megváltoztat mindent...

- Astelath halott...

Ismétlem el az előbb hallott mondatot hangosan. Arcomon gúnyos megelégedés húzódik...Gyorsan kell cselekednünk, király nélkül káosz van, ki kell használnunk a helyzetet.
Szólok a szolgámnak, hogy küldjenek levelet, embert bármit ami egyenesen Uráldur asztalára vagy kezébe kerül és tudassák vele, hogy készen állunk az új parancsra. Bizonyára a sötét elfeknek is megvan a saját terve erre. Lépnünk kell....Remélem megkapjuk a támogatást e lényektől.
Alig várom, hogy meghalljam, hogy a vezér hazatért. Így az alkum is újabb pozícióba kerül.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Grak, ork főváros   Pént. Márc. 31, 2017 5:39 am


/Valora/
A fősámán valóban nem lett a támogatód. Sőt! Szavaiból az derült ki, nagyon is az eddigi felállás híve jelenleg. A hamarosan a fővárosba megérkező Tech lép viszont a szobádba, így nem sok időd lesz töprengeni az új híreken. Három méteres tagja a fajának, amivel messze kimagasodik az átlagból. Hátán pedig ott van most is a termetével azonos hosszú íj, amit az erdei elfektől kapott.
-Üdvözlöm! Tech vagyok, minden orkok vezetője. Úgy hallom, azért érkezett, hogy szövetségeseink ellen szervezkedjen és minket is belevonjon. Nagyon rossz lóra tett.
Astelathot ismerem és bár volt vita köztünk, mindig egyenesen beszélt. És a harcmezőn bármikor vállalta az összecsapást. Ahogy az erdei elfek is megbízható támogatóink. Végre véget vetettünk az évszázadokig tartó csatározásoknak és ez így is marad. Személyesen állapodtam meg erről az uralkodótokkal a lombtündék közvetítésével.
Őket itt hagyom
-mutatott kíséretének néhány tagjára- és gondoskodnak róla, hogy ne hagyhassátok el a kunyhót. Holnap döntök a sorsotokról és ha bebizonyosodik, hogy barátaim ellenségei vagytok, akkor láncon küldelek vissza hozzájuk.
* Váratlanul igen kedvezőre és igen kedvezőtlenre fordult sorsod. Legnagyobb ellenséged halott, ám nem hogy mészkövek bányászatáról nem tudtál tárgyalni eddig, de még fogságba is estél. Úgy tünik a fősámán eredményesen állította máris ellened Oughwar urát.
Hogy mi fog ebből kisülni?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Wora
Hozzászólások száma :

224
Join date :

2016. Apr. 24.


TémanyitásTárgy: Re: Grak, ork főváros   Pént. Márc. 31, 2017 3:39 pm

Valora Moor

A gondolkodásom közt megérkezik a vezető. Jómagam előtte állok és merészen fürkészem arcának vonásait. Makacs, de bölcs vezetőnek tűnik. Az arca ráncai és sebei a harcok alatt szerzett tapasztalatot mutatta.
A vezér belép és köszönt, majd mondandója végeztével meg sem várja a beszédet melyet neki szántam. Csak dönt a sorsunkról.
Élesen a szemébe nézek és kissé elmosolyodom döntésén.
A vendég látást megköszönöm, s úgy gondolom a másnap kecsegtetőbb híreket hoz számunkra. Hiszen eléggé meggondolatlan vezetőnek kell lenni ahhoz, hogy egy halott királyhoz ragaszkodjanak.
Meglátjuk mit hoz a holnap....
Vajon miért nem tetszik nekik az ajánlat? Lehet van valami más is a háttérben, hiszen az ajánlatom több mint kecsegtető...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Grak, ork főváros   Pént. Márc. 31, 2017 8:22 pm


/Valora/


Kedvenc főpapnőnket nem abból a korhadt fából faragták, aki csak úgy megadja magát a Sors szeszélyeinek. Ám nem is híresült el saját szeszélyes kirohanásairól. Inkább olyasfajta anyagból gyúrták, aki mindig tervez és hallgatva várta meg most is, hogy a fent említett hullámok átcsapjanak neki kedvezőbb, meglovagolni való helyzetbe. Hiszen már tudja jól, hogy ez be fog következni.
Ám mielőtt eljönne a reggel és a sokkal tartalmasabb beszélgetés, váratlan vendég érkezik, akire nem számíthatott.A barnás bőrű ork testi méretei közel Techével azonosak. És ez jelezné a szakértőknek valamilyen szinten a korát is. Márpedig a faj életviteléből az is következik, hogy aki megéli ezt az időt, az a harcban nem lehet rossz.
Ám ami fontos Valora számára, hogy ez utóbbi gondolat foszlányt kikövetkeztetheti az öltözékéből is. Egy három méteres pallos lóg a hátán, mely különlegessége, hogy törpe kezek munkája. Az egyik legerősebb acélfajtából. És az eddigi hiedelmek szerint alig létezik oughwarban valaki, aki akár csak egy kis kést megszerez a bányász nép kovácsaitól, mert akinek ilyen van az már elég pénzzel rendelkezik, hogy vigyázzon magára. Az itt élőknek meg sosincs elég pénze, hogy megvásároljanak ilyen különleges csodát.
Ezen kívül két rövid kard is kötve van az övén, ám azok nem ilyen drágának tűnnek. Igaz felér egy ember kovács kezének munkájával könnyedén így is. És egy bronz alkarvédőt is büszkén visel, ahogy jelenleg a troll bőrből készült -igen büdös-páncélja is rajta van. És két harcosa a háta mögött, akik két métert vagy másfél fejjel meghaladják.
-Asszony! Hallottam, hogy te vagy, akit ki akar végeztetni holnap a knuut. Lenne egy ajánlatom. Ha jól viselkedsz, ráveszem, hogy ne az ellenségeidhez küldjön, hanem adjon nekem. -mind hangja, mind tekintete ismerős számodra- Életben hagylak és nekem szolgálsz majd. Tudja jól, mennyire szeretem a rabszolgalányokat és nagyon jó barátom. Simán meggyőzöm, de engedetlen szökdöső nőstény nem kell.
* Pont olyan az egész fellépése, mint a legjobb embereidé. Szemei ravaszságot, arca mindenre elszántságot és nyelve gonoszságot sugároz a környezetébe. Még saját fegyveresei is meglepően fordulnak felé, amikor arról beszél, hogy miért és milyen könnyen lealacsonyítja Tech döntését a saját javára hajtva a vizet.
-Ha megtudja, amit tudok, hogy nagy reményű Astelathja halott, nem fog igyekezni téged egy zavaros helyzet süllyesztőjébe küldeni. És van elég tekintélyem, hogy kiköveteljem magamnak a háttérbe. A gyűlés nem is fog tudni róla.
Azt mondják, valami jelentéktelen vezetőcske vagy nálatok. Talán örömmel hallod majd, hogy megválthatod magadat, ha a falumba értünk. Van egy sámán asszony nálatok, egy Lisbeth nevezetű. Elszökött tőlem és azt is tudom, hol van. Össznépi várában. Ha el tudod érni, hogy az emberek visszaadják nekem jogos jussomat, hadizsákmányomat, akkor őérte cserébe megkegyelmezek neked és elengedlek.
De csak akkor, ha ő a kezeim között van újra! Yrchben.

* Nem csaltak meg a füleid. Maruk -bár nem mutatkozott be- velejéig romlott törzsfőnök. Meglepi saját fajtársait, hogy a sértődöttség kiirtotta belőle azt az erkölcsöt, melyet az orkok mindig lazán értelmeztek és eredetileg is elüt az emberek moráljától. Ám ami viszont olyan szilárd keretet ad társadalmuknak, ami élhetővé teszi.
Ám akivel még egyezkedned vagy visszautasítanod kell a következő reggelre, az sem a sámánokat, sem népe tradícióit nem tiszteli. Inkább csak használja őket minden féle hit nélkül. És első ránézésre nem nyer túl sok alátámasztást az a hencegése, hogy a háttérből ennyire tudná irányítani az eseményeket.
Ám túl sokat beszéltem. Halljuk inkább Valora gondolatait és szavait!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Wora
Hozzászólások száma :

224
Join date :

2016. Apr. 24.


TémanyitásTárgy: Re: Grak, ork főváros   Szomb. Ápr. 01, 2017 12:22 pm

Valora Moor

Miközben várom a fejleményeket egy sorsfordulat következik, s valóban nem erre a jelenetre számítottam. Egy szörny, akarom mondani egy ork lépett be a helyiségbe. Nem kell okosnak lenni ahhoz, hogy lássam egy eléggé tapasztalt, legalábbis harc terén, illetővel van dolgom. Mögötte két szolgája van.
A férfi bemutatkozás nélkül elkezd beszélni, s ontja magából a szót.
A tekintetem a távolba szökik s gondolkozóba esem. Vajon, mi lenne a helyes út? Sohasem hagynám, hogy valaki rabszolgaként vonszoljon, mint egy kutyát. Viszont ha igazak a híresztelései, az az ostoba knuut ki akar végeztetni.
De mégis ki lehet ő? Ha ennyi beleszólása van, de mégsem ő a vezető. Úgy látszik a sors egy fura megmentőt küldött a segítségemre. Használjuk hát ki a kínálkozó alkalmat.

- Kedves, ork! Ha valóban oly nagy a hatalmad, mint ahogyan mondod és képes vagy megakadályozni egy felesleges intézkedést ellenem, akkor örömmel a szolgálatodba állok.

Lisbeth, még nem hallottam a nevét, legyen akárki is. Új feladat után nézek hát. Csak ki ne fussunk az időből, remélem csatlósaim hamar értesülnek Astelath halálhíréről és elkezdenek intézkedni, most kell szövetségeseket gyűjtenünk.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Grak, ork főváros   Szomb. Ápr. 01, 2017 1:04 pm


/Valora/
Igen különös megmentőt küldött valóban a Sors és jelenleg praktikus. Bár semmikép sem egy nő kedvére való. Hacsak nem ork és nézi el faja egyik csúcsának az összes egyéb negatívumát. Ám Valora egyáltalán nem néz ki orknak.
-Hívj csak Maruknak! -mondja elmosolyodva- Nagyon fogod élvezni, ha jól viselkedsz.
* Sorsod úgy tűnik most egy ismeretlen nőn múlik. No meg embereid talpraesettségén, hogy egy számodra kedvező halált kihasználva mindenképp Bivalyba vitessék a kisasszonyt és felkészüljenek a fogolycserére. Másfelől viszont... Új ismerősöd faképnél hagy erre az éjszakára és ez jelentheti azt is, hogy talán rád nem gerjed annyira, mint az álboszorkányra. Hiszen Lisbeth valójában csak jól csal varázslónőnek tettetve magát.
Egy emberedet elküldheted a fentebb említett utasítással és főként az újjal. Így Amon hamarosan értesülni fog, legkorábban akkor, amikor visszakeveredik a favágók lemészárlásának helyszínéről a várba. És neki láthat a fakitermelés megszervezése mellett az új hódítások előkészítésének is.

Reggel viszont kivezetnek téged hátra kötözött kézzel Tech elé és elkezdődik az, amit ideérkezésedkor előre nem láthattál. Éjszakai látogatód ott ül tőle jobbra. Nem tudni azért mert mindig is ott ült vagy csak sikerült ármánykodása és most kitüntetett pozícióban van. Ám nem kell éles szeműnek lenni, hogy ítélkező bíráidon csüng a köznép szeme és nagy elismerés övezi őket.
-Asszony! Tagadod-e, hogy azzal a szándékkal jöttél el a mi területünkre, hogy a fősámánunkkal beszélj és egy összeesküvésre biztass bennünket a fővárosod uralkodója ellen?
* Szavai sokkal óvatosabbak a tegnapinál, gyaníthatóan Maruk már elmondta neki, hogy nem Astelath a király. Ám szemei most sem biztatnak téged a knuuttal szövetségre. A másik ork pedig unottan egy jókora sült combot zabál kezében fogva, nem is nagyon izgatja láthatóan, mi lesz a végkimenetel.


/Még több nap, mire az elküldött Végtelen jelent, de majd később...
Kockadobás: Tízes
1-4-ig -Megpróbálják egy visszautasíthatatlan ajánlattal Bivaly várába csábítani.
5 -Amonnak saját kezébe kell vennie az elakadni látszó ügyet.
6-10-ig -Ügyes embereid titokban próbálják meg elrabolni Lisbethet./
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Admin
Hozzászólások száma :

629
Join date :

2014. Sep. 29.


TémanyitásTárgy: Re: Grak, ork főváros   Szomb. Ápr. 01, 2017 1:04 pm

The member 'Uráldur' has done the following action : Szerencse, játék, kockázat


'Tízes' : 7


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://neminra.hungarianforum.com
avatar
Wora
Hozzászólások száma :

224
Join date :

2016. Apr. 24.


TémanyitásTárgy: Re: Grak, ork főváros   Hétf. Ápr. 03, 2017 2:18 pm

Valora Moor

Az ork komolyan elhiszi,hogy le fogok feküdni vele. Ha csak egy újjal hozzám fog érni, megölöm, kerüljön bármibe...Bár jobban belegondolva az ork támogatás mindig jó jön. Ki tudja...
Az ork nem kér a halálból ma este, s remélem ez jó darabig így lesz. Az éjszaka különös gondolatok kavarognak a fejemben.
Egyre jobban szeretném a hatalmat, gyilkolnék is érte. És most kis Astelathka halott. Mire ment a "tudásával". Kíváncsi vagyok hogyan hallhatott meg.
Másnap a kezemet megkötözve vezetnek ki a vezető elé. Arcomon nem tükröződik rémület, büszkén vonulok a publikum elé, melyben látszólag nem sokukat érdekel miért is vannak itt.
A vezetőhöz beszéllek

- Astelath halott, Tech uram.


majd hirtelen a közhöz fordulok.

Bizonyára ti is hallottátok már a hírt, orkok népe.
Kérdem én, boldogok voltatok? Mit nyertetek a pártfogásából? A jogos területeiteket elvette. A békét csupán mint eszközt használta arra, hogy elnyomjon titeket. Még Braslov várából is száműzött titeket. Az erdei elfekkel rajtatok röhögtek, semmibe vesznek titeket. Kérdem én, ki árult el kit? Titeket barátaim megvezetettek...

Majd újra a vezetőhöz fordulok.

- Tisztelt knuut! Tisztelt vezetők! Alázatosan hozzátok fordulok kegyelemért. Tudom, hogy kételkedtek az egyházamban, megvannak a saját módszereink, ugyanakkor én csupán segítséget ajánlottam. Támogatást. Hamarosan többen is a királyi székért fognak küzdeni, s nektek dönteni kell.
Én nyílt kártyákkal vonulok elétek, s mit kínálok? Hatalmat és megbecsülést. Mi lenne ebben ellenetekre?


Majd Techre nézek és várom a válaszát.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Grak, ork főváros   Hétf. Ápr. 03, 2017 3:21 pm


/Valora/
Még úton van Bivaly felé az este elküldött embered, mikor Maruk kimondottan szótlan a te ügyedben. És te is inkább a néphez és a jó knuuthoz fordulsz. Szavaidra először kibukik párakból, hogy eddig is kifosztották bármikor büntetlenül a saját területüket. És párak még el is kezdenek diskurálni arról, hogy pár évekre visszamenőleg miket raboltak az emberek falvaiból.
-Elég. -szólalt meg Tech- A megegyezés is nekünk kedvez. Amióta bevettük Braslov városát, az ott élő emberek nekünk szolgáltatják be az ételt, amit termesztenek. Erről Astelath-fal döntöttünk és még a halála után is érvényes lesz. Bárki is irányítja az embereket ott, tartania kell a királya szavát. És ha nem teszi...
* Hangját baljóslatúan felemelte.
-Úgy, úgy. -mondogatták a sorok között- Amit nem adnak önként, azt majd magunk elvesszük tőlük. De akkor az asszonyt is visszük, nem csak a padlást!
* Kezdhetsz rájönni, miért rajongott ez a két jómadár egymásért. A királyok és királynők összejövetelén nem a kölcsönös tiszteletről állapodtak meg. Az oawa nagykövet és az erdei elf király idealistán ragaszkodott egy békés egymás mellett éléshez, ám megbeszélésükön az orkok kihasználták a törpék türelmetlenségét, hogy Oughwar erői segítsenek felszabadítani Sötét Vastelepet. És a győztes csatát, amelyből Astelathnak személyesen is el kellett menekülnie egy vesztesnek megalázó szerződés zárta le. Az agyarasok friss hódítását elismerték és így a jogilag öt nép által vezetett város javaiból ők egyedül nagyobb szelettel részesültek, mint a többi négy összesen.
Jobb lesz szembesülnöd vele, hogy ők nagyon jól tudják, hogy mi az érdekük és mit akarnak.
-Nem szólunk bele az örökösödésbe. Ám ha nem indul meg a beígért búza szállítmány és a jószágokból is pásztorok nem kezdik el a részünket felénk terelni, akkor az egyezség szerint segítségül hívjuk a törpök hadseregét is, hogy ami a miénk az is maradjon. Bárki is ül Királyöböl trónján. És ők vagy harcosokkal vagy fegyverekkel és páncélokkal mellettünk fognak állni.
* Apropó, törpe fegyverek! Este nem találkoztál valakinél velük? Eddig is veszélyesek voltak a portyáik. Ám nem idealisták. Szervezett végvári rendszer -mely szilárdsága Bivalyban és más erődökben is a kincstárból folyó igen jelentős pénzszállítmányokon is nyugszik- elég hatékonyan ellensúlyozta.
Ha egy trónbitorló elzárja a központodnak szánt juttatásokat, a szép számú katonaság hamar zsold nélkül marad és az itteniek elleni védekezés helyett a hatalomra törők szolgálatában fogják keresni ki nem fizetett bérüket.
A meginduló újabb támadásoknak Braslov lesz a célpontja. Amit Atlantia feladott a tízezer katonával, egy jóval kisebb helyi csapat védi. Észak-Bivaly szilárdan állná támadásaikat, mint a történelem során mindig, ám annak is az orkokhoz közeli falvaiban fosztogató hordák jelennének meg és csapatodnak két oldalról kellene védekeznie.
Döntened kell valószínűleg, hogy időt húzol és megerősíted a megszerzett nagyobb településeidet, hogy a vihar elmúltával a falvakat majd újra benépesítsd vagy hosszútávra kiegyezel új szövetségeseiddel, ám be kell kalkulálnod, hogy tisztában vannak előnyös helyzetükkel.
Egy éjszaka jut eszedbe. Egy ugyan csak nagyképű szövetségest kerestél fel másnap. Draw akkor mondta el félmondatban, hogy Zevadar keresi a lehetőséget, hogy ork törzseket küldjenek SzentKő vára felé irányított kis csapatod után. És úgy tűnjön a lombtündéknek, hogy az orkok és emberek közösen támadták meg őket. Vajon hol járnak azok a katonák? Régen indultak el. Ám semmi hírt nem kaptál még felőlük. Vajon vereséget szenvedtek már, ahogy jobb kezed tervezte?
Ám a benned kavargó gondolatokat mégse én mondjam el!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Wora
Hozzászólások száma :

224
Join date :

2016. Apr. 24.


TémanyitásTárgy: Re: Grak, ork főváros   Csüt. Ápr. 13, 2017 10:50 am

Valora Moor

Ahogyan látom az ész érvek nem hatnak, egy ideában hisznek ezek a teremtmények, ezt az ideát nem törhetem meg. De sohasem fogom elfelejteni ezt a percet, Tech. Soha!
Hogy lehet ilyen bigottul gondolkodni, nekik nem ártana egy kis sötét elf megszállás, egyből megtanulnák mi a jó.
Sok minden kavarog most a gondolataimban, vajon mit rejt a jövő? A jelek szerint ki kell egyeznem az új szövetségeseimmel, s talán ekkor járok a legjobban. Ám eszembe jut egy megoldás, mellyel hosszútávon sok hívet szerezhetnénk. Észak- Bivaly pedig csak életem árán lehet bárkié is.
SzentKő váránál pedig nem tudom mi történhetett, elvileg már meg kellett érkeznie a csapatunknak. A sötét elfek baljóslatú támogatásával pedig sohasem számoltam, bolond lennék, nekem a végkimenetel a fontos, velük vagy nélkülük, de van cél. Bár a sötét elfekben látom a jövőnket, azért jó néhány dolgot nem hiszek el nekik...
Nos, rábízom magam a körülményekre, reméljük hamar vége ennek...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Grak, ork főváros   Pént. Ápr. 14, 2017 4:38 am


/Valora/
Nem igazán tetszett meg neked az orkok vezetője, de a mellette lévő Maruk egyre jobban vigyorog, ahogy a meghallgatásod sodródik a maga útján. Érveid valóban nem túl hatásosak egy olyan knuuttal szemben, aki hisz a saját népe erejében. És akik a békemegállapodásokat állandóan felrúgják. Ám a nyílt csatát sokkal többre tisztelik, mint az ármánykodást. Nem vetik meg az utóbbit, ám az nem hoz semmi dicsőséget. Míg egy csata végén véres kard annál inkább.
-Azt hiszem, eleget hallottam. -állt fel Tech- Nem tűrjük el, hogy valaki a barátaink ellen ármánykodjon a saját városunkban! Mivel azt mondod, hogy az emberek királya halott, Yrch törzsfőnökére, Marukra bízom, hogy tegyen veled belátása szerint. Úgy büntet meg téged, ahogy akar és megérdemled.
* És az esti látogatód végre abba hagyja a foga piszkálását. Feláll ő is és karodnál fogva elvisz a főváros melletti sátrába. Egy pokrócra lelökve durván már föléd is hajol, ám nem ér hozzád nőként.
-Remélem az elküldött embered megtalálja a sámánasszonyt, aki megszökött tőlem. De ha nem, akkor te fogod az ő helyét pótolni.
* Hamar útra keltek és egy hetes hegyi gyaloglás után megérkeztek a falujába. Néhány tucat vályog viskó, melyekből asszonyok és leányaik rohannak ki. "Gazdád" birodalmát elnézve annyi fegyverese van, amennyivel eddig járkált. Körülbelül száz. Talán egy tucatnyian farkas háton lovagolnak. Ötven pedig szokatlanul nagy. Grakban volt alkalmad elég ork férfit megszemlélni, de az itteniek közül ezek tényleg faja átlaga fölé nőnek, sokkal öregebbek, mint a legtöbb.
Ám a faluban alig van fiú gyermek. Tizenkét év alatt egy-kettő akad. És elég sok kislány. Nem kell demográfusnak lenni ahhoz, hogy észrevegyük, csúnyán belenyúltak a település korfájába. És hamar rájössz, hogy lökött meg hátulról több harcos is idefelé jövet. Míg Maruk délen harcolt, a self szövetségeseid lerohanták a falut. Bár nyíltan nem mondtad ki és ezért nem tudják ezt a kapcsolatot, de valami rossz szellem mégis arra készteti őket, hogy ne szeressenek.
A vezérükkel ellentétben. Maruk nagyon is reménykedik benne, hogy érted megkapja vágyai tárgyát. És te is ebben reménykedhetsz. Egy jelenet gyakran bukkan fel előtted esténként újra meg újra. Néha csak a hangját hallod az éjtünde összekötőnek, ahogy azon az estén azt mondta neked, szeretnének egy törzset rávenni, hogy SzentKő vára ellen induljanak.
Ahogy telnek a napok, a törzsfőnök kunyhójába, ahol rabságodat töltöd, két férfi lép be. És elvisznek a falu határába egy hegyre, ahol Maruk vár. Egy kiugró peremről nézegeti a békés tájat. És te ahogy a fehér köveket nézed egy furcsa felismerés tör utat hirtelen az agyadba. Ez pont olyan mészkő, amiért Atlantiát küldted el Raydani hegyekbe.
-Azt mondtad, hogy harcolni fogsz az emberek között. Nézd meg! Nekünk nincsenek vassal és arannyal teli hegyeink. És túl kevés a vad az erdeinkben. Olyan szegény környéken élünk, ahol mások nem is lennének képesek a túlélésre sem.
Tech azt mondja, hogy ne fosztogassuk az emberek településeit. De ha csatlakozunk az egyik sereghez, akkor kirabolhatjuk az utunkba kerülő falvakat?
* Nos, ilyen becsületesség híres az orkokra. Egy jogász nem talál annyi kiskaput az adott szavaikban, ahányat ők felfedeznek. Vagy értelmeznek...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Wora
Hozzászólások száma :

224
Join date :

2016. Apr. 24.


TémanyitásTárgy: Re: Grak, ork főváros   Pént. Ápr. 14, 2017 12:22 pm

Valora Moor

A kihallgatáson úgy látszik eldőlt a sorsom. A vezérnek nem tetszik a trónkövetelő helyem, mely jogosan az enyém. Aki mást gondol, az téved...
Az erő immár újra nyert az ész ellen, s az elkövetkező időkben ez gyakrabban fog megtörténni. A knuut vezér kimondja az ítéletet, de szememmel végig az övébe nézek, s büszkeségem örökre megtartom. Most te nyertél Tech, most te...
Az útitársam betartva alkunkat nem erőszakol meg, csupán utasít és emlékeztet közös tervünkre. Én megnyugtatom:

- Az embereim már úton vannak és elhozzák neked a nőt. Ebben biztos vagyok...

Nem szeretek gyalogolni, sohasem szerettem, a fejemen a koronát meg kellene tisztítani, a ruháim porosak lettek és a lábam is elfáradt. A táj szépsége már régóta nem foglalkoztat, csak fák bokrok, szörnyek... Vajon mit ügyködhetnek hű szolgálóim otthon. Túl sok időt pazaroltunk el erre a kis "közjátékra".
Megérkezünk a faluba, csupa kis kalyiba áll itt. Valószínűleg ők egy elzárt törzsként működhetnek, nagyon el vannak dugva a világ elől. Vajon miért?
A faluban körülbelül száz katonát számolok, jó nagyra nőttek. Átlagon felülire, jó harcosok lehetnek. A falun végigmenve érzem a szúró szemek pillantását...biztos a szellemeik üzennek, milyen szánalmas.
A falu bizonyára ki volt téve egy mészárlásnak, amint azt a fiúk hiányából láthatom. Ahogy érzem itt kell töltenünk néhány napot.
Az ittlétem alatt egyszer kikérezkedek, ha megengedik egyszer megnéznék egy itteni istentisztelet, szertartást, misét, sámánkodást. Kíváncsi vagyok miben hisznek ezek...Ha nem engednek, akkor pedig itt maradok.

Egyik nap egy hegyre kísérnek, ahol Maruk vár már engem. A hegy nem túl nagy, inkább mondanám, hogy már egy hegységben vagyunk és egy szirthez kísérnek oda. Vajon mit akar? megölni? beszélni?
Az utam során látom, hogy olyan mészkövek vannak itt, amelyek nekünk kellenek, micsoda véletlen.
A vendéglátóm mellé állok, s én magam is a tájat fürkészem.

- Az Oughwar-hegység ezen vidékén csak az erősek és bátrak élhetik túl, ez nem kétséges. A néped a legjobbak közül való, akik tudják értékelni azt a keveset ami van.
A legtöbb sereg megkíméli majd a falvakat és inkább arra törekednek , hogy megóvják kincseiket.
Csupán egy sereg lesz, amely megengedi, hogy elvegyétek jogos jussotokat..
.


Remélem érti a célzást, hogy nem mindegy, hogy melyik seregbe kell állnia, a miénkbe.

- Ha nem sértem meg a kérdéssel, miért ilyen fontos Önnek az a bizonyos hölgy, Lizbeth. Tán érzelmeket táplál iránta?

Ha jól emlékszem a névre..
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Grak, ork főváros   Szomb. Ápr. 15, 2017 11:50 pm


/Valora/
A törzsfőnöknek kenegette a háját, hogy a szádból ilyen szavakat hallhat. De sokkal fontosabb volt számára, amit a lehetőségekről mondtál.
-Akkor ahhoz az egy hadsereghez kell csatlakoznunk. Még jobban remélem, hogy Lisbethet tényleg sikerül elkapniuk az embereidnek.
* Amikor rákérdezel a személyes érzelmeire, akkor viszont meglepettség látszik az arcán.
-Én nem hagyom sosem, hogy elvegyék azt, ami az enyém. Ha nem így tennék, akkor nem lehetnék vezető, hiszen azt sugallná, hogy van valaki, aki erősebb nálam és nem lépek fel vele szemben.
* Ha eddig csak elbeszélésből hallottad az itteni társadalmat, hát ez mindennél jobban kifejezi azt a törékeny mégis szikla szilárd rendet, ami egységbe tudja kovácsolni az oughwariakat. És amire rá kell érezned, ha nem csak egy falut, hanem az egész népet befolyásolni akarod. Az erősebb kutya elve, ami miatt egy ilyen pici, félre eső település vezetője is az fontosabbá válhat Tech számára, mint egy kisváros kevésbé veszélyes főnöke. Vagy egy emberi nagyváros vezetője, aki nem tudná legyőzni nőként őt párbajban...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Wora
Hozzászólások száma :

224
Join date :

2016. Apr. 24.


TémanyitásTárgy: Re: Grak, ork főváros   Vas. Ápr. 16, 2017 10:51 am

Valora Moor

A mellettem lévő lényre úgy látszik hatottak mézes mázos szavaim. A dicséret mindig jól jön, egy jó fegyver, az egoból táplálkozik. Én magam is sokszor beleesek a csapdájába. Úgy látszik értette jelzésemet, s én is remélem végre egy átlagos nőt sikerül majd elkapni az embereimnek. Bárki is legyen, sokat jelent most nekünk ez a Lizbeth.

- Milyen bölcs szavak. Valóban, egy jó vezetőek nem szabad hagynia a legkisebb gyengeséget sem.


A fajtája egyik kitűnő példája, az erő fölénye. Valószínű ez mozgatja őket, ez és még sok más...érdekes nép ez. Vajon, ha kihívtam volna Techet egy párbajra, és legyőzöm, akkor mi történt volna....hmm

- Szép a táj, ha megengeded, szívesen megtekinteném a ti sámánjaitok szertartásait is. Erősen erdeklődöm más hitvallások iránt...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Grak, ork főváros   Vas. Ápr. 16, 2017 4:50 pm


/Valora/
Maruk bólint.
-Hát persze, hogy megnézheted. Örülök, hogy olyan embert látok, aki érdeklődik a mi világunk felé. Sokszor úgy tűnik, mintha barbárnak és primitívnek tartanátok önhitten, ami a csatatéren gyakran megbosszulja magát.
* Egy öreg sámán tartja a szertartást. A yrchiek összegyűlnek a főtéren és ő elvonul a kunyhójába. Senki sem láthatja ilyenkor ám igen furcsa hangok jönnek ki onnan. Furcsa, de ritmikus. Amihez dob is párosul. Olyan, mint ha valaki taknyosan orrhangból zümmögni vagy mit akarna meg énekelni. És amikor újra eljön, elmondja, hogy mire jutott.
-A szellemek látomást küldtek nekem. Az emberek megtámadnak egy várat a lombtündék erdeje mellett. És te Astelath oldalán fogsz harcolni. Láttam, ahogy távolból megpillantod a győzelmes seregüket.
A banshee azt mondta, nem fog egy ork sem meghalni a csatába, ha magad állsz élükre a város ostromára!

* Ezek szerint valamiért nagyon lassan haladnak katonáid és még nem értek oda. És akár még győzni is tudsz, ha utánuk küldöd új szövetségeseidet. És talán nem lesz lelkednek nagy teher, hogy cserébe az égi isteneket imádók földi javait eme megtermett harcosok prédálják fel, miközben embereid Astelath jelképeibe öltözve aratnak győzelmet...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Wora
Hozzászólások száma :

224
Join date :

2016. Apr. 24.


TémanyitásTárgy: Re: Grak, ork főváros   Hétf. Ápr. 17, 2017 11:25 am

Valora Moor

A szirten még néhány percig állok és meredten nézek a távolba, hagyom, hogy a szél az arcomat bántsa. Csendes környéknek tűnik, ám ha a fák rejtekére mennék, valószínűleg számtalan szörnnyel és veszéllyel találnám szemben magam. Így elmenekülni sem érdemes.
A kérésem meghallgatásra talált és megnézhetek egy szertartást.

- Ugyan, ez a gondolkodás Astelath embereinek tulajdona..


Célzok arra, hogy nem az átlagos emberekhez tartozom. Lássuk azt a szertartást. A falúban persze még mindenki ellenségként tekint rám, így a hangulat nem volt rózsás. Sőt, ahogy láttam a sámán eleinte nem szerette volna, ha a közelében vagyok, de az ork hamar meggyőzte.
A sámán egy idősebb példány volt, jómagam egy orkok által kínált ülőalkalmatosságról néztem végig a "műsort". Mindenki összegyűlt, s a sámán elvonult. Dobolás és nyüszögés, krákogás keretében valamit a sátrában művel. Vajon mi történhet? Ilyenkor találja ki a hazugságokat, amivel a vezetők fejét tömködi.
A sámán egy kis idő múlva újra előjön és elmondja mit látott, vagy talán hallotta?
Szinte mosolyogtam mire véget ért mondandójával a sámán.
Az a hadtest fogalmam sincs miért halad ilyen lassan, Atlantia vajon a féleszűbb katonákat küldte oda? Bárhogy is, úgy látszik nekünk kedvez a sors és ez a sámán. Még nem szólok, kíváncsi vagyok mit mond mindezekre Mr. M
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Grak, ork főváros   Hétf. Ápr. 17, 2017 6:51 pm


/Valora/
Az ork vérben ritkán csalódik az ember leánya. És látod a törzsfőnök szemébe a rablás vágyát.
-Akkor már csak ki kell deríteni, hogy hol és mikor és kivel. Nincs értelme ilyen alkalmat kihagyni. Az erdei elfeket nem védi Tech egyezménye Astalath-fal. Ráadásul halott, így nem is az ő fegyveresei mentek, hanem valaki másé.
* Majd feléd fordul.
-Tudsz esetleg erről valamit? Hol támadnának szerinted, ha szükség lenne rá?
* Mivel nem mondtad el neki, hogy sokkal pontosabb dolgokat tudsz ezért találgatni kényszerül. És a legjobb remények ezen a téren számára úgy tűnik, ha bármely vezetője a fajodnak megmondja, hogy ő hol kezdené el az ilyen akciót.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Wora
Hozzászólások száma :

224
Join date :

2016. Apr. 24.


TémanyitásTárgy: Re: Grak, ork főváros   Pént. Május 12, 2017 4:23 pm

Valora Moor

Az ork határozottan hajlik a dologra. Igen, a becsvágy mindig is erős volt ebben a fajban. Erre is próbáltam alapozni, de Tech még mindig valami nagy eszményben hisz.

- Azt hallottam, SzentKő vára felé van valami....de ha jobban utána érdeklődsz bizonyosan jobb információkat hallhatsz majd. Én magam elhatárolódok az ilyesmiktől.

Mondom neki, magamban pedig mosolygok. Jó lenne ha végül ők is támogatnák az ügyünket. Remélem, minél előbb hazatérhetek, sok elintézni valóm van. Egyre jobban sürget a tény, hogy a király halott...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Grak, ork főváros   Szomb. Május 13, 2017 2:08 am


/Valora/
Maruk harapott a csalira és hamarosan már el is kezdte toborozni a jelentkezőket SzentKő vára elleni portyához. Ígéretes volt szinte mindenki számára, hogy akár senkinek sem kell meghalnia. Ám nem sietett elindulni.
És nem is láttad a pillanatot, hiszen hamarosan öt kiváló embered kíséretében megérkezett Lisbeth. És ügybuzgóságukban még a férjét és gyerekét is elhozták, hogy ne merjen az úton elszökni. Ám furcsa mód nem repdesett az örömtől a törzsfőnök.
Miközben csak gyorsan intett neked, hogy felőle akár már most is elmehetsz, a nőt az állánál megragadva a levegőbe emelte és parancsot adott családja kivégzésére a patakparton. Egyáltalán nem törődött veled. És ez még jobban felerősödött, mikor ágyékon rúgta a régi-új rabszolgája és lihegve nyögte ki, hogy soha nem adja oda magát, ha megöli a szeretteit.
Egy hatalmas pofonnal lett vége a történetnek, amiben az álboszorkány elájult. Igaz, csak részedre ért véget ez a story, hiszen számára a legszörnyűbb részek csak most kezdődnek.
/Köszönöm a játékot!/
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Wora
Hozzászólások száma :

224
Join date :

2016. Apr. 24.


TémanyitásTárgy: Re: Grak, ork főváros   Vas. Május 14, 2017 7:02 pm

Valora Moor

Az ork úgy látszik hajlandóságot mutat arra, hogy higyjen a sámánnak. Vajon ezek a lények tényleg képesek lennének ilyesmire? Bárhogy is a sors most kedvezően osztotta a lapokat. itt létem alatt a szabadulásom utáni terveimet szövögetem. Kisvártatva megérkeznek az embereim. Félnek az orkoktól, de tőlem még jobban, így a családját is elhozták, mintha csak én kértem volna.

- Áldás hozott Titeket, hű szolgáim. Ahmest ma megmutatta az utat ennek az asszonynak. Most pedig menjünk.

Ám az ork nem törődött velünk, a nővel pedig furcsa kegyetlenséggel bánt el. Mikor láttam, hogy családját ki akarja végeztetni és egy kisebb drámai jelenet bontakozik ki, majdnem maradásra készültem, de tudtam, engem máshol várnak.
A nő szemébe néztem és egy gúnyos mosollyal intettem búcsút a párnak. Bárki is legyen, ma éjjel bizonyára erőszak áldozata lett.
Szép volt, kedveskéim!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Ajánlott tartalom


TémanyitásTárgy: Re: Grak, ork főváros   

Vissza az elejére Go down
 

Grak, ork főváros

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Neminra világa :: Játéktér :: Oughwar hegység :: Orkok birodalma-