HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Üdvözöllek!
Köszöntünk Neminra csodálatos világában!

Regisztráció előtt kérlek tekintsd át a Szabályzatunkat és a Keresett karaktereket is!
Ha ezzel megvagy nincs más dolgod, mint regisztrálni, majd megírni az ETörténetedet.
Légy részese te is egy rejtélyes világ izgalmas kalandjainak!

Várunk!
A Staff jó játékot kíván!


Lashrael Laralytha
PM||Profil
Bárminemű dolog kapcsán kérdezzetek és jelezzetek nyugodtan!
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chat
Latest topics
» Isabella & Alia
Yesterday at 9:43 pm by Isabella

» A királyért!
Yesterday at 7:40 pm by Lashrael Laralytha

» Ki a hunyó?
Yesterday at 7:07 pm by Fenothar

» Új hajnal virrad
Yesterday at 2:01 pm by Alia Caroline Azurre

» Braslov, Üdvözöljük városunkban!
Yesterday at 12:43 pm by Pokoljáró Rexxan

» Nekromanta csapdája
Kedd Jan. 15, 2019 9:19 pm by Hirannis

» Lashrael Laralytha
Hétf. Jan. 14, 2019 7:55 am by Lashrael Laralytha

» Evenon
Vas. Jan. 13, 2019 10:37 pm by Lashrael Laralytha

» Készen vagyok!
Vas. Jan. 13, 2019 7:03 pm by Evenon

» Ra'ena
Vas. Jan. 13, 2019 5:02 pm by Ra'ena

» Folyó mentén
Szomb. Jan. 12, 2019 2:45 pm by Alia Caroline Azurre

» Kék elfek
Pént. Jan. 11, 2019 6:10 pm by Viridiel

Statistics
Összesen 114 regisztrált felhasználónk van.
Legújabb felhasználó: Ra'ena

Jelenleg összesen 18663 hozzászólás olvasható. in 545 subjects
Ki van itt?
Jelenleg 4 felhasználó van itt :: 2 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég :: 2 Bots

Isabella, Lashrael Laralytha

A legtöbb felhasználó (27 fő) Pént. Nov. 02, 2018 9:12 pm-kor volt itt.
Top posters
Uráldur
 
Viridiel
 
Alia Caroline Azurre
 
Isis Do’Odrun
 
Lashrael Laralytha
 
Admin
 
Shuga
 
Nava Jade Aiglieri
 
Isabella
 
Angel Natalie Moonlight
 

Share | 
 

 Isabella & Alia

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
avatar
Alia Caroline Azurre
Hozzászólások száma :

1627
Join date :

2015. May. 25.


TémanyitásTárgy: Isabella & Alia   Kedd Jan. 01, 2019 8:24 pm

Ha azt mondanám, hgy előre terveztem ezt az utat az Emberek Királyságába, akkor nem mondanék valót. Inkább úgy lenne igaz, hogy a véletlenek folytán keveredtem erre a vidékre. Mellon most is velem tart, mint mindig, bár olyan nap nincs, mikor külön lennénk pár óránál többet. Utunk eddig zökkenőmentesnek bizonyult,bár kezd esteledni. Az Erdőt elhagyva, most a pusztaságon át haladunk, de ha az emlékeim nem csalnak, akkor errefelé egy Falucskának lennie kell. Igaz apró és eldugott helyen van, de jártam már erre régen. Talán most is be tudok majd térni egy házhoz szállásra. Nem tudom, hogy emlékeznek e rám az itteniek, bár sok év telt el, amióta itt jártam. Talán már mások lakják, vagy rég kihalt, de egy próbát megér, hogy megnézzem. Ha itt van még az a falucska, akkor betérek oda. A nevére nem emlékszem pontosan,bár a fák megsúgják nekem..
Szilsárkány.. igen. Ez volt a falucska neve, emberi fordításban. Remélem, hogy még lakják...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Isabella
Hozzászólások száma :

373
Join date :

2016. Dec. 14.
Age :

23


TémanyitásTárgy: Re: Isabella & Alia   Kedd Jan. 01, 2019 11:19 pm

Hazafelé tartottam már egy ideje, nem is tudom úgy két-három hete. Mentségemre szóljon, hogy gyalogoltam és tél volt.
A most következő falu már nem volt messze az otthonomtól, de még a tenger sós illatát sem lehetett érezni.

A hatalmas erdő mely itt terült el előttem kissé fehéres volt a nemrég hullott hótól. Dideregve a kezemben egy haloványan égő fáklyával sétáltam. Na nem azért mert sötét lenne, hiszen a nap még majdnem delelőn járt, hanem azért, mert így ha megállok könnyebb tüzet gyújtani.

A deres örökzöldest kissé később egy mező váltotta fel, ahol ha jól emlékszem, akkor rengeteg bárány és kecske legelt a nyár idején. Mennyire kellemes is lenne most, ha nem fagyna...

Mennyire kár, hogy mégis. Ahogyan a mezőn haladtam át a hóban pár lábnyomot láttam meg, ami egy nagymacskáéra hasonlított. Lehet, hogy hópárducé? Vagy valami rosszabbé?

Minden esetre jobbnak éreztem elővenni ikerpengéimet, ha véletlen meglátnám és rámtámadna, akkor ne kelljen kapkodni. Szilsárkány faluhoz közel úgy érzem a vad onnan akar valami élelmet szerezni a hidegben, hiszen a védtelen parasztok könnyű préda.

Amikor viszont a lankás domb tetőn átléptem azt látam meg, hogy valaki ül rajta... Elég fura látvány volt, de így legalább nem kellett tartanom attól, hogy harc lesz. A kezemben lévő fáklyával kezdtem lengetni és ordítani neki, hátha meghallja, hogy itt jövök.

-Hahó! Hahó!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar
Alia Caroline Azurre
Hozzászólások száma :

1627
Join date :

2015. May. 25.


TémanyitásTárgy: Re: Isabella & Alia   Pént. Jan. 04, 2019 3:37 pm

A "kicsikémmel" régen jártunk erre, de még mindig olyan gyönyörű ez a táj. Igazából nem is siettünk sehová, bár a hideg és a hó eléggé átáztatta a csizmámat. A falucska már nem lehet messze, és ha tényleg szerencsénk lesz, akkor ott majd tudunk éjszakára maradni. Errefelé ritkán is látnak Mellonhoz hasonló állatot, de azért a hegyek magasából néha lejönnek vadászni a hópárducok, akik őz vagy más szarvas reményében töltenek el időt. A lábnyomaink eltüntetésével nem foglalkoztunk, de a friss hó úgy is betakarja majd. Órák óta gyaloglom, és kezdek fáradni. Fel is ülhetnék Mellon hátára, de inkább hagyom, hogy ugráljon és élvezze a havat. Ritkán van módunk önfeledt játékra és most ki is használjuk rá az időt. Aztán majd leülünk valahová, ahol kicsit megpihenünk. Talán már a delet is elütötte az óra, mikor egy kisebb domboldalon ültünk le enni és pihenni, de aztán nem messze tőlünk, kiáltásokra lettem figyelmes. Mellon fejmozdulata gyorsan reagált a hang forrásirányára, így felálltam,és néztem ki közeledhet. Egy fáklyát tartó lány alakját láttam, aki "Hahó" köszönéssel közeledik. Még nem találkoztam vele, de hamarosan ideér hozzánk. Mellont kicsit hátrébb intettem, mert nem tudom,hogy reagál majd rá a jövevény. Kíváncsian nézem a közeledő alakot, de nem teszek semmi olyat,amit ellenségesnek gondolhatna.
-Üdv!- kiáltom felé egy barátságos mosollyal, ahogy közelebb ér.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Isabella
Hozzászólások száma :

373
Join date :

2016. Dec. 14.
Age :

23


TémanyitásTárgy: Re: Isabella & Alia   Szomb. Jan. 05, 2019 10:38 pm

A hó és a fagy megteszi az emberben a hatását, bennem is, hiszen remegek, mint a kocsonya. De ettől függetlenül nem habozom kijelenteni, hogy jól vagyok! Elvégre tenerész vagyok, aki szél és esőt átvészelve sós vízet meg lenyelve hajózott jópárszor bőrig ázott ruhában.
Persze van amikor ez nem teljesen igaz.

De ez most teljesen lényegtelen. A távolban ugyanis egy baljós alakot pillantok meg egy hatalmas hómanccsal. Bár nem hómancs, csak havas mancs, de a lényeg ugyanaz. Óvatosan közelítem meg őket egyik kezemben még a pengémmel. Végülis ki tudja mit akarhatnak a faluban, lehet, hogy egy tolvajt kaptam el.

-Mi járatban errefelé?-kérdezem tőle kicsit gyanakodva. Télen a hidegben nem egészen normális utazni végülis, nekem is megvan rá a jó okom. Ahogyan pedig a hangjából ki tudom venni, ez a nő nagyon kedveskedve szól hozzám.

Egy dolgot megtanultam már jó régen, attól, hogy valaki kedvesnek tűnik, még lehet egy félrepillantás és lebök. Minden esetre pont emiatt tartom magamnál az két tőrömet, amit már oly régóta magamnál hordok.

Hangommal egyenlőre úgy lépek fel, mint aki a helyi őrség része, hogy tudja, hogy ha nem jól felel akkor nagy bajban lehet. A fáklyám is azért jó, amit kaptam az egyik faluban, mert a falusi őrség tagjai is ezzel sétálgatnak a vidéken, tulajdonképpen keresve a bajt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar
Alia Caroline Azurre
Hozzászólások száma :

1627
Join date :

2015. May. 25.


TémanyitásTárgy: Re: Isabella & Alia   Kedd Jan. 08, 2019 4:58 pm

Aki közeledik, már látom, hogy egy lány. Mellont kissé hátrébb intem, nehogy megijessze a közeledőt, majd köszöntöm, amikor közelebb ér.
-Üdv néked! Nem bajt okozni jöttünk, csak erre vezet utunk. Egy falut keresünk, ahol rég jártunk és szállást keresünk éjszakára, ha még lakott a szilsárkány nevű falucska, talán hallottál róla?- kérdezem az érkezőtől, de nem kerüli el figyelmem, hogy gyanakvó pillantásokkal méreget. Igaz, nem vagyunk idevalósiak, bár ezen az úton sokféle útvonal keresztezi egymást a Kereskedők által, de megértem a bizalmatlanságát felénk.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Isabella
Hozzászólások száma :

373
Join date :

2016. Dec. 14.
Age :

23


TémanyitásTárgy: Re: Isabella & Alia   Szer. Jan. 09, 2019 3:59 pm

Nagyon furcsálom, hogy az állatát így hátrébb inti. Régóta járom már a világot, hogy tudjam azt, hogy az ilyen állatok messzire ugrásból támadnak. Ezért is nézek kicsit rosszallóan. Nem értem minek jönne erre valaki csak így. A kérdésétől pedig egyenesen kiráz a hideg. Nem pont a megnyugtató szavakat mondta el, amit hallani akartam... Baj...csak erre vezet utunk... ja pont erre véletlenül.
-Szilsárkány nincs messze, ami azt illeti az a pár kéményfüst pont onnan jön, de mond csak miért jöttél ide? Senki nem jár erre csak úgy ilyen időben!
Ha az ember vagy tünde körbenéz, mindenhol tél van. Hó, fagy, jég, satöbbi. Erre ez a nő pedig úgy csinál, mintha olyan normális lenne dideregtető hidegben sétálgatni. Nem tudom, talán a nagymacska miatt, vagy a nála feszülő íj az ami zavarba hozott ilyen téren. Bár ami mellette szól, hogy én nálam meg a két drágám van.

Akkor is a tündék nem járnak csak úgy erre. Vajon mit akarhat?

Minden esetre mielőtt a faluhoz vegődnénk mindenképpen meg akarom tudni, hogy minek jött ide egy tünde. Még ha emiatt a fülem töve is befagy akkor is. Végtére őrnek készültem anno, az emberek védelme a feladatom. Azaz azt mondják... Ugyanis bárki aki végignéz rajtam a bunda alatt megmondja, hogy neeeem egészen vagyok én őrfajta, inkább egy tengeri kalóz....
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar
Alia Caroline Azurre
Hozzászólások száma :

1627
Join date :

2015. May. 25.


TémanyitásTárgy: Re: Isabella & Alia   Szomb. Jan. 12, 2019 9:58 am

A lány elég bizalmatlan pillantással méreget minket Mellonnal. A "Kicsikém" halk morrantással jelzi, hogy érzi a kételkedő szavakat, de nem támad, mert ismerjük egymást. A lányt jobban megnézem, de nem ismerős. Talán valahonnan a távoli Kikötőkből érkezhetett, de nem tudom.
- Köszönöm az információt, kedves... ?- nézek rá egy mosollyal, bár nem tudom, hogy elárulja e a nevét. - Én Alia vagyok és ő a Barátom, Mellon.- mutatok a tigrisem felé, majd visszanézek rá.
- Gyógyító vagyok és keresem a faluban lakót, aki egyszer a Betegem volt, de nem tudom, mi történt vele azóta. Talán már nem is itt él, és elköltözött, de az Emberek Királysága felé tartunk, ahová gyógyfüveket és kenőcsöket szoktam hozni. Ritkán járunk erre, de csak megpihentünk, mielőtt tovább indulnánk. Ekkor jutott eszembe, hogy ez a falu a közelben lehet, de az évek alatt, sok minden változhatott. - válaszolok a kérdésére, bár dolgunk magunkra tartozik. De talán ha ezt elmondom neki, akkor nem néz ilyen gyanakvóan felénk. Bár, nem tudhatok semmit ele kapcsolatban, de bízom abban, hogy őszinte szavaim érzi.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Isabella
Hozzászólások száma :

373
Join date :

2016. Dec. 14.
Age :

23


TémanyitásTárgy: Re: Isabella & Alia   Szomb. Jan. 12, 2019 12:28 pm

-Isabella, Isabella Durkins vagyok.-Felelem neki még egy pillanatig kissé hidegen, hiszen csak pár pillanat múlva tudom meg, hogy gyógyító. Kellemes felüdülés, pláne, hogy télen sokan szoktak megbetegedni. Így ennek különösen örülve egy mosollyal és egy sóhajtással nyugtázom, hogy feleslegesen aggódtam.
-Megnyugtató, hogy végre nem egy rosszakaróval vet össze a sors. Elég sok rosszakaró útonálló van manapság, bár ahogy elnézem a társad ad azért bőven védelmet.
Nézek rá a mögötte elterülő hatalmas állatra.

A tünde nő szóval egy gyógyító. Kissé fura ilyen messze őket látni az erdejüktől, de végülis sosem voltak rossz viszonyban velünk. Nem tudom Szilsárkányban lehet-e szükség egy képzett gyógyítóra, de ilyen időben, amikor a városba hírt sem tudnak vinni, szinte biztos, hogy meleg fogadtatásban lesz része.

-Megvalva őszintén én sem tudom pontosan mi a helyzet odalent, de azt hiszem mindig örülnek az emberek egy elérhető gyógyítónak, ha nem is maradtok sokáig.
-Remélem a bizalmam nem megalapozatlan az irányába. Így talán egy kicsit többet is megosztok vele, mint kéne miközben a haladásra sarkallom Aliát.
-Menjünk és nézzük meg, ne áldogáljunk a dermesztő hidegben.-majd egy kicsit később hozzátettem:-Én hazafelé tartok a partokra egy másik faluba. Talán arra is járt anno... Meredithparton.igen, sok fura településnév közül a miénk különleges volt, ugyanis az alapító tengersézek hajójáról kapta a nevét. A Meredith most is valahol ott van a partoknál, talán valamelyik zátony mellett. Nehéz megmondani, mert a mélyvízbe senki nem tud leúszni anélkül, hogy meg ne fulladna.

Azért is mondom el neki, hogy hátha van valami ismeretség ami közös. A falu vezetője, apám vagy esetleg bárki akit ismerhetek. Ahogy aztán reményeim szerint lépkedünk a hóban hamarosan az első pár ház körvanala ismeglátszik a szálló hó mögött.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar
Alia Caroline Azurre
Hozzászólások száma :

1627
Join date :

2015. May. 25.


TémanyitásTárgy: Re: Isabella & Alia   Szomb. Jan. 12, 2019 2:58 pm

A rosszakaró szavára kissé meglepődöm, de bizonyára okkal mondta ezt. Rég jártunk erre a Tigrisemmel, de a baj, mindenhol megtalálható. Ahogy elmondom ki vagyok, már nem olyan gyanakvóan néz ránk a lány, akitől megtudtam, hogy Isabellának hívják. A faluját nem ismerem, de a partok mellett sok halászfalú van, és amióta nem jártunk erre, azóta telepedhettek is le sokan a halászat és a gazdag kereskedők hajói miatt.
- Örvendek, Isabella!- bólintok felé üdvözlésképp.
- Rég voltam, de lehet, hogy emlékeznek is rám az ott lakók.- mosolyodom el a gondolatra.
- Induljunk.- bólintottam Mellon felé, és elindultunk a lánnyal.
-Sajnos nem jártam a faludban, de lehet egyszer arra is visz a sors. Sokfelé elkél a segítség a betegségek legyőzésében.- lépkedtem a hóban mellettük. Hideg van, de a távolban már látszik a kis házikóknak a teteje. Már nem vagyunk messze.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Isabella
Hozzászólások száma :

373
Join date :

2016. Dec. 14.
Age :

23


TémanyitásTárgy: Re: Isabella & Alia   Szomb. Jan. 12, 2019 8:54 pm

Talán túl sok bizalmat adok a nőnek így elsőre, de egye fene, majd a faluban úgy is kiderül, hogy mi a helyzet. Idekint úgy is csak egy piros paca maradt volna valamelyikünkből.
Így a hidegben és didergető időben sétáltunk a falu felé, persze nem síri csendben.

-Nem baj igazából nem olyan híres a falu, maximum ha kétszer járt ott a helytartó is. Amúgy...
Akkor hogy-hogy ide is eljössz? Azért valljuk meg őszintén nem éppen ilyen kitérőknek való az idő. Nekem legalább megvan rá a magam elborult oka.


Lassan pedig ahogyan haladtunk ismét rákérdeztem a dologra. Kissé fura, hogy ilyen utat bevállalt kitérőként nem?
De lehet már csak én képzelődöm. Minden esetre, mire a gondolataim végére érek a falu házai közé értünk.

Nem is telt el sok idő mire a falu komoly arcúja odalépett hozzánk.

-Üdv! Mi járatban erre mondják csak!
Na nem volt valami bíztató az ábrázata. Egy fekete hajú figura volt kicsi szűk barna szemekkel egy bajusszal és kockaszerű fejjel. Egyik keze pedig már ott csücsült az oldalán lógó fejszén. Most vagy favágó vagy egy fura harcos féle.
-Szép napot! Mielőtt félreértés esne... Nem vele vagyok épp összefutottunk. Isabella Durkins vagyok Meredithpartra tartok Teodor bátyámhoz, valószínüleg hallott már róla...
Ezzel kezdődött el az a rész, ahol meg kell magyarázni tényleg, hogy ki miért jár erre. Persze lehet nem épp bizalomgerjesztő, hogy kiemeltem, hogy nem vele vagyok... Meg a macskával, de főleg nem velük akkor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar
Alia Caroline Azurre
Hozzászólások száma :

1627
Join date :

2015. May. 25.


TémanyitásTárgy: Re: Isabella & Alia   Szomb. Jan. 12, 2019 10:34 pm

A falucskához lassan közeledtünk. A hideg csak úgy "vágta" az arcom és a szörmét szorosabbra húztam magam körül. A beszéd is nehézkes ilyenkor, bár inkább az arc fagyásának a kockázata nagyobb. De a lány kérdésére válaszolok.
- Különösebb céllal nem érkeztünk. Vannak idők, mikor elindulunk és ott segítünk a rászorulókon, ahol tudunk. Gyógyítóként nem az időjárást vagy a távolságot nézem, hanem a segítő szándékot, amikor több a beteg is a hideg miatt.-felelem Isabellának, bár gondolom, ezt furcsának tartja tőlem. Sokszor kerekedtünk fel, hogy járjuk a kontinenst, de mindig volt olyan hely, ahol elkélt a segítségem.
Ahogy megérkezünk Szilsárkányhoz, egy férfi jön elénk. Elég bizalmatlanul méreget minket, de mielőtt megszólalnék, a lány már mondja,is,hogy nem velünk van...
-Jó napot, Uraság!- köszöntöm illendően. - A nevem Alia, Awyris erdejéből. Gyógyító vagyok és erre jártunk, hogy felkeressem egy régi betegemet, akit évekkel ezelőtt ápoltam, és remélve, hogy itt találom, szállást is tudna nekünk adni. Aztán tovább tartok a Királyság felé. A lány, most csatlakozott hozzánk, és eddig nem együtt jöttünk, csak a domboldalon találkoztunk. Nem tudom mit fog szólni a férfi, de nagyon furcsállom, hogy még be sem léptünk a falu utcájára, máris kérdezősködik. Ennyire megváltozott volna erre a környék?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Isabella
Hozzászólások száma :

373
Join date :

2016. Dec. 14.
Age :

23


TémanyitásTárgy: Re: Isabella & Alia   Vas. Jan. 13, 2019 4:12 pm

Úgy néz ki egy őszinte segítővel van dolgom. Ritka az ilyen meg kell hagyni, talán már évek is elteltek azóta.

Amikor leértünk a faluba a fickó meglepődött a szavaimon, kissé gyanúsnak vélte, de talán Alia szavai megnyugtatták és rögtön a maga fura hangján kezdte el ecsetelni.

-Nos nem tudom kin segített annak idején, de ha esetleg hajlandó lenne... khm! Kérem kövessenek a templomba, van pár beteg akik szívesen vennék, ha megnézné őket.
Nem tudom engem miért hívott magával, lehet azért, mert jobb, ha nem kóricálok csak úgy el a faluban. Ahogy közelítettünk a templomhoz a ropogó hangja volt az egyetlen utitársunk. Sajnos nem túl beszédes figura a helyi védő.
Az épület magam eléggé romos volt. Ajtai kissé kopottak és hangosan nyikorogva nyílottak ki, odabentről viszont meleg és köhögés hangja szűrődött ki. Meg is lepődtem rajta, hogy mennyivel tűnt nagyobbnak az épület, azonban mielőtt beléptünk volna egy csuhás állt elénk.

-Kik a vendégeink?
-Nos az egyik gyógyító, gondoltam örülne neki ha idekísérem őket. A másik nő nem tudom pontosan mit akar, de úgy hangzott átutazóban van.
-Szóval kegyed gyógyító?-Lépett oda Aliához a férfi és egy kezét is megcsókolta egy kellően beteg mosollyal. Rám meg rám sem nézett.
-Bocs, hogy zavarok... De bent melegebb van, nem mehetnénk be a bájcsevely előtt?
-Ó igen-igen elnézést kérek.-Persze engem nem üdvözölt olyan lelkesen, mint őt. Sebaj. Ahogy beléptünk a melegre a morcosharcos ki is ment vissza. Intettem neki, hogy köszönjük.

A templom belül tipikus volt. Mondhatni a tipikus csicsás tárgyak, oltár meg minden megvolt a padok helyén azonban kissebb nagyobb ágyak voltak, majdnem mind tele betegekkel. Pár kisgyerek, idősek meg pár felnőtt is volt. Ebben a pillanatban éreztem, hogy nekem le kell szakadnom a másik kettőről, akik előre mentek a köhécselők közé. Én ellenben nem akarok semmit elkapni, így csak a bejárati ajtó mellett egy oszlopnak nekidőlve várom a fejleményeket.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar
Alia Caroline Azurre
Hozzászólások száma :

1627
Join date :

2015. May. 25.


TémanyitásTárgy: Re: Isabella & Alia   Vas. Jan. 13, 2019 8:01 pm

A férfi aki elénk jött,nem éppen bizalmaskodó, de teljesen megértem. Gondolom, hogy ilyenkor kevesen járnak errefelé, bár a Kereskedők télen is árulják a portékájukat, igaz nem olyan sűrűn teszik meg a távolságot a Piacra vagy a kisebb falukba.
-Igen. Örvendek!- hajtom meg a fejem üdvözlésképpen a Templomba fogadó szerzetes felé és meglep a kézcsókkal való köszöntése. Ez emberi szokás, bár nálunk nem igazán szoktunk testi kontaktust az üdvözlésre, hacsak nem közeli, akivel találkozunk. De ez most nem is lényeges. Ahogy beléptem,már látom, hogy elkél a segítség. Sok ágy van a padok helyére illesztve, és némelyik beteg elég rosszul néz ki.
Isabella egy kicsit hátrébb húzódik a falhoz, de meg tudom érteni. Odalépek mellé és egy kendőt adok neki is, ha elfogadja. Ez a kendő egy gyógynövény keverékkel van beitatva,hogy az arcot és a szájat is védje az esetleges fertőzésektől. Nem tudom, hogy mivel állunk szemben, de jó lenne kideríteni.
-Mondja, mióta vannak ilyen állapotban a betegek? Mi történt velük? - kérdezgetni kezdem a papot, aki talán többet tud mondani a kezdetekről.
- Kellene pár gyógynövény és forró víz, ha lehetséges.- nézek a papra és a lányra, bár nem tudom, hogy segít e nekem. Nem kérhetek olyat tőle, amit nem akar megtenni, de nagy segítség lenne, ha beszerezné a felírt növényeket vagy éppen a forró vizet. Addig megnézek pár ágyon fekvőt,hátha többet tudok meg én is felőlük.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Isabella
Hozzászólások száma :

373
Join date :

2016. Dec. 14.
Age :

23


TémanyitásTárgy: Re: Isabella & Alia   Vas. Jan. 13, 2019 9:44 pm

A pap és a tünde nő megindultak körbe a teremben. A sok köhögő és innen nézve haldokló ember pedig alaposan le is sújtja őket. Páran elég rosszul néznek ki, még elkapom ahogyan az egyik nő éppen hány egyet. Teljesen váratlanul. Pár nővér megy oda feltörölni a piszkot, de úgy összeségében nagy még így is a felfordulás.
Amikor aztán a páros visszaér hozzám én nem nagyon változtatok az állásomon. A kendőt elveszem és beleszagolok. Elég büdös és mintha alkohol is lenne benne...

-Köszi... Azt hiszem, bár elég töménynek tűnik.-Tekertem a szám elé a szövetet. Először hirtelen nem is kaptam kevegőt, de aztán hamar sikerült visszanyernem azt is.
-Gyógynövényt ilyen időben? A hó alól nagyon esélytelen kiszedni őket. A forró víz viszont megoldható...-Nézek a két tagra, hogy vezessék az utat. Nem ismerem, hogy hol lehetne itt vizet forraltatni, így az atya egy kéz intés után elindul egy hátsó helységbe. Ott a nővérek sürögnek forognak, kitudja, hogy mit kotyvasztanak.
-Itt tudnak mindent összeszedni, Agathe nővér ott hátul pedig talán tud segíteni a gyógynövény kérdésben, de vigyázzanak, megvan a maga stílusa...
Na persze kinek ne tűnne fel egy őrült nővér hátul. Éppen egy nagy üstöt kevergetett és a többi nővel ellentétben a ruhái szakadtasak és régiek voltak. Innen messziről a ráncos tekintete valami furát sugároz magából... Talán az őrület lenne? Vagy csak a düh? Kitujda.
-Megyek szerzek vizet, a nővér pedig csak a tiéd.-Szóltam Aliához, majd azzal a lendülettel elindultam egy nőhöz kérni egy kis forróvizet. Szerencsére éppen akkor kezdte el a főzést, úgyhogy még nem volt benne sem répa sem krumpli.
-Elnézést. Kéne egy bödön forróvíz a betegeknek, tudna nekem melegíteni?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar
Alia Caroline Azurre
Hozzászólások száma :

1627
Join date :

2015. May. 25.


TémanyitásTárgy: Re: Isabella & Alia   Hétf. Jan. 14, 2019 1:48 pm

Ahogy az Atyával körbenézzük a betegeket, elég vegyes állapotúak vannak. Még nem tudom, hogy miféle kór támadta meg őket, de óvatosnak kell lennünk. A gyógynövényes kendő az arcunkon ad némi védelmet, de előbb ki kell deríteni, hogy mivel állunk szemben. Isabella mondatára elmosolyodom, hogy a hó alól hogyan szedné ki a növényeket, de csak kuncogok rajta. Igaz, nem mindenki jártas ebben a tudományban, de a legtöbb ilyen növényt szárítják és raktárban tartják ahogy beköszönt a tél. Többségében majdnem mindig így vannak felkötözve, vagy száraz állapotukban megőrölve.
-Rendben.. megyek Agatha Nővérhez, te menj a forróvízért.-bólintok a lány felé, és elindulok a hátra, ahová a pap mutatta. Gondolom, hogy elég sok teendője van mostanság és ha kicsit mérges is,az nem feltétlen felénk irányul. Biztosan a felgyülemlett munka miatt lehet kicsit morcos.
Üdvözlöm, majd elsorolom azokat a dolgokat, amit kérnék a raktárából, de talán minden hozzávalót tud majd adni, amit kérek. Ahogy megkapom a növényeket, megyek vissza Isabellához, hogy a forróvizet is elkérjem.
- Még szeretnék kérni egy nagyobb fazekat, amiben tudok csinálni főzetet.- nézek a Papra, és remélem, hogy tud adni. Ha megkapom azt is, akkor nekilátok a gyógyfőzetnek, ami elsődlegesen fájdalomcsillapítót és egyéb lázcsókkéntót tartalmaz. Nem tudom még, hogy milyen betegségekben szenvednek, de elsődlegesen a lázukat kell csillapítani, akiknek van.
-Segítesz nekem Isabella?-kérdezem a lányt, és ha igennel válaszol, akkor megmutatom neki, hogy itassa meg az elkészült főzettel a fekvőket, majd borogatást is tegyen a homlokukra. Elsőre nézve, nem halálos kórral van dolgunk, de a meghűlés és a magas láz veszélyes lehet. Eléggé legyengültek és alultápláltak a betegek, de ha sikerül, akkor egy finom erőleves is segít a felépülésben.
- Agatha Nővér tudna segíteni, hogy egy zöldséges levest készítene? Tudom, hogy nagy kérés, de sokat segítene a betegeknek. Néhányuk eléggé kiszáradt és a folyadék pótlása elengedhetetlen. - mondom a papnak, bár gondolom, hogy ő is tisztában van a helyzettel. Kevés az ivóvíz, de ha a havat felforraljuk és hagyjuk kihűlni, majd ismét forraljuk, akkor ihatóvá válik. Talán ez is ad némi folyadékot a betegeknek. Ahogy számolom, kb. negyvenen vannak akik itt fekszenek. A súlyosabbakat külön vitetem, akiknek törés és egyéb zúzódásuk van, majd a gyógyítóerőmmel, mely a kezem rátételével meg tudom menteni. Elég sok energiát vesz fel tőlem, de szerencsére a legtöbbjüknek ficama és húzódása van. Három férfinek van kar illetve lábtörése, ami elég súlyos, de rajtuk is tudok segíteni. A gyógyító könnyem is segít, hogy a fertőzést megállítsam, de utána pihennem kellene. Most viszont nincs idő a késlekedésre, sem a pihenésre, mert sok dolgunk van.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Isabella
Hozzászólások száma :

373
Join date :

2016. Dec. 14.
Age :

23


TémanyitásTárgy: Re: Isabella & Alia   Hétf. Jan. 14, 2019 8:27 pm

Nem okozott túl nagy problémát, hogy szerezzek egy bödön forró vizet. Ami azt illeti kivárni amíg elkészül az sokkal tovább tartott...
Hogy miért? Mert a vallási neveltetésű nő több kifogást talált az öltözékemen, a beszédemen és magán a megjelenésemen, mint amit én tűrni szoktam. Rég nem néztem ennyire dühösen szerintem senkire, de ő elérte, aztán még mosolyogva adta át a forró vizet... Mintha csak nem sértegetett volna egy bő negyed órán át! Felháborító!

Eközben Alia a makrancos hölgyhöz ment, és bár kíváncsi lettem volna rá, hogy miről és hogy beszélnek valaki nem hagyta nekem, mert "ha valakivel beszélgetsz csak rá figyelj és tiszteld meg őt a tekinteteddel is, főleg, ha isten akaratából segít is neked". Amikor végzett a forralással azonban odatudtam lépni kettejükhöz, de csak csendben.

-Szóval lányom ne hidd csak úgy odaadom neked ezeket! Nekünk sincs belőle végtelen mennyiséggel és kikérem magamnak, hogy szerinted nem tudnám felismerni azt is! Tessék itt a kulcs a raktárhoz! És most tűnés mert odaég a levesem.
-Talán nem jókor.. de itt a forróvíz. Ahogy hallom neked még lesz egy utad valamerre.
Mondtam neki kicsit kárörvendve. Amíg ő elmegy összeszedni a cuccokat én keresztbetett lábbal várakozok egy kisszéken, miközben karjaimmal a mögöttem elterülő asztalra támaszkodom. Elég uncsi volt várakozni, de nincs mit tenni. A dolog nem is változott,miután Alia elvitte a vizet és kutyulni kezdett. Vajon tudja mi bajuk van az embereknek?

Amíg aztán nem jött oda hozzám én a megvető tekinteteket élveztem, amik azt nézték, hogy én lazsálok. De basszus egész nap gyalogoltam, csak ők ezt nem tudják. No sebaj poénból már a végén párnak még integettem is.

-Hát végülis miért ne úgyis túl sokan szúrtak már le a tekintetükkel. Igen te is ott drágica!-Szóltam az Alia mögött dolgozó nőnek, aki ijedtében leejtette a fakanalat a kezéből, eza pillanat még egy mosolyt csalt az arcomra. Néha komolyan jó zavarba hozni pár embert.

Minden esetre Aliával odamentünk pár beteghez. Megmutatta, hogy hogyan kell leönteni a torkukon a gyógyszert, ami illata, hát nem volt éppen kellemes, de mielőtt magamra hagyott volna, még szóltam hozzá:
-Nyugi ezt bízd csak ide, végülis pár fickó torkán küldtem már le italt, ez sem nehezebb és még akarják is páran.-Való igaz, pár tengeri medve torkán leküdtem már egy pár felest, de csak azért mert fogadtak... Orrukar befogni és amikor nem bírják levehő nélkül be a szájukba. Ez egyszerű. Éppen ezt tettem volna meg az egyik fazonnal, amikor hirtelen Agathe rikácsoló hangját hallotta meg mindenki...
-Mit képzelsz? Szerinted lazsáltam eddig? Hmm? Mert nem! Mire neked ez eszedbe jutott én már régen elkészítettem nekik egy jó nagy adaggal!
-Nade Agathe nővér kérem! Ez a kedves hölgy csak segíteni akar, mint maga!-Erre a nővér felhúzott orral szaladt el vissza hátra... Azt hiszem bajok vannak nála, de mindegy.
-Elnézést a kirohanásáért Alia, sajnos hetek óta ilyen, hiszen elég sokan mentek el a kezei között, és nem mindig bírja a stresszt. Kérem nézze el neki.
Halottam miközben odaléptem a pároshoz.-Lehet neki is kéne egy jó kiadós orvosság valakitől...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar
Alia Caroline Azurre
Hozzászólások száma :

1627
Join date :

2015. May. 25.


TémanyitásTárgy: Re: Isabella & Alia   Kedd Jan. 15, 2019 7:54 pm

Azt hiszem, még mindig látok újat az emberek viselkedésében. Azt se mondanám, hogy nem értem meg a kirohanásait, de azért kissé túloz, mikor Isabellára is ráförmed. Én már megszoktam, hogy sokakban ellenszenvet váltok ki a külsőmmel és a származásommal, de sokfelé jártam eddig és sokat is láttam már mindenféle faj vagy nemzettség tagjaiból.
- Ahogy szeretné! Máris megyek akkor összeszedni a füveket.-bólintok egy mosollyal felé, majd a raktárból kihozom a kellő holmikat.Közben a forróvíz is megékezett Isabellával együtt és segít is nekem megitatni a betegeket vele, amint elkészül a főzet. Kissé rossz szagú, de a gyógyszer nem a kellemes illatáról híres, ahogy a betegség meg nem válogat.
-Ügyesen csinálod.- dicsérem meg a lányt,de Agatha Nővér megint elmondja a rosszallását felénk. Vagyis inkább sértettséget érzek a hangjából, de nem tudom miért ilyen,mert senki nem vitatta az áldozatos munkáját a rászorulók felé.
- Nyugodjon meg Nővér! Megértem, hogy ingerült és tanácstalan, de azért jöttünk, hogy segítsünk maguknak, és nem pedig megkérdőjelezni a munkája fontosságát.- de mielőtt befejeztem volna a mondatom,máris elviharzik.
- Ne is törődj vele Isabella. - nézek a lányra, aki nagyon ügyesen itatja meg a betegeket, ahogy kell. - A betegek fontosabbak némi önérzet-csorbulásnál.- súgom a fülébe, hogy csak ő hallja.
-Nincs miért bocsánatot kérnie Atya! Mindenkivel előfordul, hogy lelkileg megviseli a látottak és biztos vagyok benne, hogy nem akart sértő lenni, csak ....úgy sikeredett.-nézek a papra egy mosollyal,majd visszamegyek a súlyos sérültekhez. A mágiám szépen beforrasztotta a sebeiket, akiknek törése vagy vérző sebe volt és ha kicsit megerősödnek, akkor gyógyultan távozhatnak. Most már a közepesen súlyosak jöhetnek, akiket közelebbről is megnézek. Addig meg a lány tovább itathatja a többieket, ha úgy gondolja. Nem utasítottam, csak kértem, így bármikor abbahagyhatja a segítséget.
- Az meglehet..- kuncogtam magam elé, ahogy Isabella megjegyzését hallottam. Közben azon gondolkodom, hogy ha mindenkivel megitatjuk ezt a teát, akkor várnunk kell. Nem tudom még, hogy mivel van dolgunk.Annyit már tudok, hogy nem fertőző, de akkor miért betegedtek meg ennyien az emberek?- kezdtem el töprengeni és keresni az okokat, talán ha megtaláljuk a kiváltó okot, akkor megtudjuk mi ez.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Isabella
Hozzászólások száma :

373
Join date :

2016. Dec. 14.
Age :

23


TémanyitásTárgy: Re: Isabella & Alia   Kedd Jan. 15, 2019 9:47 pm

Alia elég sokáig felügyeli mit csinálok, közben ő pedig érintéssel gyógyítja a betegek egy részét. Van egy két kissrác akiknek törése volt, ők utána egész szépen felálltak és sétáltak. Én meg beleöntöm a torkába a cuccot és semmi... Persze a dícséret jól esik, de sose volt erősségem a gyógyítás.-Köszi.. tudod a tengeren sokszor kellett ezt azt letolni az emberek torkán, ott tanultam ezt a technikát.
Amikor a nővér pedig kirohant... Nos a helység hangulata feszült lett és nyugtalan. A betegek inkább nem is hívtak oda nővéreket már, sok pedig ki is vonult az említettekből, amolyan dacból Agathe után.
-Biztosan azt hiszik, hogy valami rosszat szóltál előtte. Vagy csak mentek megnyugtatni kitudja.-Akkor sem jó ha ilyen miatt hanyagolják az embereket. Viszont... Gyere ezt nézd meg egy pillanatra.Húztam magam után ellentmondást nem tűrően.-Itt látod rajta... olyan, mint egy apró harapás, vagy fura karmolás. Lehet ettől betegek sokan?
Mutatom Aliának az utolsó betegem karját. Egy elfertőződött seb lapult az inge ujja alatt, de sajnos nem vettem észre még másoknál. Erre a gyanúmra hirtelen sétáltam oda a szomszédos ágy betegéhez is, és amikor alaposabban megvizsgáltam rajta is találtam a lábán egyet.-Azt hiszem... megvan, lehet valami állat miatt betegek, valamikor megharaphatta őket valaki...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar
Alia Caroline Azurre
Hozzászólások száma :

1627
Join date :

2015. May. 25.


TémanyitásTárgy: Re: Isabella & Alia   Yesterday at 1:42 pm

Elég fáradt vagyok már a mágiám folyamatos használatától, de nem fogok pihenni még. Sok dolgunk van, és amíg nem tudjuk meg a kiváltó okot, addig nem is nyugszom. Agatha Nővér kifakadását pontosan nem értem, de az emberek mindig is furcsák voltak. Semmi bántót nem tettünk vagy mondtunk neki, de ezek szerint ő másképp látja. Az őt követő Nővérek is otthagyták a Betegeket és kivonultak az ágyak mellöl.
-A Tengeren sok mindent tanulhattál.- nézek rá elismerőn. - Ott nincs kec-mec.- mosolyogtam el magam, ahogy elképzelem a dolgot.
- A Nővérek biztosan vigasztalni mentek, de sajnálatos, hogy ennyire nem a betegeket nézik, hanem egy vélt sérelmet istápolni.-mondtam magam elé szomorúan, ahogy néztem a "kivonulást". De nincs mit tenni, tovább folytatjuk a lánnyal a kúrát a fekvőkkel.
Aztán egy érdekes dologra hívja fel a figyelmemet Isabella, ami tényleg elég különös. Az egyikük karján egy jókora fertőzött seb van,ami lehetséges,hogy valami állat vagy valami okozhatta. A könnyem gyógyító a fertőzésre, de remélem,hogy időben meg tudom állítani a terjedést. A szememből egy könnycsepp hull alá a sebre,majd várnunk kell. Ha sikeres volt, akkor hamarosan gyógyulásnak indul és eltűnik a heg is.
-Nem tudom mi okozhatta.- nézem közelebbről a furcsa sebet, de vajon miféle állat okozta és hogyan?
A Papot kezdem el kérdezni, hátha tud valamit erről.
-Hallott errefelé valamilyen állattámadásról? Elég valószínű, hogy köze lehet az itt lévőkhöz, és ha megtalálnánk a forrását,akkor nagyobb eséllyel segíthetünk az embereken.- nézek rá kérdőn,bár fogalmam sincs,hogy mi lehet ez a rejtélyes harapás.
-Azt nem tudja véletlen, hogy a betegek nappal vagy éjjel folyamán lettek itt többen?-teszem fel a következő kérdésem, bár csak találgatok,de van egy sejtésem, amit kizárhatnánk,ha megtudja mondani nekünk ezt az Atya.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Isabella
Hozzászólások száma :

373
Join date :

2016. Dec. 14.
Age :

23


TémanyitásTárgy: Re: Isabella & Alia   Yesterday at 9:43 pm

Egyre jobban kezdünk elmerülni az okokban. Ahogyan Alia rákönnyezik a másikra egy kérdés merül fel bennem, mielőtt még továbbmennénk másokra is.
-Hogyan tudsz csak úgy könnyezni? Nekem akkor sem mindig megy amikor nagyon szomorú vagyok...-Amúgy sem vagyok érzelgős fajta, de ez azért túlzás, hiszen indok nélkül könnyezik... De mégis mitől? Betegek vannak mindenhol, lehet valami szívfájdító emlék? Nem illene beleásni magunkat nagyon, a téma után hamar a paphoz is mentünk. Nem akartam ezzel kapcsolatban faggatni sokáig.
-Nos nem sokat hallottam erről, talán az őrünk ha tud valamit, vagy a vadászok... Azt tudom, hogy reggel hoztak sokakat ide mindig. Hiszen akkortájt tűnt fel az embereknek, hogy valami nem stimmel.-Felelte az atya a maga nyugodt hangján, annak ellenére, hogy a téma igen aggasztó. Még egy enyhe mosoly is társult hozzá, bár lehet csak annak az oka, hogy mindig pozitívnak kell lennie, mint vezető. Vagy nem?
-Szóval a csávóval kéne beszélnünk aki idekísért minket?
-Pontosan Braun úr majd segít Önöknek.
Nem nagyon tudom, hogy van-e értelme húzni az időt, így Aliára nézek, hogy mi a véleménye erről, vagy akar-e még valakin segíteni mielőtt kimegyünk vissza. A hóba basszus.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online

Ajánlott tartalom


TémanyitásTárgy: Re: Isabella & Alia   

Vissza az elejére Go down
 

Isabella & Alia

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Neminra világa :: Játéktér :: Ceralla síkság :: Emberek királysága-