HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Üdvözöllek!
Köszöntünk Neminra csodálatos világában!

Regisztráció előtt kérlek tekintsd át a Szabályzatunkat és a Keresett karaktereket is!
Ha ezzel megvagy nincs más dolgod, mint regisztrálni, majd megírni az ETörténetedet.
Légy részese te is egy rejtélyes világ izgalmas kalandjainak!

Várunk!
A Staff jó játékot kíván!


Lashrael Laralytha
PM||Profil
Bárminemű dolog kapcsán kérdezzetek és jelezzetek nyugodtan!
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chat
Latest topics
» A királyért!
Today at 7:28 pm by Lashrael Laralytha

» Fenothar
Today at 5:32 pm by Lashrael Laralytha

» Készen vagyok!
Today at 12:23 pm by Fenothar

» Az igazi ellenség
Hétf. Dec. 10, 2018 6:19 pm by Aesma Daeva

» Új hajnal virrad
Vas. Dec. 09, 2018 10:32 pm by Dreyndra

» Vissza a mókuskerékbe avagy meddig tanácsos a tanácsos.
Vas. Dec. 02, 2018 10:24 pm by Helléna Silvermoon

» Titkos gyógyír
Vas. Dec. 02, 2018 7:58 pm by Shuga

» Mászni és mászni de vajon meddig?
Vas. Dec. 02, 2018 12:38 pm by Viridiel

» Szökésben
Szomb. Nov. 24, 2018 5:38 pm by Lashrael Laralytha

» Nekromanta csapdája
Szomb. Nov. 24, 2018 4:34 pm by Lashrael Laralytha

» Mentőexpedíció
Hétf. Nov. 19, 2018 8:02 pm by Lashrael Laralytha

» Sötét Vastelep
Csüt. Nov. 15, 2018 5:01 pm by Shuga

Statistics
Összesen 111 regisztrált felhasználónk van.
Legújabb felhasználó: Fenothar

Jelenleg összesen 18504 hozzászólás olvasható. in 535 subjects
Ki van itt?
Jelenleg 8 felhasználó van itt :: 4 regisztrált, 0 rejtett és 4 vendég

Aesma Daeva, Lashrael Laralytha, Shuga, Viridiel

A legtöbb felhasználó (27 fő) Pént. Nov. 02, 2018 9:12 pm-kor volt itt.
Top posters
Uráldur
 
Viridiel
 
Alia Caroline Azurre
 
Isis Do’Odrun
 
Lashrael Laralytha
 
Admin
 
Nava Jade Aiglieri
 
Shuga
 
Helléna Silvermoon
 
Angel Natalie Moonlight
 

Share | 
 

 Észak Bivaly Végvár

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3 ... 14 ... 26  Next
SzerzőÜzenet
avatar
Alia Caroline Azurre
Hozzászólások száma :

1608
Join date :

2015. May. 25.


TémanyitásTárgy: Re: Észak Bivaly Végvár   Vas. Jún. 21, 2015 11:45 am

Miután elmondtuk a Helytartónak a "Nimfák üzenetét"..látszott,hogy nem lepte meg Őt, a hallott szavak..de talán kis szomorúság is "lopózott"hangjába,mikor válasza felcsendült a hatalmas teremben..és,bár nem emelte fel hangját..és kedvesen is szólt..de valahogy érződött benne a fájdalom..ahogy hallottam szavait..biztosan elvesztett már közeli barátot,vagy oly kedves személyt ,ebben a gondterhes időben..
Egy nagy és szépen kimunkált ajtóhoz vezetett minket,amit kitárva a Városnak házait láthattuk..és ahogy végignéztünk a tetők,és tornyok felett...látszott,hogy a "körülményekhez"képest..a növények s emberek próbálják az"egyensúlyt"elérni..és virágokkal,s futó növényekkel igyekeznek kis természetet "varázsolni"a rideg házak oldalára,s ablakaiba egyaránt..s jó volt látni,hogy még ilyen háború közeli napokban is van a jóra remény..és ott van ebben a Városban,s minden lakójában a "jobbá tétel"..még,ha nem is tudnak sok mindent a külvilágról..de látni lehet a törekvés a jó iránt..
S ahogy eddig is voltak "jók"..és olyan álmok,amik az Emberek kevesei is éreztek..de mostanra ..sokkal tisztább lélekkel, és tudatosabban éltek az emberek..mint ahogy sokan, a távoli népek gondolják..
-Nagyon szép Város!..és így a házakat elnézve..egyre biztosabb vagyok benne,mit eddig is tudtam,s ahogy most itt állunk..érzem,hogy "mindkettőnk"kölcsönösen tudnánk "tanulni"egymástól..és ahogy mondta..minden élőlény érző és lélekkel teli..ahogy a fák ágai,s levelei ..még akkor is,ha leestek az avarba..még akkor is érződik bennük a nap fénye és melege..
Segítségünk és kölcsönös együttműködésünk ,"sikeres"lehet...,nagyon"gyümölcsöző"lehet ,ha mindannyian összefogunk egymással
..néztem mosollyal, Dózsa Ispánra,és aztán Társamra is..
-S nem "itélkezni"jöttünk..hanem segíteni..mert ugyan azt éljük át,mint minden élőlény...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Viridiel
Hozzászólások száma :

2928
Join date :

2014. Nov. 23.


TémanyitásTárgy: Re: Észak Bivaly Végvár   Vas. Jún. 21, 2015 12:18 pm

Látszott a férfin, hogy igen csak elgondolkoztattál a szavaink és az is, hogy nem az a hamari alkat, mely némelyik ember természetét meghatározza és akihez már volt szerencsém nekem is, hanem olyan, aki ad a másik szavára. Megtehette volna, hogy könnyedén elküld minket, vagy felelőtlen ígérgetésbe kezd, de ehelyett inkább a szemléltetés eszközéhez nyúlt, hogy bizonyítsa, valószínűleg rosszul ítélik meg a nimfák is e fiatal fajt, akik ugyan sok kárt okoztak és okoznak is terjeszkedésükkel és viselkedésükkel, de több példát is láttam már, hogy szívesen tanulnak másoktól.
Én is azon a véleményen voltam, bár igaz, nem is zárkóztam el a saját területünk határán belül, hanem sokat jártam a világot, hogy esélyt kell adni mindenkinek és, hogy nem vagyunk egyformák.
Vannak persze jellegzetes viselkedési formák, de az emberek nagyon sokrétűek és ahogy vannak köztük feketék, szőkék, barnák, úgy vannak hangosak és halkak, jók és rosszak, bátrak és gyávák. Ahogy vannak, akik tisztelik mások erőfeszítéseit és a természetet is.
Nem kételkedtem a szavai igazságában, mikor arról beszélt, hogy a fájdalom minden nép sajátossága és nincs olyan, akit ne sújtana le rokonai, fajtársai halála, ahogy még a démonlelkű éjtündéknél is tapasztalhattam ezt, pedig náluk gonoszabbat és kegyetlenebbet elképzelni sem tudtam.
- Tény, hogy nem erre gondoltam, de igazad van ebben és biztosíthatlak az orkok, bár harcias és önérzetes egy népség, akik a fájdalom kimutatását gyengeségnek tartják, a veszteség fájdalmát nagyon is érzik.  És igen, a természet tiszteletére és szeretetére gondoltak a nimfák jórész, melyben úgy érzik csalódtak az emberekben. – bólintottam, mikor ezt felvetette.
Kíváncsian követtem egy nagy, kétszárnyú ajtón túlra, ami egy erkélyre vezetett és csodálatos kilátást nyújtott az alattunk elterülő várfalak által körülölelt városra.
Valóban sokfelé látszott az igyekezett, hogy növényekkel, virágokkal szakítsák meg a zord falakat, vaskos épületeket, ezt nem vonhattuk kétségbe és ezt Lia azonnal el is mondta, és szavaiban hallani lehetett a reményt, amit a látottak miatt érzett.
- Ez igazán…..szép és tényleg lehet valaminek a kezdete, mert azt mutatja, hogy nektek is hiányzik valami, amit a kő és szikla között nem találjátok meg. Ezt talán tolmácsolhatjuk a nimfáknak, de azt hiszem nektek sem ártana megnézni, milyen lehet ennél még szorosabb kapcsolat a természettel. Igaza van Lia-nak, úgy hiszem, kölcsönösen kéne tanulni egymástól, megismerni a másik népet és talán egyszer elképzelhető lesz valamiféle egyensúly. Azonban most sürget az idő. Reménykedem, hogy kezdetnek elfogadják a természet lányai ezt.
Tényleg kételkedek benne, de mit kívánhatok most egyebet? Ha ígérgetésbe fogna az ispán, az inkább rosszabb lenne, ez legalább kézzel fogható.
- Talán majd találkoznotok kéne, hogy meggyőzzétek egymást. – javaslom elmélázva.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Észak Bivaly Végvár   Vas. Jún. 21, 2015 1:52 pm


Dózsa helyeslően bólintott mindkettejük szavaira, és idő közben megfogalmazódott benne, hogy mi lenne -szerinte- a legcélszerűbb tenni. És nem is habozott kiáltani az egyik emberéért.
-Mátyás!
*Kis idő múlva megjelent egy fiatal, jól öltözött legény.
-Ő az én fegyverhordozóm. Egyik nemes ember barátom küldte hozzám, hogy tanuljon a kezeim alatt a lovagok életéről. Azt hiszem, elég felkészült már ahhoz, hogy eme feladatban a rendelkezésükre álljon.
*Ahogy ezt elmondta, a fiatalemberhez fordult.
-A követek népük, az erdei elfeket képviselik és azt hiszem a nimfák nevében is beszélnek. Mint tudod, az uralkodóink már harmadik generációja törekszenek egy szilárd szövetségi rendszer kiépítésében Neminra népei között a közös ellenség, az éjtündék ellenében.
Elkíséred őket az erdő leányaihoz és figyelmeztetlek, hogy viselkedj és beszélj tisztelettudóan! Meghallgatod a javaslataikat és intézkedsz egy találkozó megszervezéséről köztem és köztük. A királyt teljesen nem hagyjuk ki ebből, hiszen a végső döntés az övé. Egy futárral értesítem azonnal, ne feled, hogy mi csak előkészítjük a dolgokat, hogy a tárgyalásra már minél több kész tudással mehessünk.Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Viridiel
Hozzászólások száma :

2928
Join date :

2014. Nov. 23.


TémanyitásTárgy: Re: Észak Bivaly Végvár   Vas. Jún. 21, 2015 2:39 pm

Az volt a véleményem, hogy jó lenne összehozni a két népet, mert akkor mindenki elmondhatná mi az, amiben a másik „kedvére” tehet, amivel javíthatják a viszont egymás között, mert hiába mondom én el a nimfáknak mit láttam, ha esetleg más is van még, amit szeretnének. Ez nem egy levél közvetítés, hanem a a vélemények ütköztetése és valamiféle kompromisszum kialakítása, ami nem megy egy üzenet váltással és miközben én lejárhatom a lábam a két fél között, a vikingek elfoglalják a fél világot.
Ezt a problémámat úgy néz ki, hogy hamar átlátja az ispán és máris a megoldást kínálja nekünk azzal, hogy beszólít a helyiségbe egy nemesnek látszó fiatalembert, akit Mátyásnak hívnak és az ispán embere, és akit követként küld vissza velünk a nimfákhoz, hogy a nevében szóljon..
Örülök, hogy szinte kitalálta a gondolataimat, ráadásul még a királyt is hajlandó tájékoztatni, ami jóval megkönnyíti a dolgomat és megrövidíti a tárgyalásokat.
- Ez igazán nagyszerű lesz, a nimfák biztosan értékelni fogják a gesztust. – biccentettem közben az újonnan érkező felé. – De mi lesz a segítség nyújtással, amit tőlünk várt, ispán uram? Bár tény és való, hogy az idő sürget minket és nem szívesen vesztegetnék el még pár napot sem, de ha úgy gondolja szükséges……- nézek a férfira és Lia-ra kérdőn, hogy mit szól hozzá. - De lenne még egy kérdésem, uram. - haboztam kissé, de aztán belevágtam. - Nem tud a környéken egy mágiatudót vagy hasonlót? Van nálam egy tárgy, amiről szeretnék többet megtudni majd.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar
Alia Caroline Azurre
Hozzászólások száma :

1608
Join date :

2015. May. 25.


TémanyitásTárgy: Re: Észak Bivaly Végvár   Vas. Jún. 21, 2015 2:55 pm

Nagy öröm volt,hogy belátható időn belül elkezdődhetnek a tárgyalások..és ezzel a hatalmas gesztussal és segítséggel végre "közelebb"kerülhetünk a "Szövetség" megvalósulásához..és egy követet is ad mellénk az Elöljáró,hogy tolmácsolja az Ő szavait a Természet lányainak..
Mikor belépett a fiatal férfi a szobába...tisztelettel bólintottam én is felé,üdvözlésként..
..és tény,hogy az idő sürget..de én is "kíváncsi"lennék a medál "tudására"..s mikor a társam megemlítette a Vezetőnek..reméltem,hogy a Férfi tud ebben is segíteni nekünk..
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Észak Bivaly Végvár   Vas. Jún. 21, 2015 6:59 pm


Dózsa Ispán nem nagyon aggódott azért, hogy két kardforgatóval kevesebb lesz. Ha tehet valamit, hogy több ezer nimfa avatkozzon bele a most folyó harcokba, akkor szívesen lemond két -szervezetileg nem is hozzá tartozó- elf szolgálatairól. Bármit is jelentsen az, hogy ők közbe lépnek.
-Ez most nem fontos. Ha a természet leányaival való jó viszony múlik rajta, akkor úgy érzem, minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk, hogy ne haragudjanak ránk.
*Majd a váratlan kérdésre szinte ledermedt. Majd tanácstalanul rázta meg a fejét.
-Nem tudok senkiről, aki az Önök népénél többet tud a varázstárgyakról és varázslásról. Vagyis van. A piacon nézzenek szét, hátha találnak olyan misztikust, aki tud segíteni. Talán még leendő jó barátaink is elnézik ezt a kis késedelmet. -mosolyodott el- De én nem tartozom a téma szakavatott ismerőihez. Ha nem tudsz semmit mondani, inkább hallgass!
*A legényre nézett, akit majd négyszemközt azért még el fog igazítani, hogy meddig is mehet el és meddig nem. Nagyon félne bele dobni a mély vízbe bármi diplomáciai tapasztalat nélkül. Hamarosan kiderül a folyosói megszólításokból, hogy a srácot még a takarítónők is Matyinak szólítják, előkelő származása ellenére mindenki zöldfülűnek tartja.
De a vár irányítója nem véletlenül bízta pont rá ezt a küldetést. Viridiel és Alia szétnézhet megint a piactéren, de már az eredményt most sejthetik. Ha valaki a varázstalan népből nem szerzett akkora hírnevet, hogy a védelem helyi irányítója szívesen ajánlaná, akkor valószínűleg nem is olyan jó.
Így hát hamarosan elindulnak a nimfákhoz hárman. Kivéve, ha nem és úgy döntenek.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Viridiel
Hozzászólások száma :

2928
Join date :

2014. Nov. 23.


TémanyitásTárgy: Re: Észak Bivaly Végvár   Vas. Jún. 21, 2015 7:27 pm

Teljesen meg tudom érteni a vár parancsnokét, mikor válaszában rávilágít, hogy inkább nélkülöz minket a rendfenntartás nemes feladatban, mint, hogy lemondjon a nimfák hathatós segítségéről, ha meg tudja győzni őket arról, hogy érdemes az emberek mellé állni ebben a harcban, mert törekszenek majd a természet nagyobb tiszteletére.
Én igazán drukkolok neki, hiszen volt alkalmam látni, milyen sokan voltak a partra szálló vikingek és sejtésem szerint hamarosan két fronton is harcolnunk kell majd és még szerencsénk lesz, ha azok az északi harcosok nem szövetkeznek az éjtündékkel.
- Igen, ez mindenkinek jó lenne. A nimfák segítsége nagyon hathatós tud lenni. – értettem egyet az ispánnal.
Ezek után úgy gondoltam, hogy talán nem árt megemlítenem a saját kis problémámat, mert talán tud benne segíteni, de láthatóan meglepte a kérdésem és amikor válaszolt, akkor sem lendítette előrébb az ügyet, hiszen a piactéri misztikusokkal már próbálkoztunk.
- Köszönöm ispán, de őket már kérdeztem és nem tudtak segíteni, de akkor majd máshol próbálkozom. – hajoltam meg búcsúzóul és kíváncsian várom, hogy vajon milyen képességekkel rendelkezhet az ifjú nemes, ha ilyen felelősségteljes feladatot bíznak rá.
Mert, hogy a várban láthatóan mindenki kedvelte, de nem egy uraságnak járó tisztelettel viseltettek iránta, hanem, mint egy kedven kis kölyökkel.
Nem sokat pihenhetünk hát, máris indulhatunk vissza, de őszintén nem bánom, mert jobb, ha ezen minél előbb túl leszünk és nagyon remélem, hogy Matyi meggyőzi a nimfákat is, akkor biztatóbban néznék a jövőbe, aztán meg talán vissza is juthatnék Zevadar földjére, hogy kiszabadítsam a bátyám.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar
Alia Caroline Azurre
Hozzászólások száma :

1608
Join date :

2015. May. 25.


TémanyitásTárgy: Re: Észak Bivaly Végvár   Vas. Jún. 21, 2015 8:04 pm

Lassan útnak is indulunk,és elbúcsúzunk Dózsa ispántól..és a fiatal küldönccel együtt készülünk a nimfákhoz,hogy tolmácsolja Nekik, a Vezető szavait.
A Városban a  piacon eddig sem jártunk sikerrel a medál ügyében..de talán találunk olyan személyt az utunk során,aki segíthet és megtudhatjuk végre,hogy milyen titkot őriz..
Miután Mátyás "úrfi"is összeszedte holmiját..és elértük a Városkaput,ahol nemrég beléptünk rajta..és kitárult előttünk a hatalmas fából készült hatalmas ajtó..s az őrök tisztelettel hajoltak meg felénk,ahogy kiléptünk a kapun..
Viridielre néztem,és huncut mosollyal súgtam felé..-Szerinted,ha hívnék "utazótársakat",akkor gyorsabban haladnánk??-kacsintottam rá..-Gyalog mégsem jutunk oly gyorsan a célunkhoz!-de inkább "hagyományosabb" hátast választottam ezúttal..
lehunytam szemem..és szólítottam a pusztából 3 hátast,akik hátán lovagolva eljutunk hamarabb,a nimfák birodalmához..és hamarosan meg is érkeztek hozzánk a segítőink..3 gyönyörű ló közeledett felénk..és most már indulhatunk is,ha felülünk rájuk..
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Észak Bivaly Végvár   Vas. Jún. 21, 2015 9:48 pmAz ifjú segéd végre megkapta zsebébe a Marhall-botot és feszülő büszkeséggel lépkedett a követek mellett, még az is kiment a fejéből, hogy rákérdezzen, vajon kérjenek-e az istállóból hátast. Az erdei manókat mindenki úgy ismeri, akik folyton gyalogolnak és úgy járnak a természetben, mintha végtelen idejük lenne. Idegesítően soha nem rohannak sehová, pedig óriási távolságot bejártak már addigra, míg ide érnek és megszemlélhetőek.
Ám Alia kiszolgálta magukat és kölcsön vette a három legjobb csatamént. Amire fel is pattannak, szőrén ülve meg őket és vágtatnak az Antaron-patak felé.

/Történet folytatása itt:
http://neminra.hungarianforum.com/t204p15-a-bajban-ismerszik-meg-a-barat#3162
/
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Észak Bivaly Végvár   Hétf. Dec. 21, 2015 10:55 pm/Az út pora/A fiatal oawa az emberek királyságának északi határa közelében kóborol. A múlt héten esett hó már elolvadt és minden latyakos sár, melybe mélyen szánt bele jó néhány friss keréknyom. Az úton egy kisebb karaván haladhatott el nem régen.
Ahogy sétál az út menti fűn, hogy kevésbé legyen koszos, hirtelen az érzékeny fülei ordításokat és furcsa zajokat hall. Ahogy közelebb lopózik, a kanyaron túl azt láthatja, ahogy nyíllal lőnek egymásra. A hegyes fülű elfek az út menti fák lombjai között, a törzsük mögé bújva vették fel a pozíciójukat, míg ember méretű fa pajzsok mögé bújva emberek húzódnak meg és kitámasztva egy-egy karóval védelmüket, azok mögül lőnek vissza.
Kicsit távolabb pedig a már régen sejtett karaván szekerei vannak, ám egyelőre nem látsz senkit körülöttük.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Észak Bivaly Végvár   Kedd Aug. 30, 2016 11:22 am

/Ha az istenek velünk, kicsoda ellenünk?/


Valorára első hallásra könnyű nap vár. Mikor megkezdi az audienciákat, csak két ember érkezését jelentik neki.
-A várkapitány jelezte, hogy szeretne egy kérést előterjeszteni. Egy messzi földről érkezett harcos előtte érkezett és szintén találkozni szeretne egyházunk fejével. Tartsunk érkezési sorrendet vagy a parancsnok urat hamarabb engedjük be?
*Meghajol a hű ember és várja a választ.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Wora
Hozzászólások száma :

224
Join date :

2016. Apr. 24.


TémanyitásTárgy: Re: Észak Bivaly Végvár   Kedd Aug. 30, 2016 9:09 pm

Valora Moor

Mikor reggel felébredek első dolgom a tükörbe nézni. Igen, még mindig gyönyörű és fiatal vagyok. Egy kellemes reggeli után, megkezdem a szokásos teendőimet. A szolgálók ismernek már és tudják, hogy mit és hogyan szeretem. Kíméletlen vagyok velük, csak abból értenek ezek a kutyák.
Na lássuk, ma vajon hány ember siránkozik előttem. Milyen beteges kérései lesznek nemes embereknek...de mindenki tudja, aki elveszi a bűntudatot, az uralja az embert.

Kényelmesen a trónszékembe helyezkedek és megparancsolom a szolgámnak, hogy hirdesse ki ittlétemet. Az első kettő bejelentkező már meg is van. Az egyik a várkapitány, a másik pedig egy harcos.

- Királynő!

Üvöltök rá a szolgálómra, aki láthatóan megfelejtkezett a formális beszédről.

- Bizonyára örülne a maga messzi földről érkezett kis harcosa, ha előbb fogadnám.- kezdek ki a szolgálóval.
-De csalódást kell okoznom, VÁRNIA KELL! Hozza a kapitányt!

Mutatok kezemmel az ajtóra. S megvárom míg egy kicsit megy, majd hozzáteszem.

- Remélem tudja, hogy az előbbiért még számolunk.


Majd visszadőlök a székembe és várom az érkezőt.


A hozzászólást Wora összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Dec. 22, 2016 12:29 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Észak Bivaly Végvár   Szer. Aug. 31, 2016 12:20 am

/Ha az istenek velünk, kicsoda ellenünk?/


A várkapitány a terem közepéig sétál, majd térdre ereszkedve meghajol.
-Felség! Egy nagyobb gomirra sereg bukkant fel a mocsárban. Nem jelentenek katonáinkra nagy fenyegetést, de a parasztokat tizedelik és akadozik az adók behajtása. Kérlek add jóváhagyásodat, hogy kimenjek a lovassággal és háromszáz gyalogossal kiirtani őket! A harcosaink hálásak lennének, ha indulás előtt áldást adnál rájuk.
*A hely kiválóan védhető nem csak erős falai és tapasztalt katonái miatt, de a körülötte lévő elterülő mocsaras vidék miatt is. Bár nagy területeket csapoltak le az érkező emberek és művelik meg, de a vízre szoruló faj időnként inváziót indít a még meglévő ingoványos részek elfoglalására Nysiy mélyéről.
A páncélosokkal szemben kevés esélyük van, főleg ha létszámfölényüket sem tudják kihasználni a ragadozók. Ám a jó nép falvait és a kereskedők karavánjait sikerrel rohanják le kitámadó hordáik kezdetleges fegyvereikkel hús vadászatáért.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Wora
Hozzászólások száma :

224
Join date :

2016. Apr. 24.


TémanyitásTárgy: Re: Észak Bivaly Végvár   Szer. Aug. 31, 2016 8:29 am

Valora Moor

A terem közepére a várkapitány robog. Mint minden embert, őt is én választottam alattvalómnak. Hűséges és jól vág az esze, és persze megvannak a maga sötét kis titkai.
A kapitány elmondja, hogy egy kisebb sereget kellene eltüntetni.

- A Végtelenek kitűnőek erre a feladatra. Gondoskodjon róla, hogy legyen néhány belőlük a kis armadájában. Úgy érzem, hogy Ahmest isten a mi oldalunkra áll és kifejezi könyörületét magukon. Természetesen megkapják az áldást. Készítse össze a sereget és értesítsen, ha készen állnak az áldásra, ön előttük hajtom végre.
Köszönöm kapitány. Legyen magán áldás!


Mikor elmegy, megkérem a szolgákat készítsék össze az áldozáshoz a kellékeket. Kecskét áldozok fel. Majd jöhet a vándor.


A hozzászólást Wora összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Dec. 22, 2016 12:30 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Észak Bivaly Végvár   Szer. Aug. 31, 2016 9:16 am

A kapitány örül, hogy ilyen kedvezően nyilatkozik az isten akaratának közvetítője. És ez minden bizonnyal nem csak őt fogja lelkesedéssel eltölteni. Hálásan köszöni meg. Ám amíg az előkészületek zajlanak a másik meghallgatás megejtésére is bőségesen van idő. Még marad is!
Egy barna hajú nő lépked be bőrpáncélban, rövid karddal a hátán.-Jó napot tisztelendő asszonyom! -hajol meg derekával félig- Utazó zsoldos vagyok messzi földről. Távoli világból érkeztem és már több csatában részt vettem. Szeretném felajánlani szolgálataimat a seregének. Úgy hallottam, érdemes megpróbálnom, ezen a határszakaszon gyakran keresnek jó kardforgatókat.
*Büszke tartása, nyílt tekintete hamar elárulja, hogy bár mások zsoldjából él, nehezen megtörhető magabiztosság és önérzet van szívében. Egyáltalán nem tűnik izmosnak. Felszerelése sem tűnik különösen drágának. Még ha párbajozás során volt már nem egy példa rá, hogy a gyengébb legyőzte az erőset, a szegény legény a vastag páncélba bújt nemest.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Wora
Hozzászólások száma :

224
Join date :

2016. Apr. 24.


TémanyitásTárgy: Re: Észak Bivaly Végvár   Szer. Aug. 31, 2016 12:11 pm

Valora Moor

A terembe egy zsoldos nő lép be. Látszólag fiatal és az ilyen emberek jellemző magabiztosságával van felruházva. Úgy látom, a tiszteletet megtanulta.

- Nocsak, nocsak! Micsoda felajánlás.

Felállok a trónszékemből és a szememmel jelzek az őröknek, hogy fogják le a lányt, nem akarok semmiféle meglepetést. Ha sikerült nekik, közelebb lépek hozzá  körözök körülötte és közben mondom.

- Azt látom, hogy úgy nézel ki, mint akinek mondod magad. Szakadt, ócska ruhák és fegyverek. És persze ez a vérmes tekintet . Lehet jó színész vagy, vagy pedig tényleg egy zsoldos. Meglehet, hogy kém vagy. Meglehet azért béreltek fel, hogy megölj. Hogyan bízhatnék benned?

Megyek még egy picit, majd elé állok és a szemébe nézek.

- Ugyan, miért akarsz te pont az én seregembe állni, kedveském? Ha olyan messzi földről érkeztél, miért éppen ide jöttél hozzánk?

Lassan a trónhoz sétálok és leülök, közben hallgatom válaszát.


A hozzászólást Wora összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Dec. 22, 2016 12:30 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Észak Bivaly Végvár   Csüt. Szept. 01, 2016 12:29 pm

/Ha az istenek velünk, kicsoda ellenünk?/

A nő idegesen nézett széjjel, ahogy két oldalról lefogták a kezét. Ám jól tudta, hogy csak ő húzná a rövidebbet, ha most ellenkezik. Ám bizalmatlanság olyan egyértelmű jelei ültek ki az arcára, hogy még egy kuka is tudna belőle olvasni.
-Semmi okom nincs hazudni. -mondja feszülten- Vándorlok és különböző seregekbe állok be. Ha letelik a szolgálati idő, akkor tovább állok. Délosban nem régen a sötét elfek elfogására szerveződött csapatban is részt vettem. Magam fogtam el az egyetlen kezünkbe akadt harcosukat és miután megkaptam a pénzemet, most új lehetőség után néztem.
Azt hallottam, erre sok az orkokkal való összecsapás. És elkél. a segítség.

*Gyomra hirtelen görcsbe szorul, de a látható jelek ellenére igyekszik tartani magát. De valami sötét és megmagyarázhatatlan érzés keríti hatalmába.
Eközben a kántorasszony úgy érzi, testében a szíve két részre szakad és ott bent egymástól távolodik. Izzó, meleg árad a két részből. Ennek semmi külső jele sincs, ha nem esik az eddig nem tapasztalt érzéstől sokkba.
Egy érzés fogalmazódik meg benne, mely ismeretlen helyről jön, de valahogy mintha a szétnyíló szíve egy kapu lenne, melyen keresztül ilyen zavaró gondolatok kavarognak. Két férfi mögött és egy nő előtt lép be egy hajó alig észrevehetően mozgó ajtaján. Valahol belül vagytok már, csak távoli sugallat, hogy teher hajó. A kapitány (első férfi) hozzád fordul:
-Nos, vizsgálódjanak és ha valamelyiket elvinnék, oda adom harmincért darabját. Kiváló minőségű áruk, ha kezdeni tudnak velük valamit, akkor busás haszonra tehetnek szert.
A másik férfi rávágja:
-Húszért! Ezek már praktikusan nézve halottak. Annak is örülhet, hogy egyáltalán hajlandóak vagyunk valamennyit adni értük.
*A raktérben hat gyönyörű nő van, némelyik a falhoz láncolva.

Ám ebből -ha nem mutatod ki- a többiek semmit nem vesznek észre és az audiencia tovább folyik. Balsejtelem gyötör, hogy most hagyott cserben egészséged és a nyár végi melegben a figyelmed ki-kihagy. Ilyen képtelen bevillanó mesejelenetek!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Wora
Hozzászólások száma :

224
Join date :

2016. Apr. 24.


TémanyitásTárgy: Re: Észak Bivaly Végvár   Csüt. Szept. 01, 2016 2:09 pm

Valora Moor

A nő válaszát hallgatva, nem túlzottan vagyok elragadtatva, egy szokásos mese és persze bárki kitalálhatta.
Mielőtt tovább folytatnám. Hirtelen furcsa érzés tölt el. A testem felmelegszik és a szívem, olyan mintha...
Ekkor fájdalmat érzek, bár arcom rezzenéstelen marad, csupán szemeimen látni, hogy valami nincs rendjén.
Egy látomás, talán nem is tudom mit látok pontosan. Egy furcsa jelenet, ami megkörnyékezett. Nem tudom pontosan mi történik...vajon ennek a nőnek köze van a dologhoz?
Talán lehet valamilyen nyavalya gyötör. Mindenesetre jobb lesz, ha vigyázok. Kétségbe vagyok esve, de előbb lefolytatom az audienciát. Kicsit kihúzom magam és a lányhoz beszéllek:

- Szép történet...mondjuk, hajlandó vagyok elhinni.

Mondom nagyképűen a lánynak, hogy leplezzem előbbi kis incidensem.
A tróntermembe csak fegyvertelenül lehet belépni, ezt minden kapuban álló őr tudja. A látogatókat mind megmotozzák és elveszik a fegyvereiket. Így a lánynál elvileg nem lehet fegyver, csupán közelebbről meg akartam nézni magamnak.
Intek az őröknek, hogy engedjék el.

- Milyen bájos, hallották - fordulok teátrálisan és gúnyosan a katonák felé- segíteni akar nekünk. - kacagok fel majd a lányra nézek.

- Mi a neved kedveském?

Ha válaszol folytatom:

- Azt kell mondjam, hogy seregeinkbe csak az állhat, aki a Könyörület Istenének hű szolgálja.Te nem vagy az! Ha hajlandó vagy letérdelni a Könyörület Istene előtt és esküt tenni neki, akkor vedd úgy, hogy a szolgálatomba álltál. Ha viszont nem, akkor nincs helyed köztünk.

Ha a lány igent, mond és beleegyezik, elmondok egy kisebb szózatot Ahmest istenségnek, melyben a lány megesküszik rá, hogy becsülettel,tisztelettel és életével szolgálni fogja őt, míg le nem telik a szolgálati ideje. Ha ellenségnek kémkedik, vagy társaival és feljebbvalóival engedetlen lesz, azonnali kivégzés lesz a jussa.
Ha az eskütétel megtörtént, megparancsolom a szolgálóknak, hogy vigyék el fürdessék meg és adjanak neki fegyvert. Azonnal kezdeni fog, méghozzá csatlakozik a várkapitány seregéhez.
Ha elmentek, megkérem az egyik szolgálót, hívasson az orvost és egy bölcset és üzenje meg a várkapitánynak, hogy tartsa szemmel az előbbi lányt, legyen rá gondja.

Ha nemet mond, intek az őröknek, hogy végezzenek vele.


A hozzászólást Wora összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Dec. 22, 2016 12:31 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Észak Bivaly Végvár   Csüt. Szept. 01, 2016 4:38 pm

/Ha az istenek velünk, kicsoda ellenünk?/

A nő kezdett egyre inkább aggódni. Nagyon nem jó érzései voltak az új megbízóival kapcsolatban. És ez túlmutatott a katonák durva lefogásán és a főpapnő gyanakodása. Át kellett gondolnia komolyan, mit válaszol.
~Nem értem. Semmi jele, hogy hanyagul készülnének fel egy esetleges támadásra vagy kapkodnának. És ez a beszélgetés is pont azt mutatja, hogy nagyon figyelnek a besurranó kémekre. Nem lehet az ellenség túlinformált.~
*Az első kérdéssel még nem is volt gond.
-Vinga a nevem. De a legtöbben csak Amazonnak szólítanak, úrnőm.
*Igen, mire a végére ért már sejtette, hogy ebből az ő "megtérése" lesz. Nem volt elragadtatva a gondolattól, de hát ahány ház annyi szokás. És elfogadta formaságnak. Letérdepelt és hüséget esküdött az ismeretlen istenségnek.


/Köszönöm a játékot itt egyelőre! Lesz még folytatás hamarosan./
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Észak Bivaly Végvár   Pént. Szept. 23, 2016 5:56 pm


/Vezető mindennapjai/


Valora még várhat egy kicsit, míg az elküldött ember értesíti a tegnap érkezett embert, hogy várja őt. Különleges képességei vannak és tegnap érkezett. Különleges az, hogy befolyásos emberek sok pénzért bízzák meg őt kényes feladattal. És ha már szavakkal nem tudja a magas rangú illető megbékíteni ellenlábasát, akkor ezt az embert küldik a gondok elsimítására.
Ám a drága vendég -szó szerint drága lesz- trónterembe lépése előtt a várkapitány érkezik. És a terem közepén illedelmesen meghajol.
-Üdvözlöm, Felség! Nem régen új hírek érkeztek. Asthelath király a határon, Braslov alatt vonja össze seregeit. Több nemesi család is elindult csatlósaikkal a király hívására és végvárakból is kéreti a nélkülözhető erőket.
Mint tudod, mind a mai napig hitéleti vitának tekinti a te hatalomra jutásodat és nem lázadásnak a megkoronázásodat. Futárt küldött hozzánk is, hogy seregeink jelentős része segítse az ork betörések elleni nagy hadmozdulatot.
Tiéd a döntés. Ha nem küldünk katonákat, azzal nyíltan megtagadjuk az uralmához tartozást és ellenségnek fog tekinteni minket. És mivel elég jelentős had várható a határon, akár az agyarasok visszafordulása után a város ostroma sem elképzelhetetlen.
Ám ha a minket is veszélyeztető oughwariak ellen vonulunk közös erővel, balszerencsés hadakozás esetén komoly veszteségeink is keletkezhetnek. Ám a végváraknak járó kincstári pénzek továbbra is áramlanak Bivalyba és maga Astelath fog segíteni újoncok felfegyverzésében.
Választó út elé értünk, ahol a nyílt lázadás és a kivárás között kell dönteni. Ha utóbbi mellé állunk, mi magunk dönthetjük el, hogy mennyi is nélkülözhető számunkra az embereink közül.

*Jelentett, ám ő még nem tud arról, amiről a főpapnő már hallott. Kémei jelentették a törpe királyhoz küldött követeket. És ha a mesélő jól értesült, tervei is vannak ez ügyben Moor kisasszonynak. De ez talán később...
Épp elég gondolkodni való akad már így is a trónon ülve.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Wora
Hozzászólások száma :

224
Join date :

2016. Apr. 24.


TémanyitásTárgy: Re: Észak Bivaly Végvár   Szomb. Szept. 24, 2016 12:01 am

Valora Moor

A várkapitány a rá jellemző határozottsággal megint a termembe igyekezett. A mondandója persze korántsem adott határozottságra utat.
Hmm, érdekes mi elé állít a sors. Úgy látszik a kémeimtől kapott hír igaznak bizonyult és a bukott uralkodó biztosítani kívánja a határainkat. Ez persze jól jönne nekünk, hiszen a "szomszédok" sok energiába kerülnek, azonban, ha biztosítja a dolgot, félő, hogy minket is megtámad... A legjobb döntésnek az bizonyul, ha most segítünk a kis "királynak", így talán jobbak lesznek esélyeink.


- Magam nem dönthetek az ügyben. Meg kell kérdeznem erről a Könyörület Istenét.


Kicsit elhalkulok és becsukom a szemem. Eljátszom, mintha kapcsolatba lépnék vele. Kis idő után válaszolok.

- A Könyörület Istene döntést hozott. Ahogyan a mag sem egyből válik virággá, úgy mi sem lázadhatunk azonnal. A várakozást az isten is megsegíti és mellénk áll az ügyben. Nos, a döntése egyértelmű, könyörület jár Asthelath-nak. Küldjön katonákat.
A veszteségeink tesznek majd erőssé kapitány!
Imádkozunk az életükért. Legyen könyörület magán.


Köszönök el a kapitánytól. Majd a szolgákhoz szólok:

- Küldjék be a vendéget...

A terv egyszerű lesz, nem hagyhatom, hogy a király egyezségre jusson a törpékkel....


A hozzászólást Wora összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Dec. 22, 2016 12:31 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Észak Bivaly Végvár   Szomb. Szept. 24, 2016 2:45 am


/Vezető mindennapjai/


A kapitány távozott és rögtön neki is állt megszervezni a Braslov alá küldendő csapatot. Gondosan előkészítette, hiszen saját maga vezette hadba embereit és a vár őrzését helyettesére bízta távollétében. Észak-Bivaly szinte egyetlen hátránya a kevés számú lovasság, de útnak indult az 500 lovag. A városból összeszedtek még száz hátaslovat elismervényért cserében, melyet Metropolis kincstára pénzre váltott idővel. Így a nem rég zsoldosként csatlakozott Amazon is könnyűlovasként a sereggel tartott többed magával íjjal a hátán, karddal az oldalán és lándzsával a kezében. Ők kísérték a gyalogság felét.A vendég érkezik meg hamarosan viszont az ambiciózus vezető színe elé. Kard az oldalán és kétkezes csatabárd a hátán. Még a képen látható pipa nélkül is -mely most övtáskájában lapul- elég meggyőzően tudja elhitetni bárkivel, hogy a fekete az fehér. Csupán fegyvere után kellene nyúlnia. Bár ezt mindenki maga döntse el!
-Hölgyem! -biccentett aprót a fejével- Miben állhatok a rendelkezésére.
*Értetlenül néz a teremben lévő egyik katonára, kinek arca túl árulkodóan változott meg. És szerencséjére hazai pályán nem fog belekötni a bakába. Mikor rájön, hogy nem fogja megérteni, hogy miért látta az arcon azt, hogy valami súlyos etikett hibát vétett, inkább vissza fordult Valorához, hogy meghallgassa.
Vannak erősségei és gyengeségei. Ám híre alapján utóbbiak inkább a megbeszéléseken jönnek elő, míg előbbiekből eddig mindig eleget tudott megcsillogtatni terepen. Ám nem otrombább a legtöbb vetélytársánál.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Wora
Hozzászólások száma :

224
Join date :

2016. Apr. 24.


TémanyitásTárgy: Re: Észak Bivaly Végvár   Szomb. Szept. 24, 2016 2:22 pm

Valora Moor

A kapitány elkullog és helyére a tervem egyik szereplője lép.
A trónon ülök és kíváncsian fürkészem az érkezőt, a járását figyelem, mely a személyiség egyik árulkodója. Első nézésre igencsak meggyőző, de vajon ér is-e valamit.
Mikor már készülök, hogy viszont üdvözöljem, az arcom besötétedik.

- Mit képzel maga ütődött, mégis kihez jött?

Majd ráparancsolok az őrökre, hogy vegyék körbe.

- A megszólításom királynő vagy felség! Ha még egyszer elrontja, megkínzatom és megölöm.


Intek a kezemmel az őröknek, hogy visszarendeződhetnek.

- Remélem érzi, hogy milyen helyen jár. Ez nem egy kocsma, vagy Asthelath egyik trónterme.
Tehát, maga lenne az a híres gazfickó akit nekem ajánlottak?


A hozzászólást Wora összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Dec. 22, 2016 12:31 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Uráldur
Hozzászólások száma :

5926
Join date :

2014. Nov. 28.


TémanyitásTárgy: Re: Észak Bivaly Végvár   Szomb. Szept. 24, 2016 10:04 pm


/A vezető mindennapjai/
A felbérelni kívánt ember rossz megszólítást használt és Valdora jobbnak érezte felvilágosítani őt az elvárásokról. És a férfi arcán egy apró redőny sem keletkezett.
-Akkor miben állhatok a rendelkezésére, Felség? Üzleti ajánlattal hívtak ide, első sorban ez érdekel.
*Érezhetően nem sokat ad a formalitásokra, még ha próbálja is betartani a kívánalmakat. Ám az is gyanítható, hogy volt már vitája a megbízóival ilyenekről, ám eddig ő sem igyekezett tudatosan hergelni őket szemtelenségével és ők is nagyon bele élték a beszélgetés közben magukat, hogy annak végeztével majd ez az alak elindul a problémáik megoldásának látni.
-Hallgatom, miről lenne szó? -enyhén leszegve a fejét nézett vissza Moor kisasszony szemébe.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar
Wora
Hozzászólások száma :

224
Join date :

2016. Apr. 24.


TémanyitásTárgy: Re: Észak Bivaly Végvár   Vas. Szept. 25, 2016 12:39 pm

Valora Moor

A férfi nem ijed meg, amitől még szimpatikusabbá válik a szememben. Ezek szerint nem féli a halált, ilyen ember kell nekem. Az etikai vétségek tisztázása után, látom nehezére esik, de betartja a követelményeket.

- A feladat roppant egyszerű. Meg kell ölnie két követet, akiket Asthelath küldött a törpökhöz. A látogatásuk célja a békekötés. A megállapodásuk persze szóban is megköttetik, de ami nincs meg írásban, az könnyen a feledésbe vész...Ezért nemcsak a követeket kell megölnie, hanem megszereznie a békeszerződést és elhozni nekem.

Szünetet tartok, majd a trónon egy kissé előredőlve folytatom.

- Láthatja, nem lesz könnyű a feladat. A dolgot tetézi, hogy a két követ mindegyike erős mágus. A jutalma persze búsás lesz. Nos?

Nézek kérdően a fickóra. Azt nem is sejtheti, hogy két legyet ütök egy csapásra a megölésükkel. Ugyanis a mágusok egyike a főpap, a másik pedig, aki esélyes lenne a helyére. Micsoda pompás kilátások. Én sem kérhettem volna jobbat. És mi lesz ha meghal a főpap? A királynak jobb doga is lesz annál, minthogy új vallási vezetőt bízzon meg. Mint hallottuk vészterhes idők járnak, harcolni fog. És míg ő harcol, addig a vallásom szépen lassan átveszi a helyét a birodalmában...csodás.


A hozzászólást Wora összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Dec. 22, 2016 12:31 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

Ajánlott tartalom


TémanyitásTárgy: Re: Észak Bivaly Végvár   

Vissza az elejére Go down
 

Észak Bivaly Végvár

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
2 / 26 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3 ... 14 ... 26  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Neminra világa :: Játéktér :: Ceralla síkság :: Emberek királysága-