Üdvözöllek! |
Köszöntelek Neminra világában! Mielőtt regisztrálnál, kérlek, nézd át a Szabályzatot a regisztrációra vonatkozó kikötések miatt. Az oldal keresett karaktereire is nézz rá, ha esetleg találnál egy számodra érdekes karaktert, akkor arra lecsaphass. A regisztrációt követően a leírások alapján nekivághatsz az adatlapod elkészítésének és beküldésének, az elfogadást követően pedig szaladhatsz a játéktérre, hogy belemerülj a világ történetébe és részese lehess annak alakításában! Ha bármi kérdésed van akár regisztráció előtt, akár regisztráció után, a lejjebb található chatablakban felteheted a kérdésedet. A regisztrációt követően pedig az admint is felkeresheted egy privát üzenettel, ha nem szeretnéd a chatet használni rá. Tárt karokkal várunk és előre is jó játékot kívánunk!
|
Legutóbbi témák | » Mindent vagy semmitCsüt. Jún. 17, 2021 6:15 pm by Aesma Daeva» A királyi főtanácsos lakosztályaPént. Május 21, 2021 7:31 pm by Octavia Yar» Első fejezet: A vidéket járókVas. Május 02, 2021 5:13 pm by Destiny Vex» Selieth AwarionKedd Ápr. 27, 2021 5:27 pm by Shuga» Készen vagyok!Kedd Ápr. 27, 2021 2:50 am by Wanderer from the Past » ElithneHétf. Ápr. 26, 2021 12:00 pm by Elithne » A végtelennek tűnő útKedd Ápr. 20, 2021 9:19 am by Destiny Vex» Zelgadis MelionSzomb. Ápr. 17, 2021 4:33 pm by Zelgadis Melion» Az új világ új csodái és pár manó.Szomb. Ápr. 17, 2021 1:50 pm by Isabella» HarlonSzomb. Ápr. 17, 2021 9:20 am by Harlon» Egy titokzatos levélCsüt. Ápr. 08, 2021 5:19 pm by Ethugan Merlioth» Egy új esélyCsüt. Márc. 04, 2021 5:54 pm by Wora» Egy város alapításaCsüt. Márc. 04, 2021 12:13 pm by Isabella» Felaern LaralythaKedd Márc. 02, 2021 5:07 pm by Felaern» Flern az őrült, de cukiCsüt. Feb. 25, 2021 2:40 pm by Isabella» Éjtünde bál, Neminra 473. éve Szer. Feb. 24, 2021 7:48 pm by Isis Do’Odrun |
Ki van itt? | Jelenleg 139 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 139 vendég Nincs A legtöbb felhasználó ( 366 fő) Pént. Nov. 22, 2024 7:00 am-kor volt itt. |
Top posting users this month | |
Statistics | Összesen 128 regisztrált felhasználónk van. Legújabb felhasználó: Elithne
Jelenleg összesen 20728 hozzászólás olvasható. in 782 subjects
|
|
| Vissza a mókuskerékbe avagy meddig tanácsos a tanácsos. | |
| |
Szerző | Üzenet |
---|
Isabella Hozzászólások száma : 571 Join date : 2016. Dec. 14. Age : 29
| Tárgy: Re: Vissza a mókuskerékbe avagy meddig tanácsos a tanácsos. Csüt. Dec. 20, 2018 11:09 am | |
| Nem tudtam a többi kérőről... Azaz tudtam de nem érdekelt. A fele nem tudja még azt sem, hogy mi mivel foglalkozunk, vagy szimplán csak valami eszement. Erre apám meg azzal jön, hogy akit hoztam nem jó neki.
Szerencsére amikor a fegyvere repül, akkor az nem engem vagy a páromat veszi célba, hanem az ajtón koppan. Nem hittem volna, hogy ilyen ideges rám... Talán Nővérem sem idegesítette fel ennyire, pedig higyétek el ő aztán dobott pár szép dolgot apámnak.
Meglepődtem amikor a párbaj szó felmerült. Nem mindig szokás a halálig harcolni a törpök között, kivéve ha nagyon nagy az indok, ugyanakkor tudom azt is, hogy Janec nem ölte volna meg apámat, még akkor sem, ha nyert volna ellene. Ellenben apám nem hiszem ilyen kegyes lett volna...
Ugyanakkor apám válasza is meglepő. Zirak Zaragot már régen nem rendeztek meg, pláne nem egy ilyen ügy miatt, de azt el kell ismerni, hogy több versengő közt jól eldönti a dolgokat.
Nem hittem volna, hogy ekkora felfordulást tudok okozni, de még mindig van esélyem arra, hogy jó párom legyen. Nem hiszem, hogy bármelyik kérőnek is lenne esélye ellene. -De apám abba mások is beszállhatnak!-mondtam kifakadva miközben apám már karöltve haladt a terem felé. Nem sokat foglalkozott vele, amiből én egy dologra tudtam gondolni. Ez az ő bosszúja, azért, mert így felkavartam az állóvizet. Így amikor ők ketten a sarkon befordultak egy apró fejcsóválással és egy mosollyal konstatáltam, hogy mibe kevertem bele az egész várost.
A neves eseményre alapból a meghívottak jöhetnek, de ha apámat, mint rendezőt meggyőzik bárki részt vehet rajta. Mi lenne, ha én is belenyúlnék az eredménybe hmm?
Na de ez a jövő zenéje, irány a party! |
| | | Shuga Hozzászólások száma : 653 Join date : 2016. Oct. 09. Age : 45
| Tárgy: Re: Vissza a mókuskerékbe avagy meddig tanácsos a tanácsos. Pént. Dec. 21, 2018 2:40 am | |
| Mesélő
Ahogy haladtok kifele és kifakadsz a párbaj módja miatt, rád néz és felkacag. -Nem tömeg árú vagy, a klánunk egyik illusztris tagja és emellett királyi tanácsos. Bár ezt ne erőltessük túlságosan. A lényeg hogy a másik két klán 2. szülöttei jönnek hozzánk. Szóval tisztában vannak, vele mivel foglalkozunk, és azzal is hogy te miket műveltél, és mit szeretsz. Az egyetlen zavaró tényező ez a kölök itt. De ettől lesz érdekes a műsor. Na, szóval nincs időm se kedvem ahhoz hogy egy sereg kamu kérővel foglalkozzunk. Ma este bejelentem a dolgot, aztán mindenki felkészül a fesztiválra. Azaz beszerzi a szükséges fegyverzetet, és tréningezik egy jót. Vagy végig vedeli a hetet. Ugyanis neked még jelenésed van a király előtt is szóval holmi házassági perpatvart nem helyezünk az uralkodó és a kinevezések elé. Minél jobb címet szerzel magadnak annál több az esélyed előre jutni. De most duzzogj, kicsit nagylány a majdnem jövendőbeli vejemmel csevegnék. Ezzel újra visszatér a törpöd felé, és a teremig kérdésekkel bombázza. Legalább is ezt gondolná bárki, de inkább a te rémtetteidről mesél neki. Amint beértek elcsendesedik mindenki. Apád bele kezd a műsorba és jól látod az arcán, hogy élvezi is. -Tisztelt és kevésbé tisztelt egybegyűltek. A mai vacsora kicsit rendhagyóra sikeredett pár khm bejelentés miatt. Ezért úgy döntöttem, hogy amint lement a szavazás az új tanácsadók személyéről, tartunk egy szűkre szabott Zirak Zaragot a három kérő közt. Nem húzom mézes mázos szavakkal az időt. Aki a három törpe közül nyer az lesz a vejem és nem lesz ellene kifogásom. De ezt a vesztesek családjának is el kell fogadniuk, és nem visszavonni minden szavukat. Mert az a törvényeink megszegése lenne. Na persze visszalépni azt lehet , de mindenki tudni fogja, hogy morzsolós kavics az a törpe nem gránit szikla akiben bízni lehet. Tehát mához egy hétre megrendezzük a fesztivált és este az esküvőt is. Ugyanis az ifjú hölgynek van olyan szokása hogy lelépjen ha a feje fölé ér a guánó. De most a három jelöltre iszom EGÉSZSÉGETEKRE. Ezzel felhajtja a kupája tartalmát és végre megkezdődik a vacsora.
|
| | | Isabella Hozzászólások száma : 571 Join date : 2016. Dec. 14. Age : 29
| Tárgy: Re: Vissza a mókuskerékbe avagy meddig tanácsos a tanácsos. Pént. Dec. 21, 2018 10:29 am | |
| Apám meglepett újfent. Úgy tűnik gondolt erre is, hogy jöhetnek új kérők, de úgy néz ki ezt könnyedén orvosolni fogja. De vajon arra is gondolt, hogy mi van ha megkerülik őt?
Hiszen van pár magasabb rangú egyén nála és köztudott, hogy keresztbe akarnak neki tenni. Vajon hogyan készül fel az ilyenre? Aggódom.
Lényegében azonban nem tudok neki semmit mondani. Aggodalmasan maradok hátra egy kicsit kezeimet magam előtt összekulcsolva. Egy dolog járva a fejembe közben Remélem minden rendben alakul. De nem tehetek sokat, bemegyek a nagyterembe én is utánuk. Azt hallom, hogy apám valamit susmog neki, de sajnos azt nem, hogy mit. Végtére is nem vagyok Elefánt vagy Tünde, hogy mindent halljak.
Amikor beértünk a terembe apám még mindig a választottam nyakán lóg. A kezébe nyomnak egy poharat, majd nekem is és belekezd a mondandójába.
Nekem ilyenkor csak hátul mosolyognom kell. Mást nem is tudnék tenni. Követve a tömeget lehúzom a kupát én is és mindenki a vacsorához leül. Nekem szerencsémre jópár ismeretlennek tűnő egyén mellett és a másik kérők között van a helyem, ami nos több, mint kellemetlen... Kissé szégyenlem is magam, így összehúzva a tányéromat bámulva ülök le oda egy köszönés után.
Atyám ezt jól kitaláltad...
|
| Tárgy: Re: Vissza a mókuskerékbe avagy meddig tanácsos a tanácsos. Szer. Jan. 02, 2019 9:09 pm | |
| Mesélő
A vacsora, felpezsdült a hírre hogy kihívás lesz a héten. De a vállalkozók kedvét hamar letöri az egyetlen nos had a klán vezére közölje. -Igen, mindenki jól hallotta. Rendezünk egy harcoshoz méltó versenyt a három kérő személyében. Mivel gyanítom sokan vennék a bátorságot hogy bele pofátlankodjanak. Ezért egyetlen feltétele van a részvételnek. Egy életnagyságú arany szobor, nem üreges vacak tömör aranyból. Ez a feltétele szerencsevadászok, aki bírja csengessen, aki nem az kullogjon haza és sírjon az ágyán. Mielött bárki azzal jönne hogy a lányom reménybeli jegyese csóró mint a mélységi patkányok. Az ő felajánlását, a lányom hozományából álljuk. Akinek nem tetszik jöhet hozzám és a fejszémhez csevegni. Háh. A lelkesedés úgy halt el ahogy fellángolt, nem kért lehetetlent, csak mindent amit adhatnak, már ha van miből. A két kérőd viszont mosolyog, bár a családfők legszívesebben bevernék apád fejét a feltételért mégis bólintanak a dologra. -Mivel a harmadik kérő, nem mérhető vagyonilag hozzánk. Mi álljuk az övét.- Lép előre a két jelölt, és bólintanak egyszerre amire a szüleik torkán akad a sőr. -Nem hagyhatjuk hogy reménybeli jövendőbelink fizesse ezt. Nem kedvességből tesszük, csupán tiszteletből és kíváncsiak vagyunk kivel is kell versenyeznünk. De most szórakozzunk és készüljünk a választásokra. -Emeli a kupáját és inni kezd. Minden törpe dübörögve követi őket majd az estély kezdi felvenni a törpe vacsorák (jobb helyeken tivornyák) ritmusát. |
| Tárgy: Re: Vissza a mókuskerékbe avagy meddig tanácsos a tanácsos. Csüt. Jan. 03, 2019 6:02 pm | |
| Helléna Silvermoon Apám sosem aprózza el a dolgot. Ami azt illeti most is jól megfogta őket a nagy feltétellel a jelentkezésre. Meg is lepődtem én is és felkaptam a fejemet erre.
Azonban ez az egész itt nem ért véget. Amikor apám kimondta, hogy mi álljuk a jelöltem belépőjét, akkor a másik két kérőm rögtön, szinte egyszerre álltak fel és mondtak egy még meglepőbb dolgot.
Ők akarják állni a riválisuk beugróját. Rájuk nézek vörös tekintettel és így szólok nekik:-Igazán nagylelkű mindkettejüktől uraim! Hálásan köszönjük.Szóltam nekik, majd egy egyszerű bólintás után próbáltam kerülni a feltűnést.A buli azonban itt nem ért véget, hanem csak most kezdődik!
Mire megettem az előttem lévő húst annyi idő alatt mindenki táncolni kezdett a háttérben. Nem tudom ez hova fog vezetni, de nem kéne szerintem sokat innom... |
| Tárgy: Re: Vissza a mókuskerékbe avagy meddig tanácsos a tanácsos. Csüt. Jan. 03, 2019 6:30 pm | |
| Mesélő
Mindenki, élvezi az estét miközben ti négyesben beszélgettek. Mármint megy a mély kuss az egy hét múlva rendezendő viadalról. Illetve páran már a választást is előhozzák. A két kérőd, egymást akadályozva igyekszik beszélgetni veled. De maga a vacsora viszonylag törpemódi csendesen telik. Másnap ahogy ébredsz jön az az érzés hogy ma még a király előtt is meg kell jelenned. Nincs kifogás vagy munka kerülés, jelentést kell tenned az elmúlt év tapasztalatairól és arról kikkel építettél ki úgymond diplomáciai értékkel bíró ismeretséget. Azon kívül hogy csavarogtál. Ahogy sietve szedelőzködsz, hogy ne késs el a királytól, enyhe gyomorgórcsőt érzel. Hisz az elmúlt éved talán nem épp hasznosan telt. Ahogy kilépsz az erődből, a híd végén hintó vár téged. Nem meglepő hisz a király elég messze van gyalog mire oda érsz le gyaloglód a talpadat is. A hinzó elé kisméretű hátasként is használható barlangi fenevadat kötöttek be (Adminnal majd egyeztetek a dologról) Ahogy elindulsz el kezdhetsz töprengeni valójában mit szeretnél csinálni az elkövetkezőkben. Az út még így is 6 órát vesz igénybe, de van időd nézelődni és gondolkodni. Ahogy a király barlangi erődjéhez érkezel eléggé el fog a szorongás, viszont nem szökhetsz el mindig a munkád elől. Ahogy kiszállsz két őrt látsz meg még jó pár szolgát. Az egyetlen dolog amiben Apád és a király is hasonlóan gondolkodik az a hosszú híd a bejárattól az erődig. Bármilyen támadó életkedvét elvenné attól hogy neki menjenek. Be kísérnek a belső csarnokba majd a tisztviselők részére fent tartott lakrészbe kísérnek. Igen a te itteni szállásodra hogy felfrissülhess meg össze szedd magadat. Amint végzel jön is egy szolga és kísér a tanácsadók és a király színe elé. |
| Tárgy: Re: Vissza a mókuskerékbe avagy meddig tanácsos a tanácsos. Kedd Jan. 08, 2019 12:08 pm | |
| Helléna Silvermoon Számomra kiborító volt ez az este. A kérők egymást váltva fagattak engem és idegesítettek az unalmas sztorijaikkal. Persze semmi sértőt nem mondhattam, még csak grimaszolni sem nagyon illett. Így leginkább kellemetlenül mosolygó arccal hallgattam. Úgy néz ki, hogy tényleg tetszem nekik, vagy legalábbis jól megjátszák a dolgot.
Nem is spóroltam a sörrel és a borral... Talán emiatt nem is emlékszem rá, hogy végül hogyan ért véget az este. Azt tudom, hogy reggel talpig kócosan ébredtem. Még szerencse, hogy annyira nem kellett sietnem a király találkozójára, hogy pizsamában vágtassak át. Így megfésülködtem, mosakodtam, majd felöltve családi páncélunkat indultam meg az erődből kifelé.
Ahogy lépkedek át a hídon eszembe jutnak a családi emlékek, ahogyan testvéreimmel ezen a hídon játszottunk bajvívósat és ahogy a város ezen részén kergetőztünk... Milyen régen is volt.
Ahogy simítottam végig kezemet a híd korlátján néztem fel a hintóra. Egyből belém állt a görcs, hiszen el kéne neki mondanom, hogy mégis mifene történt velem az elmúlt időben.
Ahogyan beülök úgy helyezkedem el az extra kényelmes hintóban, még pici lámpás is van belül meg kis függönyöcske. Majdnem olyan kényelmes, mint a szobám itthon, azonban ez nyekereg és sokat ráz.
A hosszú utam elkezdődött a vágóhídra. Tudtam jól, hogy hatórás utam végül ott fog kicsúcsosodni ahol a királyi palota kezdődik.
Azt hiszem ki kell találnom, hogy mi is történt a hosszú idő alatt.
Először sötét vastelep, az a förmedvényes hely... ahova elmentem, hogy kimentsek pár törpöt, asszem vagy valami ilyesmi volt, de mielőtt még csak sikerült volna bejutnom elrabolt egy dilis hegyteteji törpe.
Miután rávettem, hogy engedjen ki a barlangjából rögtön találkoztunk pár felszínen élő törpe kereskedővel, akikkel nagyon szívesen mentem le a városukba. Az a város korán sem volt olyan szép, mint a hegy mélye, de törpéhez méltó volt. Masszív kőből épült épületek pár még több emelettel és bár a díszítés, csak ott volt ahol szükséges volt mármint az arany, ezüst és réz díszeket tekintve, mégis esztétikussá varázsolták az épületeket apró szobrocskákkal, melyek bányászokat és harcosokat ábrázoltak. Nem tudtam merre is lehet ez a város a nagy kapukhoz képest, de látszólag minden békés volt.
A kereskedővel beszélgettem egy kicsit az úton, azt mesélte, hogy mi a mélyből nem sokat foglalkozunk velük. Járt egyszer odalent, de ez a város még csak a térképeken sem szerepeltek... Pedig aztán csak ebben a városban törpök ezrei élnek. Majdhogy nem a király csak névleges uralkodóként van jelen, ugyanis nagyon kevés információ jut ide Mognar tollából. Szükségük lenne pedig a védelemre, a támogatásra, ha már egyszer ők is etetik a fővárost.
Úgy éreztem teljesen igaza van. A felszíni törpék sokkal másképp élnek, mint mi odalent. Itt is megvan a klán rendszer, de teljesen más szerepük van. Idefent ők a vezetők, a rendfentartók és igazságszolgátatók, ha egy klán elbukik a védelemben, akkor a másik kettőt is azonnal elvesztik és más lép a helyükre. Talán éppen egy rivális klán, vagy egy kissebb alattvalóé. Arról is mesélt nekem, hogy mi mélységiek semmit nem tudunk az itteni urakról, például másféle klánok is vannak, nem csak a bányász, harcos és kereskedő. Van még a földművelő, erdész és vadász klánok tömkelege is, mindegyik mással és mással foglalkozik. A földművelő készití el az ételeket, a sört. A vadász a vadakat fogja el és mellette a felderítők egy része is hozzájuk tartoznak, mondjuk azt sem tudtam, hogy pár felderítő egy farkason lovagol. Érdekes koncepció, mi is hasznát vehetnénk.
Miután pár hetet a kereskedővel töltöttem velük álltam tovább. Az emberek királysága felé indultunk el útba ejtve sok kis falvat és végigjárva a nagy kereskedelmi utunkat. A hosszú hónapokra tervezett út azonban izgalmas volt. Több pici falut ismertem meg, amik egy az egyben Mognarhoz voltak hűek. Egy klán voltak ők, a falu klánja. Az a pár száz vagy pár tíz törpe inkább egy klánba lépett és mindig a vezetője volt a falu polgármestere is.
Amit furcsálottam, hogy minnél messzebb mentünk a központtól annál inkább szabadabb elveket követtek, egyre emberibbek voltak megjelenésben is például sok férfinak nem is volt szakálla sem... Megbotránkoztató!
Aztán kiértünk lassan a lakatlan pusztaságra. Néha néha a távolban pár nomád emberi törzset láttunk, de sosem mertek túl közel jönni hozzánk. Így mondhatni nyugodtan értük el a másik határt. Azonban elmondták nekem az utazótársaim, hogy ez nem mindig van így. Orkok és a nomádok, néha kentaurok csapnak le rájuk és viszik el az árukat, élelmet. Lehet, hogy erre is figyelmet kéne fordítanunk?
Minden esetre az első nagyobb emberi városban le kellett szállnom egy megbízás miatt a kocsiról. Egy kissrácnak a családját kellett megtalálnom, ami bőven megérte. Az emberekről is sokat megtudtam ám, náluk se minden fenékig tejfel. Azonban ekkortájt éreztem úgy, hogy ideje lenne hazatérnem.
Így csatlakoztam az egyik karavánhoz ami felénk vette az irányt. Ahogy mentünk vissza akkor döbbentem rá, hogy milyen keveset tudunk mi az igazságról. Az egyik falu ahol idefelé megálltunk porrá égett. Az egyik vandál ork törzs égette fel valószínüleg, bár nem volt túlélő, aki elmesélhette volna, csak egy két elég rossz minőségű nyíl és kard árulkodott róluk. Amin viszont megbotránkoztam, hogy a karaván szinte vérszemet kapva rohanta meg a romokat értékeset keresvén. Végülis nekik már nem kell...
Ezzel a komor gondolattal mentem vissza a városba. Ahol nem is akartam sok időt tölteni. Vettem egy térképet a felszíni törpéktől, amin a nekik fontos helyek voltak. Meg még párat, amiket értékesnek találtam.
Némelyiken például különös törp romokat írnak a hegyekben, mélyen a felszín alatt, de maga az árus sem tudta, hogy igaz lehet-e. Ezekre is kikéne térnem majd a királynál.
Még szerencse, hogy ezeket felírtam a naplómba az utazásom alatt és a térképek is itt vannak nálam. Így nem kell aggódnom a fejvétel miatt. De vajon mi lesz az alap hangulata Mognarnak?
Gondolkodtam, miközben a hintó pont megállt a palota előtt. Lábaim kissé elgémberedtek a hosszú út alatt, de hamar helyrejöttek, amikor a király hídján lépkedtem át. Igyekeztem magabiztosnak tűnni, de belül végig szorított a gyomrom. Még jó, hogy nem a király elé kellett mennem rögtön, hanem nővérem szállására, azaz már az enyémre. Belépve megmosakodtam és a bronztükör előtt bámultam magamat.
Vajon megélem a viadalt egyáltalán?
Töprengtem, mikor egy szolga kopogott be hozzám. Ideje mennem a király elé... Csak ne görcsölnék rá erre megint. Így felkapva a pár térképemet és a naplómat indultam meg a lány után, aki a tanácsterembe vezetett.
Ez az ajtó még ma is hidegrázással tölt el... |
| Tárgy: Re: Vissza a mókuskerékbe avagy meddig tanácsos a tanácsos. Csüt. Feb. 21, 2019 1:05 am | |
| Mesélő és Mognar
Ahogy hősnőnk belép a király fogadó szobályába, meglepetésként érheti a cicomák teljes hiánya a könyves polcok sora. A polcokon 13 színnel jelzett könyvek sorakoznak, mindegyik szín egy egy klánt takarhat. Ahogy azt már sejthette a király csak őt fogadja rajta kívűl senki nincs jelen. Ahogy Helléna belép Mognar felnéz az egyik előtte heverő könyvből. -Üdvózlet a Silvermoon klán jelenlegi tanácsadójának, akit lassan régebben láttam mint a kihelyezett nagyköveteimet. Akik mintha sűrübben járnának haza mint ön kisaszony. De foglaljon helyet. Aztán kezdjen bele a mesébe mit látott tapasztalt, miközben csavargott a felszínen. Nem mintha az lenne a munkája hogy csavarogjon de néha ez is kell. Kérdés hogy valóban tanácsos akar e maradni vagy átveszi valamelyik nagykövet helyét. De ezzel majd foglalkozunk amint a 13 klán képviselői megérkeznek. Addig sétáljunk egyet, pontosaban járjunk be olyan helyeket ahol kevés törpe járt eddig és nem is sűrün fognak belépni oda mostanában.Mognar választ sem várva fel áll és elsétál melleted, ki az ajtón ahol beléptél. Egy pillanatra megfordul, és ismét megszólít. -Jöjjön tanácsos olyat mutatok magának amit kevés törpe tud még az országban is hisz a legtöbb faj tele van ármányal és cselszövéssel. Mi se maradhatunk le mögöttük. Ha a következő évszáadokban szeretnénk továbra is megőrizni a státuszunk a szövetségesek mellett.Csendesen sétál, körülöttetek négy őr szintén csendesen halad. Ahogy észre veszed egy eddig sosem használt illetve általad nem ismert részhez értek ahol az őrök elfoglalják helyüket az ajto innenső oldalán. Maga a kapu nagy mint minden amit törpék építenek, de teljesen tiszta a törpe díszítésektől, egy jellegtelen törpacél kapu előtt álltok. Mognar felsóhajt és egy kulcsot húz elő a köpenyéből. Az ajtóba illeszti, és valamilyen szavakat suttog az ajtóba. Ami először megremeg majd szép lassan kitárúl. Ahogy beléptek, szinte azonnal és zajtalanúl csukódik be. A helységben egy csillét találsz é egy sínpárt ami eltűnik az alagútban. -Ez a hely igazából kevés törpe számára ismert. Javarészt csak a klánok vezetői, é a király tud csak róla. No persze mesék vannak erről az ajtóról de az igazságot kevesen ismerik. Szálj be, aztán indulunk is.Mognar megvárja míg beűlsz, majd ő is be száll. Amint elhelyezkedtek egy kart meghúzva csikorgó hangok hallatszanak a kocsi alól ahogy meglódul. -Mivel, úgy vélem láttott ezt azt odakint, és a felszíniek tuti panaszkodtak némileg jogosan mutatok valamit. Illetve előtte egy kérdés. Gondolkodott e rajta hogy ami élelmet vásárolunk a felszínlakóktól az elég e az egész országnak. A válasz egyszerű, amit veszünk arra elég hogy azt a részt ellásuk élelemmel amit a nyakiglább szövetségeseink látnak. Természetesen mindegyik klán vásáról önmaga is de csak kiegészítő termékeket. Hisz a hiedelemmel nem a három fő klán a fajunk reménye mégha egyes törpék ezt is hiszik róluk vagy önmagukról. Koránt sem ilyen egyszerű a dolog. A leg erősebb klánok azért lettek szövetségesek hogy megvédjék azt ami a népünk fentmaradását szolgálja. Gondolom nem sűrün találkozott a seregben a klánja katonáival pontosabban kevesebbel mint amenyi szolgálatot tesz az országnak. Az ok egyszerű. Azt a klánt védik illetve klánokat, akik a tényleges élelem ellátásunkról gondoskodnak. Igen, akad ilyen is a tizenhármak közt. A létezésük a legfontosabb a törpék számára. No persze nem hétpecsétes titok de egy törpe se reklámozza a klán helyét, ha megtennék kivégeznék őket. Hisz ha kiderűlne hol van a mi élelmiszer termelő klánunk, és betámadnák erősen elvérezne a fajunk. A vezetőkön és az adott klán tagjain kívűl senki se tudja hol vannak. Csak azt tudják hogy a farmer klán tagjai mindenkivel kereskednek és a három klán karavánjai és katonái kísérik ac szállítmányokat. Ha esetleg kérdése van halgatom. |
| Tárgy: Re: Vissza a mókuskerékbe avagy meddig tanácsos a tanácsos. Pént. Feb. 22, 2019 11:00 pm | |
| Helléna SilvermoonA király meglepően melegen köszöntött. Apámmal ellentétben nem volt sem üvöltözés semmi, bár tény ami tény őt kiakasztottam egy picit. Illedelmesen meghajolok és köszöntöm őt, majd miután látom, hogy nem nagyon foglalkozik velem...-Mognar király, örülök, hogy ily gyorsan tudott fogadni, bár tudom nem éppen zseniális az időzítésem éééés...-sétált el mellettem... Bár kérte meséljek neki mi történt, de úgy tűnt ez nem érdekli. Hamar lépkedtem utána, mióta újra szólított és ha esetleg kíváncsi volt mi történt velem, akkor kezdtem el neki mondani. Bár az őrök jelenlétében kissé fura volt, de sajnos alkalmazkodni kell. Végső soron ő tudja ki mit hallhat és tudhat.
Talán pont ezt támasztja alá, hogy a kiskoromban hallott nagy ajtóhoz vezetett. El sem hittem, hogy mit látok magam előtt, állam valósággal leesett tőle. Szóval mégsem volt minden vicc amit meséltek...-forgott körülöttem a sok emlék.-De miért mutatja ezt meg most nekem?-kérdeztem tőle, miközben beültem a csillébe. Majd az szépen lassan elindult a hegy mélyébe. Megdöbbentő dolgokat mesélt nekem az uralkodó. Élelem forrás a föld alatt lenne? Dehát az lehetetlen!-gondoltam, de nem mertem megkérdezni, hogy hogyan.-Nem egészen értem még mindig uram... Akkor ha jól értem... A felszíni törpök nem azért vannak elhanyagolva, mert nem tudunk róla, ahogy azt sok térkép sugallja, hanem azért mert nem vagyunk benne érdekeltek, hogy beszéljünk velük? Azt hittem, azaz ők azt hiszik tőlük van minden élelmünk... |
| Tárgy: Re: Vissza a mókuskerékbe avagy meddig tanácsos a tanácsos. Szomb. Feb. 23, 2019 12:01 am | |
| Mesélő és Mognar
Az uralkodó csendesen hallgatja a kérdéseidet, és csendesen mosolyog a dolgon. -Hogy miért mutatom meg önnek? Egyszerű a válasz. Nagyrészt tudom merre csavargott tanácsos. Azt persze nem hogy miket hallott, de azt hogy merre mindig is tudtam. Hisz az elfek és az orkok mindig jelezték, ha törpét láttak egyedül. Na de vissza a miértre. Azért most,mert objektív véleményt szeretnék öntől és nem egy vádbeszédet pár ezer hibbant dombi panaszára mely szerint hanyagoljuk őket. Közben a kocsiban is tovább beszél és meghallgatta a kérdéseidet. -Az nem igaz hogy elhanyagoljuk őket. Persze az igaz hogy nem igazán vannak előtérben, noha amit elértek, biztos hogy fontos a számunkra. De azt feltételezni, hogy egy ne adj, isten két dombi város eltarthat egy országot élelemterén, nos, röhejes feltételezés. Arra se lenne elég hogy a sereget hosszútávon etessük, nem hogy az egész országot. De mint mondtam, nagyon is hasznosak, viszont kevés törpe tervez kimenni az óriások miatt. Már a kikötőváros megalapítása és felszerelése is sok zűrt okozott két klánnal, de azokat már közben orvosoltam. Na meg a maga kezdeményezése a külsős kereskedelmi pontok felépítésére is egy helyben toporog. Mintha a kezdeti lelkesedés kicsit megcsappant volna. Azt most ne nézzük hogy pár lombi furta meg az első körben. Szóval nem bízom az országom élelmezését pár falura akik olyan messze vannak hogy sereget kell az élelemért küldeni. Na meg nem is lenne ésszerű, figyelembe véve az élelmezéssel foglalkozó klán szerepét idehaza. Ahogy figyeled, a csille lassítani kezd, majd egy döccenéssel meg áll. Mognar száll ki elsőnek, és a kezét tartja neked, hogy segítsen. Ahogy elindultok, a király kicsit elnémul, vagy legalább is töpreng valamin. -Nem hiszem, hogy valaha is látott hasonlót, és abban biztos vagyok, hogy kevés külviláginak fog róla mesélni. Egyrészt mert a kutya se hinné el, más részt elképzelhetetlen dolgokat valósítottunk meg némi ősi tudás felhasználásával. Ahogy belép egy ajtó nélküli járatba aminek a végén fény szűrődik az alagútba, mintha szabadtérre érnétek ki de az lehetetlen hisz a hegyek alatt vagytok. Ahogy a folyosó végére értek, Mognar előre enged téged. Arca mosolyt rejt, de komolyságot és nyugalmat is sugároz. Ahogy átlépsz a boltíven egy hatalmas több nagyobb törpe erőd méretű csarnokba érkeztek. Aminek a plafonján kristály fürtök lógnak és fényt sugároznak lefelé. A termőföldekre amin különböző növények nönek. -Nos ez az egyik legfontosabb titka a fajunknak. Mondhatni az életünk múlik az ilyen csarnokok helyének rejtése a külvilág elől. Ez csak az egyik, a 10 föld közül. Ezen kívül akad akik a túlméretezett hegyi kecskék tenyésztésével szaporításával teszik kiegészíthetővé táplálékunk. Azért mutatom meg mert időszerű a dolog. Ahogy tudom két posztra is esélyes. Remélhetőleg eldönti, melyiket vállalná. Vagy esetleg egy harmadik opciót tudnék javasolni. Ami jár utazással, és itthoni élettel. Természeteen veszélyt is rejt a dolog de szükséges lenne egy csendes szemlélő és megfigyelő aki nekem jelent első sorban és nem a tanácsnak. Persze nem azt jelenti, hogy velük nem közölheti a tudását, de elsősorban nekem dolgozna. Kicsit másképp, mint egy tanácsos vagy nagykövet, de hasonló jogkörökkel nehezebb helyzetekben. Amolyan titkos tanácsadó. Nem kell azonnal dönteni, de még a szavazás előtt tudni szeretném mit dönt. Na de mielőtt elfelejtem miért is jött. Visszafelé szívesen meghalgatnám a beszámolóját az útjáról. Minden apróság érdekel.
|
| Tárgy: Re: Vissza a mókuskerékbe avagy meddig tanácsos a tanácsos. Hétf. Feb. 25, 2019 10:30 pm | |
| Helléna SilvermoonA királyom meglepett... Sosem hittem volna, hogy valaha is ilyen dolgokat láthatok vagy tudhatok meg. Azt hittem, hogy jóval egyszerúbb népünk ennél, hogy ekkora titkokat rejtsen. Örömmel fogom meg királyom kezét és amikor kiszállok, akkor meg is köszönöm neki. Előtte azonban sok fura dolgot mesélt nekem. Nem is nagyon értettem, hogy miért most... Hogy miért akkor amikor éppen azon gondolkodom, hogy visszakéne vonulnom és családot alapítani...
Ahogyan bevezet a hatalmas terembe, először elvakít a fény különbség, így szemem elé teszem a kezemet. Ahogy azonban benézek rögtön tudom, hogy mit látok. Egy hegymélyi paradicsomot. Ráadásul azt is elmondja, hogy nem ez az egyetlen ilyen csodálatos hely! Minden esetre más dolog is van ami felkelti az érdeklődésemet, egy fura poszt, ami közvetlen neki fog jelenteni?-Királyom... Ez elég furán hangzik nekem, de érdekelne a hely így elsőre, azonban... Mint azt bizonyára hallotta hamarosan a kezemért egy viadal fog lenni apám rendezésében, így mindenképp megvárnám, hogy mi fog történni ott, persze csak engedelmével!-Mondtam neki hirtelen, majd a válasza után rátértem a történetemre.-Azt hiszem a történetemre viszont kevés lesz a visszaút... Az egész úgy kezdődött, hogy elraboltak a Vastelep mellől...Kezdtem bele kicsit nosztalgiázva a történetembe. Említve beki az őrült törpét, a kereskedő karavánnal tett hosszú utamat, melyben megismertem a mostani felszíni viszonyokat.-Tudja odafent úgy hiszik, hogy nem érdekeljük őket, hogy nem is része a királyságnak a felszín, hogy mi és ők annyira messze állunk egymástól, hogy ha valaki eltűnne a másik észre se venné...-Bár nem teljesen így fogalmaztak, de csak nem mondhatom úgy, ahogy ők akkor. Ezen az egészen szépen végig haladva királyom is megérti a fentiek érzéseit remélem. Elmondom neki is, hogy mély nyomot hagyott bennem az, hogy nekik kell valaki odafent. Egy tanácsos, vagy egy kisherceg aki elmondja idelent, hogy mi is kell nekik és hogy mit is adhatnak ők odafentről. Például láttam pár fura törpét, akik valami felsőbb erőhöz fohászkodtak, de sajna mennem kellett tovább, hiszen a karavánom hamar haladt tovább. Említem neki, hogy az embereknél is jártam, azonban azt mélyen elhallgatom, hogy a Természet Anya nevű istenség jelképét tetoválták rám, bár az még távozásom előtt történt, nem mondtam el senkinek sem.-Talán ez minden ami fontos uram és sajnálom, hogy így eltűntem, de pár hónapig azt sem tudtam, hogy a hegyek mely részén járok...-Persze lett volna több gondolatom irányába, például az új poszt pontosabb leírása, vagy hogy a herceget benevezi-e a viadalra, mert nem lepne meg az sem... De nem éreztem úgy, hogy most kéne ezt megbeszélni. |
| Tárgy: Re: Vissza a mókuskerékbe avagy meddig tanácsos a tanácsos. Kedd Márc. 12, 2019 7:23 pm | |
| Mesélő és Mognar
-Igen hallottam a dologról, és nem tapsolom meg érte az apját. De jobb mintha háború törne ki a kérők közt, hisz az arra érdemesebb fogja elnyerni a kezét. De nem tűnik valami izgatottnak a dolog miatt, mintha csak egy egyszerű napra készülne. Azt azért tudja hogy a viadal vége gyakorlatilag az esküvő. Nincs türelmi idő vagy ilyen marhaság. Szóval esküvő is lesz nem csak a viadal. És én is ott leszek, igen. Mármint a vendégek közt. De lehet hogy lesz még pár meglepetés versenyző. Csendesen hallgatja a történeteidet, néha felnevet de nem gúnyosan. Ahogy a felszíniekre térsz elkomorodik. -Még hogy nem törődünk velük. A pofátlan társaság, úgy tűnik időszerű a körmükre nézni. Az igaz, hogy kevés időm volt rájuk. De az hogy ne törődnék velük ez nem igaz. De azok a hálátlanok azt se vették észre hogy se az orkok nem fosztogatták őket, se holmi óriások nem zúzták be a falaikat. Még hogy nem teszek értük semmit. Azok a hálátlan barlangi viperák. Adok olyat a nyakuk közé hogy a hegyek is beleremegnek. Na de visszatérve önre vagy rád most nincs kedvem a fölösleges sallangokra. Mivel nagyon úgy néz ki hogy egyesek odafent nagyon elkényelmesedtek, kapnak a nyakukba egy revizort. És itt jutunk el az ajánlatomhoz, ami a munkát illetné. Részben mint eddig utazgatna de immár kicsit több jogkörrel, és a tanács tudta nélkül. Nem hiszem hogy keresztbe tennének a népünknek, de kezdem unni hogy mindenki követelőzik és semmit se tesz le az asztalra. Szóval egy titkos tanácsos lennél, aki ténylegesen csak nekem dolgozna. Persze kapsz mellé még egy kisebb pozíciót hogy senki ne kötekedjen minek mászkál hozzám, egy korábbi tanácsos. Azok a nyavalyások felett a felszínen közel akkora jogkörrel fog rendelkezni mintha én lennék ott. A vezetők megkapják levélben a dolgot, meg pár képet is készítünk önről, hogy véletlenül se vehesse át más a pozíciót. Nem kell oda költözni ha nem akar de sűrűn a körmükre kell nézni. Emlékeztetni a nyavalygókat, hogy senki nem követelte tőlük hogy kiköltözzenek. Vonul immár kicsit mérgesebben melletted, és ha nem tartanád butaságnak kicsit magasabbnak is látszik mint eddig, hisz most a KIRÁLY sétál melletted. -De hagyjuk a politikát, pár nap és bekötik a fejét. -homlokára csap- Hah és majdnem lekéssük azt a nyamvadt tanácsadó mizériát. Gyorsan kéne döntened mit szeretnél, mert nem akarok vakon tervezni. Mire a tanács elé érünk tudni szeretném a válaszod.
|
| Tárgy: Re: Vissza a mókuskerékbe avagy meddig tanácsos a tanácsos. Kedd Márc. 26, 2019 10:09 am | |
| Helléna Silvermoon-Minek is tekinteném másnak? Ez csak azért lett kitűzve, mert apám mindenáron meg akar házasítani, mellesleg nekem csak nézőnek kell lennem.-Mondtam a királynak az esküvőm kapcsán. Van igen bennem idegesség, de csak az iránt, hogy nehogy baja legyen a barátomnak, meg aztán az sem ártana, ha ő nyerne! De ezek most csak a jövőben fognak aktuálisak lenni. Most a történetem jön, amit félve mondok el neki... Utána pedig ami engem meglep az a válasza. Most azonnal kéne választ adnom neki, de így annyira nehéz.-Ha jól sejtem nem lehet megvárni a viadalt... Így hát azt hiszem átgondolás nélkül kéne válaszolnom Királyom. Remélem sosem fogom megbánni a válaszomat...-Közben végig azon kerreget a fejem, hogy mi lenne a helyes döntés. Mély levegőt vettem és csak arra gondoltam nekem mi lenne jó. De ha a párom nyer, akkor úgyis itthon akarok maradni és a király mérges lesz rám emiatt. Ha meg más nyer, azaz a másik kettő vagy kitudja ki, akkor meg jobb, ha nem kell itthon maradnom, talán ez az amire építenem kell, hogy hátha eltudom rángatni a hegymélyből őt!-Elvállalom, azt hiszem, persze ha nem gond, ha egyszer majd családalapítás miatt itthon maradok.-Jobb ezeket most lekötni, nem akarok vaktában fővesztéssel szembenézni. |
| Tárgy: Re: Vissza a mókuskerékbe avagy meddig tanácsos a tanácsos. Szomb. Ápr. 06, 2019 3:04 pm | |
| Mesélő+ Mognar Az esküvős válaszod megnevetteti. -Még jó hogy csak hárman lesznek. Nem hiszem, hogy a többiek ismernének, valamennyire mit is kedvelsz. Még a te jelölted sem. No de legalább némi hullámot vetsz, az amúgy is csendes életbe. Ahogy a másik témára tereled a figyelmet, elkomorodik. Néha eléggé fáradtnak tűnik, de még elég erős hogy ne tűnjön gyengének. -A választásod, itt és most nem olyan életbevágó. Viszont ahogy jeleztem, a kötelező gyűlésen és választáson, ami most jön. Időszerű hogy legyen véleményed a dologról. Nem felejtetted el a választást ugye? Ugyan is ezzel a döntéseddel csak azt bizonyítottad, hogy a hivatalos munka egyelőre sok volt. Azt meg majd az esküvőd után megbeszéljük, mi legyen az új munkáddal. Nem sietünk sehova. De a nászút, vagy valami hasonló vezethetne a felszíniekhez. A munkát akkor kezdd, amikor akarod, de ne húzd túl sokáig. A töprengéseden és a válaszodon, sokáig nevet, egészen addig, amíg a tanács terme elé értek. Ott kicsit rendezi magát. -Az életed a tiéd, és ha családot akarsz, az is felelősségteljes dolog. Ezzel a munkával, amit ajánlok, megteheted azt, amit a másik kettőnél esélyed se lenne. Sőt egy ideig megtilthatnám az esküvőt is. De mivel, helyesen ráéreztél a nyugisabb munka előnyeire, ilyen butaságra nem lesz szükség. Szóval, mondjuk, két hét múlva megbeszéljük az új állás részleteit. Nem kell elsietni semmit. Ahogy a kapuhoz értek, az őrök kinyitják számotokra, majd beléphettek, hogy elkezdődjön, a kérdez, felelek, és a számodra gyorsan lezáródó választás. A kihallgatásod gyorsan lezajlik. Mindez persze a pontos é részletes szavaidnak köszönhetően. A választás esetedben addig tart, míg csendesen vagy, ahogy kedved tartja, lemondasz a pozícióról. A szöveget teljesen rád bízza a mesélő. Úgy is vár téged egy sokkal kétségesebb kimenetelű esemény. Ami vagy jól végződik számodra, vagy kifutsz a világból.
|
| Tárgy: Re: Vissza a mókuskerékbe avagy meddig tanácsos a tanácsos. Szer. Ápr. 10, 2019 8:28 pm | |
| Helléna Silvermoon-Nem akartam én hullámokat kelteni, először jó ötletnek tűnt, de most... kissé kellemetlen lett, mindenki most rólam beszél. Meg, hogy miféle párt választottam...Arról nem is beszélve, hogy apám abban a pillanatban eltemetett volna, ha nincs ott éppen a tömeg. A király azonban ezután zavarba hozott. Választások? Ez elkerülte a figyelmemet, mondjuk apámét nem. Ő említette, de hogy mégis miféle fajta ez most nem tudom. Rá is kérdezek kissé indirekt módon...-Nem volt sok, csak hirtelen jött. Nem volt elég anno, hogy nővéremet gyászoljam, még a sok feladat is a vállamra esett, ezért is talán halogattam a visszatértemet...Apám említette részben, hogy választások vannak, de tudja királyom, nem vagyok teljesen képben, kik jöhetnek szóba?-Ezután megpróbál megnyugtatni a választásommal kapcsolatban. Persze ideges vagyok! Hát ki ne lenne, végső soron random kell döntenem úgy, hogy azt sem tudom mit vállalok el. Ezután amikor bementünk a tanácsterembe a szokásos dolgok fogadtak. A sok öreg, az ideges szemek és a vallatás, mely során ugyanazt mondtam el, amit a királynak is. De itt nem volt vége a dolognak engem még várt egy dolog... Így amikor a vallatásnak vége lett így szóltam:-Tanácsosok, ha szabad szót kérnem. Fontos bejelenteni valóm van Önöknek.-Áltam fel idegesen és homlokomon csak úgy gyöngyözött az izzadság az idegességtől.-Sajnálattal kell közölnöm, hogy én személy szerint nem tudom tovább vállalni a tanácsossággal járó feladatköröket. Le szeretnék mondani bátyám javára, akit helyemre javaslok. Bátyám Hen úgy érzem alkalmas lenne helyettem és ő is képes képviselni a klánomat.-Majd vártam, hogy a tanácsosok sorra tépjék le a fejemet... |
| Tárgy: Re: Vissza a mókuskerékbe avagy meddig tanácsos a tanácsos. Pént. Május 24, 2019 5:39 pm | |
| Mesélő+Tanácsosok+Mognar
Ahogy mindenki figyeli a szavaidat, látharod hogy a 12 tanácsadóból mindössze 8 tekintenek rád dühösen. Monthatni tombolnak a bejelentésed miatt. Azt a részt már ne is említsük hogy a posztodat a családban tudnád. Ez totál kiakasztja őket. Mognar arca semmit se árul el abból hogy ő már tudta a döntésedet, de a szemei kacagnak. Ahogy a másik 4 tanácsost nézed, ők már sejthették hogy lemondasz, na meg azt is hogy nem szépen, tisztán vagy alázatosan teszed, hanem durr bele módon. Fejjel előre mint a családod egyes tagjai. A király emelkedik szóra. -A döntésedet, nem vitathatjuk, sem az okát, bár sokak alól kihuztad a lovat ezen lépéseddel. Viszont mivel a törvényeinket betartva éltél, és nem követtél el bűnöket. A helyetesítőd kinevezéséhez valóban jogod van. Az hogy a családod egy mérsékeltebb vérmérsékletű tagját javasoltad, azt jelzi hogy amíg távol voltál a munkádtól. Sokat fejlődtél és egyfajta bölcseségre, avagy tisztánlátásra is szert tettél. Ezért az uralkodoi jogomnál fogva kinevezem az említett törpét az új tanácsadómmá. Remélve hogy kevesebbet csavarog, mint az elöző kettő a családodból. Mivel jelentésed megtetted, és ezt a tanács egyértelműen elfogadta, és a posztodról lemondtál, csak annyi van hátra. Hogy a tanácsosi jelvényt tedd le oda. mutat egy emelvényre- hisz az már mást illet. Térj visza othonodba és készűlj a hamarosan esedékes viadalra amin mi is részt veszünk mint nézők. De most távozz kérlek. Meg kell beszéljük a nagykövetek kinevezését, és azon híreket is amiket te és más törpék hoztak. Mognar int hogy távozhatszt, a tanács egy ideig még nézi a hátad, legalábbis ez az érzés erősödik. Mintha szemmel szeretnének kinyírni. De ez már az ő gondjuk. Az ajtó becsukódik. Körülötted a teremben őrök, meg pár törpe szolga közlekedik csak. Pontosabban egy feléd sétál, ezüst tálcát cipelve ami le van takarva. Odaér hozzád, meghajol válbol. -Asszonyom, őfelsége utasított hogy eme ajándékot adjam át mielött távozna a palotából. Természetesen egy kérést is csatolt mellé, amit majd olvashat a levélben. Mielött kérdezné nem tudom mit rejt a letakart tálca, csak a levél meglétéről tudok. Nyújtja feléd a tálcát, hogy vedd el a holmikat. Amit ha óvatosan veszel el, kiderűl, hogy egy a letetthez hasonló jelvény hever alatta, na meg egy levél. "Ha ezt olvasod akkor választottál, méghozzá lehető legjobban. Lehet hogy fura ez a levél de a döntésed előtt 2 hónappal írtam, bízva a megérzésemben hogy te ezt nem igazán folytatnád. Szóval ez a jelvény amelyből eddig hármat adtam csak ki a kezemből, bár lehet hogy mire te olvasod a levelet addig még lesz pár darab. Tehát ez az apróság szabad bejárást biztosít hozzám a számodra. Ne mutogasd senkinek, hisz a megegyezésünk alapján csak titokban fogsz nekem dolgozgatni. De a többit majd kéthét múlva egyeztetjük. Addig is élvezd a szabadságod." Nos most ott állsz mint hal a tóban aki elé egy nagy csalit dobtak, és mögötte a családja akik felé mégnagyobb elvárások várhatóak. Természetesen az egy hét múlva esedékes viadal esküvőről se feledkez meg.
|
| Tárgy: Re: Vissza a mókuskerékbe avagy meddig tanácsos a tanácsos. Csüt. Jún. 13, 2019 7:46 pm | |
| Helléna SilvermoonAránylag jól fogadták a tanácsban a döntésemet. Persze sosem ilyen egyszerű egy ilyen nagy döntést meghozni, de muszáj, és nagyon remélem nem fogom megbánni sosem. Szóval ott állok én a tanács előtt, miközben a király szépen elmondja az ő dolgát, majd ahogy említi a jelvényt hirtelen megijedek. Hiszen nem szokták leadni az ilyet, a törpe ezt haláláig magán viseli és vele temetik el, már ha van mit. Persze ez most lényegtelen. Így jobbhíjján odalépek az említett emelvényhez és leveszem magamról a jelvényt, majd pár másodpercig nézve azt, azt a jelvényt, amit még anno nővérem hagyott rám, ráteszem fájó szívvel a helyre, majd egy kis pukedli után elhagyom a termet.
Felnézve a hatalmas terem tetejére lépek el a tanácsterem elől egészen addig amíg a futár meg nem áll előttem, nem kérdezek tőle semmit, szimplán elveszem tőle a tálcát és hazamegyek. Addig nem állok meg, nem nézem meg mi van a lepel alatt, hiszen jól sejtem, hogy mi az. És ha az, már pedig ahogy kiderül később tényleg az, akkor az elég titkos és senkinek nem szabad látnia ami alatta van.
Leülve a szobámban készülök kibontani a csomagomat. Ahogyan megkapom az új jelvényt tudom, hogy ez nem az, ami az enyém, és ráadásul ennek viselése még tiltott is tulajdonképpen, így meg is lepődök azon, hogy ott volt, hiszen teljesen felesleges... A levelet szomorúan kibontva olvasom el a király szavait. Kissé azért durva, hogy úgy cselekedtem ahogyan fügyült nekem, de nem is lepődök meg az előrelátásán. Talán a maradék egy hétben, amíg bejárom a mélységet újra lesz időm átgondolni mindent, így úgy döntök, hogy a semmit tevésem sétálással telik. |
| Tárgy: Re: Vissza a mókuskerékbe avagy meddig tanácsos a tanácsos. Pént. Nov. 01, 2019 5:41 pm | |
| Mesélő
A napok egyre nehezebbek, és egyre szomorúbb is vagy egy emlék elvesztése miatt. De erre hamarosan nem lesz időd gondolni. A családod alaposan felborítja a házban az életet. Többek közt, azért mert te lemondtál, és a testvéred vette át a helyedet. Amit észreveszel az ő jelvénye nem a nővéredé. Teljesen újat kapott, ahogy a szokás is elrendeli. Na meg a tény hogy jó pár vendég se húzott még haza. A gondolataid (már ha jól sejtem) több fele is kalandoznak. Egyik a nővéred emléke, és a jelvénye irányába, a másik meg, nos, egy kicsit meredekebb téma az esküvőd felé. Az utolsó napokban a király is betoppan kis létszámú testőrséggel, ami 10 rövid kardos pajzsosból áll és ugyan csak 10 fős lándzsás egységből. De minek is hozna nagyobb védelmet, hisz a családotok katonái bőven képesek megvédeni a királyt. Az első napot apáddal tölti, viszont jelzés értékűen az egyik szolga által kapsz egy levelet tőle. Mostanában mintha kicsit túl sokat törődne veled, és keresi a lehetőségeket a találkozásokra. Az eddigi évek alapján ez szokatlan, bár kitudhatja ezt. A levélben egy kisebb csevegésre invitál meg téged, és az általad jelölt bajnokodat. A másik kettőről egy szót se ejt a levél. A meghívás egy könnyed uzsonnára szól, így van időd átgondolni, hogy vajon most mit akarhat tőled Mognar. Na meg a kérődet is elő kéne kerítened, hisz a családod jól eltűntette a felkavart helyzetben. Nem mintha bármelyik rokonod ártana neki, hisz perpill a király és apád védelmét is élvezheti, nem kevésbé a másik két család kérőiét is. Ha a szolgákat kérdezed a helyzetéről, akkor a pokol kapuja felé bök mindenki. Azaz apád szobája, és irodája felé. (Bocs Lash de e fogalom az egyetlen, ami jelzi mindenhol a dolgot:D ) Ha kopogsz, vagy csak becsörtetsz, ahogy szoktál, az őrök nem állnak az utadba. De odabent két ellazult, mondhatni túlságosan ellazult törpét találsz. Az egyik apád aki kényelmesen csupasz talpal az asztalon pipázgat, a másik a párod a kérőd, vagy annak a totál lelazult verzióját látod. Szóval a kérdés vajon mit hozol össze a délutáni látogatásra. Hisz ezek ketten jó alaposan összebarátkoztak, és kicsit be is csíptek.
|
| Tárgy: Re: Vissza a mókuskerékbe avagy meddig tanácsos a tanácsos. Pént. Jan. 03, 2020 10:22 pm | |
| Helléna Silvermoon A napok elég lassan teltek azóta, hogy azt a bizonyos jelvényt letettem akkor és ott. Nem tudom, hogy bánjam-e a dolgot, viszont mégis így van. Nővérem utolsó hagyatéka volt a részemre és én lemondtam róla, azért, hogy odakint szaladgálhassak vagy éppen idebent lehessek nyugton. Nem tudom még a mai napig sem mit is takar a király titkos megbízása, de azt hiszem a most kapott levél majd válaszokat adhat nekem. Egy gond van csak, hogy ehhez a páromat is el kell vinnem hozzá. Így hát apám szobája felé veszem az irányt, ahova mindenki irányít engem és pár kopogás után belépek egy kicsit megszeppenve azonnal a látványtól-Öhm sziasztok... A király hívott minket kedvesem, mit szólsz hozzá? Mognar kiváncsi ránk!-mondom újjongva kissé a jelenlévő párosnak, azt hiszem nem baj, ha apám is tud róla, hogy a király látni akar minket. Hátha még kíséretet is ad nekünk és nem kell megint elsétálni messzire.... |
| Tárgy: Re: Vissza a mókuskerékbe avagy meddig tanácsos a tanácsos. Hétf. Feb. 17, 2020 10:53 am | |
| Mesélő
Ahogy a két henyét nézed, hát nem úgy tűnik hogy reagálnának a mondandódra. De a jelölted lassan megmozdul, hisz mégis csak a király vár titeket. - Rendben, őfelségét nem várathatjuk meg. Indul meg feléd, majd melletted megállva meghajol apád felé aki int nektek. A szolgák hamar irányba terelnek titeket. Az egyik ünnepekre tartott csarnok felé. - Vajon mit akarhat a király, hisz még csak nemes se vagyok. Nem mintha baj lenne de ezt nem értem. A sétátok hosszúra nyúlik, az őrök figyelme is jóval a megszokott felett van, még az apró legyekre is ránéznek szinte. De ez a király védelmében minimum elvárható. Az ajtó előtt, már a király őrei állnak, akik mondhatni ismerősként köszöntenek (már amennyire a törpe etikett engedélyezi az ilyesmit.) Amikor bejelentenek titeket, kinyílik az ajtó, és az őrség vezetője int hogy fáradjatok be. Az ajtón belépve nem az a látvány fogad amit egy vendégtől elvárnának, inkább egy erősen munkába temetett törp „sereg „ van jelen rajtatok kívül. a király kibök titeket, és fáradt arccal de mosolyogva lép felétek. - Helléna kisaszony, és az egyik bajnok a holnapi viadalról, végre valami kevésbé munkaszerű vendégek. Gyertek menjünk arrébb a többiek had dolgozzanak, egy király élete nem állhat meg még a vendégség ideje alatt sem. Na de félre a munkát, és beszélgessünk inkább rólatok. Hogy ismerkedtettek meg, és most ne az etikett szabta keretek közt tegyétek a választ, hisz az igazság érdekel nem az amit egyesek elvárnak. A többi törpe felétek se néz, javarészt csak aláírni, és pecsételéssel terhelik perpillanat Mognart az aktatologatói. Minden figyelme rátok irányul. Igaz veled már csevegett párszor, de most fáradtabbnak tűnik mint általában. Az egyik szolga egy kicsiny csomagot tesz a király elé az asztalra, amit Mognar eléd tol. - Ezt meg mondjuk úgy hogy senki se látta hova tűnt ha kérhetném. De a figyelmem a tiétek. Int hogy tálalják a desszertet, és némi italt is. Teát, és sört, hisz mégis csak törpék lennétek. A figyelme most már csak rátok vetül. |
| | | | Tárgy: Re: Vissza a mókuskerékbe avagy meddig tanácsos a tanácsos. | |
| |
| | | | Vissza a mókuskerékbe avagy meddig tanácsos a tanácsos. | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |