HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Üdvözöllek!
Köszöntünk Neminra csodálatos világában!

Regisztráció előtt kérlek tekintsd át a Szabályzatunkat és a Keresett karaktereket is!
Ha ezzel megvagy nincs más dolgod, mint regisztrálni, majd megírni az ETörténetedet.
Légy részese te is egy rejtélyes világ izgalmas kalandjainak!

Várunk!
A Staff jó játékot kíván!


Lashrael Laralytha
PM||Profil
Bárminemű dolog kapcsán kérdezzetek és jelezzetek nyugodtan!
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chat
Latest topics
» Isabella & Alia
Yesterday at 9:43 pm by Isabella

» A királyért!
Yesterday at 7:40 pm by Lashrael Laralytha

» Ki a hunyó?
Yesterday at 7:07 pm by Fenothar

» Új hajnal virrad
Yesterday at 2:01 pm by Alia Caroline Azurre

» Braslov, Üdvözöljük városunkban!
Yesterday at 12:43 pm by Pokoljáró Rexxan

» Nekromanta csapdája
Kedd Jan. 15, 2019 9:19 pm by Hirannis

» Lashrael Laralytha
Hétf. Jan. 14, 2019 7:55 am by Lashrael Laralytha

» Evenon
Vas. Jan. 13, 2019 10:37 pm by Lashrael Laralytha

» Készen vagyok!
Vas. Jan. 13, 2019 7:03 pm by Evenon

» Ra'ena
Vas. Jan. 13, 2019 5:02 pm by Ra'ena

» Folyó mentén
Szomb. Jan. 12, 2019 2:45 pm by Alia Caroline Azurre

» Kék elfek
Pént. Jan. 11, 2019 6:10 pm by Viridiel

Statistics
Összesen 114 regisztrált felhasználónk van.
Legújabb felhasználó: Ra'ena

Jelenleg összesen 18663 hozzászólás olvasható. in 545 subjects
Ki van itt?
Jelenleg 4 felhasználó van itt :: 2 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég :: 2 Bots

Isabella, Lashrael Laralytha

A legtöbb felhasználó (27 fő) Pént. Nov. 02, 2018 9:12 pm-kor volt itt.
Top posters
Uráldur
 
Viridiel
 
Alia Caroline Azurre
 
Isis Do’Odrun
 
Lashrael Laralytha
 
Admin
 
Shuga
 
Nava Jade Aiglieri
 
Isabella
 
Angel Natalie Moonlight
 

Share | 
 

 Képességötletek

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
avatar
Lashrael Laralytha
Hozzászólások száma :

855
Join date :

2017. Jun. 27.


TémanyitásTárgy: Képességötletek   Pént. Okt. 19, 2018 11:00 pm

Halihó!

A világbővítésen gondolkodva az is felmerült ötletként, hogy képességeket is bővíthetnénk és fixálhatnánk. A napokban az összes mágiával bíró faj sorra fog kerülni, így az eddig bent lévő képességekhez nagy eséllyel onnantól nem fogunk/fogok hozzányúlni.
Ha esetleg valakinek van egy szuper ötlete valamelyik mágiahasználó fajhoz, annak az ötletét várom ide és átbeszéljük! Azt is javasolnám hozzátenni, hogy a képességet valaki magának akarja-e, vagy bedobja a közösbe, hogy bármelyik más fajtárs is használhassa, ugyanis ez fontos. Ha valaki magának akarja és fajhoz illő a képesség, akkor néhány kaland során, bizonyos posztmennyiség után birtokába kerül a leegyeztetett képesség, aminek tudását átadhatja fajtársnak, ha kellően megbízik benne a játéktéren, illetve van azon a mágikus szinten a tanonc, és akár ellenszolgáltatást is kérhet érte.

Hajrá!


"Don't worry about me, I'll be fine. Just don't look into my eyes."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar
Dreyndra
Hozzászólások száma :

191
Join date :

2017. Jun. 18.


TémanyitásTárgy: Re: Képességötletek   Szomb. Okt. 20, 2018 12:32 am

Nekem lenne egy, kettő, jó sok ötletem ilyennek kapcsolatba. Elsőnek leginkább ide a sötét elfeket hoznám fel, mind démonokkal egyezkedő fajt. Egy két bizonyos magas rangúbb egyén, lásd Első lord (Uráldur), egy vörösköpenyes valaki, vagy csak olyan hadvezér aki nagyobb tiszteletnek örved a démonok körében is. Képesek lehetnének meg felelő eszközök, alapanyagok, áldozatok etc etc árán bizonyos démonokat meg idézni a kisebb démonok közül, amolyan Boszorkánymester (Warlock) módjára. Ilyen kisebb démonokra példa egy imp, pokol kutya, (közönség kedvenc) Succubus, és ezzel a bestiáriumunkat is lehetne bővíteni.

De hogy ne legyek ennyire selfish, a zöldikék idősebb, tapasztalt varázslói, azok akik a természettel valódi egyensúlyt értek el, képesek lehetnének pl az erdő békés "védő" szellemeivel kapcsolatba lépni, a segítségüket kérni bizonyos dolgoknál akár egy terület meg tisztításához, egy elhalt terméketlen föld felélesztéséhez. De igazán egyensúlyba lévő Druidák akár olyan szellemekkel is kapcsolatba léphetnének akik valamelyiket a négy ellem közül képviselik, pl egy tűzszellemet, (falvakat felégetni) egy víz szellemet (egy teljes falut vízbe folytani) vagy akár egy föld és szél szellemet. Ugyan ezt viszont csak kevés és csak igen öreg elfek érhetnék el.

Na de írom itt a sokk jóságot (remélem) de az embereknek, akár egy valláson alapuló képesség ágazatot is kilehetne alakítani, amolyan Szentség mágia alapon. Élőholtak elpusztítására, gyógyításra, és akár rendkívüli esetekben karakterek felélesztésére, de persze ennek is meg lehetne a hát oldala hiszen a szent mágiát használok könnyedén lehetnének pl Fanatikusok akik keresztes hadjárat keretében akarják rá erőszakolni másokra ezt, de persze ez csak egy elmélet.

És még utoljára, nem vagyok nagy híve a mágia megkötésének, ezért felvetném azt az ötletet is hogy egy új Mágia rendszert létre hozni ahol az egyes karakterek maguk szabják meg hogy ők például Nekromanciában jártasak így az élőholtak idézéshez értenek, vagy fekete mágus akik átkokkal foglalatoskodnak, esetleg ehhez kapcsolódó mágia változatokhoz mint a fentebb említett Nekromanta. De akár azt is lehetne hogy egy ork Sámán, nem az őseik szellemeivel kommunikál hanem az erdei Druidákhoz híven ő is képes kapcsolatot felvenni egy egy ellementális szellemmel. Vagy megint sokak örök favorítjához érve. Egy olyan árny mágust aki a sötétség, árnyékok, és egyéb dolgokban képes meg bújni. De ez persze a legnagyobb munkát igénylő valami.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Lashrael Laralytha
Hozzászólások száma :

855
Join date :

2017. Jun. 27.


TémanyitásTárgy: Re: Képességötletek   Hétf. Okt. 22, 2018 4:07 pm

Nagyon szuper meglátások és ötletek voltak, ami elképzelhető Neminrán, az be is kerül idővel, amint az adott faj szétboncolására kerül sor, így köszönöm!

Elsősorban a démonidézés - lassan, de biztosan haladok a játékokkal, idézések nagyon sokszor történnek, de nem nagyon került leírásra, így jó is, hogy felhívtad a figyelmet rá. Összerittyentettem hozzá egy leírást, ami egy-két játékból került összeírásra + az ebből származó logikus kiegészítések. A démonokat, típusaikat szerintem majd folyamatosan fogom bővíteni, a nehézségi és veszélyességi szintjüket úgyszintén, de első körben íme:

A démonidézés menete és feltételei:
Az idézés rituális keretek közt zajlik. Szükség van hozzá a megidézni kívánt démon nevére, a hozzá kapcsolódó szövegre és tárgyakra, mellette gyertyákra, felrajzolt mágikus jelekre, egy (vagy több) feláldozatható személyre, illetve más mágikus ereklyék jelenléte is erősen javasolt. Ezt érdemes sötét mágusok társaságában csinálni, mert egy kevésbé képzett sötételf számára veszélyes lehet, hadvezéreknek azonban nincs minden esetben szükségük őt támogató mágusokra. Ha az idéző nem tudja annak a démonnak a nevét, akit megidézni kíván, akkor a név helyett a rangját/típusát kell közölnie a szövegben, ám mivel ugyanabból a típusból több ezer is létezhet, véletlenszerűen kerül a mágikus körbe egy démon a meghatározott rang több ezer tagjából. Ha semmi nem hangzik el, akkor a típus és rang is teljesen véletlenszerűvé válik, de ez a legveszélyesebb, hiszen az idézőnek fogalma sincs, mire kell számítania. Nem is érdemes ezzel próbálkozni, mert nagy a kockázata, hogy elfajul és az idéző holtan végzi, arról nem is beszélve, hogyha nem megfelelően hangzik el a szöveg, akkor az idézőre visszaüt a hatása, visszafordíthatatlan károkat okozva benne.
Az idéző által elmondott mágikus szöveg az átlagos démonokat kötelezi a megjelenésre, ugyanakkor egy magasabb rangban lévő, nagyobb hatalommal rendelkező démonlord vagy démonherceg már a saját döntése alapján jelenik meg az őt idéző előtt. Általában az ilyen magasabb rangúak megjelenését segítik a hozzá kapcsolódó mágikus tárgyak és kellékek, így azok beszerzése mindenképp előnyt jelenthet, akárcsak a rengeteg véráldozat.
Maga a démonokat idéző szöveg nem a jelenleg használt fajok nyelvén íródott, hanem egy ősi nyelven, amit az elfek (tehát erdeiek, sötételfek és kék elfek egyaránt) automatikusan megértenek, még ha nem is tanulták, azonban a paktumkötésre az erdeiek és a kékelfek nem alkalmasak (akárcsak a többi faj sem a sötételfen kívül), ugyanis az idézés visszahat rájuk: a lelkük a démon kezébe kerül, és örök elkárhoztatásra lesznek ítéltetve. Ezáltal képesek elolvasni és értelmezni ezeket az írásokat, azonban nincs sokról tudomása senkinek. Egy kevés, vélhetően az eredeti szövegek csupán egy kis töredéke az, ami sötételf birtokban van, ezeket az iratokat pedig generációról generációra öröklik, és mindegyik magasabb rangúak kezében található. Ezek az írások tartalmazzák a rituálé menetét, a szükséges kellékeket, a szöveget és a neveket. Állítólag rengeteg szövegdarab található szerte Neminrán, amik újabb és újabb démonok neveit tartalmazzák, így a kalandorlelkületűek vállalhatják ezt a veszélyes feladatot és megpróbálhatják felkutatni a részeket, garancia azonban nincs arra, hogy teljesek lesznek ezek az írások, sőt, nagyon is valószínű, hogy pár oldal hever itt-ott, elfeledett könyvekben, területeken, ládákban, akár a tenger mélyén...

Az elfeknél sajnos a védőszellemesdit el kell vessem, ugyanis egyfajta védőszellemük van, ami segíti őket bizonyos döntési helyzetekben. Nem beszélnek, az elfek állati alakjában jelennek meg, így mindenkinek egyéni ez a szellem. Nincs még sehol feltűntetve a leírások hiányosságai miatt, de a mágiával bírók alapvetően képesek egyfajta tisztításra, ha már a szentségtelen földet felhozod, csak mindegyik mágiával bíró faj a saját rituáléival éri el ugyanazt, értelemszerűen több fővel maga körül. Ugyanakkor nagyon örülök, hogy ez is felmerült, mivel így ezt is le fogom írni részletesen, ha a mágikus képességek fixálásán és bővítésén túlléphetünk.

Elementális gólemek/szellemek: ezt az elfekhez nem rakhatom, ugyanis bár alapvetően természeti lények, az elemeket szintén lehetne hozzájuk sorolni, kilógna a képességtárukból, talán túlságosan is. Alapokra képesek az elfek, de ahhoz szükségük van forrásra, tehát csak akkor képesek a vizet irányítani, ha az mozgásban van és körülöttük található, földet akkor, ha nem épületben vannak, de ez is csak megremegtetésre és hasadékkészítésre alkalmas. Idővel ez még alakulhat, mert vannak természeti hatások, amiket létre lehet hozni anélkül, hogy az elfnek idézéshez kelljen folyamodnia, de az nem az elementális dolgok. AZONBAN! Az orkokhoz be fogom rakni a földelementált, mivel Föld Anyában hisznek, rengeteg közük van így a földhöz, de ahhoz 4 tapasztaltabb sámánra szükség van, hogy ne csak úgy kirántsa a kezdő a zsebéből ezt a képességet egymaga. Az embereknél még variálásra kerül a mágiahasználat, ugyanis az lenne náluk a leglogikusabb, ha típusonként/elemenként felbontanánk őket. Mindegyik mágus ember képes az alap elementális képességekre, de egyetlen ösvényt választhatnak ki az összes közül, és annak mentén haladhatnak tovább, annak az elemi mágiának a magasabb szintjeit tanulhatják meg utána - és a végső fokok egyikén mindegyik elemnél szerepelni fog a sajátos elementáljuk. Tehát ha van egy emberi mágus, aki megtanulta az alapokat, de neki a szél képességek tetszenek a leginkább, akkor elkezdi, és végeredményben tudni fogja az összes elem 1. szintjét, későbbiek folyamán pedig a szél 2., 3. és 4. szintjét egyaránt, a 4. szinten pedig megkapja a légelementálját. Ehhez fogok részletes leírást csinálni és bővítést, de még nem jutottam el odáig.

Az embereknél alapvetően vannak vallások, szekták, ezeknek papjaik és térítőik. Nagyon elszórtan vannak ezek az információk, ezzel tisztában vagyok, de ahogy olvasok és haladok ezzel a veszettnagy anyaggal, úgy fogom bővíteni és összeszedni az összes információt, hogy topiconként ezek megtalálhatóak legyenek. Alapvetően az emberek az elemi mágiára képesek, a szentséggel nekem egyébként is van némi ellenszenvezésem korábbi rossz tapasztalatok miatt, de ezt félrerakva se hiszem, hogy sokat hozzátenne a játékélményhez. Szent képességekkel lehet, hogy el tudják intézni a hullákat, de ugyanerre képes bármelyik másik mágus is azzal, hogy felgyújtja, összepréseli, rávág egy sziklaméretű földdarabot - ha érted, mire gondolok. A feltámasztást én alapesetben kizárnám, ugyanis úgy érzem, rengeteget veszítene a játék a súlyából. JK-k így sem halhatnak meg a szabályzat szerint, az NJK-használatnál meg maradjon meg a súlya annak, hogy okosan kell cselekedni és figyelni rájuk kellőképpen. Ha be is jön valamilyen formában, akkor az nagyon ritka eset lesz, hogy bárkinek a birtokában van ez a képesség - posztmennyiséghez lesz kötve, hogy egy újonnan érkezett ne tudjon azonnal ilyen képességeket bedobni és megváltani a világot.

Új mágiarendszer behozása esélytelen, és nem azért, mert én ne örülnék neki, de az oldal 4 éve üzemel, és ha most kezdünk el ilyen komoly változásokat behozni, akkor az eddig termelt szövegmennyiség nagyjából 80%át kukázhatjuk is. Nincs túl sok értelme ennek így, apró változások lesznek, én gondolkodom azon, hogy a mágiahasználó fajok közt is legyenek 100% mágusok és 50-50% harcos-mágus karakterek, Lashként én tapasztalom, hogy több a hátrányom ezáltal, mintha felesben tolnám vele a játékot, de a karakter nem alkalmas arra, hogy fegyverforgatóvá váljon. Így, aki lemond a fegyverforgatásról a mágia javára, szerintem logikusan kap néhány bónusz képességet, amit a fegyverforgatók nem kaphatnak meg - ez egyelőre még a jövőbeli tervek közé tartozik, hogy egyáltalán behozásra kerül-e.
Mindenesetre új mágiarendszer biztosan nem lesz, ha valaki specializálódni akar, akkor az első posztomban említettek alapján képességeket lehet bepályázni jelzésre csak saját magának, de az x poszt után lesz elérhető a bepályázó számára vagy isteni/démoni ajándékként, vagy egy tárgy formájában vagy ahogyan a kaland majd adni fogja.

Remélem, kielégítő választ adtam mindenre!


"Don't worry about me, I'll be fine. Just don't look into my eyes."
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online

Ajánlott tartalom


TémanyitásTárgy: Re: Képességötletek   

Vissza az elejére Go down
 

Képességötletek

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Neminra világa :: Off fórumrész :: OFF Topics :: Világbővítés-